|
Bildirim
|
27UD58'in bir üst modeli olan 27UD68 modelini PS4 Pro ve Mac Mini ile kullanıyorum. Monitörü bu forumdan ikinci el olarak aldım...
UD68 Türkiyede satılmıyor. Benim monitörün ilk sahibi olan beyde amazon.com'dan almış. Zaten UD68 ile UD58 aynı panellere ve %99 oranında aynı özelliklere sahipler. Sadece UD68'de çerçeveler daha ince ve parlaklık 300... UD58'deki 250 Parlaklık bile gündüz direk güneş ışığının odaya vurmadığı normal bir oda ortamında yeterli parlaklık sunuyor aslında... 300'ün üzeri bende feci baş ağrısı yapmaya başlıyor. Akşam olduğunda loş ışıklı odada parlaklığı kısıyorum. O yüzden 250 düşük bir değer bence değil. Ayrıca UD68'in ince çerçeveleri hoş duruyor ama UD58'e nazaran biraz daha kırılgan bir hissiyat veriyor. UD58 kadar sağlam durmuyor :) Mönitörü açıp, fabrika ayarlarına bakıp sakın bir kanıya varmayın. Fabrika ayarları kısmen düşük bir kontrast değerine ayarlanmış. Monitörü ilk kez açtığınızda yada menüden reset yapıp fabrika ayarlarına aldığınızda, renkler olması gerekenden soluk, siyahlar griye çalan tonda gözükebilir fakat bağladığınız cihaza uygun 2-3 ayar ile çok daha canlı, doygun, parlak ve keskin renkler alabiliyorsunuz. Aşağıda detaylı değineceğim... Genel olarak 10 numara bir IPS panele sahip. TN paneller ile zaten kıyaslamak başlı başına hata. Renklerin canlılığı, görüş açısı ve parlama yapmayan mat ekranı ile fiyatını gani gani hak ediyor. Bana fiyatını söylemeden bu mönitörü gösterseler ve fiyatını tahmin etmemi isteseler, minimum 3000 - 3500 TL falan derdim :) Vesa Mount desteğide var. Bende DARK DK-AC-VM14 model Vesa Ayaklık ile kullanıyorum. Dahili hoparlörleri yok ama arkasındaki kulaklık çıkışına istediğiniz ses sistemini bağlayabilirsiniz. Herhangi bir gecikme veya ses kalitesizliği olmuyor... 4K 60Hz desteği sayesinde PS4 Pro ve Xbox One gibi günümüz konsollarına ve çok daha önemlisi ileriye dönük Native 4K verebilecek Xbox One X, Playstation 5 gibi konsollar ilede tam uyumlu olarak çalışabilir... Çok değil 2-3 sene sonra Playstation 5 ve Xbox One X gibi konsollar çıkıp, 4K konsol oyunları yaygınlaştığında monitörün çözünürlüğü yetersiz kaldığı için elinizde patlamaz. Konsol ile kullanacak iseniz zaten gidip 2K 144 Hz G-Sync panel falan almanın en ufak bir mantığı yok. Özellikle PS4 Pro ile kullancaksanız. Aşağıdaki adımları izlerseniz görüntü fabrika ayarlarına göre inanılmaz derecede parlak, canlı ve keskin olacaktır... 1. Prodan 4K çöüzünürlük alabilmek için Menu>Picture>Picture Adjust kısmından HDMI ULTRA HD Deep Color seçeğini On yapın. PS4 Pro otomatik olarak 4K çözünürlüğe geçer. Geçmezse PS4'ün Video Çıkış ayarlarından 2160 RGB'yi seçin. PS4 Pro'nun içinden çıkan HDMI kablosunu yada başka bir HDMI 2.0 kablo kullanmayı unutmayın. 2. Monitör üzerindeki aynı Menu>Picture>Picture Adjust menüsü içinden mutlaka Super Resolution'ı Middle'a getirin. Görüntüyü bozmadan farkedilir derecede keskinleştiriyor. High'da çok daha fazla keskinleştirme yapıyor ve kumlanma belirgin hale geliyor. Middle seviye gayet ideal. 3. Yine aynı Menu>Picture>Picture Adjust kısmından Black Level'ıda Low yapın. Ekranın üzerinden perde kalkmış gibi büyük bi etkisi oluyor. Hem parlaklık artıyor, hem renkler inanılmaz derecede canlanıyor, hemde siyahlar daha siyah gözükmeye başlıyor. Ayrıca PS4'ün Video Çıkış Ekran Ayarlarından RGB Sınırlı yapmayı unutmayın.... 4. Son olarak Menu>Picture>Game Adjust menüsünden Black Stabilizer'ı 20-25 seviyelerine getirin. Black Stabilizer çok karanlık oyunlarda, gölgelere saklanan düşmanlar canavarlar vs. daha rahat gözüksün diye ekrandaki karanlık bölgelerin kontrastı arttırıyor. Kıstığınızda renkler ciddi anlamda daha doygunlaşıyor. Black Stabilizer gereksiz bir özellik değil aksine Resident Evil, Outlast vs. gibi çok karanlık oyunlar oynadığınızda, 40'lı seviyelere getirmek yararlı oluyor... Bu ayarları yapmadan önceki ve yaptıktan sonraki renk canlılığı, parlaklık ve keskinlik farkı cidden inanılmaz derecede büyük... Input lag değeri gayet düşük. Malum monitörlerin üzerinde yazan değerler test laboratuvarlarında en uygun şartlarda test edilip alınan en düşük değerlerdir. Bu modelin pazarlaması 5ms diye yapılmasına rağmen ölçülen lag değeri ortalama 8-9ms yani fazlasıyla iyi... 1 ms diye pazarlanan ama gerçek değeri 3-4 ms olan TN paneller ile arasındaki fark hissedilmeyecek derecede. "Ben 4ms ile 8ms arasındaki 4 milisaniyelik farkı hissediyorum, oyunumu etkiliyor" diyeni zaten ben oyuncu diye kale almam açıkçası. Kısaca input lag açısından fazlasıyla iyi... Sonuç olarak ben fazlası ile memnun kaldım. Özellikle benim gibi konsol oyuncusu iseniz ve ileriye dönük 2 sene sonra çözünürlüğü yetersiz geldiği için elinizde kalmayacak bir monitör arıyorsanız kesinlikle 27UD58 27UD68 ve 27UD88 modellerini göz önünde bulundurun... |
Cihazı ben de arkadaşların tavsiyesiyle aldım PS 4 Pro ile kullanıyorum. Renk kalitesi ve yarı parlak panel kalitesi gayet iyi. Bence de insanları yanlış yönlendiriyosun hocam kusura bakma. Sana muhtemelen sorunlu bir cihaz denk geldi. Ayrıca cihazda Ultra HD Deep colours özelliği var sanırım onu demek istedin. Görememiş olabilirsin. Ben 2160p RGB 60 HZ alıyorum ve çok memnunum. Renk kalitesi vb. şeylerde de kolay kolay tatmin olmayan biri olarak yazıyorum bunları.
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhancekic -- 19 Kasım 2016; 22:12:26 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhancekic -- 20 Kasım 2016; 18:54:28 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 24 Nisan 2017; 1:16:53 > |
|