Şimdi Ara

LG E2360V-PN İNCELEME (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
23.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cinque

ben dvi dan bağladım

brightness 100
    contrast 65
    sharpness 3(keskinlik)

Color preset 7500K

Gamma0

Mode Standart

ancak calibrize programını öneriyorum onuda yapınca tam oluyo ben memnunum

Kalibre programı derken isim belirtirsen nasıl kullanılacağı şeklinde, elinden öperler =)

Analog kablo kullanıyorum belki ondadır. Renkler çok tuhaf mavi mavi değil sarı sarı değil. hiç bişey doğru değil anlamadım gitti.

Ayrıca alacaklar için tavsiye vermek gerekirse, bende ölü pixel cıkmadı vatandan almıstım. Sizde napın ne edin fiyat farkına bakmadan vatandan alın. Çünkü 1 ölü pixele bile değişim yapıyorlar aklnızda olsun. Kötü yanını belirtmek gerekirse içinden DVI veya HDMI kablo cıkmıyor + monitorün kafası aşağı doğru çok kısıtlı eğiliyor. Başda bu yorumu bende görmüştüm ama hiç önemsememiştim eğilmese nolur demiştim. Monitor bilgisaar masamda ben yatağa uzanıp film izlemek istediğimde monitor kafası havada kalıyor aşağı yeterince eğilmiyor ve farklı acıdan baktığın için görüntü bozuluyor parlaklık gidiyor. Keşke daha açılı bir kafalık kullansalardı. Bunların dışında PS3 de bağladım yok ghosting, yok filmlerde arka ışık sızması, siyah bozukluğu falan filan eser yok. Tertemiz monitor mis gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 27 Nisan 2011; 12:50:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

quote:

Orijinalden alıntı: cinque

ben dvi dan bağladım

brightness 100
    contrast 65
    sharpness 3(keskinlik)

Color preset 7500K

Gamma0

Mode Standart

ancak calibrize programını öneriyorum onuda yapınca tam oluyo ben memnunum

Kalibre programı derken isim belirtirsen nasıl kullanılacağı şeklinde, elinden öperler =)

Analog kablo kullanıyorum belki ondadır. Renkler çok tuhaf mavi mavi değil sarı sarı değil. hiç bişey doğru değil anlamadım gitti.

Ayrıca alacaklar için tavsiye vermek gerekirse, bende ölü pixel cıkmadı vatandan almıstım. Sizde napın ne edin fiyat farkına bakmadan vatandan alın. Çünkü 1 ölü pixele bile değişim yapıyorlar aklnızda olsun. Kötü yanını belirtmek gerekirse içinden DVI veya HDMI kablo cıkmıyor + monitorün kafası aşağı doğru çok kısıtlı eğiliyor. Başda bu yorumu bende görmüştüm ama hiç önemsememiştim eğilmese nolur demiştim. Monitor bilgisaar masamda ben yatağa uzanıp film izlemek istediğimde monitor kafası havada kalıyor aşağı yeterince eğilmiyor ve farklı acıdan baktığın için görüntü bozuluyor parlaklık gidiyor. Keşke daha açılı bir kafalık kullansalardı. Bunların dışında PS3 de bağladım yok ghosting, yok filmlerde arka ışık sızması, siyah bozukluğu falan filan eser yok. Tertemiz monitor mis gibi.

Programın adı Calibrize zaten kullanımı çok basit googleda aratın çıkıyor. Göz zevkinize göre sliderları kaydırarak ortadaki kareyle dıştaki kareyi eşitlemeye çalışıyosunuz o kadar güle güle kullanın

