yazmadan geçemiycem.42"e kadar lcd alımı doğru olabilir.Ama 50" tv alan birine plazma yanlış tercih demek bence asıl yanlış.çok fazla tartışmaya girmeden 50"lerdeki cnetin en iyi hdtv sıralamasını gönderiyorum.kaçı lcd kaçı plazma bi sayın.ya da saymayın ben söyliyim sadece 3ü lcd.onlar da aşmış high-end modeller.
Vay benim TV de bütün panel televizyonlar içinde en iyi 2. sırada yer alıyor. Hoşuma gitti bu durum...
deepkurt iyi hoş diyon da bi inceleme bi iki foto koyucam dedin bi hafta geçti hala tık yok. sağlam bi inceleme bekliyoruz.
slm,,evet arkadaşlar darty den geldim şimdi,üründen memnun kalmadığımı ve sorunlarını anlattım,mağzada calışan yaşar bey saolsun oldukca yardımcı oldu ve hangi tv istıyorsan değiştirelim dedi,ve ben gene samsung 46led6000 modeline geri dönüş yaptım,ondakı sıyah ton cok hoşuma gitmişti ve yaşar beyde bu tv yi önerdi,.Zaten ben lg almaya karar verdiim gün mağzada kendisi yoktu ve izinli günündeydi,ben olsam senin gibi hassa bir izleyiciye bu tv yi aldırmazdım dedi,,gerçekten arkadaşlar bu tv yi almayı düşünen ler varsa test görüntülerini taşınabilir hdd ye alsınlar ve özelikle alt yazı geçişi ve hareketli görüntüleri lg plazmada ve diğer bütün 100hz motion özeliği olan tv lerde,buna lg 100hz motion özelikli tv lerde dahil,bir deneyin derim,sonra benim gibi uğraşmak zorunda kalmayın. şimdi neşem yerine geldi yahu cok şükür,karın ağrısı olmuştu yahu bu tv,neyseki artık müşteri memnuniyetini öne cıkarmış böyle firmalar var..saygılarımla.
darty tebrik ederim. hayırlı olsun.
ozaman bravo darty'e
Gercekten Darty'e tebrıkler, yalnız sımdı sunu merak ediyorum, sizden iade olan 50PQ6000 noolcak, herhalde kutulanıp baskasına satılcak deılmı.. sahsen ben almazdım, acılmıs ve kullanılmıs bır urunu. turkıyedekı sıstem bunu refurbıshed dıye damgalayıp dusuk fıyata satacak veya kutusu acılmıs dıye %10 ındırım yapıcak durustlukte de deıl.
quote:
Orjinalden alıntı: tano
Gercekten Darty'e tebrıkler, yalnız sımdı sunu merak ediyorum, sizden iade olan 50PQ6000 noolcak, herhalde kutulanıp baskasına satılcak deılmı.. sahsen ben almazdım, acılmıs ve kullanılmıs bır urunu. turkıyedekı sıstem bunu refurbıshed dıye damgalayıp dusuk fıyata satacak veya kutusu acılmıs dıye %10 ındırım yapıcak durustlukte de deıl.
Daha öncede başka mesajlardada yaşadıgım tecrübeden ötürü darty nin müşteri memnuniyetini ilk sırada tuttugunu yazmıştım.O ürünü teşhir olarak kullanıp indirimli olarak satacaklardır.Tekrar paketleyip sıfır diye satmazlar.Dedim ya müşteri memnuniyetini 1.sırada tutuyorlar.Bu işi ciddiye alıyorlar... Sn.erdos geçmiş olsun ve yeni panelinizi güzel günlerde kullanmanız dilegiyle...
rdegerli cok teşekkür ederim,,asla arkadaşlar darty böyle bır sey yapmıyormuş,onuda sordum teşir ürünü olarak satıyorlarmış,hatda ben onlara gerekırse teşir ürününüzü verin dedim gerek yok tepoda var dediler,,adamlar gerçekten hızmet verıyorlar,saygılarımla.
