Şimdi Ara

LG DVD-RAM GSA-4165B Firmware Update

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar DVD sürücüm son zamanlarda sorun çıkarmaya başladı alalı yaklaşık 2 sene oldu sorun ise düşük hızda dvd yi yazamıyor, max hariç diğer seçeneklerde yazdıktan sonra dvd yi tekrar taktığımda dvd boş görünüyor daha önceleri sorun yoktu, dvd sürücüm : LG DVD-RAM GSA-4165B
    FW versiyonu : DL03 acaba son sürümü yüklesem düzelir mi? yalnız aramama rağmen son sürümü bulamadım,yardımcı olabilirmisiniz? birde tam olarak Firmware nasıl yüklemem gerek yardımcı olursanız çok sevinirim .

• muhtemelen optik göz tozlanmıştır hocam. Benzer şekilde problem benim yazıcıda yapıyordu. Dvd yazmamaya başladı. Yeni yazıcı aldım fakat eskisinin de gözünü asetonlu pamuk ile silince düzeldi
  • Sorması ayıp ama sürücünün gözünü nasıl silebilirim,sökmek mi gerekli? yoksa uzun bir çubuğun ucuna pamuk bağlasam olur mu? sürücünün gözünü tam olarak neresinde olduğunu göremedim
  • Evet google dan araştırdım ve içini açmak gerekiyormuş,teşekkürler.
  • madem öyle bi kaç ip ucu veriyim, temizlerken iki ucunda pamuk olan çubuklardan kullanın. asetonu pamuğa çık fazla miktarda sıkmayın pamuktan damlamamalıdır

gözü temizlerken hassasiyetinin bozulmaması için toplu iğne ile gözü sabitleyin. Resimde görüldüğü gibi optik mercek hareketlidir

Ayrıca dvd rw açmanız biraz zor olabilir, üst kapağı iç kasadan çekerek ayıracaksınız.

resimdeki kısım kızaklı bir şekilde büyük metal kasaya geçmedir

kolay gelsin

• Aslında ilk olarak fireware yüklesem daha iyi olacak gibi çünkü temizlerken çok titiz olmak gerekliymiş lense ufak bir plastik dokunuşu bile okumasını etkiliyormuş,fireware yükledikten sonra değişiklik olmazsa 2. olarak temizlesem daha iyi olacak,pek bu konuda titiz değilim de , (önceden ram takarken girişlerini bozmuştum yani sabıkalıyım ) DL05 versiyonunu buldum fireware yüklerken nelere dikkat etmeliyim daha doğrusu hiç bir sürücüye fireware yüklemediğim nasıl yapmalıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SolidSnake82

Aslında ilk olarak fireware yüklesem daha iyi olacak gibi çünkü temizlerken çok titiz olmak gerekliymiş lense ufak bir plastik dokunuşu bile okumasını etkiliyormuş,fireware yükledikten sonra değişiklik olmazsa 2. olarak temizlesem daha iyi olacak,pek bu konuda titiz değilim de , (önceden ram takarken girişlerini bozmuştum yani sabıkalıyım ) DL05 versiyonunu buldum fireware yüklerken nelere dikkat etmeliyim daha doğrusu hiç bir sürücüye fireware yüklemediğim nasıl yapmalıyım?

Tabiyki son karar sizin, şu ana karar böyle 1 dvd rom 1 cd player 1 de dvd rw kurtardım bir sorun olmadı.

pamuk yumuşak malzeme olduğu için bir sorun çıkarmadı.

O zaman 1. plan gücelleme son çağre 2. plan göz temizliği

Önce sitesinden en güncel(Ve uyumlu) firmware update dosyasını indir.Daha sonra dvdromun içinde hiçbir medya yokken(cd,dvd vs.) ve elektrikle ilgili herhangi bir sorun olmayacağından emin olduğun zaman updatei yap ve restart.Bilgisayar dvdromu tekrar bulacak.Bu kadar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu an sürücüyü temizlemek üzere atağa kalktım ama DVD rom um arkasındaki ID connector ü bir türlü çıkaramadım daha fazla zorlayacağım ama zarar görmesinden korkuyorum normalde çekildiğinde çıkması gerekmez mi? yoksa ayrı bir kilit sistemi mi var.
  • ID connector ?
  • Yapamazsan bana gönder. çarkı lazım da...

http://forum.donanimhaber.com/m_27003446/mpage_1/key_//tm.htm#27003446
  • Nihayet içini açtım ve temizledim fakat bir düzelme yok bir ps2 oyunu yazmaya çalıştım en düşük 6x ile yazacağını gösteriyor birde bu '' ID connector '' dediğim sürücünün arkasında güç kablosunun yanında bir sürü iğneleri bulunan kablo,adını ben öyle biliyorum. ıd canal da olabilir
    Neyse Lg nin sitesinde update i yok çok aradım ve bir yerden zipli dosya olarak buldum içinde exe. dosyası var sormak istediğim exe. yi kurarken diğer sürücülerin fişlerini çıkarmaya gerek var mı? bir tane de cd rom var 2 tane hdd var tabi birinde sistem kurulu.
  • IDE

hocam hiç güncelleme yapmadım şuana kadar. Ama program dvd rw atnıması gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 23 Ekim 2008; 22:58:49 >
  • Güncellemeyi kazasız belasız hallettim, son güncelleme olan DL05 i yükledim, ama yazım hızı 6x dan aşşağı düşmüyor , artık PS2 oyunu yazamayacağım galiba , ömrü dolmuş artık sağlık olsun ne yapalım , artık önümüzdeki maçlara bakacağız, yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidSnake82 -- 24 Ekim 2008; 23:19:39 >
  • ricaederim hocam

LG dvd rw 22 hızlı ıde veya sata baglantılı olanını alın kdv dahil 45 ytl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.