Şimdi Ara

LG 47LA660S EKRANDA GÖLGELENME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
2
Favori
16.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba 47LA660S tv aldım bugun bırsey dikkatimi çekti maç izlerken ekranda diker golgelenmeler gördüm birde LG logosunun sagına dogru bir cok hafif kararma seklınde bişi var ama normal dizilerde falan gozukmuyor sadece mac izlerken cıkıyor bu ve dedim ehr halde yayındandır baska spor kanallarında denedim gene aynı sizce bu bir arızamıdır yoksa bu tv nin normal karsılanan bir sorunumudur servise haber etmeyi düşünüyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

LG 47LA660S Televizyonunda Ekran Gölgelenmesi Sorunu

LG 47LA660S televizyonunuzda ekran gölgelenmesi sorunu yaşıyorsanız, bu soruna neden olan birkaç olası neden olabilir.

LED TV'lerde Ekran Gölgelenmesi Nedenleri:

• Arızalı Arka Işık: LED televizyonlarda arızalı bir arka ışık, ekranda gölgelere veya eşit olmayan aydınlatmaya neden olabilir.
    • Polarize Filtre Sorunu: Polarize filtre hasar görmüş veya yanlış hizalanmışsa, ekranda gölgelenme meydana gelebilir.
    • Panel Hasarı: Fiziksel hasar veya aşırı ısınma, ekran panelinde gölgelenmelere neden olabilir.
    • Yazılım Sorunları: Nadir durumlarda, yazılım sorunları da ekran gölgelenmesine yol açabilir.

Sorunun Giderilmesi:

• Arka Işığı Kontrol Et: Televizyonun arka ışığını kontrol et. Çok düşükse, ekranda gölgelenmeler oluşabilir.
    • Polarize Filtreyi İncele: Polarize filtre hasar görmüş veya yanlış hizalanmış olup olmadığını kontrol et.
    • Panel Hasarını Gözlemle: Ekran panelinde çatlak, çizik veya diğer fiziksel hasar olup olmadığını incele.
    • Yazılımı Güncelle: Televizyonun yazılımını en son sürüme güncelle. Yazılım sorunları, gölgelenme sorununa neden olabilir.

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir tamirciye başvurman gerekebilir. Arızalı parçaların değiştirilmesi veya panelin onarılması gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • goktugkaya34 G kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba,bende de lg var ,aynı sorun söz konusu,özellikle maç izlerken,sırf futbol izlemek için aldığım bile söylenebilir tv yi,gerçekten çok sinir bozucu bir durum,bir çözüö bulabildiniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktugkaya34

arkadaşlar merhaba 47LA660S tv aldım bugun bırsey dikkatimi çekti maç izlerken ekranda diker golgelenmeler gördüm birde LG logosunun sagına dogru bir cok hafif kararma seklınde bişi var ama normal dizilerde falan gozukmuyor sadece mac izlerken cıkıyor bu ve dedim ehr halde yayındandır baska spor kanallarında denedim gene aynı sizce bu bir arızamıdır yoksa bu tv nin normal karsılanan bir sorunumudur servise haber etmeyi düşünüyorum

hocam merhaba,bende de lg var ,aynı sorun söz konusu,özellikle maç izlerken,sırf futbol izlemek için aldığım bile söylenebilir tv yi,gerçekten çok sinir bozucu bir durum,bir çözüm bulabildiniz mi ?
    Paylaş
  • guven_35 G kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar , geçmiş olsun öncelikle. Vertical banding denilen , dikey gölgelenme sorunu var tv lerinizde. Forumda bir cok LG kullanıcısı bu durumdan cok şikayetçi.Aşağıda bu sorunun ana konusu mevcut. Oradan tam detaylı bilgileri ve bu sorun karşısında alınabilecek aksiyonlar yazıyor.Aşağıdaki link i inceleyip , sorununuz hakkında yorumlarda bulunun.Bilgili arkadaşlar sizede yardımcı olmaya calışacaklardır.

http://forum.donanimhaber.com/m_83663592/tm.htm
  • goktugkaya34 G kullanıcısına yanıt
    LG LB,Webos kullanıcıların Dikkatine, Tüm LG kullanıcıları Hızlı Geçişlerde Ekranda Gölgelenmeler Çizgile, vs gibi sorunlar yaşıyor, bunun çözümünü size anlatacağım.

1 TV Görüntü ayarlarında, parlaklık seviyesi:50'den 40 indirilmeli ve siyah seviyesi'ni düşük yapın, dinamik kontras orta seviyeyi geçmemeli, ve görüntü temizleme modu aktive oldugnda böylesine hassas izleyicilerimiz bu problemden kurtulmuş olacaktır.

Bazı kullanıcılar ürünün problemli kirli bir panel oldugunu düşünüyor bu düşünce tamamen doğru olup belirtmiş oldugum ayarlar yapıldığı taktirde burdan teşekkür edeceklerinden eminim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Tv gölgelenme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    VESTEL TV GÖLGELENME SORUNU
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.