LG 3D LW4500 ve LW5500 için 3D Film Bulma Sıkıntısı olarak bu konuyu açtım. Ben LW4500'ü satın almayı düşünüyorum. Bu sıkıntıyı ne kadar çekiyorsunuz bunu sormak istedim. Ayrıca, 2D'den 3D'ye çevirim özelliği orjinal 3D filmler kadar güzel olmuyor diye yazılar okudum. Ekrandan dışarı taşma değil, içe doğru gömülü ekran oluşuyormuş.
Bu konu hakkında da sorum; Bu özellik ne kadar kullanışlı? Yani her 2D film/oyun'u, çok güzel bir biçimde 3D'ye çevirebiliyor mu? uzaklık yakınlık algısını nasıl belirleyebiliyor? Yani iyi belirleyip ayarlayamıyorsa, bu bildiğiniz eskiden satılan renkli taso yada yapıştırmalar gibi hafif bir gömüklük olarak görünecektir. Ve görüntüde zaman zaman bulanıklık yaratacaktır. Bu da 2 milyar vermeye değmez bence. Ek olarak, bu 2D'den 3D'ye dönüşüm özelliği donanımın desteklediği birşey yanılmıyorsam ama iz3D gibi bir yazılımla mı yapıyoruz bunu bilgisayara bağlanayınca ?
İnterneti ve ilgili siteleri kullanmayı orta derecede bilen bir insanın 3D içeriğe ulaşması çok kolay. 3D çeviri özelliği tabii ki orjinal 3D çekilmiş bir film gibi olmayacaktır, derinlik verme prensibine dayanır yalnızca. Bu derinlik de ayarlanabiliyor. Özellikle oyunlarda güzel oluyor, eski oyunları bu şekilde oynamak çok keyifli. Bu özelliği her tür yayında kullanabiliyorsun. Taso / yapıştırma gibi adi görünmüyor, bulanıklık olmuyor. 2000TL yi buna vermiyorsun, orjinal 3D medya izlemeye veriyorsun. Blu-ray player almayacaksan interneti kullanmayı bileceksin, başka çaresi yok TV işinin. 3D çeviri de yazılım ile yapılan birşey, iz3D gibi bir program kullanmana gerek yok. 3D destekli ATI ekran kartın varsa orjinal 3D oyunları oynamak için iz3D lazım.
Aslınada film bulmak kolay google yazarsan çok sayıda çıkıcakdır
Ama bende lw4500 almayı düşünüyorum yanlız aklıma takılan şu USB den film oynatmıyor nedeni sesle alakalıymış sanırım bu ses formatını degiştirsek sorunsuz bir şekilde 3D izleye bilirmiyiz ?
Nedeni sesle alakalı değil, LW4500 de video codec desteği de gneiş değildir. Bazı 3D MKV filmleri oynatmaz.
Cevaplar için teşekkür ederim. Artık torrentlere dalacağız 3D, 3D diye, şuana kadar bayağı bir film çıkmış gerçek 3D olan Şu adresten bakabilirsiniz, forumda başkası da vermişti;http://realorfake3d.com/
@techraven : Nvidia ekran kartım var. iz3D yerine TriDef daha iyi bir gerçek zamanlı 2D-3D çeviri programı. Yada nvidia'nın ayarlarında da var 3Dyi açmak. Artık oyunlarda bir şekilde yaparım bu ayarı.
2D filmleri 3D yapmak sıkıntı olacaktır benim konuyu açma amacım olarak; misal düşük çözünürlüklü örneğin 400MB eski bir film dosyasını, görüntüyü net algılayamadığı için, 3Dye çevirmesi de net olmayabilir. Beni satın almayı tekrar tekrar düşündüren bu konu. Red/Cyan gözlük dedikleri eski teknolojilerde, görüntüyü tam algılayamıyordu yazılım( nvidia,tridef,iz3d ) yine bu 3D LG ekranda da aynısı olacaksa çok dert.
@R3!S<3 : Firmware update geriyormuş sanırım görüntü ve ses güncellemesi için. Codec'lerinde sıkıntı varmış LG42LW4500'in, ama ben bilgisayara bağlayacağım için sorun olacağını sanmıyorum bunun bana...
Başka deneyimi olan arkadaş var mı? 2D filmi 3D izleme konusunda ?
3D ye çeviri tüm TV lerde standart bir olay. Bir tekno markete gidersen ordaki standart 2D demo videoları 3D ye çevrilmesini isteyip izleyebilirsin, kendin izle en güzeli. Bilgisayara bağlayacağın için codec vs bakmana gerek yok tabii, LW450 uygundur. Nvidia ekran kartın varsa ve 3D destekliyse yardımcı program kullanmana gerek yok, oyunların menüsünden SBS 3D yi açabiliyorsun.
quote:
Orijinalden alıntı: GollumFace Başka deneyimi olan arkadaş var mı? 2D filmi 3D izleme konusunda ?
2D-->3D şudur. TV nizde bir akvaryum daki balıklarla ilgili bir film olduğunu düşünün. * eğer TV 3D, film 3D ise, balıklar odanın içinde yüzer * TV 3D, film 2D ise, bildiğimiz klasik TV lerdeki görüntünün aynısını alırız * TV 3D, film 2D-->3D ise, bir akvaryumu karşısından izliyormuşuz gibi, derinlikli görüntü alırız. önde olan balık, TV panelinin hemen arkasında, arkadaki balık ise derinde, 20 cm arkada gibi. balıklar, burnumuzun ucuna gelmez, ama bazı kullanıcıların sevdiği bir görüntü oluşur HUGO ilk 2D çıktığnda, başlangıç bölümünü 3D yaparak izledim. Sanki film sokakta oynuyor, siz de evinizin penceresinden izliyorsunuz gibi his. Sahnede kar yağıyor, ekrana yakın planda, arkada ise derinde tarihi evler var. Aynı filmin 3D versiyonunda ise, karlar yüzünüze yağıyor. Köpek, ekrana burnunu sokuyor, burnu 1.5 m evin içine giriyor, gibi Bence yetersiz, sürekli kulanıma uygun olmayan bir özellik. Ama, hiç te bile diyenler de var
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme