Şimdi Ara

LG bluray cihazlarda 'PLEASE WAIT' sorunu cozumu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
7
Favori
36.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tesadüf bulduğum için süreleri bir müddet diyebiliyorum anca demiştim. Yine de şöyle ki, yani uzun süredir boot yazarken açma tuşuna bastığımda please wait yazdı bir kaç saat sonra umudu kesip aniden fişten çekip 10 saniye sonra taktım ve standby oldu.

Cihazınızda hb1100re değil sizin galiba. Onda nasıl olur bilemem.
  • Bende de aynı sorun oldu yaklaşık 1 ay boyunca please wait yazısı döndü durdu.

Bendeki Model HB906TAW cihazın önündeki tuşlar dokunmatik.

Cihazı Defalarca kapattım açtım kapattım açtım.

Kapatma düğmesine basılı tuttum kapattım, fişi çektim taktım, açma düğmesine basarak fişe taktım, normal fişe taktım çıkarttım. CD açma tuşuna basarak açmayı denedin dokunmatik olmasına rağmen ne yaptıysam olmadı.

1 hafta açık kaldı olmadı 1 hafta kapalı kaldı açtım yine değişmedi.

Bugün yine açık bir şekilde please wait yazısı dönüyordu ve yaklaşık son 1 haftadır internet bağlantısını cihaza bağlı değildi bu şekildeyken fişi çıkarıp taktım cd-rom kısmından motor sesleri gelince cd açma tuşuna bastım ve önce cd takılmış gibi açmadı birkaç defa daha basınca cd koyma yeri açıldı ve ekranda home yazdı ve açıldı. Sonra öndeki tuşlardan function tuşu ile modlar arasında değişiklik yapmayı denerken ekranda good-bye yazdı ve kapandı ama bu defa ekrana Standby yazısı geldi tekrar açma tuşuna batığımda 1 dk kadar please wait yazısı döndü ve tekrar home yazdı ve cihaz açıldı.

İlk yaptığım şey ayarlardan yazılım bölümüne girip versiyon kontrolü yapmak oldu ve HB.8.97.423 yazıyordu. Hemen
    www.lg.com
    LG HB906SB Ürün Desteği :Kılavuzlar, Garanti ve Daha Fazlası | LG Turkey
    https://www.lg.com/tr/destek/urun-destegi/lg-HB906SB
    sayfasına girip bir önceki versiyon olan H90378 indirdim ve zipten çıkarıp bin dosyasını bir usb ye atıp cihaz home ekranındayken cihazın önündeki usb girişine taktım güncelle yi seçtim ve güncellemeyi yükledi ve kaandı. Korka korka power tuşuna bassam da Soru sun bir şekilde çalıştı ama Ethernet kablosunu takmaya korkuyorum açıkçası.

Umarım tekrar başıma gelmez. Bir Arkadaş sabredin Biraz yazmıştı hakkaten biraz sabretmek gerekiyormuş.

Umarım sizlerin cihazı bu kadar uzun sürmeden düzelir.

Yazılım güncelledim ancak değişen versiyon Servo version oldu. Main version da hala HB.8.97.423 yazıyor.

• Arkadaşlar benim cihaz HB1100MK. Ekranda ldr ok yazıyordu. kapatıp açtım please wait te kaldı. şu an hiç açılmıyor. cd açma tuşu dokunmatik olduğu bu işlemler olmuyor galiba. usb den gücelleme yapabilir miyim? usb fat32 mi olacak. ayrıca usb nin içine zip dosyasını mı içindekileri mi atacağım. yardımlarınızı bekliyorum.
  • ozgurum35 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim.
    Benim ses sistemininde cd açma tuşu dokunmatik ve ben şu an kullanıyorum. Bu işlemi mutlaka iki kişi ile yapmanız gerekiyor ve biraz sabırlı olmalısınız. Cihazın fişini çıkardıktan sonra bir kaç dakika bekliyorsunuz. Ardından bir kişi power tuşu ve cd açma tuşuna basarak beklerken diğeri fişi prize takıyor ve öylece bekliyor. Taa ki yeniden başlayıncaya kadar. Yani reboot yazıncaya kadar. Bazıları bir iki dakika da dönerken bazıları 5 - 10 dakika sürebiliyor. Kolay gelsin şimdiden.
  • Teşekkürler
  • Bende de bu hata meydana geldi,açılıştan sonra 5 dakika geçmeden kapanıyordu.Kullanım klavuzu sorunlar kısmında gücünün az 5 sn boyunca basılı tutularak kapatılması ve prizi çekip en az 5 sn sonra takılması ile cihazı ilk konuma getireceğimizi yazmış.Her iki yazılanı da ardarda yaptım ve şu an sıkıntısız bir şekilde çalışıyor.
  • Çok teşekkürler Klinik_Psikolog bugün başıma geldi bu olay sayende çözdük emeğine sağlık...

