Şimdi Ara

***LG A510*** KULLANICILARI (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.104
Cevap
4
Favori
175.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende su anda klavye bekliyorum yaklasik bir yil once lg klavye tedarik edemedigi icin baya bir cihaz icin hediye ceki vermisti. Servisle konustum klavye tedariginde sikinti varmi diye yok dediler. Sansima tukereyim valla :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaslarr benım laptopumm a510 uae12t yanlışlıkla QL9L3F92_UI.zip olan bios sürümünü QL9L3F82_UI.zip ile değiştirdim galiba serviste bios update yapmışlardı şimdi hiçbir yerde bulamıyorum elinde olan varsa acaba bana özelde yollayabilirmi ??
  • lgnin sitesinde olması lazım bi bak istersenhttp://www.lg.com/tr/urun-destegi/lg-A510-U.AE12T
  • Merhaba arkadaşlar ben de yaklaşık olarak 2.5 yıldır A510-U.AE113T modelini kullanıyorum. ısınma sorunum yaklaşık 2-3 aydır mevcut ve yeni nesil oyunların hepsinde bilgisayar kendini resetliyor. Piyasanın en iyi soğutucusu diye düşündüğüm THERMALTAKE MASSIVE 23X soğutucusunu kullanmaktayım fakat oyunlarda bana mısın demeden kapanıyor

Tek bir çözüm yolu var arkadaşlar iyi bir teknik servis bulup bilgisayarın içini iyice bir temizletmek ve fana tamir ya da yeni fan taktırmak. Ev arkadaşım bizzat bu söylediğim şeyleri yaptı ve bilgisayarı birdaha hiçbir oyunda kapanmadı. Bilgisayarı A510lardan kötü performanslı bir packard bell olmasına rağmen . Tek yapılması gereken 100-200 lira gibi bir paraya kıymak arkadaşlar.

Benim ayrı bir sorum olacak ben bilgisayarımı formatlayıp windows 8 e geçtim ve ekrana gelen caps lock bildirimi kayboldu . Onu ne şekilde yükleyebilirim bilen varsa ve yardım ederse çok sevinirim arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: jason17

Merhaba arkadaşlar ben de yaklaşık olarak 2.5 yıldır A510-U.AE113T modelini kullanıyorum. ısınma sorunum yaklaşık 2-3 aydır mevcut ve yeni nesil oyunların hepsinde bilgisayar kendini resetliyor. Piyasanın en iyi soğutucusu diye düşündüğüm THERMALTAKE MASSIVE 23X soğutucusunu kullanmaktayım fakat oyunlarda bana mısın demeden kapanıyor

Tek bir çözüm yolu var arkadaşlar iyi bir teknik servis bulup bilgisayarın içini iyice bir temizletmek ve fana tamir ya da yeni fan taktırmak. Ev arkadaşım bizzat bu söylediğim şeyleri yaptı ve bilgisayarı birdaha hiçbir oyunda kapanmadı. Bilgisayarı A510lardan kötü performanslı bir packard bell olmasına rağmen . Tek yapılması gereken 100-200 lira gibi bir paraya kıymak arkadaşlar.

Benim ayrı bir sorum olacak ben bilgisayarımı formatlayıp windows 8 e geçtim ve ekrana gelen caps lock bildirimi kayboldu . Onu ne şekilde yükleyebilirim bilen varsa ve yardım ederse çok sevinirim arkadaşlar.

temizleme işini yapması için iyi bir bilgisayarcıya gerek yok. içini aç ve temizle. bu kadar basit. fan arızalı sie bilemem.

caps lock tuşuna bir şey diyemem ama fn tuşlarının çalışmasını sağlayan en azından bildiirmleri gösteren osd.rar dosyasıdır, ürün desteği sayfasından mevcuttur.

• Birsey merak ettim lg turkiye pazarindan (laptop) cekildi mi? Ben pc yi alirken ki tam olarak 2 yil once koyuncu ile davaliklardi.

Garantinin son gunu fani temizlesinler diye verdim dedim . tusu basmiyor herhalde altina bisey kacti ona da bakilsin klavye arizali dendi yurt disindan parca bekleniyor. 19 is gunu doldu yarin son gunleri sevinsem mi uzulsem mi bilemedim.

