Şimdi Ara

LG 712YSA - LG 652YSX Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu iki model arasında kaldım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Öncelikle Bu iki modelin kompresörleri lineer midirle başlıyayım?

712YSA .....................................652YSX
    566Lt...........................................540Lt
    ???..............................................512kWh/Yıl
    Yumuşak Dokunuş Buzmatik...............Yok
    Titanyum kaplama...........................ACM Renk
    .
    Bu iki modelden 712YSA nın yıllık enerji tüketimi ne kadardır? Yukarıda saydıklarımdan başka farkı var mıdır? Bu modelleri önerir misiniz?

• GR-M712YSA nın Enerji Etiket değerleri aşağıdadır. Benim gibi merak edenler için. Bu buzdolabında karar kılıp siparişi verdim. 1920 TL 'na maloldu. Kağıt üzerinde yıllık Ankara için enerji sarfiyatı 160 TL civarlarında. Yaz aylarında buz ihtiyacı arttıkça buz almak için açılan kapağın küçüklüğünden ısı kaybının az olabilme ihtimaliyle biraz olsun iyimser bakmama neden oldu! Ne kadar çok buz ihtiyacı o kadar çok verim bu buzdolabı için. =) Hacmi 561 Lt net. Diğer bir araştırmam sonucunda LG nin meşhur lineer kompresörlerinin bu ve bunun altı cihazlarda kullanılmamış olduğu sonucuna götürdü. Satıcılar ısrarla bunlarda lineer kompresör var ama garantisi 2 yıl deseler de yetkili teknik servis lineer kompresör olmadığını teyid etti. Kaplama olayını çözemedim henüz 2 adet gri model var. Birinin boya gibi olduğu ve zamanla soyulabileceği söylendi. Ona da makina gelince bakıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatronik_muh -- 24 Nisan 2012; 11:40:05 >

• öncelikle her 2 model de titanyum kaplama degil. Titanyum olanlarda kod t harfi içermekte. Ytx gibi. Titanyumlar daha mat. Bosch ve siemensteki xxl modeller bunlardır.
    Ysx ya da ysa olanlar acm denen alüminyum kaplamadır. Işıl ışıl parlayanlardır yani.
    Lg.lerde benim gözlemim iç raflar birbirine çok yakın ve kapı raflarının plastik kalitesi dolap raflarına göre bir gömlek düşük.
    Bu arada hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

öncelikle her 2 model de titanyum kaplama degil. Titanyum olanlarda kod t harfi içermekte. Ytx gibi. Titanyumlar daha mat. Bosch ve siemensteki xxl modeller bunlardır.
    Ysx ya da ysa olanlar acm denen alüminyum kaplamadır. Işıl ışıl parlayanlardır yani.
    Lg.lerde benim gözlemim iç raflar birbirine çok yakın ve kapı raflarının plastik kalitesi dolap raflarına göre bir gömlek düşük.

LG mağazasında baktığımda biri mat zımparalanmış paslanmaz görünümündeydi, düz dikey damarlıydı. Bu titanyum olansa acm aldığıma üzülürüm. Mağazada o kadar çok asılsız bilgi veriliyor ki kafası karışıyor insanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronik_muh

quote:

öncelikle her 2 model de titanyum kaplama degil. Titanyum olanlarda kod t harfi içermekte. Ytx gibi. Titanyumlar daha mat. Bosch ve siemensteki xxl modeller bunlardır.

LG mağazasında baktığımda biri mat zımparalanmış paslanmaz görünümündeydi, düz dikey damarlıydı. Bu titanyum olansa acm aldığıma üzülürüm. Mağazada o kadar çok asılsız bilgi veriliyor ki kafası karışıyor insanın.

evet. O dediğiniz titanyum kaplama olanı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mekatronik_muh

quote:

evet. O dediğiniz titanyum kaplama olanı.

Ama 712YTA modeli bulunmuyor. Sanırım artık üretilmiyor. Bir kaç online satış sitesinde de tit2 , titanyum kaplama gibi bilgi verilmiş 712YSA için. Yarın ulaşmış olur tahminim akşam anlaşılır doğrusu.

• Buzdolabı geldi ilk deneyim benim gibi dar apartman merdivenlerine sahip bir apartmanda hele ki 4. katta oturuyorsanız 100 Kg mı 4. kata çıkarmanın zorluğu oldu. Gerisini servis gelince anlayacağız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.