Şimdi Ara

LG 42LN575S görüntü hızı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG 42LN575S LED TV sahibiyim. Normal yada HD yayınları izlerken görüntü bazı anlarda çok hızlı ilerliyor. Örneğin: görüntüde adam su içecek diyelim. Yavaş bir şekilde bardağı kaldırırken bir anda hızlanıyor görüntü suyu içiyor sonra tekrar hız normalde dönüyor, özellikle bazı kanallarda (powerturk gibi) daha belirgin. Dahili uydu alıcısından mı kaynaklı yada farklı bir ayarı mı var? Bilenler yada sorunumu tam olarak anlayanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim....

• Hiç başına böyle bir durum gelen yok mu acaba...
  • +1
  • Panellerin görüntü işleme teknolojileri arada sapıtıp görüntüyü bozabiliyor. Hiç LG kullanmadım ama ayarlardan Trumotion'ı kapatıp denerseniz belki düzelir.
  • Uzman ayarlarından , resim ayarlarına girip , TruMotion'ı 3'e getirip dener misiniz tekrar? Bende de aynı model var fakat dediğiniz problemi yaşamıyorum trumotion 3 iken.. Sonucu dönerseniz sevinirim..
  • Standart ayarlarda resim seçeneğinden truemotion' u kapatınca düzeldi çok teşekkürler yardımınız için @FrontLiner @treabacks
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkaan87

Standart ayarlarda resim seçeneğinden truemotion' u kapatınca düzeldi çok teşekkürler yardımınız için

Sorununuzu çözmenize sevindim. Sözde görüntüleri düzelten bu yok Trumotion, yok Perfect Motion, Motionflow, benim TV'de Intelligent Frame Creation'ın faydadan çok zararı var. IFC açıkken seyir zevki sıfır. Sizde de bahsettiğiniz sorun oluşuyor mesela.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Tv gölgelenme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Standart ayarlarda resim seçeneğinden truemotion' u kapatınca düzeldi çok teşekkürler yardımınız için @FrontLiner @treabacks

TruMotion'ı tamamen kapatmanıza gerek yok aslında. Yüksek değerlerde bu bahsettiğiniz sorun yaşanıyor. Ki zaten yüksek değerler filmin doğallığını bozuyor. Garip bi efekt katıyor. Dediğiniz gibi problemlere yol açması da cabası. Ben 3'de tutuyorum. Tamamen kapatınca görüntü akıcılığını yitiriyor, kare kare izliyorsunuz. Diğer bütün efektleri kapalı tutun. Mpeg noise reduction, super resolution, dynamic contrast vs. Tamamı gereksiz. Karanlık sahnelerde ghost efect diye tabir edilen hareket halinde cisimlerin arkalarında iz bırakma sorununa yol açıyor bu tarz efektlerin bazıları..

• quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

quote:

Standart ayarlarda resim seçeneğinden truemotion' u kapatınca düzeldi çok teşekkürler yardımınız için @FrontLiner @treabacks

TruMotion'ı tamamen kapatmanıza gerek yok aslında. Yüksek değerlerde bu bahsettiğiniz sorun yaşanıyor. Ki zaten yüksek değerler filmin doğallığını bozuyor. Garip bi efekt katıyor. Dediğiniz gibi problemlere yol açması da cabası. Ben 3'de tutuyorum. Tamamen kapatınca görüntü akıcılığını yitiriyor, kare kare izliyorsunuz. Diğer bütün efektleri kapalı tutun. Mpeg noise reduction, super resolution, dynamic contrast vs. Tamamı gereksiz. Karanlık sahnelerde ghost efect diye tabir edilen hareket halinde cisimlerin arkalarında iz bırakma sorununa yol açıyor bu tarz efektlerin bazıları..

Evet dediğiniz gibi 3 yapıncada herhangi bir sorun yok böyle kullanırım olmazsa tekrar teşekkürler her ikinizede

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.