Şimdi Ara

Philips,Sony,Samsung Marka Model LCD TV Kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yakın bır zamanda evime 2 tane lcd almayı planlıyorum.Salona 46 yada 47 " oturma odasına 42 yada 40 " düşünuyorum ancak forumdakı yorum ve fıyatlarına gore bırkac marka ve model cıkardım.Oturma odasıyla salona hangı marka model ve ebat bir lcd tv önerirsiniz...

Oturma Odası : İzleme mesafesi 2 - 2.5 metre ,agırlıklı sd yayın sonra dvd ve ps3

Philips : 42PFL7433D Sony :40W4000, 40W4500 Samsung : LE40A756

Salon : İzleme mesafesi 3.5 - 4 metre , agırlıklı sd yayın sonra bluray dvd ve ps3

Philips : 47PFL7403D 47PFL9603 Sony : 46W4000 46W4500 Samsung : LE46A756 LE46A786 LE46A759

Artılarıyla ve eksilerıyle gorus ve onerilerinizi yazarsanız cok ama cok sevinirim.3 aydır lcd araştırmasıyla kafayı yemek uzereyim bi zahmet arkadaslar konuya yardımcı olalımda bu eziyetim son bulsun

Teşekkurler,

Evren SOYDAŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathburn -- 26 Şubat 2009; 17:30:04 >

• bence daraltın biraz..
    liste fiyatları çok farklı ürünleri soruyorsunuz..
  • daraltılacak bı durum yokki ortada.Salon ve oturma odası ıcın bu saydıgım marka ve modellerden 2 tane tavsiye istiyorum
  • 1. icin samsung A756(ambilight da istiyorum dersen philips 7433)

2. icin de sony 46W4500
  • Madem daraltıcak bir sey yok kolay gelsin o zaman..
  • 7433 de ambilight yok...
  • arkadaşlar bu saydıgım marka modeller ıcınde tavsıyelerınız neler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG LH3000 LCD TV - Öneri
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aralarındaki en favori modeller
    Samsung 46A786
    Philips 47pfl9603,

salonun için 46a786
    oturma odan içinde aynı özellikleri taşıyan 40a786 modelini öneriyorum.
  • evet yok yanlıs söylemisim kusura bakmayın bende alıcam bu aralar kafa darmadagın oldu hatamı düzelttiginiz icin sagolun.

quote:

Orjinalden alıntı: skygurkan

7433 de ambilight yok...
  • hala karar veremedim gitti ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathburn -- 5 Mart 2009; 14:39:10 >
  • Dthbrn Lcd Tv sini yeni alan biri olarak sana tek bir şey söyliycem.Sahip olduğum marka Samsung LE 40 A 553 40'' Full Hd Tv.

Yaklaşık olarak 1 ay oldu tv yi alalı.Bende senin gibi internetden gezerek,özelliklere bakarak aldım Tv'yi.

Neyse ben Tv yi aldım ve daha sonra Teknosa ya Divx-Dvd Player almak için gittim.Ve ekranda Lcd tv ler vardı.

Ekranda direk Lg-Philips ve Samsung yanyanaydı.Shakira nin konseri vardı hepsinde ayn anda.LG yi direk eliyorum görüntü konusunda.

Samsung ve Philips e 1 metre uzaktan bakınca hiç bi fark göremedim.Ne çözürlük ne de görüntü bozulması.

Ama iyice dibine girdiğimde Philips in inanılmaz bi iş çıkardığını farkettim.Samsungla farkı bariz vardı.Moralimi bozmamaya çalıştım çünkü ekranda ki S amsung benim aldığım Tv nin 1-2 model altıydı.

Yani kısaca demek istiyorum ki git kendi gözlerinle dene ve gör Tv leri.Ancak öyle al.

Ben Tv mden çok ama çok memnunum.

Git bi Cd yap kendine.İçerisinde Hd medya,Futbol maçı kesinlikle!!! olsun.

Ve bu medya yı playerınla birlikte bu Tv lere tak ve kendi gözlerinle gör.

Sonuçta benim beğendiğimi sen,senin beğendiğini ben beğenmeyebilirim.

Ama şunu da söylemeden geçmiim Samsungun 7 serisi ki seninde düşüncen bunu almak,inanılmaz bi Tv ve seri.

Bu forum olsun diğer forumlar olsun heryerde Samsung ile yaptığım testleri yazdım.Gerek Pc ye bağlamak,gerke futbol maçları,gerek 1-1 pixel maping,hepsinden de son derece memnunum.