not: cd açma düğmesi dokunmatik olanlar kumandadaki cd açma ve power tuşuna basılı tutsunlar...Daha sonra prize taksınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkistan -- 1 Temmuz 2019; 23:35:49 >
  • Konuyu zamanında görüp umarım yazmak zorunda kalmam diyordum ama malesef bugün yazmak zorunda kaldım. Cihazım HB1100RE yani cihaz üzerindeki tuşlar dokunmatik.

Öncelikle problemim cihaz kapalı konumdayken stand-by yazısının kaybolmasıyla başladı. Aç tuşuna bastığımda klasik olarak "please wait" yazısı geldikten 30 saniye sonra falan "good-bye" diye kapanıyor. Kesinlikle açılmıyor.

Denediklerim;
    - Cihazı güç tuşuna uzun basarak kapattım ve sonra fişten çekip 10 dakika bekleyip açmaya çalıştım - OLMADI
    - Cihazı güç tuşuna uzun basarak kapattım ve 1 dakika sonra dokunmatik olan cd açma tuşuyla amfi üzerindeki güç tuşuna basıp uzunca süre bekledim - OLMADI
    - Cihazı güç tuşuna uzun basarak kapattım ve 1 dakika sonra kumandadaki cd açma tuşuyla amfi üzerindeki güç tuşuna basıp uzunca süre bekledim - OLMADI
    - Cihazı güç tuşuna uzun basarak kapattım ve 1 dakika sonra kumandadaki cd açma tuşuyla yine kumanda üzerindeki güç tuşuna basın uzunca süre bekledim - OLMADI

HB1100RE'de ya da aynı amfiyi kullanan sistemee sahip oluo bunu yapan arkadaşlar, tabiri caizse salağa anlatır gibi anlatır mı bana bunu? Kalkıp şu saatten sonra amfiye para gömmek istemyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 17 Temmuz 2019; 18:45:32 >

• Bendeki cihazda HB1100 RE olan. "Please wait" hatasi bendede var ve panel dokunmatik. Acikcasi kumanda uzerine 2 tus ayni anda basili iken (power ve eject tuslari) kumanda sinyal gondermiyor , bunu cep telefonu kamerasindan test edebilirsiniz. Paneli dokunmatik olanlar sorunu nasil cozdu anlatabilirler mi? Cihazdaki POWER tusu ile dokunmatik ekrandaki EJECT tuslarina basili tutarken ne zamana kadar basili tutacagiz yani ekranda RE-BOOT yazana kadar mi basili tutacagiz.
  • arkadaşlar aynı sorun bende de baş gösterdi. genel olarak söylenenleri yaptım ancak olmuyor, cihazın power tuşu hariç diğer tuşları dokunmatik. ne yapmak lazım bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslangs06

arkadaşlar aynı sorun bende de baş gösterdi. genel olarak söylenenleri yaptım ancak olmuyor, cihazın power tuşu hariç diğer tuşları dokunmatik. ne yapmak lazım bilemedim
    Ben bu sorun olduğunda bi tv tamircisi arkadaşa götürdüm, aşırı ısınmadan işlemci lehimleri atıyor dedi, 30 tl karşılığı yaptı. Su an cihazım çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Ben bu sorun olduğunda bi tv tamircisi arkadaşa götürdüm, aşırı ısınmadan işlemci lehimleri atıyor dedi, 30 tl karşılığı yaptı. Su an cihazım çalışıyor.

