Şimdi Ara

Lg 55sm9010pla vs Samsung q70r

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba ben renk kalitesi olarak daha gerçekçi ve doğal,kumanda olarak daha işlevli olduğu için lg daha mantıkli geliyor fakat samsungunda gecikmesinin az olması kafamı karıştırıyor.

Hangisini tercih ederdiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bende iki model arasında kalmıştım. ps4 ve xbox için kullanacağım dan dolayı daha düşük gecikmeye sahip olan lg yi tercih ettim. Artı yeni çıkacak olan konsollar için hdmi 2.1 girişe sahip 4k 120 hz destekliyor yani. Doğal renkler sevdiğimden ve akıllı özellikleri kumandasını beğendim. Menü gecişleti ve uygulama gecişleri hızlı. Tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BVBLİFE kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bende doğal renkler ve kumandadan dolayi lgye daha yakınım

• quote:

Orijinalden alıntı: BVBLİFE

Bende iki model arasında kalmıştım. ps4 ve xbox için kullanacağım dan dolayı daha düşük gecikmeye sahip olan lg yi tercih ettim. Artı yeni çıkacak olan konsollar için hdmi 2.1 girişe sahip 4k 120 hz destekliyor yani. Doğal renkler sevdiğimden ve akıllı özellikleri kumandasını beğendim. Menü gecişleti ve uygulama gecişleri hızlı. Tavsiye ederim
    Doğru tercih,
    HDMİ 2.1,
    DOLBY ATMOS,
    DTS,
    MAGİÇ KUMANDA,
    TÜRKÇE KOMUT
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thehexxit1

Teşekkür ederim bende doğal renkler ve kumandadan dolayi lgye daha yakınım
    Hocam merhaba,
    LG 55SM9010
    Tavsiye ederim.
  • Tavsiye için bu foruma kadar ulaşanların %90'ı FİLMCİ ve OYUNCUdur
    Bu kullanıcı pörtföyünde olanların
    Kontrast ve Siyah performansı yerin dibinde olan Vasat öresi İPS panelli SM9010 ile
    Çok çok yüksek Kontrast ve Siyah performansına sahip QLED VA Panel Q70R'yi kıyaslaması arada kalması
    Tam olarak şuna benzer
    "Ben, özellikle Gece ve gündüz devam edecek olan bir Arazi yarışına katılcam,
    Bu yarış için Wolswagen Caddy'mi Yoksa 4x4 Land Rover mi almalıyım?"

"TV Olarak" Film ve Oyun için panel arayan arkadaşlar
    Çok çok düşük KONTRAST oranlarıyla,
    Görüntüde, Derinlik,Gerçeklik,Berraklık ve Keskinlikten bir haber olan,
    Siyah yerine GRİ renk veren, vasat Siyah performansı ile(Karanlık sahnelerde arka plan detayı) Karanlık dehlizlerde burnunuzun ucunuzu dahi göremediğiniz için sizi canavarların yemi yapan Vasat ötesi İPS panelli Marka modellerden uzak durunuz.

Bunun yerine,
    Çok çok yüksek Kontrast ve Siyahlara sahip olup
    Size bütün görüntülerde Derinlik,Gerçeklik,Berraklık ve Keskinlik sağlayan,
    Siyah ve Siyah performansı ile sırf ön değil arka plan detaylarını dahi gösterip,
    En karanlık dehlizleri dahi DOLUNAYLI gecelere çeviren VA panelli Marka/modeller alınız.

Unutmayın
    Satıcı olnadıkları halde
    Bir İPS panel alıp kullanıp birde iyi alduğunu düşünen ve savunanlar,
    Bırakın, Derinlik,Gerçeklik,Berraklık ve Keskinlikten yoksun görüntüler izlediğini,
    Özellikle karanlık sahneli oyun ve filmleri %30 görüntü kaybıyla izlediklerinin farkında dahi değiller.

Öte yandan
    Dikkat ediyorum forumdaşlar model kıyaslama konusunda garip bir şekilde hep aynı hataya düşüyorlar ve sürekli sm9010 ile Q70R'yi kıyaslıyor ve bu paneller arasında kaldıklarını dile getirip konu açıyorlar..
    Arkadaşlar
    Bırakın yukarıdaki VA-İPS konusunu
    Bahse konu SM9010 ile Q70R modellerini kıyaslamak/arada kalmak zaten başlı başına yanlıştır çünkü:
    Hadi tüm bunlar bilinmesede sırf "FİYAT ve Segment babında" bu konu ancak şu şekilde sorulmalıydı;
    "Lg SM9010 vs Samsung Q80R mi?"

Çünkü, SM9010'un fiyatı şuan 9500 tl
    Peki Lg sm9010'u genel performans babında sıkıp SUYUNU çıkaracak olacak olan Samsung Q80R ne kadar 9500 tl.
    Durum böyleyken, bu paralara tabiki Vasat ips panelli SM9010 değil, elbette ve kesinlikle QLED VA panel Q80R alınmalıdır.

Son olarak
    Bakın bu dünya üzerinde üretilen her malın mutlaka bir alıcısı vardır ve herne kadar yok sayılamayacak eldeki veriler olsada malesef renkler ve zevkler vardır.
    Yani bir adam ips panelin dediğim gibi tüm verilere göre vasat olan görüntüsünden hoşlanabilir,
    Yada görüntü ikinci plandadır, sırf airkumanda, dts, ambilight gibi multimedia unsurları önceliğidir ve gidip İPS panelli marka/modeller alabilir
    Buna kim ne diyebilir elbette saygı duyarız.
    Ama siz siz olun eğer böyle bir kriteriniz yoksa ve kendinizi Filmci,Oyuncu ve Detaycı Profilinde görüyorsanız, "Tescilli Satıcılara kulak asarak sakın İPS panel almayın/aldırmayın...