Ama dediğim gibi.Git ve KENDİ GÖZLERİNLE GÖR TV'leri.

Ve özellikle FUTBOL MAÇLARI IZLE.BULANIKLIK HANGI TV'DE DAHA AZ ONA GÖRE SEÇİMİNİ YAP!

Hd Medyaları KESİNLİKLE DENE!

Tv'nin dibine gir ve ÇÖZÜNÜRLÜK VE GÖRÜNTÜDE EN AZ BOZULMA OLAN ALETİ AL!!!

Sonuçta 2-3 milyarlar dan bahsediyoruz bunlar önemli mevlalar.

Kendi gözlerinle görüp almak EN SAĞLIKLISI.

Ben kendi gözlerimle görmeden aldım,pişman oldum ama şu anda yapacak bir şey yok.Ki tv'm den de gayet memnunum seninkinin 2 seri altı olmasına ragmen :).

Ama tekrarlıyorum son defa;Dünya'nın en güzel Tv'sini almış dahi olsam 1 ay önce ki aklım olsa idi gidip KENDİ GÖZLERİMLE GÖRÜR,TEST EDER ONA GÖRE ALIRDIM TV'yi.

İnternet de yazılıp,çizilenlere göre değil.

Umarım yardımcı olur ve benim yaptığım hatayı sende yapmazsın.

Sonucunu da burda paylaşırsan sevinirim,iyi günler dilerim :) .

• @ Tuykil

Acıklamaların ıcın sana cok teşekkur edıyorum arkadaşım ancak ben lcdyı su an almayacam 1 ay sonra gibi dusunuyorum.Araştırmalarım sonucunda bende senın gibi LG yi eledım ancak 3 marka ve model arasında gıdıp gelıyorum.Samsungu severım yanlız benım salonum ısık fazla alıyo buda tvdekı clear panel olmasından dolayı benden eksi bir puan aldı.Ancak gozlemledıgım kadarıyla renklerı cok canlı samsung panellerin,gelelım philipse ondaki goruntu canlılıgını ve akıcılıgını sanki samsungta goremedım ve ayrıca kasasının tasarımı hoşuma gıttıgı ıcın dıkkatımı cekmedi degil.Sonye gelınce aslında kafamdaki model 46W4500 ancak oda phılıpsın 7403 modelınden oldukca pahalı ancak forumda araştırdıgım kadarıyla sonynın sd yayın kalıtesı olsun ps3 ve hd kalıtesı cok ıyımış.Simdilik phılıps 47pfL7403 yada 7423 modeli agır basıyo ancak yınede cok ama cok kararsızım...Sanırım aşagıya saydıgım 3 modellerden birini mecburen sececegim

47PFL7403-7603

LE46A756-786-759

46W4500-4730

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathburn -- 5 Mart 2009; 15:49:41 >

• Valla yerinde olsam salona alabilecegim en kaliteli cihazi alirdim pioneer lx5090 5 bin civari fiyat Sd yayin hd ready pioneerlar gibi en iyi degil ama orta seker soyliyim

Bir koyundan iki post cikarmak olmaz ya sd`den ya hd`den bir miktar taviz vereceksin arkadasim

Dedigim gibi sd`den bir miktar verip butceyi zorlayip en iyisini al tv olarak ulkemizdeki... Yatak odasina ufak bir sey atarsin 1000 liraya
  • Pio LX5090 herkesın hayali ancak fıyat cok ucuk ve o parayı benım su an ıcın cıkarmam ımkansız.Ayrıca yatak odası degılde oturma odasına dusunuyorum oraya galıba phılıps 42pfl7403 yada 7423 alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathburn -- 5 Mart 2009; 15:52:34 >
  • plazma almayıın artık bana kalırsa..sd yayında avantajlı ama teledünya+popcorn tarzı bir karışım yapıp ve doğru ayarlar yapılınca lcd daha mantıklı gözüküyor..şurda 1-2 yıl daha sıkıntı çekilir sonra hd ler standart olur..hd dedinmide hiçbir plazma lcd nin eline su dökemez..uzun vadede lcd daha mantıklı yoksa işi sadece sd izlemek olan biri için hd ready plazma düşünülebilir.
  • lcd varken zaten plazmalara hıc sıcak bakmadım...zaten sebeblerını groll arkadaşım acıklamış
  • quote:

Orjinalden alıntı: groll

plazma almayıın artık bana kalırsa..sd yayında avantajlı ama teledünya+popcorn tarzı bir karışım yapıp ve doğru ayarlar yapılınca lcd daha mantıklı gözüküyor..şurda 1-2 yıl daha sıkıntı çekilir sonra hd ler standart olur..hd dedinmide hiçbir plazma lcd nin eline su dökemez..uzun vadede lcd daha mantıklı yoksa işi sadece sd izlemek olan biri için hd ready plazma düşünülebilir.

