Şimdi Ara

***LG A510*** KULLANICILARI (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.104
Cevap
4
Favori
175.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim 2 yıllık emektarı garanti süresinin dolmasına 1 gün kala klavye, aşırı ısınma, pil süresi sorunları için tecpro istanbula gönderdim tam 18. iş gününde teslim ettiler. sağolsunlar klavyeyi, bataryayı değişip fan bakımını yapmışlar. Ellerine sağlık süper olmuşta 2 gün daha gelmeseydi tadından yenmezdi. Göndermeden önce mafia 2 en yüksek kalitede HDD=38 , GPU=98 , CPU=103 dereceye çıkıyordu. Az önce 30 dk oynadım HDD=37, GPU=67, CPU=68 idi müthiş bir fark tekrar teşekkürler tecpro.
  • Ayın 2 sinde Bilgisayarım servisten geldi. Düşündüğüm gibi HDD arızalanmış Yanındada birkaç madde daha eklemiştim klavye basmıyor falan. Onarım olarak HDD değişti,klavye değişti Size bir sorum olacak pc nin kendi orginal hdd markası neydi Ben Hitachi olarak biliyorum benim Pcye takılan Toshiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: breniac

Ayın 2 sinde Bilgisayarım servisten geldi. Düşündüğüm gibi HDD arızalanmış Yanındada birkaç madde daha eklemiştim klavye basmıyor falan. Onarım olarak HDD değişti,klavye değişti Size bir sorum olacak pc nin kendi orginal hdd markası neydi Ben Hitachi olarak biliyorum benim Pcye takılan Toshiba.

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Umarım artık sağ salim kullanırsınız makineyi. PC'nin üzerinde gelen HDD şu: Hitachi HTS545050B9A300 (500 GB, 5400 RPM, SATA-II) . Değiştirmişler yani gönlünüz rahat olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirliva.VII

quote:

Orijinalden alıntı: breniac

Ayın 2 sinde Bilgisayarım servisten geldi. Düşündüğüm gibi HDD arızalanmış Yanındada birkaç madde daha eklemiştim klavye basmıyor falan. Onarım olarak HDD değişti,klavye değişti Size bir sorum olacak pc nin kendi orginal hdd markası neydi Ben Hitachi olarak biliyorum benim Pcye takılan Toshiba.

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Umarım artık sağ salim kullanırsınız makineyi. PC'nin üzerinde gelen HDD şu: Hitachi HTS545050B9A300 (500 GB, 5400 RPM, SATA-II) . Değiştirmişler yani gönlünüz rahat olsun

TEŞEKKÜR EDERİM ASLINDA MEMNUNUM MAKİNADAN ALLAHTAN GARANTİNİN BİTMESİNE 2 AY KALA BOZULDUDA YANLIZ VERİLERİMİN HEPSİ GİTTİ ONA ÜZÜLDÜM DİĞER YANDANDA TECPRO 4 GÜNDE HDD VE KLAVYEYİ DEĞİŞTİRDİ BUDA İYİ YANI.

• Bir yılı geçk uğramıyodum, keyifler nasıl diye bakim dedim

cihazı ilk alanlardanım, 2bucuk yıl oldu, 3 yıla giricez, hala ilk günkü gibi kullanıyorum cok memenunum servis yüzü hiç göremedi, sadece 6 ayda bi format cakıyorum

rami 8gb cıkardım, 2 adaet 4gb(1333mhz) ram taktım, 2-3 ayda bir acıp fanı temizleyip macunlarını yeniliyorum

su ana kadar cıkmış bi cok oyunu sorunsuz bi şekilde oynadım, tabi abartmadan ve ayrıca zalman marka soğutucu kullanıyorum, tavsiye ederim

bu arada son bişey daha, nvida ekran kartı son güncellemerini mutlaka yapınızz, cok faydasını görüyorum, ayrıca ekran kartına overclockta cekip öyle oynuyorum ve böylelikle oyunlarda ortala 5-15 fps artışı oluyo

herkese iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Last Engineer

5-6 ay önce ısınma değilde klavye sorunundan dolayı bilgisayarı göndermiştim. 1 ay serviste kaldı daha sonra parça yurtdışından gelmediği için yeni bir bilgisayar gönderdiler.(servis süresi içerisinde parçayı temin edemediler) tam sevinmişken yeni bilgisayarda da ısınma sorunu başladı.
    LG nin bu serisinin çoğu bilgisayarında ısınma sorunu oluyor.

