Şimdi Ara

LG 50PQ3000 PC Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yenice istanbul bilişimden LG 50PQ3000 plazma aldım. Televizyondan oldukça memnunum, beklentimi karşılıyor.
    Aletin özelliklerinde PC bağlantısında 1360x768 çözünürlüğü desteklediğini söylüyor.
    Dün PC'yi bağlamak, VGA kablo ve DVI/VGA dönüştürücü kullandım.(PC'imdeki ekran kartının iki DVI çıkışı var, VGA çıkışı yok, o sebeple).
    Desktop'ın çözünürlüğünü 1360x768'e çektiğimde, yazılar biraz zor okunuyordu.
    Sonra 720p bir film açtım, görüntü iyiydi ama sanki daha iyi olabilirmiş gibi geldi.
    Onun üzerine kumandadan OK tuşuna bastım. Gelen Bilgi kutusunda, sinyalin 1024x768, 60Hz olduğu yazıyordu.

VGA kablodan 1920x1080'e kadar (belki daha fazla) çözünürlük taşınabildiğini biliyorum. Zaten kullanıcı kılavuzu aynı şekilde söylüyor.

Sizce;
    1- DVI/VGA dönüştürücü'de mi hata var? (dönüştürücüdeki DVI erkek kısmında pinler eksik gibi sanki)
    2- Gidip bir DVI/HDMI dönüştürücü alıp, DVI kablo ile mi bilgisayarı bağlamalıyım? Televizyondaki 3 HDMI girişinden bir tanesi HDMI/DVI olarak adlandırılmış ve kılavuz bu şekilde bağlantıda bu portu kullanmamı salık veriyor. (bunu zaten deneyeceğim ama daha dönüştürücü alamadım)
    3- Ekran kartım 8800GLS 320MB, beni 3 senedir hala götüren, 300 dolara aldığım güzel bir ekran kartı (ama HD desteği yok sanırsam).
    Sorun bunda olabilir mi?

Yardımlarınız için teşekkürler!

• dvi-hdmi ile yapman gerekiyor arkadaşım. bildiğim kadarıyla vga dan alacağın çözünürlük dvi-hdmi den daha düşük olacaktır. tabi tam bilmemekle beraber arkadaşım bu bilgiye aktardım ok?
  • Çok sağol phoenix.
    Yarın sabahtan DVI-HDMI ile deneyeceğim. Denedikten sonra gözlemimi buraya aktarırım.

Bir arkadaşım HD destekli ekran kartı olmadan olmayacağını söylüyor, umarım ona kalmaz.
  • hocam sanırım tv yeni aldın bende araştırdım ve aynından almaya karar verdım normal tv yayınlarında görüntü nasıl plazmaların lcd lere oranla goruntusu kalıtesı cok cok iyi oldugu soylenıyor dogrumu.hatta plazmada full hd gerek yok denıyor...aldıgın tv nasıl lcd yada led mı yoksa senın aldıgın plazmamı...birde usb girişi var sanırım fılm ızlenebılıyormu divx fılan yoksa sadece resım mi goruntuluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eefsane158 -- 7 Mayıs 2010; 22:58:41 >
  • Hocam plazma, eğer elektrik parasının 20 TL artmasını dert etmezsen "genel olarak" LCD'den iyi. (çok çok iyi değil)
    Ama burada asıl kriterin görüntü kalitesinden çok, inch başına verdiğin para miktarı.
    Ben 1900 TL'ye almıştım ve 50 inch bir LCD'yi bu fiyata bulman zor.
    Benim için ilk önemli nokta ekran büyüklüğü idi. (50 inch bile az geldi bana :) ).

İkincisi hala daha 1080p yayın bulabilmek zor. Showroowmlarda gördüğün görüntüler genellikle televizyon firmasının hazırladığı gerçek 1080p demo yayınlar. Bluray filmler dahi henüz gerçek 1080p değil. O yüzden şu ara 720p ile takılmak oldukça yeterli. 1080p görüntü bulursan TV onu 1080ide gösteriyor ki bu da yeterli. PS3 oyunlarda şu an sadece 3-4 oyun 1080p (MGS4, GoW3, Heavy Rain). Bunu en rahat Bluray diskte ne kadar yer kapladığına bakarak anlayabilirsin. 20 GB doluysa diskte bil ki gerçek 1080p değil.

USB girişini ben kullanmıyorum çünkü PS3 var. PQ3000'de sadece resim ve mp3 desteği var ama küçük bir hileyle bunu atlatıp divx de izleyebiliyorsun. Ben yine gerek duymuyorum PS3 ve PC bağlı olduğundan dolayı.

Yalnız oldukça can sıkan bir kötü özelliği söyleyeyim LG plazmanın. Glare yani yansıma sorunu. Odadaki diğer ışık kaynağı (pencere, ayna, lamba) acayip yansıyor ve rahatsız ediyor. Bunu showroomlarda şu şekilde inceleyebilirsin. Duvardaki televizyonlara çömelip aşağı açıdan bak. Tavanda bir sürü ışık bulunduğu için ne kadar yansıdığını çok rahat farkedersin. Bu konuda bir numara Sony Bravia. Güpegündüz, güneşli bir günde, perdeler full açıkken, Modern Warfare 2'yi nasıl net gördüğümü anlatamam. Ama ben en rahat gece kullanabiliyorum. Dert etmiyorum çünkü zaten gündüz TV başına geçemiyorum. Ama can sıkıyor gerçekten. (Samsung 50B450 alacaktım ama stokta yoktu, benim de zamanım yoktu, Samsung plazma yansıma konusunda daha başarılı).

Plazmadaki sabit görüntünün ekrana yanması (burn) sorunu artık yok, daha doğrusu kalıcı değil. En fazla 3-4 dk duruyor sonra kayboluyor. (Herkesin sorduğu sorulardan biri bu).

• Bu arada normal TV görüntüsü, lcdden daha iyi. Kablolu yayın dijitalden daha iyi (örnek:teledünya).
    Kaliteli bir kablo kullanırsan daha güzel görüntü alıyorsun. (hama tavsiye ederim).
    PC'den 1368x768 görüntü alabiliyorsun ve oldukça etkileyici.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.