Şimdi Ara

lg g2 ekran kararma sorunu ve ÇÖZÜMÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
3
Favori
46.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • "Telefonu rootlayıp Xposed kurun. Disable Proximity Sensor modülünü indirin.Sorununuz çözülecektir."
    Başka bi konuda yazılmış denedim oldu arkadaşlar denemenizi tavsiye ederim.
  • G2 4.4.2 kurulu iken evet bu sorunu ayni konuda ki gibi duzeltmistim. Fakat suan ayni sorunu 5.0.2 yani lollipop kurulu iken hidden menu ye girdigimde

Device test te, invidual test secenegi cikmiyor ne yazik ki, baska bir sekme altinda mi acaba aradim fakat bulamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalıcı çözümü Xposed modüllerinden Sensor Disabler'ı indirip yandaki menüden proximity Sensor'ü disable konuma getirmek. Kökünden kapatıyor.

Düzenleme: Yukarıdaki arkadaş da yazmış. Tek kötü yanı whatsapp ses kayıtlarında kulağa götürünce sesi ahizeden verme özelliği de devre dışı kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angel of the Lord -- 23 Nisan 2016; 21:07:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angel of the Lord

Kalıcı çözümü Xposed modüllerinden Sensor Disabler'ı indirip yandaki menüden proximity Sensor'ü disable konuma getirmek. Kökünden kapatıyor.

Düzenleme: Yukarıdaki arkadaş da yazmış. Tek kötü yanı whatsapp ses kayıtlarında kulağa götürünce sesi ahizeden verme özelliği de devre dışı kalıyor.

Hocam tamam anliyorum ben sizi de, bunun root ile rom ile alakasi yok, markanin g2 serisinde kronik sorun gibi bir durum. 4.4.2 yaziliminda ki hidden menu ile 5.0.2 hidden menu arasinda farklilik var. 4.4.2 hidden menuden sensor testini uygulayarak bu sorunu cozebiliyoduk fakat 5.0.2 de isler biraz karisik test nasil yapilir, video resim herhangi bir kaynak bilgi bulamadim. Illa ki var oldugunu dusunuyorum, eger bilen bulan biri varsa yardimci olsun gozunu seveyim ne cektim su telefondan rootlamak istemeyen insanin sucu ne anlamiyorum.

• seegoo kullanıcısına yanıt
    Ben bunu donanımdan ötürü yapıyorum. Ekran kırık ve kırığın bir kısmı sensörün üzerinden geçiyor. Önünde bir şey varmış gibi ekran açılmıyor çağrıda siyah ekrandan çıkamıyorum. Böyle bir durumda tek çare bu yani.

• Hocam bizim sorunlarımız farklı o zaman senin tamamen donanımsal, bizim ki si ne yazık ki yazılımsal.
    Yardımların için teşekkür ederim.
  • imkanı yok bulamadım çözümü kitkata dönmekte buldum sensör düzeldi.
    lollipopda aosp romlarda bi çözüm bulamadım
  • özellikle sorun kasa/ekran değişimi sonrası olduysa sensörle ekran arasındaki plastik parça deforme olmuş ya da delikleri sensörü kısmen tıkıyor olabilir. ben başka bir plastik parça takarak hallettim ve knock on da çalışmaya başladı. daha önce kitkata dönüp sensör ayarlarıyla oynamıştım fakat ya aranırken ya ararken yine siyah ekran çöküyordu kesin çözüm bulamamıştım. bu plastik parçayı değiştirerek sorun çözüldü. youtube'da da bir video var, plastik parça yoksa elinizde siyah bir elektrik bandını sensörünüzün deliklerine göre kesip bu plastik parçanın yerine takabilirsiniz. plastik parçayı hiç takmazsanız yani çıkartırsanız sensör sorunları yine yaşarsınız. sensörü telefondan sökerseniz de sorununuz kalkar ancak görüşmelerde telefonu kulağınıza götürdüğünüzde ekran kararmaz yanlışlıkla yüzünüz ve kulağınız telefona değip görüşmenizi sonlandırabilir...

düzeltilmesi/değişmesi gereken parça:

lg g2 ekran kararma sorunu ve ÇÖZÜMÜ

• arkadaşlar olaya kesin çözüm ile nokta koymaya geldim biraz okuma biraz resim biraz kendi bilgilerim ile çözdüm. yukardaki arkadaşın dediği gibi diğer ekrandan plastik parçamı taktım ve sensörlerin geldiği kısmın morumsu bir rengi var (ekran üzerinde). elinize ince uçlu bir tornavida alıp arka taraftan o boyayı silin sensör mükemmel çalışacak. bu sorunda çözmüyorsa artık yapacak hiçbişey diyorum. ama kesinlikle çözecek
  • S.a arkadaşlar. Bende de ekran kararma sorunu var 1 yıldır cebellesiyorum şununla telefonda lolipop 5.2 android sürüm var. Biriniz yardımcı olun Allahınızı severseniz isyanlardayım.

