Şimdi Ara

LG 55SM8200 ALINIR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
14.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın, bizimki daha kargoda gelecek bakalım,
    Evde kablonet turksat var, uydu cihazını ortadan kaldırmak için conax kart gerekiyormuş sanırım, normal satış fiyatı 200 lira civarı ama kablo sitesine baktım 3tl kira ile conax kartı veriyormuş kablonet,
    Bu model bu kartlara uyumlu mu acaba bilginiz var mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Televizyonun kurulumunu yaptırmak için nereyi aramamız gerekiyor acaba

• Televizyonun kurulumu yapıldı, biraz kurcaladım ve son durum:
    Eski tv olan toshiba zv 675'den geçiş yaptık bu tv,ye (10-15 senelik üyeler hatırlalar, o zamanki toshiba zf355'de dikey çizgi hatası çıkınca hepimizim tv.si zv635 ile değişmişti sanırım 10.15 sene kadat önce)
    -12 senelik tv den geçiş yapınca yeni tv nin görüntüsü 'uydu yanında (teledünya) bir hayal kırıklığı oldu, hatta dedim 12 sene önce yapmış adamlar boşa aldık bu tv yi. Sonra eski tv için de görüntünün normale dönmesi için ne kadar çok ayar yaptığımızı hatırladım ve başladım ayar yapmaya. 2 saat 3 saat kadar deneme yanılma vs ayar yapınca,
    Tv.deki o bulanık puslu mat görüntü gitti, yerine normal tv görüntüsü geldi (ama sanıyorum hala ince ayar vs istiyor, görüntüden tam da tatmin olamadım ayarlarda hala eksikler var gibi).
    Bu ayarları yaptıktan sonra cihaz kendine geldi ama dediğim gibi halen biraz ayar istiyor.
    -Netflix görüntüsü çok iyi, ayna gibi. O da birçok ayar istedi. Ama sonradan iyi oldu görüntü.
    -Harddisk'e attığım filmler 4k vs hepsini açıyor. Yıllar önce aldığım dark media player böyle ortadan kalktı, sabit diski direk tv'ye takmış olduk.
    -Şimdilik bu kadar yazabiliyorum bunlar henüz bugün bakabildiklerim, sorunuz vs birşey olursa yardımcı olmak isterim,
    Sizin de bulabildiğiniz ayarlar var ise burada paylaşırsanız birlikte en ideal be en 'doğal' görüntüye ulaşabiliriz sanıyorum

• Philips the one al
  • rtaskinlar kullanıcısına yanıt
    ENerji tasarrufu :Minimum

RESİM MODU:Eco mode ayarları

Keskinlik:30-50 arası dene

GELİŞMİŞ KONTROLLER
    Dİnamik kontrast:Düşük
    Dinamik renk:Yüksek

TERC EDİLEN RENK
    Dış görünüm ten rengi: +2

Renk skalası:Geniş
    Süper Çözünürlük:Yüksek
    Gama:Yüksek1

RESİM SEÇENEKLERİ

Led yerel karartma:Yüksek
    TruMotion:Pürüzsüz...

• 30-50 arası dediğiniz ayarlar hangileri anlayamadım, kontrast parlaklık vs onlar mı acaba ?
    Bir de hamgi ayra şu an hatırlamıyorum ama o açıkken ledler resmen yanıp yanıp sönüyordu bölge bölge, çok rahatsız ediciydi kapattım

Keskinlik ayarı hocam

• Eyv denerim sağolun, bende 26.27 o arada duruyor sanırım.

Bir de şöyle bir problem var. Netflixten ses sistemi ile 5.1 ses alabiliyorum, bunun için ses menüsünden direk optik'i seçmem gerekiyor. Hem tv hoparlörü hem optik olan seçeneği seçince netflix uygulamasında 5.1 seçenekleri gözükmüyor ve 5.1 ses alamıyorum, Tv.deki ses ayarından sadece optik seçeneğini seçersem 5.1 sesi gecikmesiz olarak alabiliyorum netflixten.
    Burada bir sıkıntı yok, sıkıntılı kısım şurada; sadece optik bağlantıyı seçersem, normal uydu yayınına geçtiğimde de optik bağlantıyı yani ses sistemini kullanmam gerekiyor. Halbuki be netflix çıkışında ses sistemini kapatıp sesin tv'den gelmesini istiyorum. Bunu yapmak için de her seferinde ses ayarlarına girip bağlantıyı tv hoparlörü yada tv hoparlörü/optik seçeneğine getirmem gerekiyor. Kendisi otomatik olarak tv hoparlörüne geçmiyor.
    Bu sorum ya netflixten kaynaklı ya benim yapamadığım başka bir ayar var.
    Bu konuda bilgisi fikri olan var mıdır acaba ?