quote:
Orjinalden alıntı: Rdegerli
Daha öncede başka mesajlardada yaşadıgım tecrübeden ötürü darty nin müşteri memnuniyetini ilk sırada tuttugunu yazmıştım.O ürünü teşhir olarak kullanıp indirimli olarak satacaklardır.Tekrar paketleyip sıfır diye satmazlar.Dedim ya müşteri memnuniyetini 1.sırada tutuyorlar.Bu işi ciddiye alıyorlar... Sn.erdos geçmiş olsun ve yeni panelinizi güzel günlerde kullanmanız dilegiyle...
erdos geçmiş olsun
tüm firmaların darty kadar müşteri memnuniyetine önem vermesi dileğiyle.
Doğrusu bu arkadasın yazısını okuduğum gün bende parayı vermiş tv mi bekliyordum, doğrusu içime bir şüphe düşürdü, tv bugün geldi ve arkadasın anlattığı gibi bir sorunla karşılaşmadım üstelik altın uçlu sıkartım sorunlu çıktığı için eski skart kabloyu taktım, ne özellikle akan yazılara dikkat ettim hiç bir sorun yok bilirsiniz şu ufacık olan ve tv nin altından hızla gecen ( suraya sms atın su kadar kontur falan ) alt yazılarda bile sorun olmadı ve gayet okunaklı, bad sektörlü ( bad sektör olan kısmı bos) harici diskimi taktım hemen gördü içine ekran dan bakmak için resimler mp3 ler mkv ve divx formatında dosyalar atmışdım, onlara bakdım , divxleri hiç kasmadan oynattı hatta şaşırdım dogrusu neden diyecekseniz gecen hafta sonu ist.bil. mecidiyeköydeki mağzasına gitmişdim orda da bir arkadas harici hdd le filimler falan oynatmısdı lh7000 le samsun b510 du sanırım ( mkv destekliyor bu modelde ) ikimizde aynı modele göz dikmişdik, lg 7000 le oynattığımız divxler görüntüde belli bir kötülük vardı samsung a göre bide hd yayınlarda renkler daha soluk geldi öteki rakiplerine göre ( etrafda aynı görüntüyü oynatan 40-50 tane lcd olunca insan gayet ii anlıyor böyle şeyleri ) işte bu sebeplerden dogrusu sogudum lg lh7000 den samsung da pahalı geldi bide 40 inç b653 e 2700 fiyat verdi samsung bayi, bende tekrar bu plazmaya yöneldim lg bayine gittim ve özellikle normal yayınları izledim ve beğendim, neyse usb den hariciyi çıkarttım, dizüstüne dvi hdm kabloylabağladım inanılmaz bi görüntü kalitesi karsıma çıktı, galiba bazı lcd lerde 1map 1 diye bi mevzu var yani uyusmazlık gibi bişe mesela yüksek çözünürlükde netlik sorunu gibi, dogrusu ekranı görünce kucaklayıp masa üstü bil. olduğu odaya kucaklayasım geldi işte budur dedim ama benim o da zaten tv kadar :)) ( 50 inç. nede olsa sanırım benide en çok vuruan bu büyüklüğü ve normal yayın kalitesi oldu ) neyse dizüstü üzerinden resimleri divxleri ve özellikle mkvleri oynattım hiç kasmadan mükemmel bir şekilde oynattı ( matrix 1 ) beni şaşırtan dogrusu mp4 performansı oldu, bilirsiniz genelde 300-400mblık pek kaliteli olmaz bu dosyalar özellikle karanlık ortamlarda gecen mp4 leri atıp izlememe rağmen tvde hiçbir karelenme olmadan çok güzel ve akıcı şekilde oynattı, diz üstünde tek sıkıntım şu oldu tv yi inceleyenler bilir bil.sin algılaması 1920 falan yazıyor yani normal çöz üstünde full hd, diz üstünden ayalara girdim ama doğrusu pek yapamadım çöz. yükselttim ama ekran falan küçüldü ve sadece arka plan resmi falan gözükdü, sonra bakarım diye diz üstü çöz. ayarlarına geçtim ve oyu oynayım