• Lollipopta:

1. Device test

2. Servis Menü - auto test

3. Auto detected item menüsü açılacak ve "don't touch proximity sensor test" yazısı çıkacak. Altta iki seçenek çıkacak "pass" ve "fail" olarak. Siz fail'i seçeceksiniz.

Daha sonra gelen ekranda sensöre parmağınızı koyun çekin bir kaç defa. "FAR" yazan kısım "NEAR" olacak. Up'a basarak denemenizi tavsiye ediyorum, her ne kadar fonksiyonsuz gibi gözükse de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Didaskalia

Lollipopta:

1. Device test

2. Servis Menü - auto test

3. Auto detected item menüsü açılacak ve "don't touch proximity sensor test" yazısı çıkacak. Altta iki seçenek çıkacak "pass" ve "fail" olarak. Siz fail'i seçeceksiniz.

Daha sonra gelen ekranda sensöre parmağınızı koyun çekin bir kaç defa. "FAR" yazan kısım "NEAR" olacak. Up'a basarak denemenizi tavsiye ediyorum, her ne kadar fonksiyonsuz gibi gözükse de.

nihayet telefonu kırmadan bir çözüm çıktı. çok teşekkür ederim hocam lolipop sürüm androidde işe yaradı

• Merhaba arkadaşlar konuya gerçek bir açıklık getireyim. Benimde başıma gelen bu olayda esas sorunu buldum. LG G2 telefonumun ekranını kendim değiştirmem sebebiyle çıkan ekran ve taktığım ekranı karşılaştırdım. Sonuç olarak sensörün üzerine yerleştiği yumuşak plastik parçanın yeni ekranda yerine tam oturmadığını gördüm. Maket bıçağı veya bistüri gibi bir keskin aletle yanındaki çapakları temizleyip yumuşak plastik parçayı yerine tam oturtunca sorunu çözdüm.

Kasa değişimi sonrası, çift tıklama ile ekranın açılmaması ve arama sırasında ekranın kararıp geri aydınlanmaması sorunu yaşayan arkadaşlar, sorunu anlattığım şekilde çözebilirler.

Cihazın menüsüne girerek yapılan sensörün yeniden kalibrasyonu işlemi sadece yüzeyel olarak sorunun üzerinin örtülmesi olacaktır. En iyi ve kalıcı yöntem sorunun bizzat kendisinin anlattığım şekilde ortadan kaldırılmasıdır.

Bahsettiğim parça yukarıda bir arkadaşın gösterdiği şu parçadır;
     lg g2 ekran kararma sorunu ve ÇÖZÜMÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 4 Temmuz 2017; 15:54:20 >

• Arkadaşlar herkese kolay gele elimde 2 adet lg telefon var biri e 460 diğeri d682 2 telefonuda alalı 3 yıl oldu ikisininde ana kartları kendiliğinden root yapılmadan yandı ve lg bu durumun kronik olmadığını idda ediyor ve ikisi için 1400 tl nakit para talep ediyor ayrıca 6 ay garanti veriyor yeni ana kartlar için. Hepsinden tuhafı bu anakartları servis dışında biryerden bulmak mümkün olmuyor telefonsuz kaldık bana yardımcı olabilecek birileri varmı? servis seve seve siz bu parayı ödeyeceksiniz yoksa telefonsuz kalırsınız demiyoda bunu ifade eder nitelikte ifadeler kullanıyor ana merkezide aradım onlarda servisin doğru söylediğini ifade ediyor eminim bu durum sadece benim başıma gelmemiştir. Lütfen bana yardımcı olun
    tel:05378700003
  • saolsn müdür calıştı hakketten ellerine sağlık teşekkür ettim.
  • Kuzenimin ekranı kırılmıştı, ekranı değiştirdik, bu sorun başgösterdi.
    Burada yazılanları uyguladık düzeldi.
    Demek ki LG G2 lerde ekran değişiminden sonra mutlaka sensör kalibrasyonu veya testi yapmak gerekiyor
    Bu bilgiyi paylaşanların emeklerine ve klavyelerine sağlık
  • Benim g2 nin bataryasi 25 lere düştüğünde bu sorun oluyor nedense. Anlamadim gitti. Kalibrasyonda yapsam,batarya azalinca tekrar yapıyor. G2 den kopamiyoruz. Cogu pahali telefonla ayni bence.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.