Şimdi Ara

LG G4 Custom ROM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar LG G3'den sonra ülkemize G4'ü TR kodu ile getirdi. Buda root işlemini uygularken çeşitli farklılıklara sebep oldu. H815 modele sahip olanlar farklı h815tr modele sahip olanlar farklı yöntemler ile root yaptılar. Acaba h815tr modeline root yaptıkdan sonra verdiğim romu yüklersem bir sorun olur mu? Bildiğim kadarıyla tr kodlu cihazlarda donanımsal bir fark yok ama işi bilen bir yazarsa sevinirim.

https://download.cyanogenmod.org/?device=h815

• gorkem1398 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    TR modeli Lolipop romlar rootlanabiliyor evet. Ama Bootloader kilidi açılmadığı için custom recovery kuramıyoruz. Ve tabiki custom rom da kuramıyoruz. Yani CM romu unutun. Cihaz MM a güncellendikten sonra rootu da unutun. H815TR modeline bootloader unlock desteği vermeyi düşünmüyor LG. Geçen developer forumuna konu açmıştım adamlar açık açık söylemiş böyle bi planımız yok diye. Yani uzun lafın kısası bi babayiğitin çıkıp bootloader kilini resmi olmayan yollardan kırmasını bekliyoruz. Ama buda olacak gibi değil. Büyük ihtimalle TR modelinin bootloaderı hiç açılmayacak yani hiç custom rom yükleyemeyeceğiz. Bir haftada telefondan sıkıldım. Eğer telefonu almadıysanız sakın TR almayın. Hatta sonunda herhangi bir harf olmasın. Düz H815 bulun nerden buluyorsanız eğer root ve custom rom sizin için önemli ise. Umarım açıklayıcı olmuştur.
    Bu arada bootloader kilidi hiç açılmayacak derken ciddiyim. Motorola aynı kilidi yıllardır kullanıyor henüz kırılamamış. Ya LG resmi destek verecek yada hiç. Resmi destek içinde 1-2 kişinin mail atması yeterli olmuyor. Toplanmak lazım ama çoğu kişinin umrumda değil root custom rom vs. Ama kamarası iyi telefonun kamarası.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanirmak

Merhaba.
    TR modeli Lolipop romlar rootlanabiliyor evet. Ama Bootloader kilidi açılmadığı için custom recovery kuramıyoruz. Ve tabiki custom rom da kuramıyoruz. Yani CM romu unutun. Cihaz MM a güncellendikten sonra rootu da unutun. H815TR modeline bootloader unlock desteği vermeyi düşünmüyor LG. Geçen developer forumuna konu açmıştım adamlar açık açık söylemiş böyle bi planımız yok diye. Yani uzun lafın kısası bi babayiğitin çıkıp bootloader kilini resmi olmayan yollardan kırmasını bekliyoruz. Ama buda olacak gibi değil. Büyük ihtimalle TR modelinin bootloaderı hiç açılmayacak yani hiç custom rom yükleyemeyeceğiz. Bir haftada telefondan sıkıldım. Eğer telefonu almadıysanız sakın TR almayın. Hatta sonunda herhangi bir harf olmasın. Düz H815 bulun nerden buluyorsanız eğer root ve custom rom sizin için önemli ise. Umarım açıklayıcı olmuştur.
    Bu arada bootloader kilidi hiç açılmayacak derken ciddiyim. Motorola aynı kilidi yıllardır kullanıyor henüz kırılamamış. Ya LG resmi destek verecek yada hiç. Resmi destek içinde 1-2 kişinin mail atması yeterli olmuyor. Toplanmak lazım ama çoğu kişinin umrumda değil root custom rom vs. Ama kamarası iyi telefonun kamarası.

pekli acaba diğer tr kodlu lg cihazları içinde aynı durum söz konusu mu? Ayrıca bilgilendirdiğiniz için sağolun

hocam hepsi aynı. Kısaca özetleyeyim. Sadece ve sadece H815 modeline(avrupa modeli) custom rom yükleyebilirsiniz şimdilik.
  • quote:

hocam hepsi aynı. Kısaca özetleyeyim. Sadece ve sadece H815 modeline(avrupa modeli) custom rom yükleyebilirsiniz şimdilik.

diğer cihazlar derken farklı bir lg telefonu demek istedim hocam yani lg v10 içinde tr kodlu modellerde böyle bir fark olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkem1398 -- 5 Ocak 2016; 1:46:09 >
    Evet az önce araştırdım sizin için aynı problem devam. Henüz Trdeki V10lar rootlanamıyorlar bile gördüğüm kadarıyla.
  • quote:

Evet az önce araştırdım sizin için aynı problem devam. Henüz Trdeki V10lar rootlanamıyorlar bile gördüğüm kadarıyla.

teşekkürler çok yardımcı oldunuz
  • Hocam merhaba biraz hortlatmis gibi oldu ama hala aynı muhabbet geçerli mi ? Benimde g4 cihazım var yükleme yapmadan buraya bir bakayım dedim iyiki bakmisim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G3 cihazım d855tr iken d855 romlarını rahatca yüklüyordum da ondan sordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.