Şimdi Ara

lg-bosch kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar çamaşır makinesi ve buzdolabı alacağım ancak pek anlamadığım konular olduğu için fikirlerinize ihtiyacım var.

bir arkadaşıma sordum siemens en iyisi dedi. ama kendisi lg alacaktı.

interneti biraz kurcaladığımda bosch açık ara önde. seveni kadar nefret edeni de var. buzdolabı pek tavsiye edilmiyor.

kafamda iki paket var.

1. paket...

buzdolabı

bosch-kdn56aw32n http://www.tekcarsi.com/urun/bosch-kdn56aw32n.aspx

alternatif olarak.. Samsung RT63QMSW http://www.tekcarsi.com/urun/samsung-rt63qmsw.aspx

çamaşır makinesi

Bosch WAQ24310TR http://www.tekcarsi.com/urun/bosch-waq24310tr-8-kg-1200-devir-camasir-makinesi.aspx

burada da bir şey sormak istiyorum. bu makine ile yukarıdaki arasındaki fiyat farkı neden kaynaklanıyor?http://www.tekcarsi.com/urun/bosch-way20560tr-8-kg-1000-devir-beyaz-camasir-makinesi.aspx bunun devri daha düşük ama fiyatı daha yüksek?

2. paket

buzdolabı

LG GR-B632GVTW http://www.beyazesyamerkezi.com/LG-GR-B632GVTW-Buzdolabi_13182.html#0 ayrıntılı bilgihttp://www.lg.com/tr/buzdolabi/lg-GR-B632GVTW-cift-kapi

çamaşır makinesi

LG F1296TDP3 http://www.beyazesyamerkezi.com/LG-F1296TDP3-8Kg-camasir-Makinesi_15085.html#0

bunun indirimi biraz cezbetti. bayide bu fiyata bulabilir miyim bilmiyorum.
    LG F1281TD/P http://www.hizlial.com/lg-f1281tdp-8-kg-1200-devir-camasir-makinesi-a-enerji-sinifi/04.006.1165.0030

edit: ilk paketteki samsung yerine bosch'u ekledim. alternatif olarak samsung duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahsusmahal -- 25 Temmuz 2013; 2:18:29 >

• Üstadım seçtiğin ürünler iyi ürünler. Ama sana tavsiyem LG den şaşma dolaplar orjinal Güney Kore üretimi , BOsch Türkiye de üretiyor. Çamaşır LG de Direct Drive yani sessiz ve yıkaması harika. Aklında olsun.
  • LG tercih ederken ebrbat ötesi servis ve müşteri memnuniyet anlayışını da dikkate alın.

buzdolapları konusunda LG alınabilir ama çamaşır makinesi konusunda alman ürünlerinin daa iyi olduğunu söyleyebilirim.
  • eğer ikisinide lg almayacaksam samsung buzdolabı + bosch veya profilo çamaşır makinesi alırım..

profilo aynı kaliteye sahip densede çok aklıma yatmıyor. aynı bantta üretim yapan otomobil firmaları aynı kalitede araba üretemiyor mesela.. ama yine de profilodan memnun olan bir kitle var. bu da olumlu düşünmeme sebep oldu.

bosch çamaşır makinesi şikayetlerine baktım şikayetvar.com'dan, kıyafetleri parçalıyor veya deliyor gibi sayısız şikayet var. benim almayı düşündüğüm makinesi çok iyi ve pahalı bir makine değil. waq serisi..

lg çamaşır makinelerine 10 yıl motor garantisi versede diğer garantiyi 2 yılın üzerine çıkarmıyor.

vestele karşı bir önyargı var. genelde yorumların hepsi olumsuz. ama bu yorumların çoğu eski tarihli. şimdi 6 yıl ücretsiz garanti vermesi ve uygun fiyatı nedeniyle tercih edilebilir mi? son yıllarda arçelik ve bsh gruplarının pazar payı azalırken vestel pazar payını artırarak ilerliyor.

iki ürün için bütçem 3000 civarı.. yine de değecekse 100-200 tl yükseltilebilir. en azından 10 yıl kullanacağım bir ürün almak istiyorum.

edit: lg için şunu söylemeyi unuttum. kendi internet sitelerinde dahi ürünün yeterli teknik bilgisi bulunmuyor. bu da içimde bir güvensizlik hissi doğuruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahsusmahal -- 25 Temmuz 2013; 12:14:28 >