• Arkadaşlar laptopun fanını kırdım ve fan ünitesini satın almam lazım sadece fanı değil nereden bulabilirim ?
  • Arkadaşlar bir şey rica etsem yaparmısınız ? Laptop adaptörü alıcam ve eskisi bozulduğu için attım onun için giriş çıkış amperi lazım adaptörün üstünde yazan değerleri buraya bir yazabilirmisiniz acaba ? birde resmini koyarsanız çok minnettar olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Arkadaşlar bir şey rica etsem yaparmısınız ? Laptop adaptörü alıcam ve eskisi bozulduğu için attım onun için giriş çıkış amperi lazım adaptörün üstünde yazan değerleri buraya bir yazabilirmisiniz acaba ? birde resmini koyarsanız çok minnettar olurum

ac adapter
    model: PA-1900-08
    input: 100-240 V ~ 50-60Hz 1.5A
    output: 19V =-= v4.74A 90W MAX
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Arkadaşlar bir şey rica etsem yaparmısınız ? Laptop adaptörü alıcam ve eskisi bozulduğu için attım onun için giriş çıkış amperi lazım adaptörün üstünde yazan değerleri buraya bir yazabilirmisiniz acaba ? birde resmini koyarsanız çok minnettar olurum

ac adapter
    model: PA-1900-08
    input: 100-240 V ~ 50-60Hz 1.5A
    output: 19V =-= v4.74A 90W MAX

Çok teşekkürler hocam :)
  • lg a510 uae 12t notebook a sahibim. Cihaza sleep fonksiyonu dışında herşeyi tam macos kurulabiliyor.
    iatkos l2 dvd ile kurulum yaparken şu driverları seçin
    *bootloader: chameleon
    *32-bit
    *ses: voodoo hda
    *PS/2
    *lan: RTL8111/8168B gigabit

wi-fi için
    kurulum bitince şu dosyayıindirip içindeki kext dosyasını kext utulity üzerine sürükleyin, ağlara bağlanmak için wireless utility cardbus yazan uygulamayı çalıştırın.

32 bit seçmemin nedeni wifi sürücüsünü 64 bitte tanıtamamam.

windowsta 50sn de açılan flash cs6 bunda 25 sn de açılıyor.
    app store dan uygulama sorunsuz indiriliyor. Ama bazı uygulamalar güncelleme istiyor. iatkos l2 versiyonu 10.7.2
    güncelleme yapınca sistem göçebilir deniyor, bi yedek alıp ben de deneyecem. son durumu bildiririm.

bu arada notebook a can geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ennteresan -- 5 Şubat 2013; 12:06:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ennteresan

lg a510 uae 12t notebook a sahibim. Cihaza sleep fonksiyonu dışında herşeyi tam macos kurulabiliyor.
    *32-bit
    *PS/2

wi-fi için
    kurulum bitince şu dosyayıindirip içindeki kext dosyasını kext utulity üzerine sürükleyin, ağlara bağlanmak için wireless utility cardbus yazan uygulamayı çalıştırın.

app store dan uygulama sorunsuz indiriliyor. Ama bazı uygulamalar güncelleme istiyor. iatkos l2 versiyonu 10.7.2
    güncelleme yapınca sistem göçebilir deniyor, bi yedek alıp ben de deneyecem. son durumu bildiririm.

Hocam yardim edersen bugun bende kurayim :)

• quote:

lg a510 uae 12t notebook a sahibim. Cihaza sleep fonksiyonu dışında herşeyi tam macos kurulabiliyor.
    *32-bit
    *PS/2

wi-fi için

vay be. adobe'nin programlarıyla işi olanlar için iyi olmuş.
    tabi macintosh kurunca oyun denen şeyi unutmak gerek sanırım. :)

• steam sayesinde orangebox oyunlarimi yukleyebildim. oyun yelpazesi az olsa da yine de vakit gecirmelik var.
    ben ios yazılım gelistirme düşüncesiyle yukledim ama geliştirme kiti mac os güncelleme gerektirdiginden kaldırdım. ubuntu üzerinde sanal makinelerde devam.
  • quote:

steam sayesinde orangebox oyunlarimi yukleyebildim. oyun yelpazesi az olsa da yine de vakit gecirmelik var.
    ben ios yazılım gelistirme düşüncesiyle yukledim ama geliştirme kiti mac os güncelleme gerektirdiginden kaldırdım. ubuntu üzerinde sanal makinelerde devam.

