Şimdi Ara

Lg Dvdrw 4x+Nero 7+Verbatim 8x,16x ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    burada normal bir dvdrw oluşturma araçları var herşey güzel fakat bu materyaller 2 küsür hızdan daha hızlı yani cihazının maks.hızı olan 4x yazmıyor
    neden acaba anlayamadım,hem 8x medya ile 16x medya ile denedim sonuç aynı,ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

• buna bu forumda çözü bulunamazsa başka hiçbir yerde olmaz diyorum..
  • Eğer seçenek olarak karşınıza 4X çıkmıyorsa , "NERO DRİVE SPEED" bölümünde manuel olarak yeni hız değerleri eklemeye çalışabilirsiniz.

Eğer 4X seçeneği varsa ve bu durumda hata yada uyarı mesajı falan geliyorsa, tam olarak ne yazdığını bildirir misin?
  • Tahmin ettiğim kadarıyla sizdeki dvdrw baya eski bir model. Hatta ilk çıkanlardan. 16x Verbatim medialar sizin DVD nin üretildiği zamandan daha sonra üretildikleri için DVD Rw biosunuzda yoklar. Yani sizin dvd ye bios update i gerekli. Aynı şey benim başıma geldi ve bios update ile 4x yazmaya baslamıştım. Dvdrw nizin model numarasını aygıt yoneticisinden ogrenin. "HL-DT-ST DVD RAM Gh xxx" seklinde bişey olacak. Google dan bu dvd nin en son biosunu arattırın ve yukleyin. Sorun hallolur. Eger bulamazsanız buraya yazın dvdrw nin modelini ben bulup link vereyim size.

Kolay gelsin.
  • işte bu fakat bu update yi nasıl yapcaz acık acık anlatırmısınız ?bide benim biosu update yapmam lazim bi sorun olmaz dimi?? hicbi fikrim yok bu komularda yardımlarınızı bekliyorum

Lg Dvdrw 4x+Nero 7+Verbatim 8x,16x ???
  • daha önce dvdrom için bir bios denemem olmuştu dvdrom u kaybetmiştim maalesef fakat akabinde bana yardımcı olmak isteyen bir arkadaşla yıllardır süren bir dostluk oluştu :)

lafın kısası bios güncellemeyi bilmiyorum optic sürücüler için,yardımcı olan,olacak olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler..

Lg Marka HL-DT-ST DVDRAM GSA-4081B

[img=http://img158.imageshack.us/img158/641/dvdrwzj0.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthkey -- 18 Haziran 2007; 21:04:17 >
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 4X HD KUTULU
    10 yıl önce açıldı
    LG GP08 Lite Harici DVD Writer
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar selam

Aşağıda size gerekli olan update yazılımının linkini veriyorum. Direk exe file oldugu için windows dan yapacaksınız. Dos ortamından filan değil.
    Bu update i yapın 4x yazmaya baslarsınız.

HL-DT-ST DVDRAM GSA-4081B için firmware update aşağıda...

Download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 20 Haziran 2007; 12:41:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Tekrar selam

Aşağıda size gerekli olan update yazılımının linkini veriyorum. Direk exe file oldugu için windows dan yapacaksınız. Dos ortamından filan değil.

Download

su an update yapiom program yanit vermioooo
    napcammm
    writerime insallah bisi olmazz

• tmm duzeldi biraz uzun surdu korktuumm
    simdi halloldu reboot pc dio restart cekcem
    yuppiiiii
  • Artık 4x dvd yazabilirsiniz :)

Kolay gelsin...
  • artik hic cd yazmioo dvd yazmioo pfffffff
  • quote:

Tekrar selam

Download

abi sayende writerimi kaybettim
  • abi bu duzelmez mi? geri getiremesmiyim?
  • tam deniyordum bende,aman ha.
  • SİSTEM GERİ YÜKLEME yapın, eski haline geri döner.
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkanakar

quote:

Tekrar selam

Download

abi sayende writerimi kaybettim

Sevgili kardeşim,

Sana vermiş olduğum linkdeki dosya LG nin official firmware update dosyası. Zamanında benim writerim da da aynı programı kullanarak yapmıştım ve sorun olmamışdı. Sizde sorun olması ilginç.

Şunlara dikkat ederek tekrar deneyin.

1 - Dvd writerinizi SECONDARY IDE kablosunda SECONDARY MASTER olarak baglayın ve o kabloda baska hiçbir şeyin baglı olmamasına dikkat edin. (hdd yada baska cd-rom gibi)
    2- Çalışan butun programlarınızı kapatın. Virus tarayıcılar gibi...Sağ altta saatin yanı boş olacak kısaca....Ve update basladıgında hiçbirşey çalıştırmayın bekleyin update bitsin. Daha update yaparken foruma yazı yazmışsınız herhalde update sırasında?..O bile olmayacak....
    3- Dvdrom un icinde hiçbir cd yada dvd olmamalı.Varsa çıkartın. Boş olacak

Update den sonra resboot ve iş tamam.

Ayrıca burada benim suçum ne anlamadım. Sayende writer ımı kaybettim demişsiniz. Kendi hatanızdan olmuş olan. Update yaparken yukarıda benim soyledigim herşey yazıyor zaten.. Onu yapma bunu yapma şunu yap gibi.. Okumadan uygulşamadan gecerseniz ben ne yapabilirim?
    1000lerce insan bu dosyalar ile update yapıyor...Ben dahil....

• bilmem sanırım prog acikti sendende ozur dilerim insan writerini kaybedince bole uzuluo ne dedigini bilmio
    Blower senden de ozur dilerim
  • düzelmez mi?
  • Bir keresinde CD-RW için denemiştim firmware güncellemeyi, dedim DOS ortamında uğraşmayayım, windows ortamından ayarlayayım...

Tam yükleme yapılırken, hata raporu çıkardı ve o an çok kötü oldum... (Daha CD-RW'lar yeni çıkmıştı)

Fakat günler geçtikten sonra bir program buldum... Mucize gibiydi, tekrar CD-RW'ıma kavuşturdu beni... 3 Senedir de sağlıklı olarak kullanıyorum...

Programın ismi " MTKWinFlash Launcher 1.5.3.6"

İndirmek için :http://digi.rpc1.org/download.php?site=spcl3d1&file=MtkWinFlash-1536.zip

Fakat nasıl kullandığımı tam hatırlamıyorum... Yine de eğer sorununuz olursa, CD-RW'ı riske alıp nasıl yaptığımı hatırlayabilirim...

İnşallah geri getirebilirsiniz...

Bir araştırma yaptım, ne yazık ki, DVD Yazıcılarda çalışmadığını yazmış programın sahibi...
    Maalesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 22 Haziran 2007; 20:16:23 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.