• mahsusmahal M kullanıcısına yanıt
    boschun satışları lg-samsungdan çok daha fazla olduğu için, şikayetlerin sayısının da fazla olması normal. tabi bu şikayetlerin niteliğini haklı çıkarmıyor.

was ya da way serisi alabilseniz keşke. aeg de düşünebilirsiniz. 8 kg.lık modelleri 1200-1500 aralığında.
  • 1.paketden çamaşır makinası 2.paketden buzdolabını alın güle güle kullanın inşallah çamaşır makinası sessiz motor olsun derseniz cm1201dtr veya aeg 75270 düşünüle bilir 1201dtr de sorun olmaz derseniz ısı ve devir ayarı birbirinden bağımsız değil program sayısı tercihe göre yetersiz ola bilir bende aylardır forumdaki yorumları ve incelemeleri okuyarak bunları size aktariyorum uzman değilim özellikle belirtmek istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon81

1.paketden çamaşır makinası 2.paketden buzdolabını alın güle güle kullanın inşallah çamaşır makinası sessiz motor olsun derseniz cm1201dtr veya aeg 75270 düşünüle bilir 1201dtr de sorun olmaz derseniz ısı ve devir ayarı birbirinden bağımsız değil program sayısı tercihe göre yetersiz ola bilir bende aylardır forumdaki yorumları ve incelemeleri okuyarak bunları size aktariyorum uzman değilim özellikle belirtmek istedim

hocam buzdolabına lg diyorsanız, çamaşır makinesinde f/p oranı lg daha iyi değil mi?

bosch'un sessiz makineleri pahalı. ortl 1500 tl den başlıyor. lg'nin bu ürünü sessiz olduğunu iddia ediyor.

program olarak bebek vs. programları bosch pahalı modellerinde sunarken lg bu modelinde sunmuş.

+ olarak çok önemli mi bilmiyorum ama lg de yük sensörü var. bu da içine attığımız çamaşırın kilosunu mu gösteriyor?

bir + daha kazan temizleme özelliği yazıyor.

tabi her yazılan önemli değildir.

şöyle bir iki tecrübemi anlatayım:

fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum compact/digital bir makine. yani bildiğimiz digital küçük makineler. 5-6 sene önce.
    internetten araştırdım baya, nikon ve canon pahalı. büyük/profesyonel makinelerde hemen bunlardan sonra olympus gelir. kendi lenslerini üretir. kaliteli bir marka. bunun digitalini alacam. teknik verileri çok iyi. gittim media mrkt'a. tam alacağım. kodak var bi tane gözüm ona ilişti. teknik verileri çok detaylı değil, olympus kadar özellik yazmıyor. deneyelim dedik. her iki makineyle başladık fotoğraf çekmeye.

normal çekim: kodak daha iyi

hareketli çekim: kodak daha iyi

yeni fotoğraf çekmek için makinenin hazır olması: kodak daha hızlı

makineyi sallayarak yapılan çekim: kodak daha iyi

dolayısıyla olympus bütün teknik verileri kağıt üzerinde harika gözükmesine rağmen kodak kadar iyi değildi.

lap-top aldım geçen senelerde.. bu fiyata alınabilecek en iyi özellikler acer'da vardı.
    acer aldım. denk fiyata lenovolar vardı o zaman. 1- 1,5 sene oldu alalı. şimdi benim acer ısınma problemi yapıyor.
    2 gb ekran kartı var. ancak oyun oynamaya kalksam yarım saat sonra bilg. alev alacak neredeyse.
    lenovolar ise daha gürültülü ancak ısınma konusunda bu kadar sorun yaşatmıyor.
    acerda fanı temizlemek imkansız gibi. ancak servise götürüp para vereceksiniz.
    ama diğer markalarda fan arkadaki bir kapağın sökülmesiyle kolaylıkla temizlenebiliyor.
    yani belki lenovo kağıt üzerinde daha düşük değerler versede bunları %90 veya %100 kapasite ile kullandırabilirdi.
    acer yüksek değerlerine rağmen diğer sıkıntılar nedeniyle bu değerleri %60 larda kullanabiliyorsunuz. bazen daha da düşüyor.

yani lg nin bu yazdığı özellikler güzel görünüyor. ama bunlara aldanıp da atlamak istemiyorum. o yüzden kullanıcılarının fikirlerine ihtiyacım var.

bosch veya siemens iyi bir marka buna bir şikayetim veya itirazım yok

ama benim bütçeme uyan bosch çok fazla özellik sunmuyor.

dolayısıyla marka karşılaştırmasından ziyade 1200-1300 tl arası bosch ne sunuyor, lg ne sunuyor karşılaştırması daha uygun olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG vs grundig
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forumda kullananların incelemelerini yorumlarını bulabilirsiniz. Kullandığımız LG çamaşır makinesi hakkında benim de bir incelemem burada var.

