Şimdi Ara

LG akıllı TV'ler boştayken reklam gösterecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LG akıllı TV'ler boştayken reklam gösterecek
    LG, akıllı televizyonlarında yeni bir reklam uygulamasını hayata geçirdi. Televizyonlar boşta kaldığında, geleneksel ekran koruyucu devreye girmeden önce tam ekran reklamlar gösterilmeye başlanıyor. Bu yenilik, bu ay itibariyle LG’nin OLED modelleri de dahil olmak üzere birçok akıllı TV'sine, özellikle de yeni G4 modeli gibi cihazlarına yayılmaya başladı. Reklamlar, ana ekran, içerik mağazası ve LG Channels gibi platformlarda yer alacak.

LG TV'lerde reklamlar artıyor

Bu uygulama yalnızca LG'nin kendi ürünlerini tanıtmakla kalmıyor, üçüncü taraf markaların, televizyon ve eğlence ile alakası olmayan reklamları da yer alacak. LG Ad Solutions'ın teknoloji başkanı Dave Rudnick, bu reklamların test sürecinde başarılı olduğunu belirterek, “markaların odadaki en büyük ekranda öne ve merkeze çıkmaları için değerli bir fırsat sunduğunu” söyledi.

FlatpanelsHD tarafından bildirildiği üzere bu ekran koruyucu reklamları, televizyon ayarları menüsünde “Ek Ayarlar” kısmından “Ekran Koruyucu Promosyonu” seçeneğini devre dışı bırakarak kapatmak mümkün. Ancak hangi bölgelerde veya hangi televizyon modellerinde bu yeni reklam özelliğinin aktif olduğu henüz net değil. LG, bu yılın sonlarına doğru 200 milyonun üzerinde akıllı TV’ye sahip webOS platformuna daha fazla reklam getireceğini zaten duyurmuştu.

Ayrıca Bkz.Huawei, şimdiye kadarki en büyük akıllı televizyonunu tanıttı: İşte Smart TV V5 Max

LG televizyonlar, uzun zamandır agresif reklam politikalarıyla tanınıyor. Özellikle LG’nin uygulama mağazasında otomatik olarak sesli oynatılan reklamlar, üç yılı aşkın bir süredir kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ancak LG’nin webOS platformunu daha fazla üçüncü parti televizyona ve hatta kendi televizyon dışı donanımlarına getirme planları, önümüzdeki yıllarda bu reklamların daha da yaygınlaşabileceğini gösteriyor.

Kaynak:https://www.theverge.com/2024/9/26/24254935/lg-smart-tv-oled-screensaver-ads-idle-mode

• Olaya kapatılabilir bir özellik diye bakmamak lazım. Birincisi senin ne haddine, sattığın ürünün zaten parasını almışsın. İkincisi ürünü olduğu gibi kullanan teknoloji cahili insanlar var, bu insanların çoğu bu reklamlarla kullanmak zorunda kalabilirler.
    Yani her türlü yukarıdaki arkadaşa katılıyorum: Çüşşş derler adama...
  • futurama'nin bir bolumunde bas kahraman uyurken ruyasinda reklam goruyordu, uyaninca arkadasina soruyordu bu ne diye. aynen oyle bir gelecege ilerliyoruz

• Ya arkadaş, parasını verip aldığım evin baş köşesine kyoduğum cihaz nasıl reklam tabelasına dönüşür. Madem reklam vereceksin tvyi bedava ver, yada bana reklam gösterim başı ödeme yap.

Adamlar bi tv parasıda senden böyle çıkartacaklar gibi.

• Kapatılabilen hiçbir şeye sinir olmam öncelikle. O yüzden yorum burada bitiyor.

Sadece teknik olarak soruyorum, TV boşta nasıl oluyor ki? Canlı yayın akıyor sürekli, bakıp bakmadığımı kamerayla sensörle anlasa da belki önünde durmuyorum. Ayrıca bu takip falan rahatsız edici (ki kamera olursa aşırı sinir bozucu)

Anca video durdurulursa olur. O da çok nadir ve zaten ekran koruyucu gerekiyor o arada TV türlü maymunluklar yapabilir sorun değil. (Yalnız durduk yere kendi kendini açıp (!) reklam gösterirse LG merkez ofisi basarım. Ayıp çünkü o kadarı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 27 Eylül 2024; 14:06:42 >
  • Devre dışı bırakmak mümkün olacakmış. Zorunlu hale getirirlerse lg bir sürü dava ile uğraşmak zorunda kalacaktır. O nedenle bu bir seçenek olacaktır

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Normalde ekran koruyucusu devreye girmeden önce reklam girecekmiş. Ekran koruyucusu da kullanıcının kendi ayarladığı 2 saat dokunulmazsa 12 saat dokunulmazsa ayarıyla devreye giren bir durum. En azından bilgisayar kullandıysanız ekran koruyucunun nasıl devreye girdiğini bilmeniz lazım. Kamera sensör falan ne alaka.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarda ekran koruyucu nasıl devreye giriyor?

