Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 50hz 100hz olayına takıldım aralarında çok fark yaratırmı acaba...100hz olanı yok henüz galiba lg'de
  • bozulma ihtimalini gözüönüne alarak bişey almıyacaksanız her parçanın bozulma, ve sırf o parça yüzünden tv nin mıncıklanma ihtimali var, o yönden bakarsanız yanlış olur bence, ancak 100 150 tl fark verip de media oynatıcının tv nin üzerinde olması da 80 tl ye div almaktan daha mantıklıdır bence.

sd yayına gelince açıkçası bende sd yayın izliycem ağırlıkla, arada bir de usb den filim, bilgisayardan oyun vs.
    ancak sd yayın olarak pq6000 ve pj550 arasında çok bariz bir fark olacağını düşünmüyorum açıkçası,
    yine gelince yorumum olur tabii
    benim seçim kriterime gelince
    1-ikisi arasında yaklaşık 100w kadar bir elektrik tüketimi farkı var günde 10 saat kullanımdan senede 40-50 tl ye varan bir fark yapar
    2- dediğim gibi mkv oynatması
    3-Daha yeni teknoloji olması, boyutlarının daha zarif olması

ben açıkçası pj650 alacaktım ama 1650 gibi, ayna ekran hoşuma gidiyor ve pj550 nin aynısı
    pj550 1550 den 1350 ye düşünce, pj650 dfe belki yansıma yapar korkusu ile, hemde daha fazla uğraşmamak için aldım gitti
    zira tüm beyaz eşyalarımı aldım bu tv için 3 aydır uğraşıyordum, inşallah memnun kalacağım:)

• Hayırlı ugurlu olsun ben yakından görmedim 550'yi yansıma olayı ondanda varmı 6000'ile ekranı ile aynımı..
  • eyvallah hocam
    pq6000 ler pj650 gibi cam ekran
    pj250-350-550 ler normal çerçeveli ekran
    çok hoşuma gidiyordu cam da, sanırım yansıma problemi yaşayanlar oluyormuş,
    sonra üzülmiyim dedim

sl8500-9000-9500 ler felan da cam ekran ya onların bile yansımadan yana şikayetlerini okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ere21m

bende 50hz 100hz olayına takıldım aralarında çok fark yaratırmı acaba...100hz olanı yok henüz galiba lg'de

lg nin sitesinde, yorum sitelerinde her yerde
    bunlara her yerde 600 hz yazarlar ama gerçek olarak 100 hz diğer tv lere eşdeğer olduklarını okudum,
    600 yazdıklarına göre sanırım fazlası vardır eksiği yoktur diye düşünüyorum 100 hz lerden
  • güncel
  • @Cengaver

Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Ben de panasonic 42x25 aldım. 50 inch için 5-6 metre gerekiyor dedi satıcı.

yarın gelince kurulacak. pj350 ile bu model arasında kararsız kaldım. Aslında lg nin görüntüsü çok daha iyi gelmişti, image retention dedikleri zımbırtıdan korktuğum için panasonic aldım.

yarısı peşin yarısı taksitle +120 tl ek garantisiyle 1320 tl ye geldi.
    kuruluma para istediler, uyuz oldum. yaptırmadım. masaya kuracaklar yarın.

iyisiyle kötüsüyle almış oldum, umarım ikimiz için de hayırlısı olur; zira uzun zamandır birlikte uygun bir televizyon arıyorduk:)

uydu ve dvd player kurulduktan sonra resimlerini eklerim. 50 inch alamadım ona yanıyorum ..
  • @buckfush
    @cengaver1

arkadaşlar ikinizinde tvleri hayırlı olsun ikininizde bu konu başlığı altında detaylı incelemelerinizi istiyoruz ikiside aynı sayfada olsunki karşılaştırma yapılabilsin

sizden çok bi heyecanlıyız mutlaka bekliyoruz
  • hayırlı olsun inş. memnun kalirsin
    50 mevzuna da takma 42 bile gayet yeterli bana bile 82 diye baskı yaptılar ona ragmen 106 aldım
    fiyatı da cok hesaplı gelmis, 1300 civarı 2 mizde tv mizi halletmis olduk, paramız cebimizde kaldı en azından
    israfa gerek yok hayirlisiyla bi de gelsin de bklm
  • image retention dedikleri zımbırtı nedir ne işe yarar 100hz die okudum lg lerden daha iyi görüntü vermesi lazım normalde..
  • ere21m

uzun süre ekranda sabit kalan bir görüntünün, kanal değiştirince izi kalması
    çok uzun kalırsa kalıcı olabiliyor buna da burn in diyo gavurlar
  • uzun bi süre derken 3-4 saat aynı kanalda kalması iz yapqrmı panasonçte bu silme özelligi vardi galiba ekran temizleme dogrumdur
  • Merhaba.
    Ekranda kalan izleri silme-temizleme özelliği bildiğim kadarıyla bütün plazmalarda var. Tabii ki Panasonicte ve LG'de de var.

