Şimdi Ara

LG'den IPS panel ve 3D görüntü özelliği sunan 27-inç akıllı televizyon: TM2792

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•  

Global pazarın önde gelen panel üreticilerinden LG Electronics, ''Cinema Screen'' tasarım anlayışı ile geliştirdiği yeni akıllı televizyonu TM2792'yi gün yüzüne çıkardı.

Bu ay Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek IFA 2012 etkinliğinde sergilenmesi planlanan TM2792, 27-inç boyutunda, 1920 x 1080 piksel (Full HD) çözünürlüğünde, 3D özellikli IPS (In-Plane Switching) paneli bünyesinde barındırıyor. 2D içeriği, donanımsal olarak 3D'ye dönüştürebilen TM2792'nin gözlükleri pasif yapıda. Herhangi bir pile ihtiyaç duymayan pasif gözlüklerin, aktif gözlüklere kıyasla gözleri daha az yordukları gibi daha hafif oldukları belirtiliyor.

Griden griye 5 ms tepki süresi, 178 derece dikey - yatay görüş açısı, 250-nit parlaklık seviyesi ve Mega kontrast (Detaylı bilgi verilmemiş) sunan TM2792'de, D-Sub (VGA) girişine, 2 adet HDMI girişine (MHL destekli), kompozit / komponent / SCART bağlantılarına, LAN girişine ve 3 adet USB portuna yer verilmiş.

Üzerinde 2 adet 7 watt'lık hoparlör bulunan akıllı televizyon, kablosuz görüntü aktarım teknolojisi Wi-Di (Wireless Display) ile kablosuz veri aktarım teknolojisi Wi-Fi Direct ve DLNA'ya destek veriyor. MHL (Mobile High-Definition Link) desteği sayesinde akıllı telefonunuzu veya tablet bilgisayarınızı TM2792'ye bağlayabiliyorsunuz.

LG'nin Video on Demand (VOD), 3D World, Game World, LG Smart World ve Social Center gibi hizmetlerine erişim imkanı tanıyan TM2792'nin, eylül ayından itibaren Avrupa pazarına giriş yapması bekleniyor. Fiyat konusunda ise açıklama yapılmamış.

• Su anda satılan televizyonlarından ne farkı varmış? Haberde bahsedilen özelliklerin hepsini zaten biliyoruz, var olan özellikler. Tek farkı 27'' olması mı? Mesela işlemcisi nedir?
  • lg özellikle bu ayak cok tuttu

• Sn.Knight Haber için teşekkürler+

Kağıt üstünde her şey çok güzel hatta basıları için bu özellikler süper

Ancak iş kağıt üzeri ile bitmiyor!

Bazı örnekler;

1-"IPS" denilmekle her IPS o bildiğimiz prof.Display lerde kullanılan ve Monitör performanslı S_IPS değildir!!!

Zaten S_IPS li prof.Display ler de EIZO dan başlayarak fiyatları anında $ 1,5/2bin den başlıyor!

Bunlar yeni teknikli IPS lerin "e" tipi ekonomik ve ucuz maliyetli tipte olanlarıdır!(ayrıca busı yine meçhul çünkü spesifik bir açıklama yoktur!)

Genelde "IPS" denilerek farklı veya o bildiğimiz IPS ler sanılıyor ama değildir

2-LGE nin Monitörlerinde(32 den küçük ebatlı "TV" veya Monitörlerinde) çok ciddi bir homojenite ve de özellikle ışık kaçırma sorunu vardır!!
    Mura efekti ile uniformity yi genelde hiç tutturamıyorlar!! panelini fiziki olarak çok ince olmasıda bunu tetikliyor!

En çok LED-Baclit li Monitörlerde LGE den şikayet geliyor!!

3-IPS ler her ne kadar doğru renk üretiminde "en iyisi" olmasına karşın,"e" ve diğer alt seri IPS Modüller ile bu mümkün olamıyor!!!