• Konu inceleme yorumlar için teşekkürler bende bu monitörün 21,5 olanını aldım herşey aynı vatanda test ettim 23 le arasında sadece boy farkı var.Model e2260v şuan inceleme filan yapmak istemiyorum analog kabloyla bağlı.en kısa sürede bir dvı kablo alıp küçük bi inceleme yapıcağım.YAnlız aklıma takılan bişey oldu direk vatan mağazadan aldım ödemeyi yaptım monitörü denemek için montaj bölümüne gittim orda garantisini doldurcaklarını sölediler ben monitöre bakarken onlar garanti işlerini hallettiklerini söylediler eve geldim kutuyu açtım tükçe kullanma kılavuzu hatta türkçe hiç bişey yok garantiyle ilgili birşey yok acaba kutuya koymayamı unuttular
    monitöre bir bakışta
    çok şık duruşu olsun dizaynı olsun tam not alır
    ayak demişler sallanıyo olması gerektiği gibi bence sorun yok
    ekran tuşları güzel kaliteli kullanması kolay
    mat ekran arkada monitöre vuran ışıkta kendimi görmüyorum
    görüş açısı baya güzel ıps leer kadar olmasada odamın her yerinden ekranı çevirmeden filim izleyebiliyorum
    renkler filan tatmin etti vga bağlı olduğu için olabilir ama az soluk geldi
    bide biraz fazla göz yoruyo crtye göre
    kutu içeriğinde Dvı kablo veya hdm kablo olabilirdi tükçe kullanım kılavuzu yok monitörde tükçe dil desteğide yok ama gerek yok kullanması kolay

• Arkadaşlar bilmiyorum delircem artık. DVI kabloda aldım ancak hala renkler bi tuhaf özellikle sarı renklerde sorun var. İş yerimde 18" Pro 2000 4kontrast 250MS değerindeki monitor bile daha güzel renk veriyor sanki :S ve çok göz yoruyor. 1 saatden fazla bakamıyorum 23" monitore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 28 Nisan 2011; 9:34:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalçınyaşar

Konu inceleme yorumlar için teşekkürler bende bu monitörün 21,5 olanını aldım herşey aynı vatanda test ettim 23 le arasında sadece boy farkı var.Model e2260v şuan inceleme filan yapmak istemiyorum analog kabloyla bağlı.en kısa sürede bir dvı kablo alıp küçük bi inceleme yapıcağım.YAnlız aklıma takılan bişey oldu direk vatan mağazadan aldım ödemeyi yaptım monitörü denemek için montaj bölümüne gittim orda garantisini doldurcaklarını sölediler ben monitöre bakarken onlar garanti işlerini hallettiklerini söylediler eve geldim kutuyu açtım tükçe kullanma kılavuzu hatta türkçe hiç bişey yok garantiyle ilgili birşey yok acaba kutuya koymayamı unuttular

kutudan bendede Türkçe hiç birşey çıkmadı, garantide. sadece fatura var.

quote:

Arkadaşlar bilmiyorum delircem artık. DVI kabloda aldım ancak hala renkler bi tuhaf özellikle sarı renklerde sorun var. İş yerimde 18" Pro 2000 4kontrast 250MS değerindeki monitor bile daha güzel renk veriyor sanki :S ve çok göz yoruyor. 1 saatden fazla bakamıyorum 23" monitore

banada ilk aldığımda renkler garip gelmişti, monitör setupdan mode a girip standart ı seçtiniz mi? yada kendinize göre ayarladınız mı?

• Mod Normalde zaten.
    Renkl sıcaklığı 7300K tutuyorum.

Rengi kendime göre ayarlamada sorun var zaten. Bir türlü düzgün sarıyı ve maviyi tutturamadım.
    Yabancı forumlarda'da LG nin renk kalibrasyonunun çok zor olduğunu ancak düzgün ayarlar yapıldığında (windows ayarlarıda dahil ati catalist vs) Samsung dahil çoğu monitorden iyi renk kalitesi olduğu söyleniyor. Ancak kimse ayarlarını paylaşmamış 1 arkadaş dışında.
    Renk kalibrasyonu bu kadar zor olan bir monitor için bence herkes renk sıcaklığı ve parlaklık kontrast gibi ayarlarını paylaşsa güzel olur.
  • quote:

Arkadaşlar bilmiyorum delircem artık. DVI kabloda aldım ancak hala renkler bi tuhaf özellikle sarı renklerde sorun var. İş yerimde 18" Pro 2000 4kontrast 250MS değerindeki monitor bile daha güzel renk veriyor sanki :S ve çok göz yoruyor. 1 saatden fazla bakamıyorum 23" monitore

