Şimdi Ara

LG 47LM660S Kanal Ayarlama Yardım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
16
Favori
221.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: furkanakgul

CI MODÜL YOK DAVASI NEDİR ATV HD KANALINI İZLİYORUM star hd kanal d hd falan onara gelince cı modül yok diyor nedendir?
    şöyle hd kanlaarını tam anlamıyla izleyebileceğim frekans ayarları vs bilen arkadaşlar vasra lütfen yardımcı olabilirlermi? şimdiden teşekkürler..

CI Modülü denen şey Digiturk ya da D-Smart'ın receiver ları içerisinde bulunan karttır. Bu kartları hd receiver lı televizyonlara da takabiliyorsunuz. Malesef Kanal D, Star ve diğer birçok kanalın hd yayınları ücretli. Bu kanalları hd izleyebilmek için, iki platformdan (digiturk, d-smart) birinin hd yayın paketine üye olmanız gerekiyor. atv, a haber ve trt (başka varsa bilmiyorum) gibi kanallarda ise hd yayın ücretsiz. dolayısıyla CI Modüle (karta) ihtiyaç duymadan, hd receiver ile izleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aksaray1

quote:

Aynı sorunu bende yaşıyorum yukarıdaki "onbakay" arkadaşınkını şimdi not ettim onu deneyecem..

Servis ilk geldiğinde elindeki usb den kanlları eklemek istedi ancak bizim 28 dairelik ortak sitede turksat diseq-b ve hortbird diseq-c ye göre yapıldığından elindeki usb disec-A göre yapıldıgından servis usb ile yapamayız dedi otomatık tarattı ve toplam şifreşi-şifresiz 328 tane kanal çıkmıştı.o gittikden bir kaç gün sonra ben kurcalarken yanlışlıkla sildim ve onun yaptığı gibi tarattım ancak şifreli-şifresiz 180 tane kanal çıktı ve hd kanallarından atn ve haberkanalı ve fox tv,show tv,minika cocuk,karemel tv ve bır cok ızledıgım kanal cıkmadı. 2-3 defa tekrar denedım malesef olmadı servısı aradım fabrıka ayarlarına geri dön dedi yıne tara dedi onuda denedım bu seferde 122 ye düştü kanal sayısı trt nin hd kanalı ve bır cok kanal iyice gitti. ne yaptıysam beceremedım. yazılım güncellemesinide yapmıştım işin içinde cıkamadım servisi gelmesi için aradım.Beyefendi bende gelsem aynısını yapacam sız uydunuzu kuran kişi arayın dedi uydunuzda problem var dedi. bende sen aradıgında uyduda problem mı vardı kı şimdi olsun dedim. ortak uydu sıstemı dedim. yan odadakı tv baglı olan receıverımde hepsı cıkıyor sıkıntı yok aynı canak antene bağlı dedım. ben elımdekı usb den gelır dısec -a göre kurarım olmassa ceker giderim dıyor.. bende Türkiyedeki herkes mecburmu dısec-a dan ızlemeye böle birsey olur mu ya dedim.bana uyducunuzu cagırın yukarıdakı anetını dısec-a ya göre ayarlasın öle geleyım olmassa o zaman bakarız dıyor.bende 28 daırenın tum turksat uydusu dıseq-B ye göre ayarlanmış hepsnı mı bozuyum dedım.sen bana çölden git su getşr desen daha kolay olur dedım adam o zaman arayın servıs arıza kaydı olusturun gelır ben gıderım dıyor yanı yapmaya anlıyacağınız niyeti yok. bu konuda servıs gelıp tekrar kurma zorunlulugu var mı bılmıyorum yada ucrete mı tabı olur onuda bılemıyorum? Ama yukarıdakı arkadaşın çözümüyle ınsallah çözerimde kurutulurum bu sorundan. çözersem mutlaka yazacam.

(LG lm760S kanal bulma,kanal ayarlama,kanal düzenleme)

Evet sorunum çözüldü arkadaşlar..Benim modelim LG lm760S Modeli idi.

"onbakay" arkadaşın anlattığı gibi yapınca hepsi tekrardan geri geldi eksik kanalım yok. Önce herşeyi sildim(otomatık tarama bölümünden uydu ayarlarında oynama yapınca listeyi kendi otomatik siliyor zaten) "alicanli" arkadaşın anlattığı gibi en başdan başladım..

