< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
★★★ LG G6 ANA KONU ★★★ (424. sayfa)
-
-
açılmadı / sanırım açılmayacak... taa ki çıkıp birisi "ulen bende bu telefon için exploit bulmazsam" diyene kadar
-
Cevabınız için teşekkür ederim :)
-
önemli değil :) Telegram'da LG G6 Bootloader Exploit grubu var (https://t.me/LGG6BootloaderExploit) burada tersine mühendislik programları da mevcut diye hatırlıyorum. Ben zamanım olunca (inşallah seneye ) bu telefonu bayağı kurcalayacağım. Bakalım uğraşacağımıza değecekmi
-
Arkadaşlar telefona type c çoklayıcı ile mause klavye bağlamayı düşünüyorum. Aşağıda linkini bıraktığım ürün dikkatimi çekti. Üzerinde güç girişi de bulunuyor. Sizce bu ürünü telefona taksam düzgün çalışır mı? Yani telefon destekler mi?
m.trendyol.comOnline Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyolhttps://m.trendyol.com/baseus/orijinal-4-lu-usb-port-coklayici-adaptor-usb-3-0-1x-usb-2-0-3x-micro-usb-1x-p-43307115?boutiqueId=518609&merchantId=109822
Bu arada sevgili g6'yı 2 seneden uzun süredir kullanıyorum. Ghostscreen ve batarya performansının %70'e düşmesi dışında ciddi bir sorunu yok. Uygulama çokluğundan dolayı arayüz biraz yavaş o kadar. (Kesinlikle keyifli pubg oynanmıyor. LoL oynarken nadiren lag olabilir)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saklanmayansobe -- 21 Ocak 2021; 19:21:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar donanım olarak çokta kötü olmamasina rağmen bir telefon normal kullanımda neden kasar ya. 2015 2016 samsung j7 ler bile kasmıyor bizim g6 4 ram güzel bir işlemci olmasina rağmen menülerde sosyal medyada gecislerde falan bazen kasar gibi oluyor. Birde güncelleme sonrası orta tuşa basınca sürekli ana ekran mı hızlı ekran mi diye soruyor sinir etti. Sizin çözümleriniz ne oluyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben Google, Chrome, Play Müzik, Play Film vb tüm Google uygulamalarını kaldırdım baya fark etti. Opera tarayıcı kullanıyorum.
Ana ekran mı hızlı ekran mı diye bende hiç sormuyor onu bilemedim. Android 8 ile kullanıyorum. -
Yaklaşık bir sene önce sadece arka kapağının alt tarafında ufak kırıklar ile 850 TL'ye aldığım LG G6 ilk zamanlar büyük, kaliteli ekranı ve iyi performansı ile beni büyülese de önce Android 8 sonra gelmesiyle 9 güncellemesini yapmam ile her gün beni kanser etmeye başlamıştı. Gerçekten işlemcisi (ki bu da kötü değil idare eder bir işlemci) ve ön kamerası hariç bu kadar güzel bir telefonu nasıl bu kadar çabuk çöp edebilirler diye hayret ediyordum her dakika. Bir ara Android 8'e dönüş yaptım ancak pek bir değişiklik görmeyince madem kasıyor en azından güzel görünerek kassın diye düşünerek tekrar 9 güncellemesini kurmuştum.
Dün itibariyle biraz uğraşarak Android 7 yani telefonun çıktığı Android sürümünü cihaza geri yükledim. Telefon harika oldu. Bazı yerlerdeki takılmalar ( örneğin açılışta sim pini sorma ekranı gibi ) devam etse de genel anlamda performansı çok güzel oldu. Sırf bunu yazmak için üyelik açtım halen aktif olarak bu kanseri kullanan varsa çeksin Android 7'ye baya fark ediyor.
7'de birkaç sıkıntı gördüm bunlardan ilki tabiki sanal tuşların kapatılmaması ama bu pek bana rahatsızlık vermiyor. İkincisi uygulamalara basılı tutunca açılan ve uygulama içindeki şeylere kısayol oluşturan aynı zamanda uygulamanın ayarlar sayfasına gitmenizi yarayan baloncuk yok. Bir uygulamayı kaldırmak isterseniz ayarlarda bulmanız gerekiyor. Sonuncu sıkıntısı ise pil ayarlarında kısıtlama seçeneği Android 7'de yok. Bazı banka uygulamaları su gibi çekiyor pili ancak kısıtlayamıyorum. İlk ve son dediğim sıkıntıları ek uygulamalarla çözebileceğimi düşündüğümde de geriye kasmayan ve sorunsuz bir telefon deneyimi kalıyor.
