< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend. -- 10 Ocak 2021; 20:47:10 > |
Bildirim
Canlı Yayın Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend. -- 10 Ocak 2021; 20:47:10 > |
Ve nihayet bilgisayar gerektirmeden tam olarak stock ROM'a dönmek için olan script'imi tamamladım. Artık stock ROM'a dönmek için PC'ye ihtiyaç duymayacaksınız. Peki bunu yapanlar yokmuydu? Vardı ama o paketlerdeki yazılım bizim telefonumzun fabrika yazılımı değil, başka ülkelerin yazılımlarıydı. Ayrıca hiçbiri download moddaki "ROOTED" durumunu "UNROOTED" olarak değiştiremiyordu. Tabi birde OTA durumu var. Diğer paketlerde OTA alınamıyordu. Benim hazırladığım paket cihazı tamamen stock'a döndürdüğü için, OTA'larda bir problem olmuyor.
Paket paket dediğim aslında CWM'den yüklenebilen bir zip. Paket dememin sebebi boyutunun 2 GB olması. İçerisinde D802TR10c kod adlı JellyBean stock ROM'u bulunuyor. Hem stock ROM'a dönmek için, hemde JellyBean'a dönmek isteyenler için güzel olacaktır. Kitkat'a yükseltmek isteyenler OTA üzerinden yükseltebilirler. Dosyanın upload işlemine akşam başlayacağım. Sabaha karşı da konusunu açarım, yada açmam burada paylaşırım. Stock ROM'a dönmek isteyip de, ya da telefonu servise verecekler için TOT işlemleri ile uğraşmak istemeyenler/uğraşayamayanlar veya PC'e erişimi olmayanlar/kısıtlı olanlar için iyi bir paket olur umarım. |
Bu sıralar AOSP romlar revaçta çok fazla soran oluyor, buraya ufak bir rehber/işlem sırası yazayım belki faydası dokunur.
Linkler XDA forumun dan alınmıştır. Yapacağınız işlemler den tamamen kendiniz sorumlusunuz. Hiç bir şekilde mesuliyet kabul etmiyorum. Cihazınız bozulur veya çökerse sorumluluğun tamamen size ait olduğunu bilerek işlem yapınız. Ben sadece yardıma ihtiyacı olan veya işlem sırasını unutanlar için bunları yazıyorum. Her romun kendine özel işlem sırası veya dosyaları olabileceğini unutmayın bu yüzden indirdiğiniz romların ana konusun dan işlem sırasına ve gerekli dosyalara mutlaka bakın. ALTTA ANLATMIŞ OLDUĞUM İŞLEM SIRASI KENDİ KULLANDIĞIM İŞLEM SIRASIDIR. TEKRAR EDİYORUM CİHAZINIZIN BAŞINA GELECEK HİÇ BİR ZARARDAN SORUMLU DEĞİLİM.! Stock 5.0.2 Lollipop rom dan Android 7.1.1 (ResurrectionRemix Rom) Geçme işlemi. (Root edilmiş TWRP Yüklü cihazlar için.) Bu anlatım LG G2 D802 TR CİHAZINA GÖRE YAPILMIŞTIR. Not: Tamamen temiz kurulum üzerine anlatım yapılmıştır. Bu işlemleri yaparken OTG kablosu Ve USB Bellek gereklidir. Full wipe yapınca işletim sistemi dahi cihazdaki her şey silinecektir. Bu yüzden otg yoluyla usb bellek takılarak rom ve gerekli dosyalar yüklenecek. Gerekli dosyalar ve linkler: 1-) Cihazımıza uygun en güncel TWRP sürümü Link:http://www.gregtwallace.com/lgg2-projects/twrp/ 2-) Bootstacks Link;https://forum.xda-developers.com/lg-g2/development/boot-g2-hybrid-bootstacks-t3183219 3-) Resurrectionremix rom (Official sürümünün en güncelini tavsiye ederim.) LİNK:https://sourceforge.net/projects/resurrectionremix/files/d802/Nougat/ 4-) Gapps PLATFORM: ARM ANDORİD: 7.1 SEÇİLECEK! VARİANT: SİZE KALMIŞ İSTEDİĞİNİZİ SEÇEBİLİRSİNİZ BEN NANO TAVSİYE EDERİM. LİNK:http://opengapps.org/ Kurulum: İNDİRDİĞİMİZ BÜTÜN DOSYALARI USB BELLEĞİMİZE ATALIM VE İŞLEME BAŞLAYALIM. 1-) Cihazımıza uygun indirdiğimiz en güncel TWRP versiyonunu yükleyelim. 2-) Gelişmiş Temizlik menüsünden Full wipe yapalım. ( Yani bütün kutucukları işaretleyin.) NOT: İşletim sistemi dahi cihazda bulunan her şey silinecektir. Tekrar dan rom yüklemezseniz cihaz hiç bir şekilde açılmaz. 