Büyük monitör illa göz yoruyo benimki E2260v 21,5 ama yinede 17 inç göre göz yoruyo.
    Ben direk analogla bağladım monitörü şuanda öğle kullanmaktayım ilk taktım renkler filan çok güzeldi ama az soluktu biraz ayarla şuan renklerin solukluğuda gitti diye bilirim
    parlaklık 75
    contrast 60
    keskinlik 5
    renk 8500k
    gamma 1
    ama analogda bağlı dvı da tutmaya bilir ayarlar
    Bide monitorü takınca NVIDIA control panelden NVIDIA ekran optizasyon sihirbazıyla bir ayar çektim contrast filan gösteriyo renkler filan sırasıyla hepsini gösteriyo gözüne göre ayarlıyosun

• Benim gözüm bozuk galiba =) Buy ayara getirdim. Ama dikkat edersen bence sarılarda bi sorun var dostum, yada mavilerde.. BS player yükledim mesala programı actım BS playerin mavisi bi garip igibi :) Arkadaslar lütfen renk sıcaklığı ve kontrast ayarlarımızı paylasalım.. Tesekkürler.
  • Bende gayet güzel bu ayarlarda senin monitör dvı la bağlıysa farklılık gösterebilir sen biraz ekran kartının ayarlarıyla oyna bence
    kolay gelsin
  • Bende yeni aldım monitörü. Biraz göz yoruyor evet. Gosting olayı var mı bunda?
    Dün ps3 e taktım HDMI'dan görüntü çok iyiydi ya. Bu monitörde ayar tuşlarına uyuz oldum açıkcası. Eski LG'im bile dokunmatikti. Bunda ayar yapmaya çalışırken monitör havaya kalkıyor Bir de çok toz tutuyor ya. Silince de çiziliyor Ama bu fiyata en iyisi bu sanırım. Ben Samsung Bx2350 almaya gittim bunu alıp çıktım. O daha şıktı. 2 HDMI olayı güzeldi ancak 100 lira pahalıydı. O yüzden bunu aldım umarım pişman olmam.
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın
    Benimkinin tuşlar gayet yumuşak belki bana öle geliyodur.zaten ayarını tutturduğunuzda onlarla pek işiniz olmuyacak dert edilecek bi konu deyil :)
    gerçekten fiyat performans olarak güzel bir monitör.
    Acaba kutu içeriğinde türkçe kullanım kulavuzu varmı bende çıkmadıda
  • quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

Bende yeni aldım monitörü. Biraz göz yoruyor evet. Gosting olayı var mı bunda?
    Dün ps3 e taktım HDMI'dan görüntü çok iyiydi ya. Bu monitörde ayar tuşlarına uyuz oldum açıkcası. Eski LG'im bile dokunmatikti. Bunda ayar yapmaya çalışırken monitör havaya kalkıyor Bir de çok toz tutuyor ya. Silince de çiziliyor Ama bu fiyata en iyisi bu sanırım. Ben Samsung Bx2350 almaya gittim bunu alıp çıktım. O daha şıktı. 2 HDMI olayı güzeldi ancak 100 lira pahalıydı. O yüzden bunu aldım umarım pişman olmam.

hayırlı uğurlu olsun inşallah pişman olmayacaksınız...ghosting ile ilgili bilgi yukarda verildi yukarıları okuyarak aşağıya gelin ve ona göre yazın :)

• Monitör bugün elime geçti vatan dan 360 tl ye aldım beğenmediğim tek yani bizim ev ahşap olduğundan . Kafası çok sallanıyor . analog dan bağlar ken kırılacak zannettim çok ince yapmışlar o kadar ince olmasına gerek yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalçınyaşar

Hayırlı olsun güle güle kullanın
    Benimkinin tuşlar gayet yumuşak belki bana öle geliyodur.zaten ayarını tutturduğunuzda onlarla pek işiniz olmuyacak dert edilecek bi konu deyil :)
    gerçekten fiyat performans olarak güzel bir monitör.
    Acaba kutu içeriğinde türkçe kullanım kulavuzu varmı bende çıkmadıda