LG'nin yazdığı özellikler kullanışlıdır. Kazan Temizleme Özelliği makinenin temizlenmesi için iyi bir program. Çünkü makine çok kirleniyor. Arada bir kullanmak lazım.
    Onun dışında yük tartmaktan bahsetmişsiniz. Çamaşırların ağırlığına göre programın süresini, elektrik ve su tüketimini ayarlıyor.
    Fırçasız motor kullandığı için sessizdir. Motor aslında çok da kolay bozulmaz.("Benimki bozulmuştu" diye gelmeyin. Genel olarak) Ama LG diğerlerinden farklı bir motor kullandığı için bu motor konusunda güven verilmek istenmiş. 10 yıl garanti verdiği gibi. 20 yıl kullanım test edilmiş. Tabii işin bir de reklam boyutu var.

Bizim eski makinemiz Bosch'tu. Eski dediğime bakmayın çok da eski değildi. LG'yi alınca çamaşır makinesi nasıl olurmuş gördük. Her şeyden önce daha iyi yıkıyor. Bunu annem söylüyor. Benim burnum hassastır. Bosch aldığı detarjanı bile doğru düzgün atamıyor. Yine de temizlik konusu sizin kararınızı etkilemesin. Göreceli bir konu.
    Temizlik dışında... Hani siz demişsiniz ya "yazılan özellikler"... Şunu söyleyeyim öncelikle, ben LG'nin çamaşır makinesi, televizyon, dizüstü ve telefon(akılsız telefon) ürünlerinden edindiğim tecrübeye göre konuşuyorum. LG bana her zaman almadan önce yazdığı özelliklerden çok daha fazlasını sundu kullanışlılık açısından. Ürünleri kullanmayı bir zevke dönüştürdü.

Benim için LG'yi ilk tercihim olarak kullanmamdaki en önemli sebep inovasyondur. Ne kadaar arasam da LG'den daha kullanışlı özellikler sunana veya varolan iyi özellikleri bir arada sunabilen bir marka bulamıyorum. Ben Bosch'u herhangi bir çamaşır makinesi üreticisinden farklı kılan bir özellik bulamıyorum. Şu söylemleri de anlamakta güçlük çekiyorum, "sağlammış gibi bir izlenim bıraktı" Nasıl yani? Dışarıdan bakınca anlaşılıyor mu? O zaman ürünün zarif bir tasarımı varsa dandik, kaba (ve de uğraşılmamış) bir tasarımı varsa sağlam mı oluyor? Kalite olayını lider markalarda tartışmayın.

Bir başka husus da Samsung ve LG'nin Kore diye aynı kefeye konması. Arçelikle Vesteli aynı kefeye koyuyor musunuz? (Bu arada ben Vestel diyorum.) Samsung'dan nefret ederim. Ne yapsa gösteriş içindir, ne yapsa reklam içindir. Ne gibi?
    LG ve Samsung yenilik peşinde koşturan iki firma. Akıllı diye tabir ettikleri bir buzdolabından bahsedelim mesela.
    LG'nin buzdolabı içine konan yiyecekleri kaydetmesi ve alışverişe gittiğinizde telefonunuzu açıp buzdolabında ne var hatta ne kadar ömrü kalmış size göstermesiyle ön plana çıkıyor. Çok kullanışlı değil mi?
    Samsung'un buzdolabı ise twitter'a girebilmesiyle ön plana çıkıyor.
    Örnekleri çoğaltabilirim ama konunun dışına çıkmak istemiyorum.
    Buzdolabında LG'nin başarısı ortada. Ama kullanmadığım için pek bir şey demek istemem.

Bunlar benim kişisel görüşlerim. Tercihimi buna göre yapıyorum. LG'nin malzeme kalitesi konusunda da örnekler verebilirim ama Bosch'tan, AEG'den falan bahsediyorsak, kalite yönünden karşılaştırma yapamayız ki. Türk firması olarak da "Arçelik mi Vestel" mi diye sorsalar "Kesinlikle Vestel" derim. Vestel ürünlerinden memnunuz.