3-) Cihazımıza uygun BOOTSTACKS dosyasını TWRP’den Flashlayalım. Sistemi yeniden başlat yazısına TIKLAMADAN, TWRP ana menüsüne dönerek reboot kısmından reboot recovery seçelim.( Bu işlem sırasın da cihaz logo da kalırsa korkmanıza gerek yok Ses açma kapama ve güç tuşu kombinasyonu ile TWRP girebilirsiniz.) Kombinasyon: Cihaz kapanana kadar ses kısma ve power tuşuna basılı tutun. LG logosu gözükünce bütün tuşları bırakıp hızlıca ses kısma ve ses açma tuşuna aynı anda basılı tutun. Beyaz bir ekran gelecek. Tuşları bırakın ve ses kısma tuşu ile 2 seçenekte de alt daki yazının üstüne gelip power tuşuna basıns TWRP girmiş olacaksınız. 4-) TWRP sürümü eski sürüme düştüyse tekrar en güncel TWRP versiyonunu Flashlayarak tekrardan reboot recovery diyelim. 5-) Cihazımıza uygun indirdiğimiz romu flashlayalım. 6-) Cihazımıza uygun indirdiğimiz Gapps’ı flashlayalım. İşlem bitince altta çıkan wipe cache/dalvik yazısına tıklayalım, ardından sistemi yeniden başlat yazısına tıklayalım. İşlemler bu kadar her şeyi doğru yaptıysanız, Önce LG logosu Ardından RR Rom logosu ekrana çıkacak ve yaklaşık 10 dakika sonra cihazınız sorunsuz açılacaktır. ResurrectionRemix Rom Güncelleme : Not bu anlatım kirli kurulum üzerine yapılmıştır. Temiz kurulum için bir üstteki işlemleri yapmamız gereklidir. Bu kurulumda resim video gibi cihazda bulunan verileriniz silinmez. 1-) Güncel rom dosyası TWRP den Flashlanır. 2-) Güncel Gapps Dosyası TWRP den Flashlanır. 3-) Gapps flashladık dan sonra altta çıkan Wipe Cache/dalvik yazısına tıklanır. VEYA: Gelişmiş temizlik bölümüne gidilerek Sadece: Wipe cache ve dalvik seçeneği seçilir. 4-) Sistem yeniden başlatılır. İşlem bu kadar indirdiğiniz dosyalar da bir sorun yoksa ve geliştirici farklı bir yükleme talimatı vermediyse, Önce LG logosu Ardından RR Rom logosu ekrana gelecektir. Yaklaşık 10 dakika sonra cihazınız açılacaktır. Not: Hiçbir karşılık beklemiyorum. Size bir faydam olduysa bir hayır duanız yeterli. |
Konuyu hortlatmak gibi bir niyetim yok ama sene oldu 2021 lg g2 snapdragon 800 ile ihtiyaçları hala karşılamaya devam ediyor. 3 senededir Cloudy 3.3 rom kullanıyorum. Tabiki seneler yıprattı işlemciyi, bataryayı ilk zamanki gibi doğal olarak değil ama lg mühendislerine sadece g2 için ayrıca teşekkür etmek gerekli. 4, 5 için ne yazıkki aynı cümleleri kuramıyorum. Lg g2 (2021) cihazını Lg piyasaya sürmeyi ciddi ciddi düşünmeli. Efsane yaşatılmalı.
|
ah ah. Efsane cihaz. Efsane konu. Ara sıra girer bakarım. Nasıl özledim seni bir bilsen.
|
Merhaba Arkadaşlar,
Ressurrection Remix Aralık güvenlik güncelleştirilmiş yeni sürümü paylaşıldı. İNDİRME LİNKLERİ: https://sourceforge.net/projects/resurrectionremix/files/d802/ DİREKT İNDİRME: RR-N-v5.8.5-20171217-d802-Final.zip https://sourceforge.net/projects/resurrectionremix/files/d802/RR-N-v5.8.5-20171217-d802-Final.zip/download |
duygulandırdınız be mübarekler , bir LG G2 bidaha gelir mi bilmem ama çok çok çok severek kullandığım ilk akıllı telefonum kendileri , hala da kullanmaya devam ediyorum , ALLAH uzun ömürler ve bol romlar versin LG G2 lerimize :)
|
Eee seçenekler azaldı eskiden hangisini yüklesem deyip kararsız kalıyorduk şimdi yüklenecek ne var diye soruyoruz.
|
ne cihazmis şu g2 android 9.0 pie da gördü.
https://forum.xda-developers.com/lg-g2/development/rom-aospextended-rom-v6-0-t3843049 |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|