BENDE 09.05.2013 TARİHİNDE KUTU VE ŞARJ ALETİNİ SERVİSE TESLİM ETTİM ÜCRET İADESİ ALIRSIN DİYORLAR LG LAPTOPU YOK PİYASADA ARTIK ÜRETMİYOR DEDİLER SANA NE AÇIKLAMA YAPTILAR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ennteresan

cihaza ubuntu kurdum, mac os tan daha kullanışlı gibi. özellikle unity arayüzünün kısayollarını falan kullanınca çok rahat oluyor masaüstleri arasında çalışmaları ortak kullanmak. 9 masaüstü var hepsinde farklı bir iş yapıyorum, sorunsuz geçişler yapıyorum ctrl+alt ve yön tuşlarıyla. çalışan programı shift+ctrl+alt ve yön tuşlarıyla masaüstleri arasında taşıyabiliyorum. Eğer masaüstlerine hep aynı görevleri yaparsanız daha pratik oluyor çalışmanız. hangi masaüstünde hangi pencere var diye düşünmeden daha hızlı geçiş yapabilirsiniz. Bu kısayollar dışında bi ton kısayol mevcut ve çok iş görüyorlar.

Tabi cihazın sürücü dessteğinin yetersizliği sebebiyle 2 sıkıntım var. Başka yüklemiş olan varsa çözümü yazarsa sevinirim. Birçok denemeye rağmen şu fonksiyonlar sorunlu.

-Ekran ışığı parlaklık ayarlanmıyor. ekran parlaklığı artırıp azaltmaya çalıştığımda gösterge 90% ile 100% arasında değişiyor fakat parlaklık değişmiyor.
    -SRS tuşunu-özelliğini aktifleştiremedim.

(windows 7 - kendi işletim sistemi (tecpro teknik servisin ısrarla tekrar tekrar yüklediği) bilgisayarı kilitliyor. Olur olmadık kilitleniyor. Bu sebeple windows kullanmıyorum. Teknik servisin beceriksizliğini yüzlerine vurmamdan ötürü ısrarla sorunlu cihaza recovery atıp geri göndermeleri sebebiyle 5. seferden sonra pes ettim.)

Uçbirimi açın ve şu komutu verin:
    sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

Açılan yere şu satırları ekleyin ve kaydedin:

Section "Device"
    Identifier "Default Device"
    Driver "nvidia"
    Option "NoLogo" "True"
    Option "RegistryDwords" "EnableBrightnessControl=1"
    EndSection

Yeniden başlatın.

• ÜRÜN İADESİ UZUN SÜRÜYOMU BEN 09.05.2013 TARİHİNDE KUTUSUNU ŞARJ ALETİNİ SERVİSE TESLİM ETTİM KAÇ GÜNDE ÜCRET İADESİ YAPARLAR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlucan96

quote:

cihaza ubuntu kurdum, mac os tan daha kullanışlı gibi. özellikle unity arayüzünün kısayollarını falan kullanınca çok rahat oluyor masaüstleri arasında çalışmaları ortak kullanmak. 9 masaüstü var hepsinde farklı bir iş yapıyorum, sorunsuz geçişler yapıyorum ctrl+alt ve yön tuşlarıyla. çalışan programı shift+ctrl+alt ve yön tuşlarıyla masaüstleri arasında taşıyabiliyorum. Eğer masaüstlerine hep aynı görevleri yaparsanız daha pratik oluyor çalışmanız. hangi masaüstünde hangi pencere var diye düşünmeden daha hızlı geçiş yapabilirsiniz. Bu kısayollar dışında bi ton kısayol mevcut ve çok iş görüyorlar.