Yine bombayı ektim bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 25 Temmuz 2013; 15:40:35 >

• Hocam Vestel alabilirsin gönül rahatlığıyla, Vestel'de çalışan biri olarak söylüyorum bunu. National Geographic Mega Fabrikalar belgeselinde izleyebilirsin üretim aşamalarını
  • bugün siemens mağazasına gittim. türk montajı ve alman montajı çamaşır makinesi yan yana duruyordu. alman montaj daha iyi görünüyor. üzerindeki dakika ekranı falan olan kısım daha farklıydı alman montajda. iq800 serisiydi. türk montaj ise iq500. galiba kaliteli seriyi almanyadan getirip daha düşük seri olan iq300-500 vs yi türkiyede montajlıyorlar. alman montajın fiyatı 2000tl nin üzerindeydi. bir çamaşır makinesine 2000tl gibi bir rakam vereceksem yıkama olayında süper bir performansın yanı sıra ciddi bir malzeme kaliteside beklerim. dolayısıyla 1200 liralık siemensle 2000 liralık siemens malzeme kalitesi arasında ciddi bir fark görmedim. en azından gözle görülen kısımda. iç aksamı ya da farklı teknoloji kullanımını bilemiyorum.
    buzdolabına baktık. ses olayını sordum, abartıldığı kadar değil dedi. sadece arada tıkırt diye bir sesin gelebileceğini ama bu sesin öyle yüksek ve şiddetli olmadığını söyledi.

arçelik marka eski buzdolaplarını hangi markanın ürettiğini sordum. siemens dedi. zaten arkalarında yazar "siemens fabrikalarında üretilmiştir" diye, dedi. büyük buzdolaplarınızı lg üretiyormuş diye sordum. bir dönem öyleydi ama artık üretmiyor kendimiz üretiyoruz dedi.

bir de merak ettiğim şey bosch bu kadar popülerken neden siemens değil. madem aynı fabrika, neden bosch daha fazla öne çıkıyor. bosch'un kullandığı malzemelerin aslında siemens motor olduğu söyleniyor. yani beyaz eşyada ana firma siemens anladığım kadarıyla. bosch ise otomotivde sektöründe ana firma. buna karşılık birisi beyaz eşya tavsiyesi istediğinde herkes bosch diyor. neden siemens değilde bosch?

sırada lg ve bosch mağazaları var... lg nin burada iki şubesi var. birisine daha önce gittim. beklediğimden daha pahalı olduğunu görünce neden bu kadar pahalı dedim. pişkin pişkin kalite pahalı olur dedi. bende uyuz oldum çıktım. bir ara diğer şubesine gideyim.

vestele gelecek olursak... internet ortamında okuduklarıma göre kaçarak uzaklaşılması gerekn bir marka. ama gel ki çevremde vestel kullanan herkes memnun. nofrost buzdolabı alan komşum var. bosch'taki gibi ses sorunu falan kesinlikle yok. o kadar çok memnunlar ki klima alacaklardı gidip onu da direkt vestelden aldılar. fiyat olarakta uygun.. ayrıca lg 2 yıl, bosch 3 yıl garanti verirken vestel gözü kapalı 6 yıl garanti veriyor. bu da ürünlerine ne kadar güvendiklerini gösteriyor bence... vestele de ilk fırsatta mağazaya gidip bakacağım..

@Mutlucan96 @daredevil_88

• vesteli internetten inceledim biraz. ama umduğumu bulamadım. adamlar neredeyse siemensten bile pahalı satıyorlar ürünlerini ve hiçbir özellik yok.

hiçbir özellik yok derken, buzdolabından türkü söylemesini beklemiyorum. ama sebzeleri falan koruyan teknoloji diye her marka bangır bangır bağırıyor. vestel hala aynı özellikler.. çamaşır makineleri yine öyle. eski teknoloji makineler. ileri teknolojileri var ancak mütevazi bir marka olduğu için yazma gereksinimi duymuyorsa bir şey diyemem. zaten bizim makineler sessiz çalışır bi de bunu mu yazalım demiyorlarsa, ki sanmıyorum. çünkü vestelin marka algısı çok kötü. bugün arçelik kötü bir alet bile yapsa 90larda ki kalitenin ekmeğini yiyor. ama sevgili vestel, internette araştırdığım kadarıyla ciddi bir memnuniyetsizlik var. bu yeni ürünlerin iyiyse ucuzdan sat, millet kullansın algı değişsin. pazar payın artsın. bu fiyata zaten siemens veya bosch un iyi ürünleri alınabiliyor. bu parayı verdikten sonra zaten direkt bosch alırım..

tek hoşuma giden yanı sloganı oldu "dost teknoloji" siteye girer girmez "tamam vestel alıyorum" dedim. ürünleri inceledikçe, neyse... çok ayıp ettin vestel..

