Şimdi Ara

LG bluray cihazlarda 'PLEASE WAIT' sorunu cozumu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
7
Favori
36.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıcak hava üfleyen bga cihazı çoğu anakart tamircisinde var. Benim yaptırdığım sabit bga cihazıydı yani havya gibi elle üfleyenlerden değil.Ana entegreye sıcak hava üfleterek soğuk leğimdeki hatalar giderilebiliyormuş.Adam garanti veremem işe yaramayabilir dedi ben de olsun denemek istiyorum dedim. 3-5 dakika bga da durduktan sonra cihazı topladı ve çalıştı.
  • Merhaba arkadaslar. Bende de lg 1100re modeli var. 8 yildir hergun kullanilan alet 10 gun once please waitte kaldi. Anakarti soktum. Elinde kaliteli bga cihazi olan bir yer buldum ve cihazin chipine 250 derecelerde max 280 de olabilir biraz kaldi. Para bile almadi saolsun. Eve geldim topladim ve her seyi ile kusursuz calisiyor. Bir arada chip ustundeki sogutucuyu kaliteli bir sogutucuyla degistiricem.

LG bluray cihazlarda 'PLEASE WAIT' sorunu cozumu

• quote:

Orijinalden alıntı: extrabator

Bu konuyla ilgili hiçbir sonuç alamayan arkadaşlar size bir tavsiye bende vericem benim cihazımda da aynı problem vardı bugün çözdüm(ilerleyen günlerde ne olur bilemem)Benim yaptığım işlem yüzünden kesin olmuştur demiyorum fakat cihazınızın şu anda sadece çöp olduğunu düşünürsek yapmanız size pek birşey kaybettirmez kısaca benim izlediğim mantığı anlatayım.Önceden bozuk ekran kartlarını fırına atarak çalışmasını sağlardık bende bu yoldan giderek cihazın içini açtım baya sıcak üfleyen bir saç kurutma makinası ile cihazın içine yakın mesefaden özellikle cdromun olduğu bölgede ki entegrelerin işlemcinin falan üstüne 2-3 dakika yakın mesafeden sıcak üflettim sonra cihazın kapağı açıkken hiç bir kablo bağlamadan sadece fişe takarak ve power tuşuna basılı tutarak cihazın açılmasını sağladım.Bu bir tesadüf mu hiç sanmıyorum ben eminimki benim cihaz yaptığım işlemler sayesinde açıldı ama sizde olur mu olmaz mı bilemem bu konularla içli dışlıyım ama kesinlikle uzman değilim sadece çözüm arayanlara belki yardımım dokunur diye yazdım.inşallah sizde de işe yarar.
    Vallahi de aynısını yaptım oldu. Anakart çipinin üzerinde saç kurutma makinasını tuttum baya sıcağa maruz kaldı, sonra prize taktım, çalıştı. O zaman benim yaptıklarım boşaymış, meğer bir iletim sorunu varmış. Allah razı olsun arkadaşlar.. direk yazılımla alakalı zannediyodum, değilmiş. Teşekkürler.

• Arkadaşlar benim ikinci kez başıma geliyor. İlkinde garanti dahilinde anakartı değişmişti. Şimdi garanti dışı olduğu için burada yazılanları okudum ve sıcak hava tuttum saç kurutma makinesi ile 5 dk kadar. Sonrasında biraz bekleyip cihazı çalıştırdım ama düzelmedi. Sonra cihazı açık bıraktım boot yazısı yine sürekli kaldı. Sonra elektriğini çektim. Yatmadan önce çalışır bırakayım dedim. Boot yazıyorken power'a bastım ve ekran please wait yazılı olarak bıraktım. Sabah cihazı kapatıp tekrar açtığımda herşey normale döndü ve cihaz suanda çalışıyor. Sakın anakart değişimi yaptırmayın. Deneyin birşey çabalayın ama o parayı vermeden önce çaba gösterin.