Son olarak şöyle söyleyelim Android sürümünü düşürmeden ayarlarda bile aşağı yukarı kaldırırken kayan telefon ne kamera açılışında ne ayarlarda ne başka bi yerde eski takılmaları yaşatmıyor. Tek sorunu maalesef ki yazılım bu cihazın. Uzun süredir bu konuyu takip ediyorum bi root yöntemi rom kurma yöntemi çıkar mı diye bir çözüm bulunamadı sanırım herkes sattı cihazı ben de pes ederek çektim Android 7'ye yeni telefon alana kadar artık böyle devam ederiz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Vysok
Yaklaşık bir sene önce sadece arka kapağının alt tarafında ufak kırıklar ile 850 TL'ye aldığım LG G6 ilk zamanlar büyük, kaliteli ekranı ve iyi performansı ile beni büyülese de önce Android 8 sonra gelmesiyle 9 güncellemesini yapmam ile her gün beni kanser etmeye başlamıştı. Gerçekten işlemcisi (ki bu da kötü değil idare eder bir işlemci) ve ön kamerası hariç bu kadar güzel bir telefonu nasıl bu kadar çabuk çöp edebilirler diye hayret ediyordum her dakika. Bir ara Android 8'e dönüş yaptım ancak pek bir değişiklik görmeyince madem kasıyor en azından güzel görünerek kassın diye düşünerek tekrar 9 güncellemesini kurmuştum.
Dün itibariyle biraz uğraşarak Android 7 yani telefonun çıktığı Android sürümünü cihaza geri yükledim. Telefon harika oldu. Bazı yerlerdeki takılmalar ( örneğin açılışta sim pini sorma ekranı gibi ) devam etse de genel anlamda performansı çok güzel oldu. Sırf bunu yazmak için üyelik açtım halen aktif olarak bu kanseri kullanan varsa çeksin Android 7'ye baya fark ediyor.
7'de birkaç sıkıntı gördüm bunlardan ilki tabiki sanal tuşların kapatılmaması ama bu pek bana rahatsızlık vermiyor. İkincisi uygulamalara basılı tutunca açılan ve uygulama içindeki şeylere kısayol oluşturan aynı zamanda uygulamanın ayarlar sayfasına gitmenizi yarayan baloncuk yok. Bir uygulamayı kaldırmak isterseniz ayarlarda bulmanız gerekiyor. Sonuncu sıkıntısı ise pil ayarlarında kısıtlama seçeneği Android 7'de yok. Bazı banka uygulamaları su gibi çekiyor pili ancak kısıtlayamıyorum. İlk ve son dediğim sıkıntıları ek uygulamalarla çözebileceğimi düşündüğümde de geriye kasmayan ve sorunsuz bir telefon deneyimi kalıyor.
Son olarak şöyle söyleyelim Android sürümünü düşürmeden ayarlarda bile aşağı yukarı kaldırırken kayan telefon ne kamera açılışında ne ayarlarda ne başka bi yerde eski takılmaları yaşatmıyor. Tek sorunu maalesef ki yazılım bu cihazın. Uzun süredir bu konuyu takip ediyorum bi root yöntemi rom kurma yöntemi çıkar mı diye bir çözüm bulunamadı sanırım herkes sattı cihazı ben de pes ederek çektim Android 7'ye yeni telefon alana kadar artık böyle devam ederiz.Hocam aynı soru beni de düşündürüyor böyle bir işlemci ve cihaz neden kasar? Bende önce 8 sonra 9 a yükselttim, 7 ye inip o görünümü de yaşamak istemiyorum ama bu kasma olayı kanser etmeye başladı. Bootloader kilidi açılabilse android 10 havac os var onu kuracağım ama o da açılmıyor... 7'ye dönüp launcherler ile devam edilebiliniri mi ki? Launcherler ile sanal tuşları kapatma imkanı var mı? Bir de 7" ye nasıl döndünüz hocam?