dedim, burnout pradays siti oyunu yüklüydü o sırada annem geldi ve tam oynayamadan kapamak zorunda kaldım ama oynadığım sürecede de bi sorunla karsılaşmadım yarın birazdaha oynayacam tv yle not : tv nin hiçbir renk görüntü ayarıyla oynamadım nasıl geldiyse o şekilde kullandım menüler kolay ve pratik usb yi takınca hemen algılıyor, size gelen kitapcıkda bi açıklama yok ama tv nin içinde acıklama ve verilen cd de tr bir pdf dosya var, usb hdd e anime de atmısdım usb den çalışırken ekran boyutu çözünürlüğü kadardı yani tamamen ekranı kaplamadı, yeni bişeyler dikkatimi çekerse tekrar yazarım, bu arada diz üstünü bağlayıp bu çözünürlük konusunda bilgisi olan arkadas varsa bilgi verirsede sevinirim , yarın tv asıl sınavını benim için kupa macında verecek inş. fb yi yenip kupayı kaldıracaz, zaten tv de bi maç bi haber seyreden bi insanım şimdi bide netten ind. mkv leri izleyecem,
görüntü ayarları yada herhangibi bir konuda tavsiyesi olan arkadslar varsa okumakdan zevk alırım.
plazma tv lere bir daha baktım.Teknosadaki LG lere ,arkadaşlar görüntüyü oluşturan koca koca parlak noktacılar 4 metreden bile görülüyor.Nasıl tahammül ediyorsunuz böyle bir görüntüye.Plazmanın tüplü tv den görüntü olarak bir farkı yokki.Lütfen biri kral çıplak desin...Allah rızası için ,,,,millet parayı sokakta bulmadı.
sevgili batar kardeşim,kayan alt yazıları özelikle o küçük ve cok hızlı geçen yazıları eğerki sen okuyabıldıysen,ya süper gözlerin var yada benim tv arızalı,,ama ben bu tv yi,hem dt plus,dsmart,ps3,bilgisayardan mkv filimler,de denedim hepsınde bu hatayı verdi,aynı kaynaklarla led tvde en ufak bır problem olmadı,üstelik led tv renklerde özelikle sıyah derınlığınde cok ama cok ustun,lg de sıyahlar grı tonlarda gibi,,ama burada esas olan senın bu tv yi beğenmendir,,eğerki bu tvden memnunsan gülegüle kulanmak nasip olsun,,umarımkı benim tv de hata olsun,cünki bu tv lere gerçekten yuksek ücretler ödenıyor.. bana gelince darty bugun aradı yarın tv yı almaya gelecekler tam bilmiyorum ama gelirkende led tvyi getırebilirler,,bu şekılde tv alma maceramda tatlı sonla bitecek,,saygılar.
erdos1 , anladığım kadarıyla senin tv de bir sorun var dediğim gibi bende öyle bir sorun yok 50 inç.de küçük alt yazılar bile kocaman oluyor, sen ayrıca kablo değişimi falan yaptınmı, mesela dediğim gibi benim aldığım altın uclu kablo arızalı çıkdı yarın değiştirecem, prosecutor, bildiğim kadarıyla plazmada öyle bir teknoloji yok, olay alıntıdır Şimdi birazda plazma lar hakkıdna bilgi edinelim,
Plazma, birbirine eşit sayıda bağımsız elektron ve pozitif iyonlardan oluşan elektriksel anlamda Nötr, yüksek iyonize edilmiş gaz karışımının farklı bir hale dönüştüğünde kendisine verilen isimdir. Bu açıdan bakıldığında maddenin katı, sıvı ve gaz dediğimiz üç halinden farklı bir haldir.
Cihaza elektrik verildiğinde bu bölmelerin içindeki özel karışım gaz, maddenin üç halinden farklı olan plazma haline dönüşür ve görünmeyen UV ışını yayar. Bu ışın kırmızı, mavi ve yeşil fosfor tabakasına çarparak görünür ışığı ve renkleri oluşturma yöntemi ile diğer televizyon teknolojilerinden farklılaşır.