4-HIZ konusunda IPS ler zaten "yavaştır" en azından "TN" ye göre epeyi bir yavaştır ama bazı H_IPS/P_IPS gibi Modüllerde
    çok daha hızlı olmasına karşılık,e_IPS lerde Gamer ların işi zordur!!

5-Yine Modül faktörü sebebiyle;renkler doğru olamıyor!!!

6-"FILM" ci iseniz,yine de "TN" Modüllü bir panele göre(çoğuna göre!!) renk performansı daha iyidir,ancak Contrast ve Siyahlar çok iyi değildir
    (IPS faktörü!!) ayrıca "uyanıklar" CR değerinide vermeyip her zamanki "hileli" MEGA Contrast diye geçiştirmişler,ben size bu paneli CR değerini
    yazayım o zaman 750/800;1(bu da max değerdir,normal modla(NATIVE/ANSI>>500;1 ya verir yada zorlanarak verir,çünkü 27" ebat çok
    ufaktır bunun için,yani teknik olarak mümkün değildir!)

Üzerinde çok büyük ihtimalle LGD nin IPS i varsa CR 1.000;1 dir,;CMI/Taiwan varsa o zaman da 800;1 dir!!

7-LGE nin çoğu IPS li dediği Monitörleri kendi üretimi(LGD nin) IPS Modül yerine CMI/Taiwan dan aldığı çok daha ucuz maliyetli Modül takılıdır!
    "Kalite" farkı vardır!!!

LGE nin gerek TV lerinde,gerekse Monitörlerinde çok ciddi bir "kalite kontrol" sorunu vardır ve band dan her çıkan panel aynen kutuya konmaktadır
    Değişimi bilahare yapıyorlar veya yapmıyorlar v.s

++
    Sonuç olarak dikkat ederseniz zaten LGE nin de amacı ve panelin öne çıkartıldığı hususlar çok başkadır

Saygılar

• @albani Hocam doğru söylüyorsun da senin de dediğin gibi gerçekten kaliteli olanları binlerce dolara satılıyor..Mesela Sharp harika bir marka ama fiyat hususunda Samsung ve LG nin iki-üç katı paraya satılıyor..
    2bin-3bin lirası olan adam mecburen LG veya Samsung alacak..

• 1920 x 1080p`mi yahu bu ne saçma çözünürlülüktür!

ben 27 inch monitör alırken 2500 x 1600 çözünürlülük isterim!

• @Misafir arkadaş; sen doğrusunu yani "Monitör" istiyorsun ama insanların çoğu bu tip panellerden "TV" gibi davranmasını istiyor

Zaten uyanık Üretcilerde bunun farkında

25xx/16xxpixel ölçüsüne çıkan paneller "Monitördür" bunlar ise TV,ancak ne TV dir ne de Monitördür,işin bok tarafı burası ama neyseki çoğu
    insan bunu anlamıyor

Hatta bazı Markalarda TV diye "TN" Modül takıp(çok daha ucuza mal edip,kazık fiyattan sattıkları) ki bunu Samy ve LGE de yapıyor!!!
    zaten işin en çakalını bu ikisi yapıyor!!

TN den sadece Monitör olur ve Game işinde en iyisidir! ama TN den TV olmaz,ciddi dandik olur(ama bunuda çoğu insan anlıyamıyor!)

Size tavsiyem,şayet bir TV görüyorsanız ve ebatıda 32 den küçükse(26/27/38/30 gibi) kaçın o panel tip TV den

ANCAK,TR de bulunmayan/satılmayan(USA/Canada/USA da satılan;Mitsu/Hitac/Fuji/NEC/ViewSonic/AOC v.s gibi bazı marka
    32 den ufak ebatlı ve "TV" diye satılan paneller yine OK dir,ancak bunlar da yine pahalı veya manyak pahalıdır!!!)