-
Bu cihazda kasmadan etmeden oyun oynamak için
1) Bataryayı düzgün bir batarya ile yenilemek lazım. (Çünkü cihaz iyice eskidi ve batarya cihazı besleyemiyor)
2) https://lg-firmwares.com/downloads-file/12518/H87011i_00_OPEN_EU_OP_0108 bu A7 sürümünü temiz şekilde kurmak ve cihazı A7 ile kullanmak. Böylece pubg dahil akıcı bir oyun deneyimi sağlıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: .mpowerHocam aynı soru beni de düşündürüyor böyle bir işlemci ve cihaz neden kasar? Bende önce 8 sonra 9 a yükselttim, 7 ye inip o görünümü de yaşamak istemiyorum ama bu kasma olayı kanser etmeye başladı. Bootloader kilidi açılabilse android 10 havac os var onu kuracağım ama o da açılmıyor... 7'ye dönüp launcherler ile devam edilebiliniri mi ki? Launcherler ile sanal tuşları kapatma imkanı var mı? Bir de 7" ye nasıl döndünüz hocam?
Alıntıları GösterHocam 7'de beklediğiniz kadar kötü bir görünüm yok öncelikle onu söyleyeyim. Tabiki 9 kadar güzel değil ancak bazı yerleri hiç değiştirmemişler bile. Beni gayet tatmin ediyor ve alışıyorsunuz zaten. Launcher kurmak size kalmış ben şuana kadar ihtiyaç duymadım ama şu uygulama ikonuna basılı tutunca açılır pencere gelmesi için launcher kurabilirim bir ara.
Sanal tuşları ADB ile pc'ye bağlayıp kaldırabilirsiniz ben Android 9'da iken yapıyordum iPhone tarzı kenarları oval bir dikdörtgen koyuyordum ekranın altına xda gesture programı ile. Ama tabi telefon kendi kendine kastığı için o şekilde kullanmak ölüm gibi bir şey oluyordu. Android 7'de henüz yapmadım uğraşasım gelmedi bir de kasmaması o kadar mutlu etti ki kusurları görmezden geliyor insan böyle olunca :D
7'ye dönmek için LG UP programını pc'ye kurup işlemleri oradan halledebilirsiniz. Yardımcı olması için bir video bırakıyorum ben bu video sayesinde uğraşarak yaptım. Ayrıca videonun açıklama kısmındaki LG G6 için olan link bozuk siz kendiniz aratarak LG firmware diye bir siteden Android 7 Türkiye versiyonunun LG G6 için olan son sürüm KDZ dosyasını bulabilirsiniz. Sonraki işlemler çok basit; ilk önce telefonu download moda alıyorsunuz ikinci olarak LG UP dosyasına kdzyi yüklüyorsunuz sonra yükleme yapılacak modu değişiyorsunuz zaten üç tuş var birini seçiyorsunuz videoda ayrıntılı anlatılmış bunların hepsi. Başınıza gelebilecek tek sıkıntı LG UP programının dll uyarısı vermesi olabilir onun için de Türkçe arama yaparak internette gerekli çözümlerine ulaşabilirsiniz. Bir iki dll dosyası indirip LG UP kurulu olduğu yere atıyorsunuz. Bu hata herkesin başına gelmiyor ama olursa diye belirteyim dedim. Geriye kalan tek işlem de 7'yi kurmasını beklemek oluyor.
Şunu izleyerek kurabilirsiniz:
-
quote:
Orijinalden alıntı: ctrl-alt-deleteBu cihazda kasmadan etmeden oyun oynamak için
1) Bataryayı düzgün bir batarya ile yenilemek lazım. (Çünkü cihaz iyice eskidi ve batarya cihazı besleyemiyor)
2) https://lg-firmwares.com/downloads-file/12518/H87011i_00_OPEN_EU_OP_0108 bu A7 sürümünü temiz şekilde kurmak ve cihazı A7 ile kullanmak. Böylece pubg dahil akıcı bir oyun deneyimi sağlıyor.