Plazma teknolojisinde her pikselde içleri özel bir gaz karışımı ile dolu düşük basınçlı kapalı cam bölmecikleri vardır. Bu ufak plazma bölmelerinin ardında kırmızı, mavi ve yeşilden oluşan renkli fosforlar bulunur.
belki ülkemizde full hd yayın olsaydı yada kısa süre içerisinde bu yayına geçileceğini bilsem belki bu modeli almazdım ama su an için tüm isteklerimi karşılıyor sayılır , umarım bozulmadan 5 yıl götürür, o zaman kadar bizde full hd yayınlara kavusur daha kaliteli yayınlar izleriz gerçi biz full hd ye çıkarken japonlar ultra hd ye geçmiş olurlar , bizim izlediğimiz ( daha doğrusu izleyemediğimiz ne yayın var nede doğru düzgün kanal ) hd yayını 20 senedir zaten izliyorlar adamlar.
batar kardeşim,tv hem scart hemde hdmi 1.3 kabloyla bağlı,yanı sence kablo hatası olsa anlamazmıyım, tv ye 3 hdmi ve 1 scart bağlı,hepsimi arızalı bu kabloların,bu mümkün değil belkı tv arızalı dıycem ama bence tv de arızalı değil,100hz motion özeliği olmayan buyuk ekran tvlerde plazmalarda dahil bu problem var,sen iyice bir araştır tvni geç olmadan ıyı ce bır incele derim,600hz alt tarama olayı tamamen kandırmaca.hiç bir katkısı bence yoktur tv ye,,aslında ben bu tv nin alt yazı geçerken fotosunu cektim orda cok net görünüyor hataları ama cepden bilgisayara aktarmak için aparatım yok,,neyse dediğim gibi aslında bu tv yi alan ben hariç sanırım herkes memnunsa banada güle güle kulanmak nasip olsun demek düşer,,,,.
Bana çok normal gelmiyor 50PQ6000 durumu. Biryerde bir sorun var bence buraya konu olan cihazda. Yada tamamen beklenti ile ilgili.
Led tv'lerde otomatik kararma fonksiyonuna bağlı karanlık sahnelerde görüntü kalitesindeki düşmelerden bahsediliyor. Bende bu cihazlarda hızlı geçişlerde ve arka planlarda bulanıklıklar gördüm zaman zaman. Umarım bu tip sorunlar yaşamazsınız bu tv ilede.
dediğim gibi benim aldığım altın uçlu scart sorunlu çıkmıştı o bakımdan dedim ama zaten senin anlattığın gibi sorunlar tv nin bozuk olduğunu gösteriyor, eminim sende almadan önce normal yayınları oturup izlemişindir , ben oturup hd yayından çok normal yayınları izledim nede olsa suan için onları izleyecez, dediğim gibi bende bir sorun yok evde mkv filimleride diz üzerinden dvı hdmi kablo ile sorunsuz izledim özellikle bol aksiyonlu filimlere baktım matrix dünyanın durduğu an gibi ve sorunsuzdu onlarda, Umarım tv bir an önce değişir ve sende istediğin ve zevkle izleyeceğin bir tv ye kavuşursun.
mediamark"da led tv de dikkatimi çeken bişey vardı. resmin koyu kısımlarında yanındaki tvde tüm detaylar görünürken, led tvde sim siyah görünüyordu. acaba siyah sevdasını fazlamı abartmışlar?
karanlık sahne görüntü kalitesi kaybı yazılıyor cihaz hakkında...
quote:
Orjinalden alıntı: sampiyonlar
mediamark"da led tv de dikkatimi çeken bişey vardı. resmin koyu kısımlarında yanındaki tvde tüm detaylar görünürken, led tvde sim siyah görünüyordu. acaba siyah sevdasını fazlamı abartmışlar?
Ayarlarla tamamen çözülür diyemem ama büyük ölçüde hallolur o tip şeyler.