Üreticiler bu 32 den ufak pazarda inanılmaz hileli/kalitesiz paneller üretip satıyorlar!!!

Samsung/LGE deki çoğu Monitör/TV gibi paneller(32 den küçük olanlar)Taiwan/Çin üretimli kalitesiz/ucuz Modüller takılarak
    üretiliyor!!!!

Ancak Samy de çok kaliteli VS tabanlı(S_PVA/PVA/MVA tip)Monitörler de vardır ama ifyatları yine pahalıdır ve "FILM" ciler
    süperdir(Gamer lara yaramaz bu paneller!!)

Aynı şekilde AUO/Taiwan Modüllü(A_MVA2 tip) çok kaliteli yine bazı Monitörler vardır yine FILM ciler için süperdir (Gamer lar uzak dursun yine!)

gibi örneklerde vardır veya "TN" Modüllü olup,daha kaliteli hale gelen Monitöerler vardır,ancak ne hikmetse bunların hiç birisi TR ye getirilmiyor
    paso kalitesiz TN li Monitörler getiriliyor!!!

Arayıp soruyorum,ama verilen cevap "talep yok";iyide sen az da olsa getirsene,üstelik bu paneller gelse çok ciddi alıcı potansiyeli vardır!!

BenQ dan böyle bir panel var(AUO/Taiwan-A_MVA tip Modüllü>>üstelik de ucuz!!)2 senedir herifler getirmiyor

FILM için süper yine

++

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel güzeld e27 inc bir merete 42 inc parası ister bu adamlar o kötü

• @alban her şeyi demiş zaten bir şeye gerek kalmamış ama,özetlemek gerekirse bunun yerince daha ucuz daha kalite çözümler var onlara bakın.

• daha ucuz, daha kaliteli çözümler nedir peki ?

Ben de şu aralar 22 - 27" arasi bişeyler bakıyorum. Film izlemek ve HD Receiver bağlayıp TV seyretmek için. Tavsiyeniz nedir ?
  • 27 inc monitor 1920 x 1080p çözünürlük berbat !
  • Bizim yerli piyasa zaten paso "TN" Modüllü Monitörler ile doludur,çoğu da "dandiktir"!!

Aslında günümüzde "TN" lerin de artık çok daha kaliteli Modülleri üretiliyor!! ama bizim Monitör ithalatı işini yapan "uyanıklar"
    nerede dandik/ucuz kalitesiz olanı varsa bunları bulup getiriyor!!!

Biraz daha iyisini ise getirselerde,"o fiyatı etmeyecek" kadar kazık satıyorlar(ben Marka adı vermiyeyim şimdi)
    Görende IPS li panel satıyorlar sanacak!

Veya bazı yine uyanıklar;ucuz yollu düşük seviye IPS li panel getirip,bunlarıda o bildiğimiz kalitede olan"IPS" gibiymiş satıyorlar
    bunlarda IPS diye o bildiğimiz IPS ler gibi değildir üstelik RT süreleride(tepkime)çok fazladır!!!

Sonuç olarak "ucuz" kaliteli böyle Monitörler olmaz/olamaz zaten!!!

Ancak bizde genelde fiyatlar dışarıya göre çok daha yüksektir!

İyi mal da bulmak yine mesele ve olsa bile(getirseler)yine çok pahalı satıyorlar!

Monitör seçimlerinide yanlış yapıp,en ucuz malları,en iyisi gibi lanse ediyorlar

LGE/Samy de güzel veya çok güzel Monitörler var ama bunların hiç birisi TR ye ithal edilmiyor!!!

Prof.Monitör leride vardır bunların,bunlarda gelmiyor!!