Hocam benim batarya da eskidi günde 2 kere takıyorum, o sebepten dolayı da kasma yaşanır mı o kadar fark eder mi? Ne kadar amper vermesi gerekir sağlam batarya uygulama kurup baksak? Ben pupg vs oyun oynamıyorum sadece sosyal medya günlük kullanım amacım var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: VysokHocam 7'de beklediğiniz kadar kötü bir görünüm yok öncelikle onu söyleyeyim. Tabiki 9 kadar güzel değil ancak bazı yerleri hiç değiştirmemişler bile. Beni gayet tatmin ediyor ve alışıyorsunuz zaten. Launcher kurmak size kalmış ben şuana kadar ihtiyaç duymadım ama şu uygulama ikonuna basılı tutunca açılır pencere gelmesi için launcher kurabilirim bir ara.
Sanal tuşları ADB ile pc'ye bağlayıp kaldırabilirsiniz ben Android 9'da iken yapıyordum iPhone tarzı kenarları oval bir dikdörtgen koyuyordum ekranın altına xda gesture programı ile. Ama tabi telefon kendi kendine kastığı için o şekilde kullanmak ölüm gibi bir şey oluyordu. Android 7'de henüz yapmadım uğraşasım gelmedi bir de kasmaması o kadar mutlu etti ki kusurları görmezden geliyor insan böyle olunca :D
7'ye dönmek için LG UP programını pc'ye kurup işlemleri oradan halledebilirsiniz. Yardımcı olması için bir video bırakıyorum ben bu video sayesinde uğraşarak yaptım. Ayrıca videonun açıklama kısmındaki LG G6 için olan link bozuk siz kendiniz aratarak LG firmware diye bir siteden Android 7 Türkiye versiyonunun LG G6 için olan son sürüm KDZ dosyasını bulabilirsiniz. Sonraki işlemler çok basit; ilk önce telefonu download moda alıyorsunuz ikinci olarak LG UP dosyasına kdzyi yüklüyorsunuz sonra yükleme yapılacak modu değişiyorsunuz zaten üç tuş var birini seçiyorsunuz videoda ayrıntılı anlatılmış bunların hepsi. Başınıza gelebilecek tek sıkıntı LG UP programının dll uyarısı vermesi olabilir onun için de Türkçe arama yaparak internette gerekli çözümlerine ulaşabilirsiniz. Bir iki dll dosyası indirip LG UP kurulu olduğu yere atıyorsunuz. Bu hata herkesin başına gelmiyor ama olursa diye belirteyim dedim. Geriye kalan tek işlem de 7'yi kurmasını beklemek oluyor.
Şunu izleyerek kurabilirsiniz:
Alıntıları GösterHocam çok teşekkürler önümüzdeki günlerde dönmeyi planlıyorum bazi şeyler eksik olacak herhalde mesela durum çubuğundan ekran kaydı falan. Ama kasmayan bataryası iyi giden birşey olacaksa onlar önemli değil. Bu adb için bootloader kilidi vs açılması gerekmiyor değil mi? Birde nasıl bir şekilde kaldırıyor çubuğu? Komple mi apple gibi mi? 9 sürümünde orjinalinden bazı uygulamalarda kaldırınca örneğin instagramda geriye basmak için çubuğu yukarıya kaldırıyorsun sayfada neresi açıksa oraya basıyor çok kullanışlı değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: .mpowerHocam çok teşekkürler önümüzdeki günlerde dönmeyi planlıyorum bazi şeyler eksik olacak herhalde mesela durum çubuğundan ekran kaydı falan. Ama kasmayan bataryası iyi giden birşey olacaksa onlar önemli değil. Bu adb için bootloader kilidi vs açılması gerekmiyor değil mi? Birde nasıl bir şekilde kaldırıyor çubuğu? Komple mi apple gibi mi? 9 sürümünde orjinalinden bazı uygulamalarda kaldırınca örneğin instagramda geriye basmak için çubuğu yukarıya kaldırıyorsun sayfada neresi açıksa oraya basıyor çok kullanışlı değil.
Alıntıları GösterEvet maalesef bazı özellikler gidiyor dediğiniz gibi ekran kaydı bunlardan birisi ama bunların hepsinin çözümü zaten üçüncü parti uygulamalarla da halledilebildiği için benim açımdan sorun olmuyor.
Batarya konusuna gelirsek daha iyi batarya süresi demek yanlış olabilir arka planı kısıtlama özelliği de gittiği için ilk başlarda biraz daha az batarya süresi aldım bunların sebebinin bankacılık uygulamaları olduğunu düşünüyorum şu banka uygulamalarında bir türlü pil kullanımını çözemediler. Ama benim cihaz biraz çöp oldu sayılır bataryası ile birlikte sizde belki daha fazla pil süresi görülebilir.