Tabi cihazın sürücü dessteğinin yetersizliği sebebiyle 2 sıkıntım var. Başka yüklemiş olan varsa çözümü yazarsa sevinirim. Birçok denemeye rağmen şu fonksiyonlar sorunlu.

-Ekran ışığı parlaklık ayarlanmıyor. ekran parlaklığı artırıp azaltmaya çalıştığımda gösterge 90% ile 100% arasında değişiyor fakat parlaklık değişmiyor.

(windows 7 - kendi işletim sistemi (tecpro teknik servisin ısrarla tekrar tekrar yüklediği) bilgisayarı kilitliyor. Olur olmadık kilitleniyor. Bu sebeple windows kullanmıyorum. Teknik servisin beceriksizliğini yüzlerine vurmamdan ötürü ısrarla sorunlu cihaza recovery atıp geri göndermeleri sebebiyle 5. seferden sonra pes ettim.)

Section "Device"
    Driver "nvidia"
    Option "NoLogo" "True"
    EndSection

Yeniden başlatın.

alternatif çözüm önerisi mi yoksa birebir bu cihazda mı denediniz bu işlemi? zira denemediğim şey kalmadı, söylediğiniz de dahil. görüntü ya hiç gelmedi ya da çözmedi sorunu.

• quote:

quote:

quote:

Section "Device"
    Driver "nvidia"
    Option "NoLogo" "True"
    EndSection

Yeniden başlatın.

alternatif çözüm önerisi mi yoksa birebir bu cihazda mı denediniz bu işlemi? zira denemediğim şey kalmadı, söylediğiniz de dahil. görüntü ya hiç gelmedi ya da çözmedi sorunu.

A520'de denedim. nvidia'nın sahipli sürücülerini de kurun.

• quote:

quote:

quote:

Section "Device"
    Driver "nvidia"
    Option "NoLogo" "True"
    EndSection

Yeniden başlatın.

Bendeki makine A510-UAE13T. Daha önce ubuntu da ekran parlaklığını düzeltmiştim ama nasıl yaptığımı hatırlayamadım.
    Şimdi makinemde Arch Linux kurulu ve ekran parlaklığı sorunu bu sistemde de var. Daha önce tekrar gidermek için uğraşmamıştım ama bu iletini gördükten sonra uğraşayım dedim ve çalıştırdım.

NOT: Biraz uzun gibi oldu. Aslında çok kısa yoldan çözülebiliyor ama hatırlayamadım. Belki araştırırsan bulabilirsin.

Önce Mutlucan96 arkadaşın yazdığını yaptım ve çalışmadı.

Sonra dkms'yi yükledim
    Arch linux için : sudo pacman -S dkms
    Ubuntu için : konsoldan "sudo aptitude update && sudo aptitude install dkms" komutu ile veya paket yöneticisinden yükle

Daha sonrahttps://github.com/guillaumezin/nvidiabl/archive/master.zip dosyasını indirdim.
    İçindeki nvidiabl-laptops.h dosyasını gedit ile açtım ve içine
    "NVIDIABL_DECLARE_LAPTOP_MODEL("LG Electronics", "A510-U.AE13T", PCI_ANY_ID, NVIDIABL_SC_AUTO, NVIDIABL_AUTO, NVIDIABL_AUTO, NVIDIABL_AUTO),"
    satırını ekledim.

Sonra konsolda bu dizinin içerisindeyken "make dkms-install" komutu vererek bu programı sistemime yükledim.