Saol üstat kutudan İngilizce klavuz çıktı. Ben ps3 ü de bağladığım için tuşlara sık basıyorum :) Biraz göz yoruyor sanki meret
  • quote:

Orijinalden alıntı: WrongWay00

quote:

hayırlı uğurlu olsun inşallah pişman olmayacaksınız...ghosting ile ilgili bilgi yukarda verildi yukarıları okuyarak aşağıya gelin ve ona göre yazın :)

Teşekkür ederim. Okudum yazılanları, başka topiclere de baktım. Dün pc'den Pes oynarken takılmalar yaşadım da bana has bir durum mu diye sordum. Galiba pc takıldı. Çünkü ps3 ile oynadım Pes'i ghostin olmadı. Size bir sorum olacak monitöre kulaklık bağlayan var mı? Ps3 bağlıyken kulaklığı takıyorum ses almak için. O zaman da cızırtı geliyor. Sizde de var mı böyle bir şey. Speaker'da gelmiyor sanırım...

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim. Okudum yazılanları, başka topiclere de baktım. Dün pc'den Pes oynarken takılmalar yaşadım da bana has bir durum mu diye sordum. Galiba pc takıldı. Çünkü ps3 ile oynadım Pes'i ghostin olmadı. Size bir sorum olacak monitöre kulaklık bağlayan var mı? Ps3 bağlıyken kulaklığı takıyorum ses almak için. O zaman da cızırtı geliyor. Sizde de var mı böyle bir şey. Speaker'da gelmiyor sanırım...

Evet PS3 de montördeki ses çıkışına KULAKLIK takınca menülerdeyken cızırtı geliyor. Hoparlör takınca sorun yok. Aynısı bende de var.

• Dün gece vatanbilgisayar'dan aldım bende.Çok şık tasarlanmış gerçekten oldukça iyi.Görüntü olarak beni fazlasıyla tatmin ettiğini söyleyebilirim.Şuan için dvi kabloyla kullanıyorum bi1 ş. Güne hdmi kablo alacağım.
  • quote:

quote:

quote:

benim ps3 üm olmadığı için onu ps3 de deneme şansım olmadı...bilgisayardada müzik seslerini felan hdmı çıkıştan alamıyorum fakat splash playerla mkv blurayler izlemekteyim splash playerın ayarlarında hdmı ses çıkışı bölümünü buldum işaretledim sadece film izlerken sesler monitörün çıkışından geliyor ve çızırtı demeyeyim ama arkada bi "ssss" sesi var bunun duşında konuşmalar felan çok çok net ses gayet net o sss sesini çözemedim çokta uğraşmadım hdmı ses çıkışı ile çalışıyor mu diye baktım çalışıyor dedim tamamdır...ps3 için başka alternatif yok sanırım bu yüzden sana şart bu işi çözmek :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim ps3 üm olmadığı için onu ps3 de deneme şansım olmadı...bilgisayardada müzik seslerini felan hdmı çıkıştan alamıyorum fakat splash playerla mkv blurayler izlemekteyim splash playerın ayarlarında hdmı ses çıkışı bölümünü buldum işaretledim sadece film izlerken sesler monitörün çıkışından geliyor ve çızırtı demeyeyim ama arkada bi "ssss" sesi var bunun duşında konuşmalar felan çok çok net ses gayet net o sss sesini çözemedim çokta uğraşmadım hdmı ses çıkışı ile çalışıyor mu diye baktım çalışıyor dedim tamamdır...ps3 için başka alternatif yok sanırım bu yüzden sana şart bu işi çözmek :)

sürekli ses almak için, denetim masası>ses>Dijital ses HDMI sağ tık>varsayılan aygıt olarak ayarla , bunları yaptınız mı?

• bak bu hiç aklıma bile gelmedi dostum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WrongWay00 -- 30 Nisan 2011; 17:33:24 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.