Bir de şu yansıma olayı ile ilgili olarak son mesajlarda, PQ6000 ve aynı tasarıma sahip PJ serilerinde, öndeki cam kaplamadan dolayı yansıma çok oluyormuş gibi bir durum oluşmuş. Ancak bildiğim kadarıyla PQ6000 ile normal çerçeve tasarımlı PQ3000, PQ2000 ve PQ200R serileri arasında en az yansımaya sahip model PQ6000'di. Ben de şu ana yansıma ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Plazmalardaki yansıma LCD'lere göre daha fazla tabii ki ama PQ6000 ve muhtemelen PJ650 bu konuda diğer modellere göre daha iyi durumda.
  • panasonicte ekran temizleme var mı bilmiyorum
    lg nin var

kurolarda orbit diye bir şey vardı. otomatik pixelleri temizliyordu. hala benzerini yapamadılar
  • benim tv hala gelmedi, gümrükte bi sorun çıkmış
    öğle tatilinde yemeğe airport avm ye gidince tekrar bi göz attım

550 yok ama 350 vardı aynı kasa nası olsa görüntü de öyle
    yanına da pq6000 ve panasonic x25 gelmişti,
    özellikle koyulmuş gibi sanırım

uzun uzun baktım tv lere, bi kere pq6000 cam ekran ın duruşu çok farklı
    x25 in kasası çok sade gibi

büyüklük olarak ize x25 ve pq6000 daha büyük duruyorlar
    pj350 zarif ama sanki ekranı küçük gibi geliyor insana

görüntü olarak ise açıkçası 3 ü de benzer gibi geldi birbirine
    pq6000 e göre 350 ninki sanki daha ayrıntılı gibi,
    x25 sanki biraz daha mat gibi geldi,

artık tv lerin parlaklık renk ayarlarının etkisi ne kadar bilemiyorum
    gelsede bi ses sistemini de kurup tv de pes yapsam:)
  • @cengaver

Dün i.b den gelip 42x25 i kurdular. bugün kontrol ettim ve 2 adet ölü pixel buldum. telefon açtım gelip bakacaklar. Bekliyorum bakalım, gelince aktarırım gelişmeleri..

henüz uydu bağlatmadım ancak fotoğraflarda beyazları gösterirken hakkaten çok zorlandı.
    lg ile mi değiştirsem acep..
  • @buckfush
    i.b deki yetkili bana 42x25E yi tavsiye etti ama senin bu sorunun üzerine tekrar pj350 ye yönelmeye başladım inşallah sorunu çözerler ve başını ağrıtmazlar

@cengaver1
    inşallah seninde sorunun çözülür ve ölü pikselsiz olarak gelir tv

tv gelince evde daha rahat ortamda bi test bekliyoruz senden ve mümkünse fotolu bi inceleme istiyoruz

çünkü seninkinin küçük kardeşine de ben talibim allah izin verirse bacanak olacaz

pj 350 alacam bu gidişle herhalde panadan geri caydım hem bide panalarda siyah ta zamanla grileşme sorunu oluyor diye duydum buckfush sende istersen lg ye geç
  • kantay bu ölü pixel sorunu panny e ait bir şey değil ki,
    kafan karışmasın. İşin aslı lg nin görüntüsünü daha çok beğendim i.b de.
    Panasonic beyazlarda resmen s.çtı afedersin. Umarım normal görüntüsü daha iyidir. Vreal5 ve g13 üne güvenerek aldım sonuçta
    dur bakalım hayırlısı.
  • eger memnunsan kardesim hic degistirme
    ama eger degistirmeyi dusunuyosan bundan ıyı fırsat olmaz, cak gitsin

ins. tv gelir gelmez ses sistemini de baglayıp yorum ve fotoları ekliycam hocam
  • @buckfush

beyazlarda s...ı derken nasıl yani ne gibi bi olay oldu da o kanaate vardın

@cengaver1

ne zaman gelecek arkadaşım sabırsızlanıyorum gelsin artık yaaaaa

bi an önce gelsin de bakalım bu arada resim çekmeyi bol bol ihmal etme kardeşim ne kadar resim o kadar yardım bizlere yani

görüntü açısındın yani izlenen görüntü açısından pj350 ile bi fark varmı onu çok merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantay -- 19 Mayıs 2010; 17:13:11 >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.