Şimdi Ara

LG AH115 HD (1280x720) Projektöre Tavsiye ve Yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Teknosa da LG AH115 model projeksiyonda indirim yapılmış. 1.189 YTL ye satılıyor.
    En büyük özelliği HDMI girişi olması ve 1280x720 doğal çözünürlüğü olması,
    fakat makina boyut olarak çok kaba ve ağır (4.7kg).

Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
    Bu alete mukabil hangi modelleri önerirsiniz?

Amacım laptoptan film seyretmek ve arada sırada da Tv kartımdan Televizyon izlemek.

LG AH115 HD (1280x720) Projektöre Tavsiye ve Yorumlar

Özellikleri;
    Tipi : HD Ready
    Çözünürlük (piksel) : 1280 x 720
    Parlaklık(lumen) : 1600
    Kontrast Oranı : 3000:1
    Menşei : İthal
    Pal,secam Ve Ntsc Uyumluluğu : Var
    Güç Tüketimi (w) : 270
    Manuel Focus/zoom : Manuel 1,2x
    Lamba (w) : 210
    Lamba Ömrü : 2000 saat
    Cihaz Garanti Süresi : 2 Yıl
    Zoom Oranı : 1,2x
    Uzaktan Kumanda : Var
    Girişler 2 : Komponent, HDMI, IR Port
    Güç Gereksinimi : AC 100 ~240 V, 50 Hz/60 Hz
    Ağırlık (kg) : 4,5
    Ekran Formatı : 16:9 (Wide)
    Dij Görüntü Büyütme/dondurma : Yok / Var
    Girişler 1 : PC, USB, S-Video, Kompozit
    Ekran Boyutu : 40" ~ 300" /100" @3,53 (Wide)
    Model : AH115
    Dijital Keystone Düzeltme : Var
    Boyutlar(gxyxd) (mm) : 346 x 263 x 109
    Fan Sesi (db) : 25
    Lens : 22,2 - 26,4 mm
    Kutunun İçindekiler : Güç Kablosu, D-Sub 15 Kablosu

Link:
    Teknosa için burası
    İstanbul Bilişim için Burası

Yorumlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexmilennium -- 6 Nisan 2009; 22:10:17 >

• Teknosadan aldım kullanıyorum.Çok memnunum.10 m hdmi kablo ile bilgisayarıma bağladım.Görüntü mükemmel.Full HD bir cihazın görüntüsünü daha önce görmedim.Ama 800x600 ve 1024x768 cihazları daha önce kullandım.Çok ama çok fark var.Çok daha net.Sessiz çalışıyor.HD rip filmler seyrediyorum (4,5 GB lik 720p filmler).Evde sinema keyfi bir başka oluyormuş.Herkese tavsiye ederim.
  • Teşekkürler mcemen,

Bende 720p film indiriyorum amaçlar aynı. Yorumların beni bu makinayı almaya teşvik ediyor.

Öbür Taraftan Aklımda Toshibanın 32XV505D serisi var Full HD ve 30.000:1 kontrast, Peşin 1000YTL (küsüratı var) İstanbulBilişimde.

Çok Kararsız kaldım.
  • Bence lcd ve projeksiyonu farklı düşünmek lazım.32 inç lik lcd 82 cm dir.Projeksiyonda 200-300 cm lik sinema ortamında seyredersin.Az önce bir filmin seyrettim ve iyiki bu cihazı almışım diyorum.
    Tabi projeksiyonda tv seyretmek te pek mümkün olmuyor.İktisatlı kullanmak gerek.Lamba ömrü kısıtlı.Gündüz çalıştıramıyorsun.Dikkatli kullanmak lazım.
    Lamba ömrü 2000 saat gitse bu yaklaşık 1200 fim eder.2 güne bir film seyretsem 6-7 sene kullanırım diye düşündüm ki 2 güne 1 720p fim bulmak mümkün değil.6-7 sene evde sinema keyfi için 1200 ytl çok para değil diye düşündüm...
    İlerde TV ve oyun için bir lcd almayı düşünüyorum...

Lcd ne kadar full hd de olsa sinema ortamını yakalamak imkansız.Belki 52-55 inç daha farklı olabilir.Ama onada en az 3-4 bin ytl ayırmak lazım...