SAMSUNG Q80R vs LG SM9010 Kıyaslaması

RTINGS.com
    Samsung Q80/Q80R QLED vs LG SM9000 Side-by-Side TV Comparison
    https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q80r-vs-lg-sm9000/807/887?usage=10135&threshold=0.1

• Bende arada kaldım 2 tv’nin bunda ne gibi sorun var anlamıyorum..bence eleştirme anlayışınızı biraz törpülemelisiniz.farkına varmadanmı bilmiyorum ama insanlara hakaret etme noktasındasınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Neo QLED sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemilmami

Bende arada kaldım 2 tv’nin bunda ne gibi sorun var anlamıyorum..bence eleştirme anlayışınızı biraz törpülemelisiniz.farkına varmadanmı bilmiyorum ama insanlara hakaret etme noktasındasınız.
    Samsung Q70R 7500 tl olduğu halde, 9500 tllik Lg SM9010'u genel görüntü babında pataklarken
    Yine 9500 tlye satılan Samsung Q80R, Lg SM9010'un sıkıp suyunu çıkarırken,
    Q70 ve SM9 sanki "Aynı fiyata" sahipmiş gibi sizler çıkıp hala; "Bende arada kaldım 2 tv’nin bunda ne gibi sorun var anlamıyorum" diyemezsiniz!
    Böyle bir şey doğal olarak mantıksızlığın daniskası olur yaw.
    Buna rağmen bana göre yinede illede ilgili panellerin arasında kaldım diyenin aklından zoru vardır.

Kardeşim, madem 9500 tl bütçeniz varsa daha ne demeye gidip Q70R ve vasat ips panelli parasını asla haketmeyecek sm9'a bakar, bu iki paneli kıyaslar ve arasında kalırsınız
    Multimedia değilde, genel GÖRÜNTÜ performansı için TV arıyorsanız 9500 tlye Gidip panellerin şahı Q80R alıp keyfini sürsenize..

Bazı ciddi konular çok çok iyi anlaşılsın ve birazda okuyanda şok etkisi yapsın diye belki size göre olan sert söylemlerim gözünüze batmasın
    Sırf bu mesajlarımı eleştirmek için, heleki "henüz ilk mesajınızda" satıcıların aksine, hiç bir çıkar beklemeden insanlara yardımcı olan bu 10 yıllık forum yazarını sorgulamayın :)
    Sizler önce paylaştığım veri, link ve bilgilerin doğruluk payına odaklanın,
    Eğer söylemlerimde yanlış olan "tek bir" ibare görürseniz işte o zaman gelip şahsımı eleştirin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 17 Mayıs 2020; 14:23:49 >

• Sizin bilgi birikiminizi eleştirecek noktada değilim..sadece haklı olmanızı diğer forum takipçilerini kırmayacak şekilde açıklamanızın,fikrinizi daha iyi anlatmanıza katkı sağlayacağı kanaatindeyim..yorumlarınızı takip edip dikkate alan biri olarak yazıyorum..

• dallass kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerinizde haklisınizda ben bazen samsungun görüntülerini yapay ve gerçekten uzak görüyorum bunun için yani va panel daha iyi tabiki ama renk doğruluğu kafamı karıştırıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Thehexxit1

Hocam dediklerinizde haklisınizda ben bazen samsungun görüntülerini yapay ve gerçekten uzak görüyorum bunun için yani va panel daha iyi tabiki ama renk doğruluğu kafamı karıştırıyor
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143418881

• quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Samsung Q70R 7500 tl olduğu halde, 9500 tllik Lg SM9010'u genel görüntü babında pataklarken
    Yine 9500 tlye satılan Samsung Q80R, Lg SM9010'un sıkıp suyunu çıkarırken,
    Q70 ve SM9 sanki "Aynı fiyata" sahipmiş gibi sizler çıkıp hala; "Bende arada kaldım 2 tv’nin bunda ne gibi sorun var anlamıyorum" diyemezsiniz!
    Böyle bir şey doğal olarak mantıksızlığın daniskası olur yaw.
    Buna rağmen bana göre yinede illede ilgili panellerin arasında kaldım diyenin aklından zoru vardır.

Kardeşim, madem 9500 tl bütçeniz varsa daha ne demeye gidip Q70R ve vasat ips panelli parasını asla haketmeyecek sm9'a bakar, bu iki paneli kıyaslar ve arasında kalırsınız
    Multimedia değilde, genel GÖRÜNTÜ performansı için TV arıyorsanız 9500 tlye Gidip panellerin şahı Q80R alıp keyfini sürsenize..

Bazı ciddi konular çok çok iyi anlaşılsın ve birazda okuyanda şok etkisi yapsın diye belki size göre olan sert söylemlerim gözünüze batmasın
    Sırf bu mesajlarımı eleştirmek için, heleki "henüz ilk mesajınızda" satıcıların aksine, hiç bir çıkar beklemeden insanlara yardımcı olan bu 10 yıllık forum yazarını sorgulamayın :)
    Sizler önce paylaştığım veri, link ve bilgilerin doğruluk payına odaklanın,
    Eğer söylemlerimde yanlış olan "tek bir" ibare görürseniz işte o zaman gelip şahsımı eleştirin...

Alıntıları Göster
    Aynı paralardaysalar net Q80R alınır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.