Merhaba üstadlar, LG 42LE5500 led tv de dünden bu yana bir sorun yaşamaktayım uydu alıcısı bağlı olmasına rağmen sinyal yok yazısı ve LG amplemi ekranda dönüyor ses yok sadece tv yi açınca bir hışırtılı ses var devamlı. Tv ye kendi menüsündeki görüntü ve ses testini uyguladım sorun yok sadece uydu alıcımla ilgili bir sıkıntı var HDMI ile bağlı uydu alıcım. TV usb den test ettim flash belleği görmedi önceden takar takmaz hemen algılıyordu sorun sizce nerde ne yapmam lazım bu konu acil yardımlarınız rica ediyorum. Kendi menüsünden test ettim görüntü testi ve ses testi tamam fakat HDMI ve USB bağlantılarını görmüyor ve uydu alıcım HDMI kablo ile bağlı olmasın aragmen sinyal yok yazsısı ekranda dönüyor lütfen bu konuda acil yardım ne yapmam lazım teşekkürler.
Aynısı bu ay aynı modelde benimde başıma geldim. Forumda başlık açmama rağmen yardım da alamadım.
Çözümü şu şekilde buldum: Uydu alıcınızın scartt girişi var ise scartt kablosu alarak scartt girişine bağlayın tvnin. TV nin AV 1- 2- 3 çıkışları çalışıyor.
Eğer HDMI çıkışı var ise kaynak cihazların HDMI to scartt - composite çevirici alarak sorunu çözebilirsiniz.
Örnek:
aliexpress.com
US $17.48 27% OFF|HDMI To Scart VGA RCA Converter Splitter HDMI to composite AV Scart VGA out with Zoom function(VGA Scart AV out simultaneously)|hdmi to scart converter|hdmi to scartscart converter - AliExpress
Elektronikçiler ise sadece HDMI portlarını kontrol eden entegre değişimi yaparız 150 - 250 arası tutar ama sorun tekrarlayabilir garantisi olmaz diyorlar.
Sorunun nedeni ise panel açık iken HDMI tak çıkar yapmak yada ani voltaj dalgalanmaları (servisin söyledikleri). Panel kapalı iken HDMI kablo tak çıkar işlemlerini yapmak gerekiyor.
Başka çözümler de var okuduğum kadarı ile.
-TV nin servis kumandası (Logitech harmony kumandayı kodlayarak da yapılabiliyor) ile factory reset sonrası direk düzelebiliyor. -TV anakartı heatgun ile 10-12 dk ısıtarak çalışmasını sağlayanlar da olmuş. Ama belli bir süre sonra (3-6 ay gibi) sorun tekrarlamış.
İyi günler.
kecanK
kullanıcısına yanıt
İlginiz ve yardımınız için çok teşekkürler, akşam eve gidince ilk işim dediklerinizi yapmak olacak. tekrar çok teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: kecan
Aynısı bu ay aynı modelde benimde başıma geldim. Forumda başlık açmama rağmen yardım da alamadım.
Çözümü şu şekilde buldum: Uydu alıcınızın scartt girişi var ise scartt kablosu alarak scartt girişine bağlayın tvnin. TV nin AV 1- 2- 3 çıkışları çalışıyor.
Eğer HDMI çıkışı var ise kaynak cihazların HDMI to scartt - composite çevirici alarak sorunu çözebilirsiniz.
Örnek:
aliexpress.com
US $17.48 27% OFF|HDMI To Scart VGA RCA Converter Splitter HDMI to composite AV Scart VGA out with Zoom function(VGA Scart AV out simultaneously)|hdmi to scart converter|hdmi to scartscart converter - AliExpress
Elektronikçiler ise sadece HDMI portlarını kontrol eden entegre değişimi yaparız 150 - 250 arası tutar ama sorun tekrarlayabilir garantisi olmaz diyorlar.
Sorunun nedeni ise panel açık iken HDMI tak çıkar yapmak yada ani voltaj dalgalanmaları (servisin söyledikleri). Panel kapalı iken HDMI kablo tak çıkar işlemlerini yapmak gerekiyor.
Başka çözümler de var okuduğum kadarı ile.
-TV nin servis kumandası (Logitech harmony kumandayı kodlayarak da yapılabiliyor) ile factory reset sonrası direk düzelebiliyor. -TV anakartı heatgun ile 10-12 dk ısıtarak çalışmasını sağlayanlar da olmuş. Ama belli bir süre sonra (3-6 ay gibi) sorun tekrarlamış.
İyi günler.
merhaba akşam tv yi scart kablo ile de denedim ses var fakat görüntü yok HDMİ kablo ile bağlantı yaptığımda ise ses var fakat boguk boguk çıkıyor sesler görüntü yok sanırım kart gitti peki bunun tamiri oluyormu veya nasıl oluyor bilgis olan varsa yardım lütfen. Kecan arkadaşım yardımların için teşekkürler fakat olmadı net ses aldım fakat görüntü malesef yok hatta uydu alıcısını başka tv de denedim onda sorun yok olay tamamen bordda başka çözüm yolları deneyecğim veya yenisini alacağız teşekkürler yardımın için.
teknoloji ile pek aram yoktur. bende 42lm640s za model bir lg tv var. 2014 yılında aldım. 2019 yılına kadar hdmi sorunum yoktu. sonra bu sinyal yok yazısı çıkmaya başladı.ilk başlarda kabloya hafif dokununca görüntü geliyordu. sonra bu yetmemeye başladı. kabloyu çıkarıp sırayla 4 girişe deneyerek görüntü alıyorum derken en sonunda kabloyu ne kadar oynarsam oynayayım görüntü gelmedi. bende düşündüm herhalde kabloda bir temassızlık var. yeni kablo aldım olmadı. en son çare nette araştırma yaptım. şu an sorunum çözüldü ama tam olarak nasıl çözdüm bilemiyorum. yaptıklarımı sırasıyla yazayım. 1. laptopun ekran kartını güncelledim. bilgisayarıma sağ tık yönet. ekran kartının üzerine sağ tık güncelle ile yaptım. 2. prizde televizyon fişinden başka birşey bırakmadım. 3. tv ile pc hdmi kabloyu taktım 4. ikisinide kapattım. 5. önce tv yi açtım. sonra pc yi. tam açılmalarını bekledim. benim laptop biraz yavaş. sonra besmele çekip hdmi girişi açtım. baktım görüntü ekranda :) 6. okuduğum kadarıyla kapatırkende önce pc yi kapatıp, daha sonra tv yi kapatmak gerekiyormuş.
bu yaptıklarımdan hangisi çözüm oldu bilmiyorum. ama şimdilik çalışıyor.