• Bir lg kullanıcısı değilim.Benim tv kullanım alışkanlığım günde azami üç saattir onun harici hep kapalıdır.Tv açıldığı zaman Apple TV Sony Ps5 ekranda tercih edeceğim şeye göre belirir yani tv ana ekran işletim sistemi görünmez izlenen şeyin arasına reklam nasıl entegre edecekler.

Boşta kaldığında.

Bilgisayar boşta kaldığını nasıl fark ediyor?

• Saçmalık

Açıklayayım. Eğer ayarlanmışsa bilgisayara klavye mouse veya diğer çevre aygıtları tarafından belirli bir zaman sonrasında belirli bir komut verilmediğinde ekran koruyucu devreye giriyor. Basit.

• Alıntı

metni:
    Özellikle LG’nin uygulama mağazasında otomatik olarak sesli oynatılan reklamlar, üç yılı aşkın bir süredir kullanıcıların karşısına çıkıyor.

İşte bu yüzden ben de son 3 yıl içerisinde ne Lg bir televizyon aldım ne de aldırdım.

Artık iyice saçmaladılar, tam satış fiyatından bana sattığın televizyon bir de bana reklam gösterecek, başka bir arzun?

Reklamların kapatılabilmesi çok önemli değil, sen bu konularda zaten sabıkalı bir firmasın, yarın öbür gün bir güncelleme ile bu seçeneği kaldırdığında ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 27 Eylül 2024; 15:7:28 >
    Nihayet duymak istediğim cevap geldi. Peki bu TV, bilgisayar mı? Etkileşimi mouse - klavye ile mi yapacak?

Çevre aygıtı dediğin elde bir kumanda kalıyor. O da bazen 1 saat hareketsiz kalıyor. Sırf kumanda hareketsiz kaldı diye yayının ortasında ekran koruyucu mu çıkacak?

Anca ara menülerde veya video kayıtlar durdurulduğunda vb. durumlarda 5-10 dk sonra çıkması gereken bir mesele ekran koruyucu. Bu durumlar da çok nadiren olur.

Şimdi baştaki mesajımı bir daha okursan neden kamera sensör yazdığımı anlayacaksın. Böyle alternatif bir etkileşim çıkarırlarsa gizlilik sıkıntısı olacağını belirttim.

Ve son olarak senin ilk mesajında 2 saat 10 saat dediğin ekran koruyucu değil, o uyku modudur. Uyku modunun da amacı enerji tüketimini azaltmak. 2 saat sonra uyku yerine reklama giremez.

• ÇÜŞŞŞŞŞŞŞŞ

Haberde de dediğimiz gibi reklamlar, belirli alanlarda devreye giriyor. Yani TV kanallarında bir şeyler izlenirken araya reklam girmiyor. LG muhtemelen bu reklamları TV kanalları haricinde webOS'un çoğu yerine getirecek ilerleyen zamanlarda.

• Uyku modundan falan bahsetmedim, ekran koruyucu modu da aynı şekilde uyku modu gibi zamana dayalı ayarlanabilen bir sistem. LG'de Galeri Modu diye geçiyor.

Kumanda hareketsiz kaldı diye ekran koruyucu çıkmayacak, "AÇANLARDA" ekran koruyucusu devreye girmeden önce reklam gösterilecek. Israrla bu kullanıcının kendi seçimiyle AÇMASI konusunu atlıyorsun. Daha ilk mesajında kapatılabilen bir şeyse demişsin de zaten ilk baştan açmamak mümkün.

Sistemleri kamera sensörle değil zamana dayalı çalışıyor görülüyor. Referans haberi okursan çoğu kişi TV izlerken başka şeylerle ilgileniyor dolayısıyla biz bunlara da reklam kitleyelim demişler. Reklam denen olgu zaten başlı başına iğreti ve müşteri kaybettiren bir sebep.

• ilerde şunu yapmasınlar la LG akıllı TV'ler boştayken reklam gösterecek 

LG akıllı TV'ler boştayken reklam gösterecekThe Last Millennials 1994-1999youtube
    Black Mirror Resume Viewing
    https://www.youtube.com/watch?v=Fj8-r30sSn0
    Hayır, Editörün de belirttiği gibi TV izlerken olmayacakmış.

Yoksa senin yazdığın gibi "..çoğu kişi TV izlerken başka şeylerle ilgileniyor.." genellemesiyle TV emin olmadan yayını reklamla bölemez.

Halen süreyle tetiklendiğini söylemişsin, oysa mesajın orada duruyor, kendin yazmıştın "belirli bir komut verilmediğinde" diye. Kendi yazdığını atlıyorsun.

• s.karım öyle tv ye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.