Ayrıca unutmayın cihaz çalışıyorken elektriğini bir anda kesmeyin. Ben öyle yaptıktan sonra oldu çünkü.
  • 2014'te aldığım LG BH 7540 Bluray/HTS cihazda son bir iki yıldır, çok sık olmasa da bu sorun oluşuyordu (Please Wait sorunu). Cihazın üstündeki dokunmatik power düğmesine uzun süre basarak cihazı kapatıp, biraz bekledikten sonra tekrar power düğmesine basarak cihazı sorunsuz açıyordum. Elektriğini kesmeye gerek olmadı. Bu sorun ne zaman ortaya çıkacağı belli değil ama uzun süredir bir sorun yaşamıyorum. Isınmayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü LG SM8000 TV almadan önce, diğer elektronik cihazların HDMI kabloları LG BH 7540'ta toplanıyor, buradan eski LG TV'ye gidiyordu. LG SM8000 aldıktan sonra HDMI kabloları doğrudan yeni TV'ye bağladım. Yani LG BH 7540 hub olmaktan çıktı. Bunun yanı sıra, eskiden LG BH 7540'ın 5+1 ses özellikleri devredeydi, yeni TV'yi alınca tüm ses işleme işini TV üstlendi, LG BH 7540 gelen sesi işlemeden hoparlörlere veriyor. Sanıyorum cihazın üzerinden önemli bir yük kalktı ki, TV'yi aldığımdan beri tek bir sorun yaşamadım (3 ay oldu).

• Valla ben servise verdim anakart arızası dediler 750 lira fiyat çektiler dedim kalsın. Servis ücreti isterler diye gidip almadım da ses sistemini. Şimdi yukarıdakileri okuyunca pişman olmadım değil. Acaba gitsem alabilir miyim üzerinden iki ay geçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haqoco

Valla ben servise verdim anakart arızası dediler 750 lira fiyat çektiler dedim kalsın. Servis ücreti isterler diye gidip almadım da ses sistemini. Şimdi yukarıdakileri okuyunca pişman olmadım değil. Acaba gitsem alabilir miyim üzerinden iki ay geçti.
    Bence alabilirsin. bi dene. Gerçi 1 ay alınmayan üründen mesul değiliz derler mi bilemem ama onlara kalırsa parçalarını kullanırlar
  • Evet arkadaslar. Aylarca bos durduktan ve servise neden olmus dedigimde "olur boyle seyler" dedikten sonra (400-600 tl arasinda fiyat vermislerdi),
    Ben de dun sac kurutma makinesiyle tamir ettim. Elektronik muhendisi arkadasima sorduktan sonra 3-5dk boyunca tuttum ve duzeldi.

Simdi dikkat etmeniz gereken sey cok fazla tutup yakmamak.

Ozellikle @yasinemrah'in gosterdigi chipin oldugu yere tuttum. O zaten CPU. Ama o kartin uzerindeki cogu yere tuttum yinede.
    Birde onun yanindaki kapasitorlerin oldugu karta hic tutmayin, biraz tehlikeli ve orada onemli chip yok.
    Ben bluray surucusunu soktum daha rahat olmasi icin ama cokta gerekli degil.

Once 30 saniye sicak hava tutup calistirip denedim, duzelmedi. 1-2 dakika daha tuttum 2 kere. Sonra please wait yazarken kapatip actim ve calisti.

Muhendis arkadasim sicaktan olmus olabilir dedi, bizim alette Xbox'un tam altinda duruyor (chipin oldugu yere denk geliyor) ve bozuldugunda Xbox calisiyordu. Ayrica tum HDMI kablolari sisteme bagliydi.
    Simdi Xbox'u diger tarafa gecirdim ve kablolari televizyona bagladim, optik kablo ile sesi iletiyorum. @Bahadir.Gurel gibi sicak sorununu cozmus olabilirim.
    Ama yinede birkac ayda bir tekrarlama olasiligi varmis. Yinede cozumu basit sorun yok. Heatsink yada termal macunu degistirmek tabiki daha iyi olabilir ama suan virus nedeniyle onu yapamayacagim. Imkani olanlara tavsiye edebilirim.

Artik bunun gibi dogru duzgun sinema sistemleri cok pahali ve az sayida var. Her yer soundbar dolmus.
    Sorun yasiyorsaniz tavsiye ederim.

Mesaj atip yardimci olan arkadaslara cok tesekkurler. Servis kitapciginda yazanlari denemek ve tuslara basmak dahil herseyi yapmistim.