Bilgisayarı yeniden başlattım ve hala çalışmadığını gözlemledim. NOT: aslında çalışıyor.
    "echo 10 | sudo tee -a /sys/class/backlight/nvidia_backlight/brightness" komutunu konsoldan verince ekran parlaklığının azaldığını gözlemledim.

Son adım olarak konsoldan "sudo gedit /etc/default/grub" komutu vererek grub dosyasını açtım.
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet"
    satırını
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor"
    şeklinde değiştirdim ve kaydettim.
    Sonra grubu güncelledim.
    Arch Linux için : "sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg"
    Ubuntu için : "sudo update-grub2"

Bilgisayarı yeniden başlattığımda klavye tuşlarını kullanarak ekran parlaklığının değiştiğini gözlemledim. Herşey tamamlanmış gibiydi ama küçük bir sorun gözüme çarptı. Ekran parlaklığı ayarı 21 kademeden oluşuyor ve sadece ilk 4 kademesi çalışıyordu.
    Bu noktadan sonra ben bıraktım çünkü bu hali işimi görüyor. Ama olmuşken tam olsun diyorsan zamanında bu sorun için çözüm yolu bulmuştum.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=34014.msg408314#msg408314

• quote:

Orijinalden alıntı: bugra9

quote:

quote:

quote:

Section "Device"
    Driver "nvidia"
    Option "NoLogo" "True"
    EndSection

Yeniden başlatın.

Bendeki makine A510-UAE13T. Daha önce ubuntu da ekran parlaklığını düzeltmiştim ama nasıl yaptığımı hatırlayamadım.
    Şimdi makinemde Arch Linux kurulu ve ekran parlaklığı sorunu bu sistemde de var. Daha önce tekrar gidermek için uğraşmamıştım ama bu iletini gördükten sonra uğraşayım dedim ve çalıştırdım.

NOT: Biraz uzun gibi oldu. Aslında çok kısa yoldan çözülebiliyor ama hatırlayamadım. Belki araştırırsan bulabilirsin.

Önce Mutlucan96 arkadaşın yazdığını yaptım ve çalışmadı.

Sonra dkms'yi yükledim
    Arch linux için : sudo pacman -S dkms
    Ubuntu için : konsoldan "sudo aptitude update && sudo aptitude install dkms" komutu ile veya paket yöneticisinden yükle

Daha sonrahttps://github.com/guillaumezin/nvidiabl/archive/master.zip dosyasını indirdim.
    İçindeki nvidiabl-laptops.h dosyasını gedit ile açtım ve içine
    "NVIDIABL_DECLARE_LAPTOP_MODEL("LG Electronics", "A510-U.AE13T", PCI_ANY_ID, NVIDIABL_SC_AUTO, NVIDIABL_AUTO, NVIDIABL_AUTO, NVIDIABL_AUTO),"
    satırını ekledim.

Sonra konsolda bu dizinin içerisindeyken "make dkms-install" komutu vererek bu programı sistemime yükledim.

Bilgisayarı yeniden başlattım ve hala çalışmadığını gözlemledim. NOT: aslında çalışıyor.
    "echo 10 | sudo tee -a /sys/class/backlight/nvidia_backlight/brightness" komutunu konsoldan verince ekran parlaklığının azaldığını gözlemledim.

Son adım olarak konsoldan "sudo gedit /etc/default/grub" komutu vererek grub dosyasını açtım.
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet"
    satırını
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor"
    şeklinde değiştirdim ve kaydettim.
    Sonra grubu güncelledim.
    Arch Linux için : "sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg"
    Ubuntu için : "sudo update-grub2"

Bilgisayarı yeniden başlattığımda klavye tuşlarını kullanarak ekran parlaklığının değiştiğini gözlemledim. Herşey tamamlanmış gibiydi ama küçük bir sorun gözüme çarptı. Ekran parlaklığı ayarı 21 kademeden oluşuyor ve sadece ilk 4 kademesi çalışıyordu.
    Bu noktadan sonra ben bıraktım çünkü bu hali işimi görüyor. Ama olmuşken tam olsun diyorsan zamanında bu sorun için çözüm yolu bulmuştum.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=34014.msg408314#msg408314

Düşündümde belki şu şekilde daha kısa şekilde çalıştırabilirsiniz. Tabi şimdikini tahmini yazıyorum.