Samy nin S_PVA veya PVA lı bazı çok iyi monitörleri var ama bunları arada getirselerde ederinin kat be kat üzerinde satıyorlar

"FILM" ci iseniz benim gibi;tavsiyem S_PVA/PVA veya AUO/Taiwan Modüllü A_MVA tipli paneller çok çok iyidir GAMER lar için
    değildir bunlar,bunu da özellikle belirteyim,onlar "TN" ye gidecekler

BenQ dan bir Seri var(şuanda model numarasını unuttum)hem ucuz hemde A_MVA tiplidir ve tam bir F/P paneli ama nedense buda gelmedi
    zaten 2 sene evvelinin panelidir!!! FILM için bunu aramıştım ama yok işte!!

Yine bazı IPS li(e-IPS bile olsa) panellerde FILM işinde yeterli vede çok iyidir ama bunlarda pek yok!

LGE de var ama bu heriflerde de "kalite" diye bir şey yok ve çok fazla sorunlar çıkarıyor,ışık kaçırma,homojenite düzensizliği
    siyahlar v.s v.s kötü ve fiyatta aslında hiç de ucuz değil!!!

Salt "FILM" için,32 den ufak ebatlı(TR de satılan tüm panellerden bahsediyorum) ve özellikle Monitör tipli panel almayın!!!
    Hele hele "multı display" diye sattıkları(aslında alakası yok!!) 26/27/28 lik Monitörlerden uzak durun!!! bunun yerine gidin bir tane
    32lik TV alın çok daha iyi(LCD TV den bahsediyorum)

"Multi" diye sattıkları panellerin multilikle kesinlikle alakası yoktur(zaten bunların prof.panellerini sadece Sharp üretir ve fiyatlarıda Araba/Daire
    parasınadır)

27/28/30 luk kısmen multi ama alsında "Monitör" olan paneller vardır ama bunlarda sadece USA/Canada/Japan gibi ülkelerde bulunur,çok da pahalıdır!!!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sonuç olarak dikkat ederseniz zaten LGE nin de amacı ve panelin öne çıkartıldığı hususlar çok başkadır

Saygılar

albani üstadım, çok doğru söylemişsin. Ellerine sağlık yazı için de adamlar hakikaten güzel tasarım yapmışlar. Görünüşe bakıldığında muazzam, al seyret ama bu kadar ince çerçeve geriyor beni. zaten kronik BLB var, bir de üzerine bu kadar ince çerçevede sonuç ne olur merak ediyorum.
  • Hocam,dünyada bazı ürünlerde(aslında çoğu şeyde) özellikle "yakışıklılık" çok ciddi öne çıkmış vaziyettedir!!

Dikkatini çekerim buna! Samy/LGE nin tamamı ürünlerinde tek kriter "yakışıklılık" üzerinedir!!!

Ben bu heriflerin panel ve elektronik işindeki geçmişlerini biliyorum,çünkü o yıllarda bunlarla iç-içeydim
    Odun gibi ürünlerden(ama o zaman mallar kaliteli idi yine dikkatini çekerim)baktılarki para kazanılamıyor,tam tersini
    yapıp,acaip fiyakalı ama kaliteden acaip "yoksun" ürünlere dönünce bu iki uyanık Koreli pazarda aynen patladı gitti

ANCAK bu işi bunlar kadar iyi yapan da bir 3.üretici henüz çıkmadı ve çıkması da mümkün değil

Zaten günümüz bazı ürünlerinde "trend" veya yeni kriterler çok çok değişti ve herifler bunu da çok iyi bilip takip ettikleri için
    ürünlerinin hepside adeta nokta atışı

++

• Hocam zaten şu ortamda neyi, nerede, ne kadar, nasıl kullanacağını düşünmeden sadece çerçevesi ya da çerçevenin rengi için tavsiye isteyen birçok kullanıcı dolu. Ucuz fiyat politikası dışında işte bir de bu kitleye hitap ediyorlar bu adamlar.

Aynen dediğin gibi üstadım. Adamların pazarlama departmanı iyi de çalışıyor ayrıca. Üretilen ürünler kalite standardından ne kadar uzak olsa da orta halli ya da yüksek bütçeli tüm evlere girmeyi başarıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.