• ecotor E kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim tv'de de ışık sızması mevcut, sadece karanlıkta fark ediliyor sanırım, film izlerken üst alt şerit halinde siyah kalınca baya far ediliyor köşelerde, sol üst köşede özellikle ve üst tarafın belli kısımlarında, bir de televizyonu. çerçevesine yine karanlıkta siyah şeritler varken bastırınca resmen led ışıkları parça parça görünüyor. Bu durum normal midir (sanıyorum normaldir),
    Sizin televizyonda durum nedir acaba, bizdeki bu ışık sızması olayı değişim gerektirir mi ya da kabul edilebilir düzeyde midir ?
    Değişim vs olur ise aynı durumun olma ihtimali yüksek olarak var gibi geliyor bana. Siz bir inceleyip bilgi verir misiniz ?

• Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Işık sızması bendede mevcut ama çok takılmadım. Zamanında bu durum için iade edenler vs duymuştum lakin edge led panel aydınlatma olan bütün televizyonlarda bu durum oluyor diye biliyorum. Çok dikkatli bakarsan gündüz vakti de bu durumu fakediyorsun. O yüzden ben pek fazla takılmadım. Hiç bir ayar vs yapmadım. Bazen canlı bazen standart görüntü modunda kullanıyorum. Ben tv yi zaten kısıtlı süreler izlediğim için kafa patlamadım açıkçası. Uydu yayın kalitemiz ülke olarak düşük olduğu için tv izlerken insan sinir olmuyor değil. Eğer görüntü ayarlarını paylaşırsanız sevinirim. Benim daha önceki deneyimlerimden sonra tv den beklentim arıza çıkarmaması. Eğer çıkarırsa son lg tv alışım olacak çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hmm, sanırım bu problem olacak yapacak birşey yok. Biz gece oğlan uyuduktan sonra çok dizi film vs izlediğimiz için benim gözüme ister istemez takılıyor. Tam ekranlarda sıkıntı yok ama şeritlerde durum bşraz rahatsız ediyor. Dediğiniz gibi uydu yayınında gündüz de çok dikkatli bakarsanı belli oluyor. Peki bu bulutlanma sadece e-led ile mi ilgili, d-led'lerde de illa oluyordur diye tahmin ediyorum, Örnek olarak durum şöyle (Bu fotoğraflae gerçek görüntüyü yansıtmıyor çünkü bu durumun fotoğrafı karanlıkta çekilemiyor, almayı düşünen arkadaşlar için olumsuz örnek teşkil etmesini istemem, bu bulutlanma mıdır nedir onu saymazsak film performansı dahil tv'nin herşeyi bana göre 10 numara); LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI?

Bu arafa ayarlarını yapınca uydu yayını bir harika oldu,(teledünya) ilk geldiğindeki görüntü ile alakası yok, Tüm ayarları hepsini paylaşırım

Hmm, sanırım bu problem olacak yapacak birşey yok. Biz gece oğlan uyuduktan sonra çok dizi film vs izlediğimiz için benim gözüme ister istemez takılıyor. Tam ekranlarda sıkıntı yok ama şeritlerde durum bşraz rahatsız ediyor. Dediğiniz gibi uydu yayınında gündüz de çok dikkatli bakarsanı belli oluyor. Peki bu bulutlanma sadece e-led ile mi ilgili, d-led'lerde de illa oluyordur diye tahmin ediyorum, Örnek olarak durum şöyle (Bu fotoğraflae gerçek görüntüyü yansıtmıyor çünkü bu durumun fotoğrafı karanlıkta çekilemiyor, almayı düşünen arkadaşlar için olumsuz örnek teşkil etmesini istemem, bu bulutlanma mıdır nedir onu saymazsak film performansı dahil tv'nin herşeyi bana göre 10 numara); LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI?

