Şimdi Ara

LG HT-303SU, LCD-TV bağlantısı yardımı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zaman önce almış olduğum LCD TV mi bir türlü ses sistemine bağlamayı becerememiştim ve bu konuyu bir kenara atmıştım. Lakin geçen gün arkadaşımda bir film seyrettikten sonra bu kararımı gözden geçirmeye karar verdim. Bilgisi olanlar cevap verirse çok memnun olurum.

TV : Samsung 40B530
    Ev Sinema Sistemi : LG HT-303SU

HDMI kablosu ile dizüstü bilgisayarımı tv ye bağlıyorum ve HD filmleri gayet güzel bir şekilde seyrediyorum. Daha önce bir component kablo seti alarak TV den sesi aktarmaya çalıştım ama dediğim gibi başarılı olamadım. Bu ses bağlantısını nasıl yapabileceğimi bilen biri varsa ve yardım ederse çok memnun olurum.

• Aslında sorduğun sorudan tam olarak neyi istediğin anlaşılmıyor. Ev sinema sisteminden film izlerken zaten sesler 5+1 hoparlörlere gidiyor olmalı, ki burada bir sorun yaşanmaz. Sanıyorum sormak istediğin TV izlerken o anki yayının sesini ev sinema sisteminden nasıl alırım şeklinde olmalıydı.Eğer bu saptamam doğruysa çözümü aşağıda açıklıyorum.

Televizyonunda optik çıkış, ses sisteminde ise optik giriş varsa işin kolay. Bir optik kablo alarak mükemmel bağlantı sağlarsın. Optik yoksa; daha kalitesiz ses aktaran kulaklık çıkışını kullanabilirsin. Bir ucu 3.5 mm jak diğer ucu sarı ve kırmızı jak olan bir kablo ile olur bu bağlantı.

Bazı tv lerde scart ilede ses aktarımı yapılabiliyor, benim LG LH 3000 de olmamıştı.Samsung buna uygunmu bilmem. denemen gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuralkan -- 9 Ekim 2010; 9:50:26 >
  • O zaman mesajı şöyle kurgulayayım, televizyona bağladığım bilgisayarım vasıtasıyla HD film izliyorum. Bağlantıyı HDMI kablo vasıtası ile gerçekleştiriyorum. Görüntü ve ses televizyon tarafından sıkıntı olmadan aktarılıyor.

Yapmak istediğim şey, televizyon hoparlörü yerine, daha önceden almış olduğum LG HT-303SU 5.1 dvd-player-ses sistemi ile sesi aktarmak.

Bunun için daha önce "component kablo al" diyen bir arkadaşı dinledim ama bir getirisi olmadı.

Televizyonda optik çıkış var ama ses sisteminde maalesef öyle bir giriş yok. Televizyonda 2 audio çıkışı var (R-L) bunlara, ses sistemine bire bir kablo bağlayarak sesi aktarabiliyorum ama ses 2.1 olarak geliyor, yani istediğim 5.1 i elde edemiyorum. Televizyondan 5.1 alabileceğim bir yöntem var mı?

Notebook'un kulaklık çıkışı 5.1 i destekliyor ve filmi notebook ile seyretmeye kalktığımda, ses sistemi bağlantıyı 5.1 olarak algılıyor. Sorun görüntüyü tv'ye aktarınca ortaya çıkıyor ve ses kesiliyor.

Televizyonda kulaklık çıkışı bulunmadığı için, notebook da uyguladığımı deneyemedim.

Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.