• BİR ŞEYİ DAHA ÖĞRENDİM

arkdaşlar mesela 8kg lik çamaşır makinesi almayı düşünüyorum. ama kullanım kılavuzlarını okuduğumda çoğu zaman 2,3 veya 4 kg denmiş maks. yük kısmına.

bence çoğu insan genelde 8kg aldım deyip dolduruyor. sonra makinem bozuldu diyor.

ve hala karar veremedim. lg ürünleri genelde "iyi" olarak nitelendiriliyor. ancak teknik servis berbat galiba. sırf bu nedenle ne kadar iyi olursa olsun almaktan vazgeçeceğim gibi duruyor.

bosch konusunda da şikayet edenlerin bir kısmı(tamamı değil elbette ki) az önce bahsettiğim sebepten olması ihtimali çok yüksek geldi bana.. yani makineyi bilinçsizce kullanıp arızaya neden olmaları... 3kg maks yük yazıyorken 7 kg doldurması. ha derseniz ki güzel kardeşim 8 kg atamayacaksam niye 8kg yazmışlar. ona ben karışmam. yorgan yıkama yazıyor. sonra diyor ki 2 kglik yorgan. 2 kiloluk yorgan mı olur. buraası iç anadolu yorganın kurusu nerden baksan 4 kilo gelir.

dolayısıyla yorgan yıkama yazıyordu yorgan yıkadım bozuldu demeden önce kullanım kılavuzlarını okumanızı tavsiye ederim. çünkü kullanım kılavuzu normalde iş işten geçtikten sonra elimize geçer. 8kg diye alırsınız, ürün gelir kurulur. kutudan kullanım kılavuzu çıkar. açar bir bakarsınız çoğu program için maks. yük 3kg 4kg yazılmış.. almadan kullanım kılavuzunu internetten bulup gözatın..

• LG'nin servisi berbat sayılmaz. TV ve Çamaşır makinesi için kuruluma gelenlerin iyi olduğunu söyebilirim. En azından bilgisiz değiller. Kimisi var kullanım kılavuzunu açıyor "Cihazın Çalıştırlılması" kısmını ezberleyip, okuyup gidiyor.
    TV'nin uydu modülü çalışmıyordu. Servis geldi baktı, TV'yi aldı götürdü. Arada arayıp bilgi verdiler. "Çanak bağlantılarınızda kısa devre olabilir" dedi. Haklı da olabilirlerdi. Çanak kurulumu ilk kez yapıldı. Korktuk biz de "Kullanıcı hatası" diyecekler diye. Daha sonra da garanti kapsamında tamir edeceklerini ve parça beklediklerini söylediler. İşte parça bekleme olayı biraz sancılı geçti. Parça 20 gündür gelmiyordu ve gelmedi de. TV'nin sıfırını 1 ay sonunda yolladılar.
    Bilgisayarımda da hard disk arızası oldu. Hard disk sıkça arızalanan bir parça maalesef. Ne kadar kaliteli de olsa. Zira bilgisayarımdaki hard disk Wester Digital markalıydı. İnternetten araştırın. Çoğu marka hard disk arızasını %80 kullanıcı hatası sayar. Oysa kullanıcı harddiske ağır darbeler vermekten başka hiç bir şekilde bozulmasına sebep olamaz. Adam kandıracaklar işte. Ayrıca çoğu marka işletim sistemi değiştirilmesine bile izin vermez. LG'de durum böyle olmadı. Hard diskimi sorgusuz sualsualsiz değiştirdiler. Üstelik arıza kağıdına kendi ağızımla bilgisayara Ubuntu yüklediğimi söyledim. LG'nin buna izin verdiğini biliyorum çünkü.
    LG'nin garanti şartları oldukça esnek. Benim bilgisayarın harddiski, wi-fi modülü ve bellekler ayrı ayrı yerlerden ulaşılıyor yani bilgisayarın altını bölümlere ayırmışlar. Tüm kapağı sökmeden sadece ilgili bölümün kapağını sökerek kolayca değişim yapılacak şekilde tasarlanmış. Ben de dedim ki LG'ye ben buna SSD takmak istiyorum kendim değiştirebilir miyim, garantiden çıkar mı? Çıkmaz dediklerinde şaşırdım.