1. Ayarlar menüsünden uydu sekmesine geliyorsun.
    2. Ordan "Uydu Ayarı"
    3. "Uydu ayarı" bölümünde
    ---------- Uydu <Turksat 42.0E> seç
    ---------- LNB Frekansı <9750/10600> seç
    ---------- Uydu Alıcı verici <10970,V,30000>seç
    ---------- 22KHz Tone <Kapalı> (bu kısım soluk gelicek değiştirilmez)
    ----------LNB Gücü <Açık>
    ---------- DiseqC <A> ( Bu bende B de olduğu için ben B olarak belirledim.ortak sistem olunca bızım turksatı Dıseq-B ye bağlamışlar)

şifreli kanlları atlaması için kutucuğu işaretleyip taradığımda 260 tane şifresiz kanal buldu.

sonra "onbakay" arkadaşın anlattığı bölüm olan " diğer kanalları bulmak için ;
    Ayarlar-Ayar-Uydu ayarı na gelip -Uydu ekle yapıp "diğerleri" seçiyorsunuz.böylece 2.bir uydunuz varmış gibi bir sekme uydu#2 açılıyor. bu uydunun ayarlarını LNB 9750/10600, uydu alıcı verici 12015 h 27500 , LNB gücü açık, diseqC "a" seçip alttan kapat diyorsunuz.

sonra manuel ayarlama sekmesine gidip uydu#2 nizi seçip 12015 H 27500 yapıp bir miktar bekliyorsunuz zaten sinyal almaya başladığınızı aşağıda çıkan renkli çubuklardan anlıyorsunuz. ağ arama sekmesini tıklayıp güncelle dediğinizde arama yapmaya başlıyor. eğer güncelle aktif olmazsa 12015 H 27500 üzerine bir kez daha gidip OK tuşuna basınız.

lg servisinin tavsiye ettiği 11844 v 2222 frekansı batı yönlü frekans olup lg de çalışmıyor. eğer turksat tanıtım kanalına gelip altta geçen bantları takip ederseniz 12015 H 27500 frekansının da otomatik güncellemeye ayrıldığını görürsünüz...

şimdiden hayırlı olsun , bu bilgileri edinmemde yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim....." yaptığımda diğer eksik kalanlarıda buldu sorun hallolmuş oldu...

İki arkadaşada çok teşekkür ederim.

yazılanların hepsini yaptım ama digitürk uydusundan başka uydu bulmuyor..bir türlü türksatı bulamadım çıldırıcam..ortak anten var türksat-digive hotbird ama bir türlü olmadı..

• quote:

Orijinalden alıntı: darkingfb

quote:

quote:

Aynı sorunu bende yaşıyorum yukarıdaki "onbakay" arkadaşınkını şimdi not ettim onu deneyecem..

Servis ilk geldiğinde elindeki usb den kanlları eklemek istedi ancak bizim 28 dairelik ortak sitede turksat diseq-b ve hortbird diseq-c ye göre yapıldığından elindeki usb disec-A göre yapıldıgından servis usb ile yapamayız dedi otomatık tarattı ve toplam şifreşi-şifresiz 328 tane kanal çıkmıştı.o gittikden bir kaç gün sonra ben kurcalarken yanlışlıkla sildim ve onun yaptığı gibi tarattım ancak şifreli-şifresiz 180 tane kanal çıktı ve hd kanallarından atn ve haberkanalı ve fox tv,show tv,minika cocuk,karemel tv ve bır cok ızledıgım kanal cıkmadı. 2-3 defa tekrar denedım malesef olmadı servısı aradım fabrıka ayarlarına geri dön dedi yıne tara dedi onuda denedım bu seferde 122 ye düştü kanal sayısı trt nin hd kanalı ve bır cok kanal iyice gitti. ne yaptıysam beceremedım. yazılım güncellemesinide yapmıştım işin içinde cıkamadım servisi gelmesi için aradım.Beyefendi bende gelsem aynısını yapacam sız uydunuzu kuran kişi arayın dedi uydunuzda problem var dedi. bende sen aradıgında uyduda problem mı vardı kı şimdi olsun dedim. ortak uydu sıstemı dedim. yan odadakı tv baglı olan receıverımde hepsı cıkıyor sıkıntı yok aynı canak antene bağlı dedım. ben elımdekı usb den gelır dısec -a göre kurarım olmassa ceker giderim dıyor.. bende Türkiyedeki herkes mecburmu dısec-a dan ızlemeye böle birsey olur mu ya dedim.bana uyducunuzu cagırın yukarıdakı anetını dısec-a ya göre ayarlasın öle geleyım olmassa o zaman bakarız dıyor.bende 28 daırenın tum turksat uydusu dıseq-B ye göre ayarlanmış hepsnı mı bozuyum dedım.sen bana çölden git su getşr desen daha kolay olur dedım adam o zaman arayın servıs arıza kaydı olusturun gelır ben gıderım dıyor yanı yapmaya anlıyacağınız niyeti yok. bu konuda servıs gelıp tekrar kurma zorunlulugu var mı bılmıyorum yada ucrete mı tabı olur onuda bılemıyorum? Ama yukarıdakı arkadaşın çözümüyle ınsallah çözerimde kurutulurum bu sorundan. çözersem mutlaka yazacam.

"onbakay" arkadaşın anlattığı gibi yapınca hepsi tekrardan geri geldi eksik kanalım yok. Önce herşeyi sildim(otomatık tarama bölümünden uydu ayarlarında oynama yapınca listeyi kendi otomatik siliyor zaten) "alicanli" arkadaşın anlattığı gibi en başdan başladım..

2. Ordan "Uydu Ayarı"
    ---------- DiseqC <A> ( Bu bende B de olduğu için ben B olarak belirledim.ortak sistem olunca bızım turksatı Dıseq-B ye bağlamışlar)

şifreli kanlları atlaması için kutucuğu işaretleyip taradığımda 260 tane şifresiz kanal buldu.

Ayarlar-Ayar-Uydu ayarı na gelip -Uydu ekle yapıp "diğerleri" seçiyorsunuz.böylece 2.bir uydunuz varmış gibi bir sekme uydu#2 açılıyor. bu uydunun ayarlarını LNB 9750/10600, uydu alıcı verici 12015 h 27500 , LNB gücü açık, diseqC "a" seçip alttan kapat diyorsunuz.

sonra manuel ayarlama sekmesine gidip uydu#2 nizi seçip 12015 H 27500 yapıp bir miktar bekliyorsunuz zaten sinyal almaya başladığınızı aşağıda çıkan renkli çubuklardan anlıyorsunuz. ağ arama sekmesini tıklayıp güncelle dediğinizde arama yapmaya başlıyor. eğer güncelle aktif olmazsa 12015 H 27500 üzerine bir kez daha gidip OK tuşuna basınız.

lg servisinin tavsiye ettiği 11844 v 2222 frekansı batı yönlü frekans olup lg de çalışmıyor. eğer turksat tanıtım kanalına gelip altta geçen bantları takip ederseniz 12015 H 27500 frekansının da otomatik güncellemeye ayrıldığını görürsünüz...

şimdiden hayırlı olsun , bu bilgileri edinmemde yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim....." yaptığımda diğer eksik kalanlarıda buldu sorun hallolmuş oldu...

yazılanların hepsini yaptım ama digitürk uydusundan başka uydu bulmuyor..bir türlü türksatı bulamadım çıldırıcam..ortak anten var türksat-digive hotbird ama bir türlü olmadı..

Eğer kaldığınız sitede yada apartman da ortak uydu sistemi varsa yan komşunun kapısını çalarak onun uydu ayarlarından turksatın diseq "A" damı "B" DE Mİ? yada nerde olduğunu öğrenebilirsiniz. Eğer sorun buysa. yoksa yukarıdaki anlatılanlarla çözüm garanti. fazladan aynı kanallar çıkıyor(siemiyorsunuz ancak) ama onuda ayaralardan atla seceneği ile işaretledikden sonra kanal listesinde gözükmesini engellıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksaray1 -- 11 Ocak 2013; 20:46:08 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkingfb

quote:

quote:

2. Ordan "Uydu Ayarı"

Eğer kaldığınız sitede yada apartman da ortak uydu sistemi varsa yan komşunun kapısını çalarak onun uydu ayarlarından turksatın diseq "A" damı "B" DE Mİ? yada nerde olduğunu öğrenebilirsiniz. Eğer sorun buysa. yoksa yukarıdaki anlatılanlarla çözüm garanti. fazladan aynı kanallar çıkıyor(siemiyorsunuz ancak) ama onuda ayaralardan atla seceneği ile işaretledikden sonra kanal listesinde gözükmesini engellıyorsunuz.

hocam deneme yanılma ile türksatın hangi disegte olmasını bulabilir sinyal seviyesinden sanırım..ama her türlü denedim a.b.c hiç birinde sinyal barları dolmuyor..nerede yanlış yapıyorum acaba..burda komşuluk sıfır malesef..kendim bir şekilde bulmam lazım..

• Son söz:
    setings-Ayar-uydu ayarı-Türksat42,0E-lnb frekansı(yap:9750-10600-sol tıklayarak yap)-oto ayarları-uydu yok ....... devam bütün kanallar çıkıyor .kaybolursa yeniten oto ayarı yap .
  • mutla bir yerde birsey atlıyorsunuz yada tv yenı aldıysanız uydu sıkıntılı olabilir. Servisden yardım isteyebilirsiniz. Ancak dediğiniz gibi yukarıdakı ayarları yapıp tarama yaptığınızda mutlaka bulması gerekıyor. :-((
  • Tekrar deneyecegim bastan itibaren..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eutelsati buldu diginin tum kanallari cikti ama turksati yine bulamadim:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg 42LM660S 3D Led benim tv bu benimde sıkıntım uydu alıcısı çok yavaş kanal değiştirirken 2 3 saniye bekletiyor sizinkilerde böylemi yoksa benimkimi arızalı
  • " fazladan aynı kanallar çıkıyor(siemiyorsunuz ancak) ama onuda ayaralardan atla seceneği ile işaretledikden sonra kanal listesinde gözükmesini engellıyorsunuz. "

bu kısmı tam anlamdım da ayrtınlı analtırmısınız acaba
  • arkadaşlar ben de saati ayarlayım derken bölge ayarına girdim gidip uk yazanı türkiye yaptım bütün kanallar silindi. Bunun basitçe usbden yüklemesi yok mu, kuruluma gelen lg servisi usbden herşeyi yükleyip gitmişti.

tvim LG 32LM611S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOĞA_AŞKI -- 6 Şubat 2013; 0:04:34 >
  • suan yanlışlıkla dil ayarından başka bişey seçtim ve herşey silindi kanallar ayarlar felan hepsi gitti.

yukarıda arkadaşların dedigi gibi 2 uydu varmıs gibi aratıyorum suan %91 de 392 kanal buldu inş hepsini bulur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicanli

quote:

Orijinalden alıntı: darklight

Merkezi sistemi olan sitede turksat ve hotbird uydularını ayarlamak istiyorum. Tek kablo geliyor. Bir sürü şey denendim olmadı. Lütfen biri merkezi sistemde turksat, hotbird için ayarları nasıl yaptığını anlatsın. Resmen soğudun televizyondan açmak gelmiyor içimden.

Arkadaşım servis televizyonu kurmaya geldiğinde bendeki uydu yayınında bir problem olduğundan dolayı servis kanalları yükledikten sonra sinyal olmadığı için görüntü yoktu.
    Bana dedikleri problem çözüldükten sonra anteni takmanız yeterli demelerine rağmen olmamıştı ve telefon yardımı ile problemimi hallettim.
    Adım adım anlatılıcak olursa;

2. Ordan "Uydu Ayarı"
    ---------- Uydu Alıcı verici <10970,V,30000>seç BU KISMI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞIMDA TV KAPANIP YENİDEN AÇILIYOR.
    ---------- DiseqC <A>

4.Tekrar Uydu ayarı bölümünde "Uydu Ekle" seçerek;
    ---------- Uydu <Hotbird 13.0E> seç
    ---------- Uydu Alıcı verici <10719,V,27500>seç
    ---------- DiseqC <B>

5. Bu ayarlardan sonra,
    "-Oto Ayarlama" yı seç ----> Uydu-----> yok -----> ileri----> gelen sayfada;
    uydu1 turksat ve uydu 2 hotbird için "Ağ Arama"yı seçip başlatın.

Yaklaşık 45dk yada 1 saat sürer.
    şifreli kanallar listesinde olmasın isterseniz "ağ arama" yı seçerken "şifreli kanal atla" yı da seçebilirsiniz.

Bu belirttiğim kısmı nasıl değiştirebilirim.Uydu hakkında hiç bilgim yok.araştırdım pek bi bilgi de bulamadım.Baştan sona dahili uydu alıcılı tv ler için bir rehber konusu olsa çok güzel olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCrow123

quote:

Orijinalden alıntı: alicanli

quote:

Orijinalden alıntı: darklight

Merkezi sistemi olan sitede turksat ve hotbird uydularını ayarlamak istiyorum. Tek kablo geliyor. Bir sürü şey denendim olmadı. Lütfen biri merkezi sistemde turksat, hotbird için ayarları nasıl yaptığını anlatsın. Resmen soğudun televizyondan açmak gelmiyor içimden.

Arkadaşım servis televizyonu kurmaya geldiğinde bendeki uydu yayınında bir problem olduğundan dolayı servis kanalları yükledikten sonra sinyal olmadığı için görüntü yoktu.
    Bana dedikleri problem çözüldükten sonra anteni takmanız yeterli demelerine rağmen olmamıştı ve telefon yardımı ile problemimi hallettim.
    Adım adım anlatılıcak olursa;

2. Ordan "Uydu Ayarı"
    ---------- Uydu Alıcı verici <10970,V,30000>seç BU KISMI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞIMDA TV KAPANIP YENİDEN AÇILIYOR.
    ---------- DiseqC <A>

4.Tekrar Uydu ayarı bölümünde "Uydu Ekle" seçerek;
    ---------- Uydu <Hotbird 13.0E> seç
    ---------- Uydu Alıcı verici <10719,V,27500>seç
    ---------- DiseqC <B>

5. Bu ayarlardan sonra,
    "-Oto Ayarlama" yı seç ----> Uydu-----> yok -----> ileri----> gelen sayfada;
    uydu1 turksat ve uydu 2 hotbird için "Ağ Arama"yı seçip başlatın.

Yaklaşık 45dk yada 1 saat sürer.
    şifreli kanallar listesinde olmasın isterseniz "ağ arama" yı seçerken "şifreli kanal atla" yı da seçebilirsiniz.

Bu belirttiğim kısmı nasıl değiştirebilirim.Uydu hakkında hiç bilgim yok.araştırdım pek bi bilgi de bulamadım.Baştan sona dahili uydu alıcılı tv ler için bir rehber konusu olsa çok güzel olur.

Hocam sizin dediğiniz bölümü değiştirmeye çalıştığımda, bir listenin olduğu sayfa açılıyor. Kapanıp açılma problemi hiç başıma gelmedi, geleni de duymadım.
    Bence teknik servisi arayıp danışın derim.

• O sayfayı biliyorum ancak sadece Türksat seçili iken bu kapanıp açılma durumu var.Başka uydu seçili iken açılan sayfada olan seçenekleri seçebiliyorum.En iyisi dediğiniz gibi teknik servis sanırım.Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: h_sidar

Türksat ta AYARLAR---MANUEL ARAMA girdiğimde frekans eklemek için sağ yada sol oklarına bastığımda TV kapanıp açılıyor. Bu sorun nasıl çözülür. bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirlerse iyi olur.
    herkese iyi çalışmalar.

ewet arkadaşlar şuna da bir çözüm bulalım ben bu lgnin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil5

quote:

Orijinalden alıntı: h_sidar

Türksat ta AYARLAR---MANUEL ARAMA girdiğimde frekans eklemek için sağ yada sol oklarına bastığımda TV kapanıp açılıyor. Bu sorun nasıl çözülür. bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirlerse iyi olur.
    herkese iyi çalışmalar.

ewet arkadaşlar şuna da bir çözüm bulalım ben bu lgnin...

2-3 kere fabrika ayarlarına döndürdükten sonra bende düzelmişti.
  • aynı olan kanallrı silmek için ne yapmalıyız
  • arkadaşlar ben kanalları tarattım ama çok karışık ya bi sürü gereksizler var şifreliler var silme nasıl olacak

ilk servis geldiğinde bi şekilde yaptı kanallar türüne sıralı dedi spor haber vs ama kanallar çalışmıyordu anteni değişin dedi geri ben inanmadım ve internette araştırdım diseqc ayarlarını a yapıp aradım yukardaki frekansa dikkat etmedim(Dikkat etmem gerekiyormu bilmiyorum)

sonuç olarak şuan kanallar çok karışık adam akıllı düzenleme nasıl yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tsubasa.

arkadaşlar ben kanalları tarattım ama çok karışık ya bi sürü gereksizler var şifreliler var silme nasıl olacak

ilk servis geldiğinde bi şekilde yaptı kanallar türüne sıralı dedi spor haber vs ama kanallar çalışmıyordu anteni değişin dedi geri ben inanmadım ve internette araştırdım diseqc ayarlarını a yapıp aradım yukardaki frekansa dikkat etmedim(Dikkat etmem gerekiyormu bilmiyorum)

sonuç olarak şuan kanallar çok karışık adam akıllı düzenleme nasıl yapabilirim

şu an işyerindeyim tv yanında değilim hatırladığım kadarıyla kumandadan LİST tuşuna bas sonra KIRMIZI tuşa bas orda "numaralandır, kaydır, atla" gibi fonksiyonlar çıkmalı"
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.