Hocam pm attim bir bakarmisin

• Arkadaşlar bugün uzun zamandır yaşadıgım ısınma sorunundan dolayı A510 UAE11T in içini actım fan kısmını fanı tamamen söktüm içinde tozlar vardı süpürgeyle cektim iyice temizledikten sonra topladım .Laptop u çalıştırdığımda ortada ses seda kalmadı :) .Ayrıca tuşlarımda sorun vardı örn : vmöçxg gibi tuşlar basmıyordu bu sorunda gitti . Nasıl oldu bende anlamadım şuan a510 dan yazıyorum gördüğünüz gibi tuşlardaki sorunda ortadan kalktı sorunuz olursa cevaplayabilirim . İyi forumlar .
  • beyler aranızda bataryadan dolayı servıse veren kımse oldu mu acaba, 20 gun oldu nerdeyse servısten ses soluk yok.
  • Bende de LG A510 serisinden i5 4gb ram 1gb nvidia ekran kartı olan bi laptop var bi hafta önce servise gönderdim özellikle FANI TEMİZLEYİP GÖNDERMEYİN EĞER ÖYLE BİŞEY YAPACAKSANIZ HİÇ ZAHMET ETMEYİN BEN TEMİZLERİM dedim 2 gün sonra telefona mesaj geldi bilgisayarınızın fanı değiştirildi diye şuan mafia 2 gibi bir oyunu en yüksek grafik kalitesinde kapanmadan şarjım bitene kadar yani bi yarım saat falan oynuyorum eskiden altında soğutucuyla 10 dk dayanmıyodu şimdi hiç soğutucu olmadan rahat rahat oynuyorum bence garanti süresi bitmeyen arkadaşlar servise bu şekilde söylesinler ben şu an gayet memnunum eskiden ses de oluyodu şu an hiç ses yok umarım yararlı bi bilgi olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrossBody -- 13 Şubat 2013; 22:19:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.cnbz.z

Bende de LG A510 serisinden i5 4gb ram 1gb nvidia ekran kartı olan bi laptop var bi hafta önce servise gönderdim özellikle FANI TEMİZLEYİP GÖNDERMEYİN EĞER ÖYLE BİŞEY YAPACAKSANIZ HİÇ ZAHMET ETMEYİN BEN TEMİZLERİM dedim 2 gün sonra telefona mesaj geldi bilgisayarınızın fanı değiştirildi diye şuan mafia 2 gibi bir oyunu en yüksek grafik kalitesinde kapanmadan şarjım bitene kadar yani bi yarım saat falan oynuyorum eskiden altında soğutucuyla 10 dk dayanmıyodu şimdi hiç soğutucu olmadan rahat rahat oynuyorum bence garanti süresi bitmeyen arkadaşlar servise bu şekilde söylesinler ben şu an gayet memnunum eskiden ses de oluyodu şu an hiç ses yok umarım yararlı bi bilgi olmuştur

3 haftada bir söker temizler oldum içini. :/

• cihaza ubuntu kurdum, mac os tan daha kullanışlı gibi. özellikle unity arayüzünün kısayollarını falan kullanınca çok rahat oluyor masaüstleri arasında çalışmaları ortak kullanmak. 9 masaüstü var hepsinde farklı bir iş yapıyorum, sorunsuz geçişler yapıyorum ctrl+alt ve yön tuşlarıyla. çalışan programı shift+ctrl+alt ve yön tuşlarıyla masaüstleri arasında taşıyabiliyorum. Eğer masaüstlerine hep aynı görevleri yaparsanız daha pratik oluyor çalışmanız. hangi masaüstünde hangi pencere var diye düşünmeden daha hızlı geçiş yapabilirsiniz. Bu kısayollar dışında bi ton kısayol mevcut ve çok iş görüyorlar.

Tabi cihazın sürücü dessteğinin yetersizliği sebebiyle 2 sıkıntım var. Başka yüklemiş olan varsa çözümü yazarsa sevinirim. Birçok denemeye rağmen şu fonksiyonlar sorunlu.

-Ekran ışığı parlaklık ayarlanmıyor. ekran parlaklığı artırıp azaltmaya çalıştığımda gösterge 90% ile 100% arasında değişiyor fakat parlaklık değişmiyor.
    -SRS tuşunu-özelliğini aktifleştiremedim.

(windows 7 - kendi işletim sistemi (tecpro teknik servisin ısrarla tekrar tekrar yüklediği) bilgisayarı kilitliyor. Olur olmadık kilitleniyor. Bu sebeple windows kullanmıyorum. Teknik servisin beceriksizliğini yüzlerine vurmamdan ötürü ısrarla sorunlu cihaza recovery atıp geri göndermeleri sebebiyle 5. seferden sonra pes ettim.)

• 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.