LG'nin servisinden memnun kalmayanlar olabilir. Çünkü salak insan çok. Gelir sizi bulur. Bu LG'ye has bir şey mi? Tabii çabucak sinirlenmeyen ve anlayışlı bir de olmak gerekir diye düşünüyorum. LG Türkiye servisi çok iyi dersem yalan olur. Çok iyi değil. Daha iyisi de var. Ama berbat değil.

Siz "ya benim parçam da geç gelirse?" diye düşünebilirsiniz. Beyaz eşyada sorun yaşamazsınız zaten isterse 5 ayda gelsin. Size ellerinde varsa kullanmanız için başka geçici bir ürün de yollar. Ki mutlaka vardır ellerinde.

LG şubesinde yaptığınızı pek doğru bulmadım. Adam size küfür etmemiş ki. Siz pişkin pişkin demişsiniz ama sadece esprili bir dille yaklaşmış. Yalan da söylememiş.

• Ben de bu aralar yeni bir dolap arayışına giriştim. Geçen günü Samsung bayiisindeki dolapları inceledim baya hoşuma gitti. Ordan çıkıp bir de LG bayisine uğradım oradaki dolaplarda çok güzeldi. Tercihimi bu iki markadan birisinde kullanacağım kesin. Ancak LG bayisindeki arkadaş bana bir açıklamada bulundu. Şu an LG dolaplarının bazılarında kullanılan Linear Compressor ekim ayından itibaren tüm dolaplarda standart hale gelecekmiş ve 10 sene de komprosör garantisi veriyorlarmış. Üstelik bu yeni nesil Linear Compressorler elektirik sarfiyatı da diğerlerine nazaran %45 daha az yakıyormuş. Ekim ayına ne kaldıki şunun şurasında bir kaç ay, onun için dolap meselesini şimdilik askıya alıp yeni çıkacak olan Linear Compressorlü dolapları bekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

Ben de bu aralar yeni bir dolap arayışına giriştim. Geçen günü Samsung bayiisindeki dolapları inceledim baya hoşuma gitti. Ordan çıkıp bir de LG bayisine uğradım oradaki dolaplarda çok güzeldi. Tercihimi bu iki markadan birisinde kullanacağım kesin. Ancak LG bayisindeki arkadaş bana bir açıklamada bulundu. Şu an LG dolaplarının bazılarında kullanılan Linear Compressor ekim ayından itibaren tüm dolaplarda standart hale gelecekmiş ve 10 sene de komprosör garantisi veriyorlarmış. Üstelik bu yeni nesil Linear Compressorler elektirik sarfiyatı da diğerlerine nazaran %45 daha az yakıyormuş. Ekim ayına ne kaldıki şunun şurasında bir kaç ay, onun için dolap meselesini şimdilik askıya alıp yeni çıkacak olan Linear Compressorlü dolapları bekleyeceğim.

ben lg nin şu dolabını düşünüyorum. bunda dediğiniz özellik var mı acaba? http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-3990-lg-gr-b632gvtw-a--nofrost-buzdolabi

aşağı yukarı karar verdim sayılır. biraz pahalı oldu ama diğer eşyalardan fedakarlık yapacam artık.

çamaşır makinesi de

http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-3767-bosch-way24560tr-a--8kg-home-professional-camasir-makinesi

veya

http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-3768-bosch-way24760tr-a--home-professional-8kg-camasir-makinesi

aralarında ne fark var biri anlatırsa çok sevinirim. özelliklerinin yanı sıra kodları bile neredeyse aynı biri 760 diğeri 560...

her ikisini de aynı markadan almayı düşünüyordum. ama lg alsam, çamaşır makinesini beğenmeyecem, bosch alsam buzdolabını.. gerçi boschun buzdolabını görsel olarak çok beğeniyorum ama forumda anlatılanlar, ses yapması, birisi boschun en başarısız olduğu alan buzdolabı demişti. en iyisi böyle olacak galiba.. ama çamaşır makinesi için ilk bütçem 1200 tl idi. şimdi o bütçe baya bi aşıldı.

artık ocaklı fırını ikinci el alırım. tv de hemen düşünmüyorum..

diğer gereçler için de önerileriniz varsa yazın lütfen... el. süp.., ütü vs...