İşin özeti Lcd ve projeksiyon asla birbirinin yerini tutmaz.Eğer tv seyri ve oyun oynamayıda düşünüyorsan ve bütçen düşükse projeksiyon sana göre değil(bana görede değil).Tabi paran çoksa, senede 1 lamba değiştiririm yada cihazı yenilerim diyorsan başka..Ama sadece film için kullanacaksan , bu projeksiyonu kaçırma derim...

• Kullanan arkadaşlar fotolarını yollayabilirlermi ?
    Bende bir üst modeli af115'in teknosaya girmesini bekliyorum.
  • Ağırlığı dışında cihaz gerçektende bu rakamlara alınabilecek bir ürün gibi görünüyor ... şu aralar 1024 x 768 makineler bu rakamlara satılırken hem 1280 x 720 çöznürlük hdmı bağlantılı olması bence tercih sebebi olur ...
  • Bazı HD ready projeksiyonların ağırlıkları:
    SONY VPL-AW15 5,6 kg
    PANASONIC PT-AX200 4,9 kg
    Benq w500 4 kg
    Sanyo PLV-Z60 5 Kg
    ...
    ...

Arkadaşlar cihaz ağır değil.Yukarıda yazdıklarım en populer cihazlar.Hd cihazlar genelde ağır oluyor. Hele full hd ler eşşek ölüsü gibi (Panasonic AE300 7,2kg , sanyo plv-z3000 7,5 kg...) Tabi istisna cihazlarda yok değil...
  • mcemen bilgiler için teşekkürler,

Açıkçası akşamdan akşama birkaç saat kullanmak için alacağım. Ama Monitör olarak da kullanmayı düşünüyorum. :-D

Acaba bunun yedek lambaları nerelerde bulunur ve fiyatları ne civardadır? Bilgin var mı?

@ Papik af115 in ne özellikleri ve getirileri var söyler misin?
  • Ben cihazı almadan önce 2 yere telefon açtım.
    http://www.projeksiyonlambasi.com/index.php?aux_page=aux4 burası ankarada. 2 haftada getirtiriz dedi.Fiyatı 400 ytl dedi.

Birde:
    http://www.betaprojeksiyon.com/iletisim.htm buranın cep numarasını aradım.Çıkan arkadaş lamba olayını kafama takmamamı kendilerinin tüm lambaları garantili olarak revize ettiklerini söyledi.Hatta "biz var olduğumuz sürece lamba sorunu olmaz " dedi.

Aslında bende yedek almayı düşünüyorum ama betaprojeksiyon garantili olarak yenileriz deyince vazgeçtim... Lambasını yenilettirenlerden yorumlar almak en doğrusu olur...

• mcemen seni tek kelimeyle TAKDİR ediyorum.

Bu kadar Bilinçli ve ilgili, ne istediğini bilen ve sonuna kadar araştıran müşteri görmedim. Gözlerim yaşardı doğrusu. :-)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • trexmilennium

AF115 özellikleri

1920x1080p Full HD , 1500 ANSI , 30000:1 kontrast .4000 saat lamba ömrü(ekonomik)
    1*RGBin
    1*SVideo
    1*composite
    1*Component
    2*HDMI
    1*USB
  • AF 155 baya Profesyonel görünüyor. Bunun Fiyatı da ona göre bayaaaa pahalıdır. :-)
    Biraz baktım googledan fakat fiyat/price göremedim?
    Ne kadara gelir ki Tr ye?
  • Teşekkürler trexmilennium.

Ah115 çok ama çok iyi bir cihaz.Ama testlerine bakmak lazım.Fiyatı yurtdışında 3500-4000 dolar civarında.(http://www.shopbot.com.au/pp-lg-af115-price-165302.html)

LCD ve DLP den farklı ve daha gelişmiş bir teknoloji olan yeni nesil SXRD yi kullanıyor...
  • Evet Açıkçası 50" ve üstü LCD düşünen birisi olsaydım kesinlikle bırakır bu Projektörü alırdım. ve lambası bitiyor diye dert etmez 3-4 tane de yedek lamba alır, keyfime bakardım. 100" full sinema keyfi. kasası , görünüşü özellikleri harika. Fiyatta bir süre sonra makul bir seviyeye düşer. (tabi makul50" LCD ye mukabil. )
  • konuyu hortlatayım uzun zamandan beri bu projeksiyonu kullanıyorum. (2009'dan beri) benim gibi bu modeli kullanıp üst model bir projeksiyona geçen var mı? aklımda fullHD bir modele geçmek var ama performans farkına değecek bir cihaz olsun istiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.