HD standart oluncaya kadar şu anki cihazlarımızı çöpe atarız.
    HD yayın dendiğinde hiçbir plazma LCD'nin eline su dökemez ????
    Bu cihazlar uzun vade için düşünülemez.. bir kere yaklaşımınız yanlış.

• quote:

HD standart oluncaya kadar şu anki cihazlarımızı çöpe atarız

yoo atmana gerek yok şu anda bile birçok dizi,film,spor kanalı hd kameraya geçti.diğer yayınlarda aynı şekilde yavaş yavaş geçicek..1-2 seneye kadar hd yayın ciddi orana sahip olacak..bugün çıkacak cep telefonları bile artık hd video kaydı yapıyor bu şu anlama gelir hd kayıt yapabilen cihazların fiyatlarınını ciddi şekilde düştüğünü ve yakın zamanda standart hale geleceğini gösterir.ayrıca şuanda işi sadece sd olarak düşünme bu işin blu-ray i pc si ps3 gibi yüksek çöz.yayınları kullanan birçok kullanıcı var..

quote:

HD yayın dendiğinde hiçbir plazma LCD'nin eline su dökemez ????

evet sonuna kadarda savunurum..plazmanın kralı pionner 5090 ile birçok lcd ile yanyana gördüm birçok kez.çok net söylüyorum 1080p yayında lcd nin sunduğu derinlik , detaya ve netliğe sahip değiller..lcd ler yapıları gereği plazmanın aksine yüksek çöz.göre performans gösterirler.lafımın arkasındayım kesinlikle su dökemezler (bunu fanatiklik olarak alma işi sadece kablolu ve uydu yayını olan tv izleyicileri plazma almalılar)

quote:

Bu cihazlar uzun vade için düşünülemez.. bir kere yaklaşımınız yanlış

hiçbir teknolojik cihaz için düşünülemez.bugün aldığın pc yada telefon 1 sene sonra yarıyarıya değer yitiriyor.tv lerde aynı şekilde teknolojiyi durdurmanın imkanı malesef yok.bu noktada aldığımız cihazı verimli şekilde max kullanabileceğimiz değer önemli..plazmada alınabilir ama kaynağın 480p den 1080i-1080p ye doğru kaymakta olduğu aşikar bu durumda lcd plazmaya göre daha uzun müddetçe verimli kullanılabilir..

• Ne kadar cihaz sayarsanız sayın %99 kişi bu cihazları en az %70-80 SD yayın için kullanıyor.
    Ülkemizde önce adam gibi dijital yayına geçilsin sonra HD yayının çoğunluğa geçmesini tartışırız.
    Kaldı ki şu an HD yayın yapıyoruz diyenler bile yarısından çoğunda normal yayın yapıyor.
    LCD'nin görüntüsü size göre daha iyi ama yabancı forumlarda ya da otörlerde bu konular tartışmalı.
    Forumda da bu konular çok tartışılmıştır.
    Dileyen arkadaşlar aratıp okuyabilir.
    Saygılarımla.
  • o philpsleri cıkar oradan aynı klasman urunleri degiller

oturma odanda ps3 varsa hic dusunmeden w4000 yada w4500 al w4500 i okumadım forumlarda ama gaming ve hd yayınlar icin tek gecilen bir televizyon varsa w4000 dir

salon icinde dizaynı en cok hosuna gideni al zaten adı ustunde salon amblightlı biseyler bile yapabilirsin

bu arada sonylerin garantisiyle digerlerinin farkınıda unutma

edit: bu arada tvlere magazalarda kesinlikle bakma oradaki baglantılar cok kotudur ve dogru duzgun ayar cekilmemistir (ben kotu gosteren w4000 gordum) eger illa da bakıcaksan ps3 unu gotur tak dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basarrrr -- 5 Mart 2009; 19:29:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.