Alıntıları Göster
    İşte asıl sorun burada Keşke bizde senin gibi dürüst bir tamirci bulabilsek.Genelde tamirciler ya bilgisizlikten yada genelde daha çok para kazanmak için anakart gitmiş gibi bahanelerle belkide degistirmedikleri anakart parası alarak bizi söğüşlüyorlar.
  • arkadaşlar bugün lg servis ile görüştüm telefonda, durumu anlattım 70 tl servis ücreti istediler,please wait sorunu için anakart arızasına benziyor dediler 900 tl de anakartın fiyatıymış,dedim kalsın hiçbir şey istemiyorum sizden
  • bendende anakart icin 1.100 tl istediler, ustune bir de 7 sene evvel aldigim urunun faturasini istiyorlar anakart yokmus yurtdisindan gelecekmis bunun icin fatura gerekliymis nasil sacmaliktir bu anlamadim. bu kadar para vermem zaten dedim geri aldim cihazi.
  • Arkadaşlar bu konuda geçmiş msjlarımda nasıl kısmen çözdüğümü anlattım. Sadece sorun şu ki elektrik giderse veya fişten çekerseniz yine please waitte kalıyor. Fişten hiç çekmiyorum ve elektrik gitmesin diye dua ediyorum :) dediklerimi uygulayın ısrarla. Ben defalarca öyle yaptım ve düzeldi.
  • Aynı sorun bendede var hocam
  • Bu konuyla ilgili hiçbir sonuç alamayan arkadaşlar size bir tavsiye bende vericem benim cihazımda da aynı problem vardı bugün çözdüm(ilerleyen günlerde ne olur bilemem)Benim yaptığım işlem yüzünden kesin olmuştur demiyorum fakat cihazınızın şu anda sadece çöp olduğunu düşünürsek yapmanız size pek birşey kaybettirmez kısaca benim izlediğim mantığı anlatayım.Önceden bozuk ekran kartlarını fırına atarak çalışmasını sağlardık bende bu yoldan giderek cihazın içini açtım baya sıcak üfleyen bir saç kurutma makinası ile cihazın içine yakın mesefaden özellikle cdromun olduğu bölgede ki entegrelerin işlemcinin falan üstüne 2-3 dakika yakın mesafeden sıcak üflettim sonra cihazın kapağı açıkken hiç bir kablo bağlamadan sadece fişe takarak ve power tuşuna basılı tutarak cihazın açılmasını sağladım.Bu bir tesadüf mu hiç sanmıyorum ben eminimki benim cihaz yaptığım işlemler sayesinde açıldı ama sizde olur mu olmaz mı bilemem bu konularla içli dışlıyım ama kesinlikle uzman değilim sadece çözüm arayanlara belki yardımım dokunur diye yazdım.inşallah sizde de işe yarar.

• Merhaba,
    Plase wait hatasıyla çalışmayıp, servisin 480lira istediği HB1100mk cihazımı 2 sene boyunca letgoda ve sahibinde satmaya çalışırken, letgoda bir kullanıcı bu sorunu saç kurutma makinesiyle çözdğünü söylemişti. Ben de bir laptop tamircisine bir profesyonel bga cihazıyla sıcak hava üflettim ve mucizevi bir şekilde çalıştı. 6 aydır da kullanıyorum.Yalnız dvd okumuyor error veriyor. Bir de harddiski okumuyor ve ön paneldeki audio girişi çalışmıyor. Yani anfi niyetine kullanıyorum ve esas işi de bu zaten.
  • teknick kullanıcısına yanıt
    Kardeşim o önü dokunmatik lg 2+1 ses sisteminden bendede var please wait diyor sonra goodbye kapanıyor senin versiyonu yüklesem düzelirim teşekkürler kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakmak07

Merhaba,
    Plase wait hatasıyla çalışmayıp, servisin 480lira istediği HB1100mk cihazımı 2 sene boyunca letgoda ve sahibinde satmaya çalışırken, letgoda bir kullanıcı bu sorunu saç kurutma makinesiyle çözdğünü söylemişti. Ben de bir laptop tamircisine bir profesyonel bga cihazıyla sıcak hava üflettim ve mucizevi bir şekilde çalıştı. 6 aydır da kullanıyorum.Yalnız dvd okumuyor error veriyor. Bir de harddiski okumuyor ve ön paneldeki audio girişi çalışmıyor. Yani anfi niyetine kullanıyorum ve esas işi de bu zaten.
    merhaba aynı sorun bendede var teksnik servis 850 tl gibi bir rakam dedikten sonra bende anfi bakmaya başlamıştım kolonları kullanabilmek için..bu söylediğiniz yöntemi nasıl yapabilirim?yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.