• quote:

Orijinalden alıntı: mahsusmahal

quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

Ben de bu aralar yeni bir dolap arayışına giriştim. Geçen günü Samsung bayiisindeki dolapları inceledim baya hoşuma gitti. Ordan çıkıp bir de LG bayisine uğradım oradaki dolaplarda çok güzeldi. Tercihimi bu iki markadan birisinde kullanacağım kesin. Ancak LG bayisindeki arkadaş bana bir açıklamada bulundu. Şu an LG dolaplarının bazılarında kullanılan Linear Compressor ekim ayından itibaren tüm dolaplarda standart hale gelecekmiş ve 10 sene de komprosör garantisi veriyorlarmış. Üstelik bu yeni nesil Linear Compressorler elektirik sarfiyatı da diğerlerine nazaran %45 daha az yakıyormuş. Ekim ayına ne kaldıki şunun şurasında bir kaç ay, onun için dolap meselesini şimdilik askıya alıp yeni çıkacak olan Linear Compressorlü dolapları bekleyeceğim.

ben lg nin şu dolabını düşünüyorum. bunda dediğiniz özellik var mı acaba? http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-3990-lg-gr-b632gvtw-a--nofrost-buzdolabi

aşağı yukarı karar verdim sayılır. biraz pahalı oldu ama diğer eşyalardan fedakarlık yapacam artık.

çamaşır makinesi de

http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-3767-bosch-way24560tr-a--8kg-home-professional-camasir-makinesi

veya

http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-3768-bosch-way24760tr-a--home-professional-8kg-camasir-makinesi

aralarında ne fark var biri anlatırsa çok sevinirim. özelliklerinin yanı sıra kodları bile neredeyse aynı biri 760 diğeri 560...

her ikisini de aynı markadan almayı düşünüyordum. ama lg alsam, çamaşır makinesini beğenmeyecem, bosch alsam buzdolabını.. gerçi boschun buzdolabını görsel olarak çok beğeniyorum ama forumda anlatılanlar, ses yapması, birisi boschun en başarısız olduğu alan buzdolabı demişti. en iyisi böyle olacak galiba.. ama çamaşır makinesi için ilk bütçem 1200 tl idi. şimdi o bütçe baya bi aşıldı.

artık ocaklı fırını ikinci el alırım. tv de hemen düşünmüyorum..

diğer gereçler için de önerileriniz varsa yazın lütfen... el. süp.., ütü vs...

Sizin bahsettiğiniz dolapta Linear Compressor yok zannedersem. Linear Compressor olmuş olsa alttaki gibi bir yapıştırma olurdu dolabın üzerinde.
    Ama yinede tam emin değilim, bayiiye sormak lazım.

lg-bosch kararsızlığı

• Bir firma her ürünü iyi üretemez. Konulardaki yorumları tam okuyacak vaktim olmadı ama;

LG'nin beyaz eşyada uzmanlık alanı buzdolabıdır. Buzdolabından 20 yılı aşan tecrübesi var. Ürünlerin kalitesi muazzam. LG'nin tek eksiği alttan donduruculu buzdolabını halen üretmemesi. Bu da Kore'li bir üretici olmasından kaynaklı. Kısacası LG'nin buzdolabı ile Bosch'un no frostları kalite açısından kesinlikle kıyaslanmaz bile. LG açık ara öndedir.

Aceleniz yoksa biraz daha bekleyin. LG 10 yıl garantili lineer kompresörlü modelleri yaygınlaştıracak. Almışken yeni serisini tercih edin.

Çamaşır makinesinde ise işin boyutu tamamen değişiyor. Çamaşır makinesinde de LG Bosch'un eline su dökemez. Bosch Kore'li üreticiler gibi işinize yaramayacak lüzumsuz özelliklerle ürün pazarlamaz. Çamaşır makinesindeki temel ihtiyaçlara odaklanır. Malzeme kalitesi, mekaniği, tambur hacmi, program işleyişi gibi konularda LG'den çok daha iyidir.

Buzdolabında yer ölçünüzü bilmiyorum ama alabiliyorsanız LG'nin 86 ve 77cm genişliğindeki modellerini tercih edin.

Çamaşır makinesinde de bütçeniz yetiyorsa Bosch WAY20560TR, Siemens WM10Y560TR, fazla geliyorsa AEG L75270FL, Electrolux EWF1286LEW modellerinden birini tercih etmenizi öneririm.

