usb den açmaya çalıştığım dts destekli hd filmlerde desteklenmeyen ses uyarısı alıyorum. görüntü var ses yok. bu sorunu nasıl çözebilirim? dts destekli hd oynatıcı ya da ses sistemi işimi görür mü? bilgisi olan arkadaşlarının cevaplarını bekliyorum.
Evet görür işini.Ama alacağın ses sisteminde optik giriş olmasına dikkat et, daha iyi sonuç alırsın. Ucuz ve yeterli bir ses sitemi ararsan Phlips HTS 3270 öneririm.Piyasada kalmadı sayılır, üretimden kalktı çünkü.Kalanları bulmak mümkün halen.En son bir arkadaşım Carrefour dan 378 TL na aldı yakında. Bu cihazda hem optik hem koaksiyel giriş var.Çıkışı HDMİ.DTS çözüyor.Elbette daha pahalı üst ürünlerede yönelebilirsin.
HD oynatıcı konusu ise derin, forumu okuyarak kafana yatan bir cihaz bulursun artık.
bilgi için teşekkürler. ayrıca bu ses olayını, dts destekli hd oynatıcı kullanarak da çözebilirim şeklinde anladım, doğru mudur?
Ses sistemi almadanda çözebilirsin, evet.... Media player'in arkasınaki rca çıkışlarını (kırmızı, beyaz) tv'nin arkasindaki girişlere bağlayarak 2 kanal ses alabilirsin....Tabi bu dts olmaz...İki kanal stereo olur....
quote:
Orijinalden alıntı: skani
bilgi için teşekkürler. ayrıca bu ses olayını, dts destekli hd oynatıcı kullanarak da çözebilirim şeklinde anladım, doğru mudur?
Senin sorunun tv'nin DTS sesleri çözememesi. Çözemediği gibi üzerinden ses sistemine bile aktarmyor. HD oynatıcı alsan bile, ses sisteminin DTS çözmesi için televizyonu pas geçerek HD oynatıcı ile ses sistemi arasında bir bağlantı daha (tercihen optik) kullanman gerekiyor.
Özetle; HD oynatıcı üstünden HDMİ ile (tercihen) televizyona görüntü, HD oynatıcı üstünden Optik kablo ile ses sistemine ses,
göndermen gerekiyor. Benim kullandığım yöntem bu. Başka çözüm yolu varsa onu bilmiyorum. Bilenler varsa önerirler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme