Şimdi Ara

lg 50pg1000 yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    lg kulubunden cevap alamadıgım için yeni konu açmak zorunda kaldım.bütcem dogrultusunda burdaki arkadaslar a410 ile pg6000 onermişlerdi ancak ben diğerlerinden 500 tl ucuz lg 50pg1000 buldum,araştırmadan atlayıp,aldım. aranızda bilen,kullanan var mı?

bugun servisten gelip kuracaklar ancak daha once hiç panel tv kullanmadım.sadece digiturk ve dvd izliyorum.. servis kurarken nelere dikkat etmeliyim? (ürünün teşhir olup olmadıgını) ayarlarını nasıl yapmalıyım? hangi kablo vs...?

yardımcı olursanız çok sevinirim,tesekkurler....

• plazma cihazlar konusunda çok fazla bilgi sahibi olduğumu söyleyemem ancak ürünün teşhir ürünü olup olmadığını plazmanın ambalajlanma şeklinden kutusundaki zımbaların veya orjinal firma bandının ilk sizin önünüzde açılmasından anlamanız çok kolay olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

plazma cihazlar konusunda çok fazla bilgi sahibi olduğumu söyleyemem ancak ürünün teşhir ürünü olup olmadığını plazmanın ambalajlanma şeklinden kutusundaki zımbaların veya orjinal firma bandının ilk sizin önünüzde açılmasından anlamanız çok kolay olacaktır.
    svideoz tesekkurler..
    gelince bayagı bi inceledik (servis menusu,ambalaj vs.)teşhir olmadıgını düşünüyoruz.. :)

bu ürünü kullanan varsa sorum; 1.hangi modda kullanıyor(sd yayınlar)
    2.ayarları??

ben sürekli bişeyler denedim ama tam olarak oldu diyemem.sadece bişeyden eminim(size saçma gelebilir) keskinlik ayarını 1'e düşürünce en doğal goruntu cıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: burcucello

svideoz tesekkurler..
    gelince bayagı bi inceledik (servis menusu,ambalaj vs.)teşhir olmadıgını düşünüyoruz.. :)

bu ürünü kullanan varsa sorum; 1.hangi modda kullanıyor(sd yayınlar)
    2.ayarları??

ben sürekli bişeyler denedim ama tam olarak oldu diyemem.sadece bişeyden eminim(size saçma gelebilir) keskinlik ayarını 1'e düşürünce en doğal goruntu cıkıyor.

Alıntıları Göster
    bende de aynısı var, vatandan almıştım 1 ay oldu
    ilk geldiğinde görüntü konusunda hayal kırıklığı olmuştu, ayarları iyi yapmak lazım, şimdi fena değil.

SD yayında ayarlarım şunlar (standart mod):
    keskinliği %20"e düşürdüm,
    gürültü filtresi yüksekte.
    kontras %90 civarı.
    canlı renk, yüksek
    canlı kontras, kapalı
    renk %50
    ışık %50
    gama orta

ayrıca servis menüsüne girip orbitali 5 piksel ve 60sn ye getirdim, ekran yanmasına dikkat etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyonlar -- 20 Mart 2009; 17:46:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sampiyonlar

ilk geldiğinde görüntü konusunda hayal kırıklığı olmuştu, ayarları iyi yapmak lazım, şimdi fena değil.

kontras %90 civarı.
    canlı renk, yüksek
    canlı kontras, kapalı
    renk %50
    ışık %50
    gama orta

ayrıca servis menüsüne girip orbitali 5 piksel ve 60sn ye getirdim, ekran yanmasına dikkat etmek lazım.

Alıntıları Göster
    bu arada 70tl kablo almıştım hiç bi fark görmediğimden geri verdim.

izleme mesafende 3 mt aşağı olmasın SD görüntüde..

• quote:

bu arada 70tl kablo almıştım hiç bi fark görmediğimden geri verdim.

izleme mesafende 3 mt aşağı olmasın SD görüntüde..

Alıntıları Göster
    bende 50pg1000 kullanıyorum 5 gün oldu.sd yayın görüntüsü fena değil bana göre.kablo almayı düşünüyordum fark yokmuş almayayım o zaman.canlı modda kullanıyorum yukarıda verilen ayarları deneyeyim bakalım.xbox 360 bağladığımda hd olarak oyun grafikleri tatmin etti beni.bu fiyata iyi bi tv bence.
    yalnız ekranda bi kanal uzun süre açık kalınca logo falan iz yapıyor.tv bana gelmeden önce başka bir yerdeydi power türk açıktı sürekli logosu iz yapmış siyah ekranda belli oluyor.nasıl gider bir fikrim yok.
    tvnin av1 girişi av 2 girişindende bariz derecede kötü.
    bu arada SRS TruSurround XT nedir ne işe yarar anlamadım.seste bir fark göremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan911

bende 50pg1000 kullanıyorum 5 gün oldu.sd yayın görüntüsü fena değil bana göre.kablo almayı düşünüyordum fark yokmuş almayayım o zaman.canlı modda kullanıyorum yukarıda verilen ayarları deneyeyim bakalım.xbox 360 bağladığımda hd olarak oyun grafikleri tatmin etti beni.bu fiyata iyi bi tv bence.
    yalnız ekranda bi kanal uzun süre açık kalınca logo falan iz yapıyor.tv bana gelmeden önce başka bir yerdeydi power türk açıktı sürekli logosu iz yapmış siyah ekranda belli oluyor.nasıl gider bir fikrim yok.
    bu arada SRS TruSurround XT nedir ne işe yarar anlamadım.seste bir fark göremedim.

Alıntıları Göster
    Iz birakma
    Ben 50PG7000 kullaniyorum, menüsünde bir adim var, adini unuttum. Gözle görülmeyen pixel kaydirmalari yaparak iz birakilmasini önlüyor. Ben yaklasik 6 aydir kullaniyorum, herhangir logo iz vs yok, ki ben oyunda oynuyorum arada. Gidermek icin sanirim belli bir süre siyah veya beyaz bir ekran acik kalsin diyenler vardi. Sanki bir ara öyle birsey okumustum.

Ilk Kullanim
    Plazma yeni alindiginda belli bir süre özellikle kontrast ayari cok yüksekte olmasin diye duymustum. Ben her ihtmale karsin parlaklik, renk ayarlarini da düsükte biraktim.

Altin Kablo
    Scart kablo kullaniyorsaniz altin uclu kablonun uzun vadede iyi oldugunu söylerler. Ama bence ondan önemlisi kablo kalinligi. Yani üzerindeki korumasi. HDMI kablo ise zaten dijital oldugu icin altin olmasina gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LE40C650L TV
    6 yıl önce açıldı
    Beko tv yardım
    5 yıl önce açıldı
    SAMSUNG UE40ES5500 Önerileriniz?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kontras %90 civarı.
    canlı renk, yüksek
    canlı kontras, kapalı
    renk %50
    ışık %50
    gama orta

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sampiyonlar

kontras %90 civarı.
    canlı renk, yüksek
    canlı kontras, kapalı
    renk %50
    ışık %50
    gama orta

dediğiniz ayarları yaptım onceki ayarlarımdan iyi oldugu kesin tesekkür ederim. bi de su orbital ve 60 sn. olayını bana adım adım anlatırsanız çok sevineceğim :))))

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lenyyy

evet evet 2 dakika sabit kalan goruntu bile iz yapıyor. white wash tamam anladım da ne kadar sure yapılacak?yarım saat falan mı??

• quote:

Orijinalden alıntı: SinemaForum

Iz birakma
    Ben 50PG7000 kullaniyorum, menüsünde bir adim var, adini unuttum. Gözle görülmeyen pixel kaydirmalari yaparak iz birakilmasini önlüyor. Ben yaklasik 6 aydir kullaniyorum, herhangir logo iz vs yok, ki ben oyunda oynuyorum arada. Gidermek icin sanirim belli bir süre siyah veya beyaz bir ekran acik kalsin diyenler vardi. Sanki bir ara öyle birsey okumustum.

Ilk Kullanim
    Plazma yeni alindiginda belli bir süre özellikle kontrast ayari cok yüksekte olmasin diye duymustum. Ben her ihtmale karsin parlaklik, renk ayarlarini da düsükte biraktim.

Altin Kablo
    Scart kablo kullaniyorsaniz altin uclu kablonun uzun vadede iyi oldugunu söylerler. Ama bence ondan önemlisi kablo kalinligi. Yani üzerindeki korumasi. HDMI kablo ise zaten dijital oldugu icin altin olmasina gerek yok.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SinemaForum

Iz birakma

Ilk Kullanim

Altin Kablo

acaba bizimkilerde de 7000 de ki dediğiniz gibi bir ozellik var mı? siz yine de bana menusunden pixel kaydırmaları nasıl yapıcam adım adım anlatabilir misiniz? :)))

ilk kullanım için ben de oyle biliyorum.. kontrastı 30 lara düşürdüm.bi arkadaş ilk 400 sat düşük kalsın demişti.. şampiyon bence siz de buna dikkat edin sonra 90 a cıkarırız ayarı. ;)

• arkadaşım seçimini doğru yönde yapmışsın öncelikle şunu söyliyim bende yetkili bir lg servisiyim kaliteli kablolar var onları kullanırsan daha iyi performans alabilirsin takıldığın biyer olursa 444 0 679 arayabilirsin avrupa yakası
  • quote:

Orijinalden alıntı: rms1

arkadaşım seçimini doğru yönde yapmışsın öncelikle şunu söyliyim bende yetkili bir lg servisiyim kaliteli kablolar var onları kullanırsan daha iyi performans alabilirsin takıldığın biyer olursa 444 0 679 arayabilirsin avrupa yakası
    quote:

Orjinalden alıntı: rms1

arkadaşım seçimini doğru yönde yapmışsın öncelikle şunu söyliyim bende yetkili bir lg servisiyim kaliteli kablolar var onları kullanırsan daha iyi performans alabilirsin takıldığın biyer olursa 444 0 679 arayabilirsin avrupa yakası

tesekkur ederim..
    sunu cevaplarsan cok sevineceğim gercekten.
    "orbital" ?? ayarını düşürecekmişim 5 e sanırım.. nereden giricem su orbital e adım adım anlatırsan :)

bi de white wash meselesi... ne kadar zamanda bir?(ornek: hergün, günde yarım saat)

• quote:

Orijinalden alıntı: burcucello

quote:

tesekkur ederim..
    sunu cevaplarsan cok sevineceğim gercekten.
    "orbital" ?? ayarını düşürecekmişim 5 e sanırım.. nereden giricem su orbital e adım adım anlatırsan :)

bi de white wash meselesi... ne kadar zamanda bir?(ornek: hergün, günde yarım saat)

Alıntıları Göster
    ben her akşam yatarken otomatik kapanmayı 10 dk ayarlayıp beyaz yıkamada bırakıp yatıyorum. Kendi kendine kapanıyor, sabah açtığımda tertemiz.
    şimdiye kadar kalıcı iz kalma olmadı. geçici iz kalma hezaman olacak oda birkaç saniyede geçiyor. orbitalim hep açık. bikere sabaha kadar ntv açık kalmış uyumuşum, hiç bişey olmadı.

ayarlar konusu birkaç ay oynaya oynaya kendiniz bulacaksınız, bende 1 ay oldu kendime göre en iyi ayarları buluyorum yavaş yavaş.

herşey bi yana 40" parasına 50" izliyoruz, ben zaten sinema tadı için aldım. izleme mesafem 2,5-3 metre.

• quote:

ben her akşam yatarken otomatik kapanmayı 10 dk ayarlayıp beyaz yıkamada bırakıp yatıyorum. Kendi kendine kapanıyor, sabah açtığımda tertemiz.
    şimdiye kadar kalıcı iz kalma olmadı. geçici iz kalma hezaman olacak oda birkaç saniyede geçiyor. orbitalim hep açık. bikere sabaha kadar ntv açık kalmış uyumuşum, hiç bişey olmadı.

ayarlar konusu birkaç ay oynaya oynaya kendiniz bulacaksınız, bende 1 ay oldu kendime göre en iyi ayarları buluyorum yavaş yavaş.

herşey bi yana 40" parasına 50" izliyoruz, ben zaten sinema tadı için aldım. izleme mesafem 2,5-3 metre.

Alıntıları Göster
    orbitali açmak için ayarlarda ISM gibi bişey var onun içinde 2 tane normal mod var sen 2. modu seçersen orbitalin açılmış olur.

lenyyy dostum sende simsiyah ekranda 1 saat ters renk yapmayı denermisin, sonucuda buraya yazarsan sevinirim.

• quote:

orbitali açmak için ayarlarda ISM gibi bişey var onun içinde 2 tane normal mod var sen 2. modu seçersen orbitalin açılmış olur.

lenyyy dostum sende simsiyah ekranda 1 saat ters renk yapmayı denermisin, sonucuda buraya yazarsan sevinirim.

Alıntıları Göster
    simsiyah ekran açıkmı kalsın ters renk derken neyi kastettinki
  • quote:

simsiyah ekran açıkmı kalsın ters renk derken neyi kastettinki

Alıntıları Göster
    Simsiyah bir kanalda ters renk yap.

Ters renk dediğim beyaz yıkamanın olduğu yerde, beyaz yıkamanın bir üstündeki mod. bu modu seçtiğinde bütün renkler tersine dönecek. siyah ekran olduğundan ekran bembeyaz olacak. 1 saat denemeni tavsiye ediyorum.

sonucu haberdar et

en kötü ihtimal karıncalı ekranda sabaha kadar bırak (kontras ve ışık full olacak şekilde). İnşallah problemin çözülür.

• quote:

Simsiyah bir kanalda ters renk yap.

Ters renk dediğim beyaz yıkamanın olduğu yerde, beyaz yıkamanın bir üstündeki mod. bu modu seçtiğinde bütün renkler tersine dönecek. siyah ekran olduğundan ekran bembeyaz olacak. 1 saat denemeni tavsiye ediyorum.

sonucu haberdar et

en kötü ihtimal karıncalı ekranda sabaha kadar bırak (kontras ve ışık full olacak şekilde). İnşallah problemin çözülür.

Alıntıları Göster
    tamam denicem.
    birde şu surround sesin özelliği nedir.bi fark göremedim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: rms1

quote:

Merhaba,

50PG7000 icin firmware update nasil yapabilirim ? USB Stick ile mi ?
    Ayrica firmware update ne getirir ?

Tesekkürler
    Bozkurt

• quote:

Orijinalden alıntı: SinemaForum

quote:

Merhaba,

50PG7000 icin firmware update nasil yapabilirim ? USB Stick ile mi ?
    Ayrica firmware update ne getirir ?

Tesekkürler
    Bozkurt

Alıntıları Göster
    sampiyon çok sağol gercekten.. ;)) ayarladım bakalım dediğin gibi..
    gercekten 40" fiyatına 50" keyfi :) benim izleme mesafem 4.15 kediminki 76 cm :DDD

• quote:

tamam denicem.

Alıntıları Göster
    logo yapışmasından kurtulmuşsundur inşallah,

Surround uzun zamandır ses sistemlerinde kullanılan, sese kismi olarak üç boyut katan bir özellik.
    Tersine bende farkı çok görüyorum. SD yayında temiz ses kullanıyorum hep.
    HD filmleride surround açıyorum. Hatta "ben efsaneyim" izlerken arkadaşım adamlar yanımda nefes alıyor sanki demişti :)

quote:

Orjinalden alıntı: lenyyy

tamam denicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyonlar -- 24 Mart 2009; 10:19:01 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.