Iyi seyirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Exe -- 11 Nisan 2020; 18:22:2 >

• Uzun bi aradan sonra bakayım dedim yazdığım yöntemle cihazını kurtaran varmı diye baya işe yaramış anlaşılan,fakat bir kişi haricinde kimse hakkımı teslim etmemiş neyse sağlık olsun artık daha iyi anlıyorum insanların eskisi kadar bilgi paylaşmama sebebini.
  • Bende de aynı sorun mevcuttu. Açıp kapama, basılı tutma ne yazıldıysa hepsini denedim ama olmadı. En son fön makinasını tuttum ve düzeldi. Teşekkürler
  • Cihazı teknik servisten geri aldım. Yalnız benim problemim please wait sorunu değilmiş ya. Benim cihaz please wait yazısından bi 30 saniye sonra açılıyor fakat 1 dakika içinde cihaz kendini kapatıyor. İçini açıp bir kontrol edeceğim bakalım.
  • Herkese merhaba. HB966TZ model cihaza sahibim. Benim yaşadığım sorun "please wait" sorunu değil fakat sanırım sorun kaynağımız aynı. Cihazda yaşadığım sorun, durduk yere cihazın kendi kendine ses seviyesini yükseltmesi. Ses sonu görene kadar yükseliyor. Servis anakart değişimi dedi fakat o parayı verecek değilim elbet. Aranızda bu sorunu yaşamış olan var mı? Çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler..
  • LG HB1100MK bluray sinema sisitemim PLESAE WAIT sorunu vardı ana karttaki çiplerin oldugu kısmı LG bluray cihazlarda 'PLEASE WAIT' sorunu cozumu fön makinası ile 1 2 dakika ısıttım ve sorun çzüldü yıllardır evde atıl duran cihaz canlandı yanlız ana kartı sökmeden yapacaksanız plastik aksamları sökün yoksa eriyor cd sürücü eridi benim bu arıza lehim çatlamasıymış bulan kişiye teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi botext -- 17 Mayıs 2020; 14:26:6 >

• Fişten çekmek yerine şöyle bir yöntem de deneyebilirsiniz. Aynı anda kumandadan 0 (Sıfır) cihaz üzerinden Stop (Kare) tuşuna basın. Cihaz üzerinde "boot" yazdıktan sonra, aynı anda cihaz üzerindeki Power button (Güç düğmesi) ve Eject (Üçgen) tuşlarına açılana kadar basılı bekliyoruz. 30 saniye falan sürüyor :)
  • u fön makinesi olayını kim bulduysa Allah razı olsun. 1 yıl önce cihaz please wait yazmaya başladı. Servis 900 tl isteyince sahibindene yazdım 500 tl ye ikinci el aldım kullanıyordum. Fön makinesini az önce denedim çalıştı diğer cihazda yaparsa çözüm basit artık. Lg firması da bu saatten sonra o anakartları 900 tl ye satmaz artık :)
    Ben kuaför tipi fönle denedim ama sağlam olması için tv tamircisi arkadaşa götürüp lehimleri kontrol ettireceğim
  • Sogutucunun altinda broadcom a ait chip var. Ben bga cihazi ile reballing yapan bir yere vermeyi dusunuyorum.
    Ama bootext arkadas ramlere fon yapmis sanirim. Daha onceden bga ile isitma yapildi duzelmisti ama 1 ay sonra yine yapti. O yuzden aliexpresten ozel chipset sogutucu aldim. Alet duzelirse onu takacagimki isinmasin bir daha :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinemrah -- 27 Mayıs 2020; 1:10:55 >

• yasinemrah Y kullanıcısına yanıt
    Chipset soğutucusunun linkini verebilir misiniz

• Merhaba arkadaslar. Bugun ya da yarin aliexpressten aldigim chipset sogutucusunu takacagim. Eski sogutucu yuzeyde 1mm kalinliginda termal pad vardi. Sizce termalnpad mi kullanmali yoksa termal macun surupmu yapmali?
  • Fan baglantim oldu. Sistem isinmiyor suan. Isiyi olctum 38.7 lerdeydi. Sogutucunun altindada kendi kutusundan cikan 0.5 mm kalinliginda termal pad var. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinemrah -- 30 Mayıs 2020; 20:44:12 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.