Şimdi Ara

LG E2240S Led Monitörde Çözünürlük Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bikaç gün önce LG E2240S led monitör satın aldım. Ürünün teknik özelliklerinde 1920*1080 çözünürlüğü desteklediği yazıyor fakat çözünürlüğü 1920*1080 olarak ayarladığımda görüntü kayboluyor ve ekranda "OUT OF RANGE 34.7 kHz / 60 Hertz" yazıyor. Ekran kartım HIS Radeon HD4870. İşletim sistemi Windows7 - 64 bit. Monitör ve ekran kartı sürücüleri güncel. 1440*900 çözünürlük üzerine çıkamıyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcaniberk -- 3 Mayıs 2010; 20:12:49 >

• öncelikle hayırlı olsun ,aklıma ilk şu geldi önceki monitörünüzün ayarları var ise ve hz olarak 60 hz den yüksek ise monitör max 60 hz desteklediğinden olabilir ,ayrıca sürücüsünü yükleyip monitörü tanıttınızmı
  • mönitörün menu tusunda auto tusuna basarsanız kendı ayarlar 1920 1080 olarak
  • Öncelikle cvplar için teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

öncelikle hayırlı olsun ,aklıma ilk şu geldi önceki monitörünüzün ayarları var ise ve hz olarak 60 hz den yüksek ise monitör max 60 hz desteklediğinden olabilir ,ayrıca sürücüsünü yükleyip monitörü tanıttınızmı

ewt sürücüsünü yükledim orijinal driver CD'sinden. Monitör Device Manager'da markası ve modeli doğru olarak gözüküyor.

quote:

Orijinalden alıntı: K@ptan41

mönitörün menu tusunda auto tusuna basarsanız kendı ayarlar 1920 1080 olarak

Dediğiniz şekilde menüden auto fonksiyonunu çalıştırınca 1920*1080 olarak güncelliyor görüntüyü ama çözünürlük 1440*900 kalıyor. Benim anlamadığım nokta görüntü özelliklerinden ekran çözünürlüğünü 1920*1080 seçip uygula dediğimde "out of range" demesi. 1440*900 dediğimde bir problem çıkmıyor ama 21,5" monitörde bu çözünürlük biraz düşük kalmakta. 1920*1080 yapmanın bir yolu olması lazım

• Sorunuma hâla çözüm bulamadım
    başka bir fikri olan yok mu arkadaşlar?
  • Hocam bende bu monitörden düşünüyorum sorun hala devam ediyormu almasak mı acabı
  • ben de bu monitörü yeni aldım buna benzer bir sorun bendede oluyordu çözüm olarak ise şunları uyguladım ilk önce tazeleme hızını 75 olarak ayarlamış bunu 60'a çektim daha sonrada ekran kartının son çıkan driverını(10.4 ati) kurunca sorun düzeldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 32'' 5ms 75hz 1080p monitör
    10 sa. önce açıldı
    LG lcd tv ekran kararma sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sorun tüm ATI'lerde yaşanıyor neredeyse. Çözüm basit. 

ATI Catalyst içinde Overscan parametresini bulun ve overscan oranını %0 a çekin, sorun düzelecektir.

böyle bir yorum görmüştüm bir deneyin isterseniz
  • benimkini dün aldım ati hd4870 ile 1920 1080 60 hz masaüstü bir sorun gözükmüyor
    hatta oyun bile oynadım 1920 1080 çözünürlükte
  • 256 mb onboard ekran kartıyla bu monitörde 1920*1080 çözünürlük kullanabilirmiyim. işlemcim eski p4 tek çekirdek 3.0 ghz.
  • En iyi performans için hangi ekran kartını önerir siniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnryldz

256 mb onboard ekran kartıyla bu monitörde 1920*1080 çözünürlük kullanabilirmiyim. işlemcim eski p4 tek çekirdek 3.0 ghz.

bunun cevabını bende istiyorum
  • Masaüstünde sorunsuz kullanırsınız. Sadece 3D oyunlar için sisteminiz yetersiz kalabilir.
  • arkadaşlar selamlar bn dün asus ml238h 23" mönitör aldım laoptobumu hdmı ile mönitöre bağladım ve çözünürlüğü 1920x1080 yapınca ekranın 4 tarafındanda kesilmeler oldu yani tam ekran olmuyo kısacası görüntü var ama küçük oluyo çözünürlüğü azaltınca tam ekran oluyo ...ancak 1080 deyken oyun açınca full ekran oluyo veya PS3 ü takıca da full ekran oluyo yani sorun windowstayken oluyo windows açıkken 1080 p de tam ekran olmuyo neden acaba yardımcı olursanız sevinirim
  • Arkadaşlar bende bu sorunun çözümünü arıyordum ekran kartını güncelleyeceğim. Ben asus led almıştım ondada aynı sorun vardı sonra çizik farkettim samsung led aldım gine aynı sorun olunca tabi bu sorundan rahatsız oldum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.