Şimdi Ara

LG G2 ANA KONU (5646. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113.147
Cevap
482
Favori
3.851.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56445645564656475648
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şarj yüzdesinin hiç artmaması ilginçmiş. Siz günde kaç defa şarja takıyorsunuz mesela? Ben 4-5 tkıyordum mesela. Hatta yüzde 30 larda 40 larda telefon kapanıyordu bile. Anakart sıkıntısı olduğunu pek sanmıyorum. Ayrıca stock rom, custom rom vs. hangi sistemi kullanıyorsunuz?
  • babapars kullanıcısına yanıt
    letgo da bazen parça parça cihazı satanlar oluyor pil bulabilirsiniz belki baktınızmı oraya
  • Lamborghini61 L kullanıcısına yanıt
    Telefon babamın sadece telefon görüşmesi için kullanılır oyun İnternet yok stock rom var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pqrst P kullanıcısına yanıt
    Bakıyorum şimdilik birşey yok zaten letgo sahtekar dolu ekranı kırık telefona da aynı parayı istiyorlar hiç açılmayan perte çıkmış telefona da aynı parayı istiyorlar

• Şimdiye kadar donanımsal sorunu olmayan G2 lerde, yazılımsal gibi şüphe uyandıran G2 lerde ben hep stock rom yüklü olduğunu gördüm. Benim size tavsiyem var ise bir yedekte telefon, babanız onu kullansın. Bu G2'yi icabında yedekleyin foto, video vs. Sonra da temiz bir rom atın. Lineage OS 16 atın atacaksanız. Lineage OS 17.1 atmayın şimdilik yeni çıktı daha bug vs. halledecekler. Bi de gerçekten merak ediyorum babanıza sorar mısnız? Günde ortalama kaç defa şarja takıyordu?
    Hocam yazılımdan olsa en azımdan kapalı halde iken şarj olması gerekir diye düşünüyorum zira yazılımın etkin olması cihazın çalışması gerek.
    Babam telefonu sık şarja takmaz yani pil sağlamdı hiç şu kadar kaldı da kapandı demedi.
    Sabah 100 de şarjdan çekince ertesi gün 15.00 gibi yüzde 15 falan kalıyormuş şarja takıp full şarj edip ertesi günü o şarjla bitirip yatarken takıyormuş zaten pilde şişme vs görmedim

• Valla şaşırdım. Pil sağlam, telefon sağlam, şarja takınca bildirim ledi vs. yanıp şarj oluyor. Ama pil yüzdesi artmıyor. Valla ilginçmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Hocam yazılımdan olsa en azımdan kapalı halde iken şarj olması gerekir diye düşünüyorum zira yazılımın etkin olması cihazın çalışması gerek.
    Babam telefonu sık şarja takmaz yani pil sağlamdı hiç şu kadar kaldı da kapandı demedi.
    Sabah 100 de şarjdan çekince ertesi gün 15.00 gibi yüzde 15 falan kalıyormuş şarja takıp full şarj edip ertesi günü o şarjla bitirip yatarken takıyormuş zaten pilde şişme vs görmedim
    Dostum sadece bir öneri. Şarj soketi tozlu olunca da şarj etmeyebiliyor. İçini sert bir şekilde üflersen belki düzelebilir.

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    İlk başta onu denedim hocam

Bende birşey anlamadım sabah tüm soketlerini söktüm temizledim topladım işte bi yedek batarya olsaydı onu deneyecektim bakalım belki bi donör telefon alırım

• Müdür aklıma geldi söylemezsem olmaz. Diyeceksin ki bu da bataryaya kafayı taktı:)) Ama önemli olabilir. Benim öldü dediğim orijinal batarya hangi uygulamadan bakarsan bak(AIDA64, CPU-Z vs.) batarya sağlığı yüzde yüz gösteriyordu. Halbuki öleli çok olmuştu. Ben diyorum ki bataryanın ölçüm devresi mefta olmuş olabilir. Zaten hep sağlam gösteriyo böyle bi ilginçliği var. Belki de temiz temiz şarj oluyo ama yanlış gösteriyor olabilir. Hala anakart arızası ihtimali bana daha zayıf geliyor. Kimi milletin telinde wifi, sim kısmı falan ölüyo anakart arızasından ama senin dediğin problemi buna bağlayamıyorum. Bataryanın kendi basit devresi olduğu için. Mesela bi denesene. Tak şarja bir saat falan aç kullan ne olacak. Güm diye kapanırsa anla ki şarj olmamış. Ama götürüyosa epey normal kullanım süresi şeklinde. O zaman kesin batarya da bi sorun vardır.
    Bende accubattery ile bi denemek istiyorum o kadar yıldır telefon kullanırım en garip bu arıza ile karşılaştım

• Merhaba
    twrp.me veya TWRP uygulaması üzerinden cihazınıza yuklediğiniz kurtarma imaji (sürüm 2.8.7.0) beş yıl evvel yayımlanmış. Dolayısıyla güncel Android ROM'larinin hiçbirini mevcut TWRP sürümü ile cihazınıza kuramazsınız.

