Şimdi Ara

lg-bosch kararsızlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mahsusmahal

bugün siemens mağazasına gittim. türk montajı ve alman montajı çamaşır makinesi yan yana duruyordu. alman montaj daha iyi görünüyor. üzerindeki dakika ekranı falan olan kısım daha farklıydı alman montajda. iq800 serisiydi. türk montaj ise iq500. galiba kaliteli seriyi almanyadan getirip daha düşük seri olan iq300-500 vs yi türkiyede montajlıyorlar. alman montajın fiyatı 2000tl nin üzerindeydi. bir çamaşır makinesine 2000tl gibi bir rakam vereceksem yıkama olayında süper bir performansın yanı sıra ciddi bir malzeme kaliteside beklerim. dolayısıyla 1200 liralık siemensle 2000 liralık siemens malzeme kalitesi arasında ciddi bir fark görmedim. en azından gözle görülen kısımda. iç aksamı ya da farklı teknoloji kullanımını bilemiyorum.
    buzdolabına baktık. ses olayını sordum, abartıldığı kadar değil dedi. sadece arada tıkırt diye bir sesin gelebileceğini ama bu sesin öyle yüksek ve şiddetli olmadığını söyledi.

arçelik marka eski buzdolaplarını hangi markanın ürettiğini sordum. siemens dedi. zaten arkalarında yazar "siemens fabrikalarında üretilmiştir" diye, dedi. büyük buzdolaplarınızı lg üretiyormuş diye sordum. bir dönem öyleydi ama artık üretmiyor kendimiz üretiyoruz dedi.

bir de merak ettiğim şey bosch bu kadar popülerken neden siemens değil. madem aynı fabrika, neden bosch daha fazla öne çıkıyor. bosch'un kullandığı malzemelerin aslında siemens motor olduğu söyleniyor. yani beyaz eşyada ana firma siemens anladığım kadarıyla. bosch ise otomotivde sektöründe ana firma. buna karşılık birisi beyaz eşya tavsiyesi istediğinde herkes bosch diyor. neden siemens değilde bosch?

sırada lg ve bosch mağazaları var... lg nin burada iki şubesi var. birisine daha önce gittim. beklediğimden daha pahalı olduğunu görünce neden bu kadar pahalı dedim. pişkin pişkin kalite pahalı olur dedi. bende uyuz oldum çıktım. bir ara diğer şubesine gideyim.

vestele gelecek olursak... internet ortamında okuduklarıma göre kaçarak uzaklaşılması gerekn bir marka. ama gel ki çevremde vestel kullanan herkes memnun. nofrost buzdolabı alan komşum var. bosch'taki gibi ses sorunu falan kesinlikle yok. o kadar çok memnunlar ki klima alacaklardı gidip onu da direkt vestelden aldılar. fiyat olarakta uygun.. ayrıca lg 2 yıl, bosch 3 yıl garanti verirken vestel gözü kapalı 6 yıl garanti veriyor. bu da ürünlerine ne kadar güvendiklerini gösteriyor bence... vestele de ilk fırsatta mağazaya gidip bakacağım..

@Mutlucan96 @daredevil_88

lg buzdolapları artık 3 yıl garantili. bazı ürünlerinde ise 10 yıl motor garantisi veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 30 Temmuz 2013; 4:40:13 >

• Bosch tamam eyvallah camasir makinelerinde iyide neden hala ust modellere su jeti gibi bir nimeti koymazlar anlamis değilim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende AEG 75280 çamaşır makinası almayı planlıyordum. Kağıt üzerinde özellikleri çok güzel. Fiyatı da makuldü. Ancak Teknosa'da LG, Samsung ve AEG'yi malzeme açısından karşılaştırdım, LG ve Samsung açık ara önde gibi duruyordu. Tabii iç aksamını bilemem.. Kararsız kaldım o nedenle.
  • İlk çamaşır makinamız boşh markaydı 10 sene yeminle tık demeden dön babam dön çook sağlamdır.
  • lg nin çoğu buzdolabı modelinin elektrik sarfiyatı yazmıyor..müşteri hizmetlerini aradım.onlar bile bilmiyor...bu yüzden güven vermedi...
  • LG servisi berbat. Bosh varsın Türkiye üretimi olsun, burada yapılan çok mu kötü. Hem ülkemizde üretilen ürünleri seçmekte fayda var.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.