Şimdi Ara

LG DV 298H HDMI DVD OYNATICI + HDMI KABLO HEDİYELİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
9.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kantarcio

quote:

Orjinalden alıntı: yessalih

MErhaba,

Cihazı ben DVD upscale için kullanacağımdan bir dükkanda test ettim. Upscale'i çok birşey değiştirmemişti...

Yinede detaylı olarak görüntüsünü bildiğiniz bir film açın, özellikle koyu ile açığın temas ettiği sahnelerde bakın. Örnek karanlık fonda beyaz bir insan yüzünün olduğu sahneler hdmi ile bir 576p birde 720p deneyin. Samsung HD 860'ıda denedim onun performası iyi idi. Farkedilir bir görüntü iyileşmesi verdi ama lg vermedi....

bende lg plazma ve dv 298 var
    bu upscale nasıl yapılıyor? Yardımcı olursanız sevinirim...

arkadaşlar
    upscale tuşuna basıyorum ama ekran 576p, 1080i vs. bir görüntü alamıyorum.
    Nasıl yapıyorsunuz ltf yardım...

• altyazını naltındaki siyah şeridi kaldırabiliyor muyuz arkadaşlar? bilen var mı?
  • quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yessalih

MErhaba,

Cihazı ben DVD upscale için kullanacağımdan bir dükkanda test ettim. Upscale'i çok birşey değiştirmemişti...

Yinede detaylı olarak görüntüsünü bildiğiniz bir film açın, özellikle koyu ile açığın temas ettiği sahnelerde bakın. Örnek karanlık fonda beyaz bir insan yüzünün olduğu sahneler hdmi ile bir 576p birde 720p deneyin. Samsung HD 860'ıda denedim onun performası iyi idi. Farkedilir bir görüntü iyileşmesi verdi ama lg vermedi....

bende lg plazma ve dv 298 var
    bu upscale nasıl yapılıyor? Yardımcı olursanız sevinirim...

arkadaşlar
    upscale tuşuna basıyorum ama ekran 576p, 1080i vs. bir görüntü alamıyorum.
    Nasıl yapıyorsunuz ltf yardım...

Yapman gereken resulation tuşuna batıktan sonra beklemeden bir kez daha basmak olacak ancak bunu dvd filmi açılmadan LG nin ana menusundeyken yapmalısın ve aynı zamanda ön paneldeki göstergeyi takip et orada istediğin rakama ulaşınca basmayı kesebilirsin. Yani kısaca arkası arkasına basmalısın resulation tuşuna tamam sonucu banada söyle merak etmeyeyim :)

• arkadaşlar bir sorum olacak..bu lg hd dvd oynatabiliyor mu?bir arkadasım oynatmaz dedi?hangisi dogru?
  • oynatmaz. hd logolu olanlar oynatır. onlar da hala çok pahalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: qzwxec

oynatmaz. hd logolu olanlar oynatır. onlar da hala çok pahalı.

eyvallah kardeşim sağol..peki hdmı kablosu ne işe yarayacak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sociolog

quote:

oynatmaz. hd logolu olanlar oynatır. onlar da hala çok pahalı.

eyvallah kardeşim sağol..peki hdmı kablosu ne işe yarayacak?

güzel soru :)
    aslında pek bir işe yaramayacak
    tek kabloyla hem ses hem görüntü taşıyabiliyor, görüntü aktarmada diğer bağlantılara göre daha başarılı...
    Ama sonuç olarak standart dvd görüntüsünü componentlede taşısan hdmi kabloylada taşısan pek bir fark göremezsin.
  • film izlerken sürekli takılmalar nasıl çözülür
    dandik bertoni marka dvd playerla rahat izlediğim filmer lg dv 298 de sürekli takılıyor

kalitesiz dvd den mi kaynaklıdır acaba bu sorun ,
    bu sorunla karşılaşan birileri var mı?
  • quote:

peki hdmı kablosu ne işe yarayacak?

şöyle; hd dvd oynatmaz zaten senin cihaz. ancak divx oynatır. divxlerde hd diye bir ayrım olmadığı için, codec sorunu olmadığı sürece her divx dosyasını oynatır. hd dvdden riplenmiş bir divxi de oynatır.
    hdmi kablo da burda devreye girer. dvd cihazı, 720p-1080i veya 1080p görüntüyü dışarıya sadece hdmi çıkışından verebilir. bu nedenle hd dvdlerden riplenmiş divxleri herhangi bir cd, dvd veya hafıza kartına yükleyip dvd cihazından izleyebilirsin.
  • quote:

quote:

peki hdmı kablosu ne işe yarayacak?

şöyle; hd dvd oynatmaz zaten senin cihaz. ancak divx oynatır. divxlerde hd diye bir ayrım olmadığı için, codec sorunu olmadığı sürece her divx dosyasını oynatır. hd dvdden riplenmiş bir divxi de oynatır.
    hdmi kablo da burda devreye girer. dvd cihazı, 720p-1080i veya 1080p görüntüyü dışarıya sadece hdmi çıkışından verebilir. bu nedenle hd dvdlerden riplenmiş divxleri herhangi bir cd, dvd veya hafıza kartına yükleyip dvd cihazından izleyebilirsin.