1)https://github.com/guillaumezin/nvidiabl/archive/master.zip adresinden indirdiğiniz dosyanın içinde install/deb/nvidiabl-dkms_0.81_all.deb paketi bulunuyor. Bunu direk yükleyin.

2) Bilgisayarı yeniden başlatın.

3) /etc/default/grub dosyasi içindeki GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet" satırı GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor" satırıyla değiştirip kaydedin. (sudo gedit /etc/default/grub)

4) sudo update-grub2

5) Bilgisayarı yeniden başlatın.

• cevaplar için teşekkürler. Tek sorunum parlaklık. gece film falan izlerken sıkıntı oluyordu çok parlak. 4 kademe yeterli benim için. En kısa sürede denerim. olursa komple ubuntuya geçerim temiz bi kurulum yapıp.
  • lg r590 d.arblut laptop var. içinden cd falan hiçbirşey çıkmadı. format atmak istiyorum. temel bilgilerle nasıl yapabileceğimi söylermisin.pm atabilen olursa, şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyoglubeyy

lg r590 d.arblut laptop var. içinden cd falan hiçbirşey çıkmadı. format atmak istiyorum. temel bilgilerle nasıl yapabileceğimi söylermisin.pm atabilen olursa, şimdiden teşekkürler

mümkünse format atma. fabrika ayarlarına al. masaüstündeyken yönlendirmesi lazım fabrika ayarlarına.
  • sdd önerisinde bulunacak varmı
  • ben intel 120 gblık intel 330 ile kullanıyorum 3 aydır, gayet hızlı ve sorunsuz.
  • Merhaba arkadaşlar son 1 Aydır Bilgisayarda Ani donmalar oluyordu yani internette falan gezerken donup kalıyodu mause falan çalışmıyodu güç tuşuna basmak zorunda kalıyordum.
    İlk başlarda Hard diskten kaynaklana bileceğini düşündüm fakat harddisk daha Yeni değiştirildi Sonra Titizlikle bu konunun üzerinde durdum.
    Sonuç olarak sorunun Parmak izi yazılımından Kaynaklandığını buldum Authen tec sitesinden LG nin olmayan farklı bir yazılım indirip kurdum.
    şimdide touchpad daki led ışık farklı yazılım olduğu için yanmıyor acaba bildiğiniz farklı bişey varmı veya bu sorunu yaşayanlar varmı ( Varda sorunun nedenini bilmiyor ise
    parmak izi yazılımını kaldırmayı denesin.)

Bilgisayarım : LG A510 12 T
    PARMAK İZİ YAZILIM SÜRÜMÜ: 4.0.1 ( Sizdeki sürüm nedir.)
    İşletim sistemi :Win 7 Ultimate 64 bit

Cevaplarınızı Bekliyorum Teşekkürler.
  • açıkçası işime yaramadığı için hiç yüklemiyorum bile parmak izi sürücüsünü.
  • LG A510 U.AE11T laptobum var. Son zamanlarda 7-8 aylık bir zaman zarfında çok ısınmaya başladı ilk başlarda sorun olmuyordu ama şuan çok canım sıkılıyor ne yaptıycam düzelmedi. Macunu ve fanını sürekli değiştiririm. Sorunum şu şekilde bir oyunu biraz oynadıktan sonra hazırda bekletmeye alıp kapanıyor ama ara sırada olsa kapanmıyor örneğin dota 2 oynarken bazen 20 dk sonra kapanıyor bazende kapanmıyor hiç. Çoğu kişi ramden dolayı diyor ama ram testide yapamadım.
  • 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.