Şimdi Ara

Lg DVD yazıcı sorunu -lütfen yardım-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar. başlıkta belirttiğim gibi Lg marka dvd yazıcım var. modeli GH22NP20. durup dururken bi anda ortadan kayboldu bu icat. aygıt yöneticisinden baktığımda sarı ünlem işaretli bi şekilde görünüyor

Lg sitesinden ''Lg electronics Tıkla'' sürücüleri yükledim fakat çalıştırdığımda ATAPI device can not be found diye uyarı veriyor.

ne yaptıysam olmadı. format atmaktan nefret ediyorum. bi hevesle aldığım konser dvd lerimi izlemek istiyorum lütfen acilinden bi yardım. bol bol dua ederim valla

• Aygıt yöneticisinden "Sürücü yazılımı ile birlikte kaldır" gibi seçenek vardı, onu da işaretleyip kaldırın. Listeyi yenilemeden bilgisayarı kapatın. DVD sürücünüzün IDE ve güç bağlantı kablolarını söküp takın. Aynı IDE kablosuna başka bir aygıt bağlı değilse DVD'nin jumper ayarını Master'de ise Slave'ye, Slave'de ise Master'e alarak deneyin. Jumperi söküp deneyin. IDE kablosunu değiştirip deneyin. Her adımı sonuç alamadığınız takdirde denersiniz.

Bir de bütün bunları Bios ayarlarında IDE ilgili seçeneklerde bir sıkıntı olmadığını varsayarak yazdım. İlk olarak Bios ayarlarınızı varsayılana getirip deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 31 Ocak 2011; 17:03:01 >
  • teşekkürler ama başaramadım. başka bi çözümde yok sanırım. parçalamak zorunda kalıcam ben bunu yoksa sinirimi alamam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.