Güncel Android ROM'ları cihazınıza kurmak icin "blasgator" takma isimli geliştiricinin yayımladığı daha güncel kurtarma imajlarını kullanmalısınız.
    Aşağıdaki linkten cihazınıza uygun olanı indirebilirsiniz.

XDA konusu:
    XDA Developers
    [TWRP][3.3.1-0][BUMP][All Models] TWRP w/ Thermal F2FS [2019.12.23]
    https://forum.xda-developers.com/lg-g2/development/twrp-twrp-2-8-0-0-kernel-f2fs-tools-t2898705

Veyahut LineageOS'u indirdiğiniz sayfada yer alan Lineage Recovery'i kullanabilirsiniz.

Blasgator'un TWRP sürümünü yüklemek icin; indirdiğiniz zip dosyasini, hâlihazırda yüklü olan TWRP sürümü üzerinden yükleyip TWRP'yi yeniden başlatın. Alternatif olarak, cihaz bilgisayara bağlı ise Adb Sideload ile yükleyebilirsiniz.

Lineage Recovery'yi yüklemek için ise; indirdiğiniz imaji TWRP üzerinde yer alan Terminal vasıtasıyla "dd" komutunu kullanarak yükleyin.

"dd if=/dosyadizini/dosyaismi.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/recovery"

Alternatif olarak, cihaz bilgisayara bağli ise Adb Shell ile yükleme yapabilirsiniz.

Sadece ROM'u kurmak istiyorum, fazlasına gerek yok diyorsanız; Lineage Recovery, fazlasını arıyorum, bu işlerle haşir neşir olacağim,yedekler alıp-geri dönecegim, modlamalar yapacağım, bana daha fazlası lazım diyorsaniz; TWRP tercih etmenizi tavsiye ederim.
    Ancak ufak bir uyari yapayim, XDA'de yer alan konuya TWRP'nin güncel sürümlerini kullanan bazı kisiler şebeke problemi yaşadığını yazmış. Dikkatli olmakta fayda var.

Sonrasi zaten daha once denediğiniz ROM yükleme işlemi.

Son olarak, bir sorun yaşadığınız zaman lütfen aldığınız hata mesajının ne olduğunu söyleyin. Söyleyin ki sorun daha çabuk netleşsin, daha çabuk çözüme ulaşın. En nihayetinde kimse müneccim degil, sorunun ne olduğunu uzaktan anlayamaz sadece tahmin edebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde ekranı bataryası vs sağlam bir LG G2 var. 2 Sene önce Rom atarken yanlış bir şeyler yapmıştım. Evde duruyor öyle vaktim de bol acaba bunu kurtarma yolu var mıdır?
    Telefon şarj alıyor ama açılmıyor.
  • Bu telefon lg yi lg yapan telefondu! Ne kadar uzucu ki diger g serilerinde cuvalladilar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Santiz kullanıcısına yanıt
    ekranda yazı çıkıyor mı ve lg nin pc uygulamasına cihaz baglanıyor mu ?
  • Ekranda yazı çıkmıyor pcde uygamada gözükmüyor.

• Santiz kullanıcısına yanıt
    Cihaz açma kapama tuşuna tepki vermiyorsa kurtarmaniz zor

• Selamlar telefonum arızalandığı için LG g2'ye döndüm, ama telefonun 2 ciddi sıkıntısı var. Birincisi rehbere girmiyor, android.process.acore durduruldu hatası verip duruyor. Wipe data denedim düzelmedi. Rom yüklemeyi denedim PC deki yazılım belli bir yüzdede hata veriyor. Bu hatayı ekranı yataya çevirince de veriyor. Çok can sıkıcı, birşeyler yazarken ard arda çıkıyor sinir ediyor. Sim takmanın bir anlamı yok yani.

İkincisi wifi hızı çok kötü, 50 mbit internet modemin dibine girmeme rağmen 3 5 mbitte sürünüyor, maksimum 3 çubuk çekiyor. Diğer telefonlarda böyle bir sıkıntı yok. Var mıdır bunların çözümü?

• MHEC kullanıcısına yanıt
    Twrp ile rom kurmayı denediniz mi

• 
Sayfa: önceki 56445645564656475648
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.