ADB için bootloader kildine falan gerek yok pc'ye kuracağınız bir iki program ile telefonun özelliklerini değişmenizi sağlar adb . Mesela yine ADB kullanarak telefona yüklü gelen LG uygulamalarını ve Google filmler Google müzik gibi uygulamaları kaldırabilirsiniz. Hepsi çok basit birkaç işlem ile olabiliyor. Kısaca telefondan yapamadığımız ama root ihtiyacı olmayan değişiklikleri pcden ADB ile halledebilirsiniz.
Sanal tuş kaldırma olayına gelince ADB ile sanal tuşları komple kaldırabilirsiniz. Yerine herhangi bir şey gelmez ve yukarı kaydırınca da sanal tuş gelmez kısaca sanal tuşları hepten kaldırıyorsunuz. Yerine bir sanal tuş koymak için de ben önceden xda'in play store'da yayınladığı navigation gestures programını kullanıyordum. Program açılışta size yapmanız gerekenleri gösteriyor zaten şunları indirin pc'ye şunu kurun ve telefonunuzu bağlayıp şu komutları girin gibisinden. Hatta kendilerinin videosu da var yardımcı olması için. Programın verdiği kodu pcden girdiğinizde sanal tuşlar gidiyor ama uygulama içinden istediğiniz zaman bir ayarla geri getirebiliyorsunuz. Yine navigation gestures ile isterseniz iPhone tarzı yapabilir ya da hiçbir sanal tuş olmadan, sağdan yukarı çekince geri gelsin ortadan çekince menüye dönsün tarzında kullanabilirsiniz. Bu program gibi başka programlar da var yine arayarak onları da bulabilirsiniz ama bana en kullanışlı bu gelmişti.
-
Arkadaş yine aynı hikaye bu sefer de lg g6 telefonum garanti bitiminden bir ay sonra bozuldu. Hayalet ekran sorunu oluyor. Hakem heyetine şikayet ederek zararımı telafi edebiliyor muyum? Bilgisi olan var mı?
-
Ürünün garantisi bitmiş ve ürün bozulmuş bu gayet olağan, eğer firma ürünü ücreti ile tamir etmek istemezse hakem heyeti ile işiniz olur ama bu durumda hakem heyetine gidecek yasal bir dayanağınız yok.
-
Batarya kapasite düşüklüğü yaşayan veya benim gibi yoğun kullandığı günler şarj yetiremeyen arkadaşlar Güç Tasarrufu modunu kullanabilir.
Ben Android 8'de gayet kullanışlı olduğunu yeni fark ettim, bütün önemli bildirimler de gelmeye devam ediyor.
En azından boş bekleme süresinde açarsanız bile çok faydası var. -
Merhabalar halen buraları okuyan arkadaşlardan bir öneri isteyeceğim. LG G6'nın özelliklerini çok seviyorum ancak telefonumu değişmek istiyorum sorunlar zaten malumunuz. Maksimum 3000 lira olmak üzere g6'daki özelliklere benzer özelliklere sahip bir cihaz önerebilir misiniz?
Hangi cihaza geçersem daha stabil performansın yanında g6'da olan ek özelliklerden en azından çoğundan mahrum kalmam. -
hocam ablamın 4 yıllık iPhone 6S ini bi deneyeyim dedim... yemin ediyorum dünya varmış, bataryayı da yenilettim 100 tl ye tertemiz müthiş akıcı bir telefon. iOS 14 de yükledim son sürüm, kafam rahatladı vallahi. bir daha androide dönersem ne olayım, 2 yıldır yok rootmuş yok bootloadermiş yok rommuş kasa kasa kafayı yedirtmişti bana telefon. iOS dan sonra bir daha asla androide dönmem. LG G6'mı da ihtiyacı olan bir öğrenciye verdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof07 -- 24 Şubat 2021; 16:26:38 > -
Hayırlısı olsun önemli olan rahat etmeniz.
Bende iphone 7 var iş telefonu olarak hiç mi hiç sevmiyorum. Ekran yetersiz boyutta, bir şeyler izlemek keyifsiz, klavye berbat, yazı yazmak mail atmak falan resmen eziyet. Ekran koruyucudan oluyor galiba diye söktüm ondan değilmiş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X