Bosch WAQ24310TR asla tercih edilmeyecek çok gereksiz bir makine. Program seçimi çok sınırlı, fırçalı motora sahip.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Bir firma her ürünü iyi üretemez. Konulardaki yorumları tam okuyacak vaktim olmadı ama;

LG'nin beyaz eşyada uzmanlık alanı buzdolabıdır. Buzdolabından 20 yılı aşan tecrübesi var. Ürünlerin kalitesi muazzam. LG'nin tek eksiği alttan donduruculu buzdolabını halen üretmemesi. Bu da Kore'li bir üretici olmasından kaynaklı. Kısacası LG'nin buzdolabı ile Bosch'un no frostları kalite açısından kesinlikle kıyaslanmaz bile. LG açık ara öndedir.

Aceleniz yoksa biraz daha bekleyin. LG 10 yıl garantili lineer kompresörlü modelleri yaygınlaştıracak. Almışken yeni serisini tercih edin.

Çamaşır makinesinde ise işin boyutu tamamen değişiyor. Çamaşır makinesinde de LG Bosch'un eline su dökemez. Bosch Kore'li üreticiler gibi işinize yaramayacak lüzumsuz özelliklerle ürün pazarlamaz. Çamaşır makinesindeki temel ihtiyaçlara odaklanır. Malzeme kalitesi, mekaniği, tambur hacmi, program işleyişi gibi konularda LG'den çok daha iyidir.

Buzdolabında yer ölçünüzü bilmiyorum ama alabiliyorsanız LG'nin 86 ve 77cm genişliğindeki modellerini tercih edin.

Çamaşır makinesinde de bütçeniz yetiyorsa Bosch WAY20560TR, Siemens WM10Y560TR, fazla geliyorsa AEG L75270FL, Electrolux EWF1286LEW modellerinden birini tercih etmenizi öneririm.

Bosch WAQ24310TR asla tercih edilmeyecek çok gereksiz bir makine. Program seçimi çok sınırlı, fırçalı motora sahip.

hocam incelediğime göre lg sadece kombi ve gardırop tipi buzdolaplarında lineer kompresör kullanıyor. en geç eylül başında almak durumundayım.

bu özellik sadece lg nin kullandığı bir özellik mi? başka markalara bakayım mı? lg yaygınlaştırsa bile ürünü yeni çıkardığından biraz pahalıya satar. eski lineersiz ürünlerini ucuzlatır.

dediğiniz gibi yaygınlaştırsa bile pahalı olacağından yine sıkıntı olacak.

çamaşır makinesinde sizin de önerdiğiniz bir modelde karar kıldım. way20560tr demişsiniz, çok küçük bir fiyat farkı olduğundan way24560tr olanını (bu 1200 devir) almayı düşünüyorum.

normalde bu kadar pahalı bir makine düşünmüyordum ama almışken iyisi olsun dedik..

buzdolabında da lineer kompresörün artısı nedir?
    almayı düşündüğüm modelde yok..
    http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-3990-lg-gr-b632gvtw-a--nofrost-buzdolabi

bayi bu dolaba peşin 1850tl dedi.. bu fiyata başka önereceğiniz dolap varsa onu da alabilirim.

birde son bir şey sormak istiyorum. şimdi bu çamaşır makinelerinde "en sessizi bizim" mottosu öne çıkıyor. bosch'ta ecosilence ismiyle bu özelliği sunuyor. sessiz çalışmayı geliştiren her marka bunun reklamını yapıyor. ancak siemens'te özellikler arasında ısrarla aramama rağmen bulamadım. sadece titreşim azaltıcı özellik yazmışlar. motor sesiyle ilgili hiçbir şey yazmamış. böyle bir özellik siemens lerde de var mı?

dolap önerisi özellikle bekliyorum hocam.. sizin aldığınız lowfrost nasıl buzlanma vs oluyor mu? +bir tane de no frost önerirseniz çok sevinirim.

• Merhaba candogan62 hocam, acil olarak beyaz esya almam gerekiyor. Çamaşır makinası için önerdiğiniz WAY24560TR modelini düşünüyorum.

Ama buzdolabı ve bulaşık makinasında kafam çok karıştı. Yer problemim de var En:75 Boy:186 derinlik 75 civarı ve altı. metalik düşünüyorum, ve bulaşık makinası ile aynı marka olmasını istiyorum. Diğer durumlar önemli değil.

Vaktinizi almak istemem ama aklınızda model marka varsa en azından araştırma için yönlendirirseniz çok sevinirim.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daredevil_88

Hocam Vestel alabilirsin gönül rahatlığıyla, Vestel'de çalışan biri olarak söylüyorum bunu. National Geographic Mega Fabrikalar belgeselinde izleyebilirsin üretim aşamalarını

bana o belgesel reklammış gibi geliyor nedense
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.