Merhaba, burada bence bir karışılık var. Bildiğim kadarı ile bu dvd dvd çözünürlüğünün üzerinde bir çözünürlüğe sahip değil, o yüzden 700 küsüux 500 küsüur üzerinde bir divx çözünürlüğünü göstereceğini düşünmüyorum. Somut bir ifade ile hd dvd den irplenmiş 1280x768 bir divx i gösteremez. Bu dvd playerın farklı olarak tek yapabildiği, upscaling özelliğidir, yanibir nevi interpolation ile daha fazla satır göstermektedir. yoksa native yüksek çözünürlüğü olan divx veya dvd gösteremez.

• quote:

film izlerken sürekli takılmalar nasıl çözülür
    dandik bertoni marka dvd playerla rahat izlediğim filmer lg dv 298 de sürekli takılıyor

Bende dün Dejavu-unseen izledim Verbatim diske yazılmış bi şekilde fakat filmin başına 1-2 saniyelik bi takılma oldu.. Evvelsi gün başka bi film izlerken 2-3 defa takılma yaptı,eğer böyle takılcaksa 15gün içinde iade ederim belki..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertb
    Merhaba, burada bence bir karışılık var. Bildiğim kadarı ile bu dvd dvd çözünürlüğünün üzerinde bir çözünürlüğe sahip değil, o yüzden 700 küsüux 500 küsüur üzerinde bir divx çözünürlüğünü göstereceğini düşünmüyorum. Somut bir ifade ile hd dvd den irplenmiş 1280x768 bir divx i gösteremez. Bu dvd playerın farklı olarak tek yapabildiği, upscaling özelliğidir, yanibir nevi interpolation ile daha fazla satır göstermektedir. yoksa native yüksek çözünürlüğü olan divx veya dvd gösteremez.

bu cihazın kullanım klavuzunda yazılan doğru ise eğer; hdmi üzerinden 720p ve 1080i, componentten pal olarak 720p ve ntsc olarak 1080i verebiliyor.
    s-videodan 576i ve rca video çıkışından ise 576p verebiliyor.
    komponent çıkış üzerinden 720pyi ise pek çok dvd cihazı verebiliyor. bendeki toshiba sd-260, component üzerinden 720p verebiliyor. 1080p de verebildiği yazılı ama component girişten 1080p destekleyen bir tv yok ne yazık ki.
    düzeltmem gereken nokta şu: bu dvd player hdmi üzerinden 1080p veremiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: furkanboz

quote:

film izlerken sürekli takılmalar nasıl çözülür

Bende dün Dejavu-unseen izledim Verbatim diske yazılmış bi şekilde fakat filmin başına 1-2 saniyelik bi takılma oldu.. Evvelsi gün başka bi film izlerken 2-3 defa takılma yaptı,eğer böyle takılcaksa 15gün içinde iade ederim belki..

orjinal dvdlerde sorun çıkarmıyor ancak kötü kopyalarda sorun anladığım kadarıyla. (kötü kopya demekte neredeyse tamamı gibi düşünülebilir)
    Yani sonuç olarak orjinal DVD izlenecek yoksa izlettirmem adam gibi diyor makine

• arkadaşlar takılma konusu anlatıldığı kadar kötu deil veya ben görmedim
    verbatim philips gibi kopyaladığım cdlerde herhangi bir problem yok ben ciziklerden oldunu duşunuyorum eer cd çok çizikliyse gene takılma oluşmuyor ama benim dizi izlemek için kullandığım tekrar yazılabilir cdde cdnin son kısımlarında çizik oldugu için takılma olabiliyor. tekrar diyorum bence çizikle alakalı bir durum bu takılma mevzusu veya kalitesiz medya kullanımı olabilir.
  • ideefixeden aldığım 20 kadar orjinal dvd'lerden de bazılarında takılma olunca dooğru servise verdim aleti.
    bugün yarın neticesini alırız artık...
  • servis 10-15 günde alırsın aleti dedi
    daha toplasan o kadar kullanamadık
  • Servise vermek yerine direk aldığın yere götürseydin keşke. Servisler çok uzatıyorlar işi.
  • Bende orjinallerde de takılıyor diğerlerinde ne yapar bilemiyorum.

VEstel 4500 çatır çatır her türlü dvd yi oynatıyordu

İade edip philips 5980 mi alsam? yoksa aynı üründen başkasıyla değiştirip denesem mi?

quote:

orjinal dvdlerde sorun çıkarmıyor ancak kötü kopyalarda sorun anladığım kadarıyla. (kötü kopya demekte neredeyse tamamı gibi düşünülebilir)
    Yani sonuç olarak orjinal DVD izlenecek yoksa izlettirmem adam gibi diyor makine

• Yeni bir üründe bu kadar problem çıkması (ve hep aynı problem) olacak iş değil.

Bence başka bir ürün almaya çalışın, hatta para iadesi şansınız varsa onu deneyin.

Sony NS-78 piyasaya çıkacak ya da Pio 600 bakmanızı tavsiye ederim.
    Olmadı Philips 5980
  • Bu takılma olaylarının Koruma olan orjinal dvdlerde HDMI çıkışı sırıasında salakça HDCP koruması sanması yüzünden olabilir gibi yazılar var yabancı sitelerde.
    Takılmalar compositte olmaya bilir. Benim Toshiba da var o takılma problemi. PAL veya NTSC yapıncada olabiliyor o takılmalar.

Uyuz oluyorum. İyi olması gerkirken daha da kötü oluyor bu aletler.
    LG var bende birtane LG DV 8761 EM daha üstüne alet görmedim. Dur bir bakayım kalmış mı piyasada
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.