Bu arafa ayarlarını yapınca uydu yayını bir harika oldu,(teledünya) ilk geldiğindeki görüntü ile alakası yok, Tüm ayarları hepsini paylaşırım

Hmm, sanırım bu problem olacak yapacak birşey yok. Biz gece oğlan uyuduktan sonra çok dizi film vs izlediğimiz için benim gözüme ister istemez takılıyor. Tam ekranlarda sıkıntı yok ama şeritlerde durum bşraz rahatsız ediyor. Dediğiniz gibi uydu yayınında gündüz de çok dikkatli bakarsanı belli oluyor. Peki bu bulutlanma sadece e-led ile mi ilgili, d-led'lerde de illa oluyordur diye tahmin ediyorum, Örnek olarak durum şöyle (Bu fotoğraflae gerçek görüntüyü yansıtmıyor çünkü bu durumun fotoğrafı karanlıkta çekilemiyor, almayı düşünen arkadaşlar için olumsuz örnek teşkil etmesini istemem, bu bulutlanma mıdır nedir onu saymazsak film performansı dahil tv'nin herşeyi bana göre 10 numara); LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI?

Led yerel karartmayı yüksek yapıp denermisin

• Hocam led yerel karartmayı yüksek yapınca diskoya dönüyor televizyon, ekrandaki görüntüye göre köşeler yanıp yanıp sönüyor

• Ayarlar:

-Resim Modu: Eco (Kullanıcı)
    -Enerji Tasarrufu: Kapalı
    - Arka Işık 83
    - Kontrast 79
    - Parlaklık 51
    - Keskinlik 26
    - Renk 49
    - Ton 0 (Bu ayarlanabilir tam emin olamadım)
    - Renk Sıcaklığı 20 (Bu da ayarlanabilir)
    Gelişmiş Kontroller
    - Dinamik Kontrast: Düşük
    - Dinamik Renk: Düşük
    - Tercih Edilen Renk - Dış Görünüm 2 (Bu da değişebilir)
    Çim ve Gökyüzü 0
    - Renk Skalası: Geniş
    - Süper Çözünürlük: Düşük
    - Gama: Orta

Resim Seçenekleri
    - Gürültü Filtresi: Kapalı
    - MPEG Gütültü Filtresi: Kapalı
    - Pürüzsüz Geçiş: Düşük
    - Gerçek Sinema: Kapalı
    - Motion Eye Care: Kapalı
    - Led Yerel karartma: Kapalı
    - True Motion: Kullanıcı 4

Bunlar da örnek resimler: LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI? LG 55SM8200 ALINIR MI?

Yalnız yüzlerde hafif bir pembeye dönüklük var onu tam halledemedim bakalım

Bir de bu ayarlar gece daha iyi oluyor, gündüz hafif karanlık kaçabilir tercihe göre. Bunun içşn ben şöyle yaptım, aynı ayarları standart moda da uyguladım, sadece Arka Işık:100, Kontrast:95,
    Bu şekilde daha aydınlık oluyor gündüz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtaskinlar -- 1 Eylül 2019; 11:57:56 >

Yüzlerin pembeliğinden bahsetmişsin..ten rengini ayarlama modundan ayar çekebilirsin..yanlız senin vermiş olduğun ayarlardan daha iyi ayarlar mevcut bilgin olsun.soluk renk izliyorsun.daha canlı renkte izleyip gözün yorulmadan izleyebilirsin...

• smolwarf S kullanıcısına yanıt
    Zaten ayar arıyorum sürekli nasıl daha iyi olur diye, buraya yazarsanız seve seve denerim

• Kardeşim bu fotonu yeni gördüm..buna benzer durum bende vardı..3 gün olmuştu tvyi alalı..servis öağırdım birebir değişim veya para iade çıkmıştı...

LG 55SM8200 ALINIR MI?

• Yarın gelecek bakalım servis, bu arada ayarları bekliyorum :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.