Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5-6 gün önce bu seti aldım. Sesi beni tatmin etti açıkçası yalnız kafama takılan bazı sorular var cevaplarsanız sevinirim. Öncelikle bu seti bilgisayar, ps3 ve xbox360 için kullanıyorum. Bağlantıyı da şu şekilde yaptım: Xbox ve ps3 hdmi ile tv ye bağlı tvden receivera da bir optik kablo bağlı. Bilgisayar için ise aux u kullanıyorum. Kullanım kılavuzunu inceledim ve nette de araştırdım ama tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım. Sorunum şöyle; ps3 te ve xboxta oyun çalıştırdığımda receiverımın ekranında pcm ibaresi görüyorum ve bunu değiştiremiyorum. Bunun normalde dolby digital vs olarak görünmesi gerekmiyor mu? Ya da Pcm olursa surround ses alamayacak mıyım. Makinam dolby digital çözüyor eminim çünkü Karayip Korsanları Dvd'sini taktığım zaman info da dolby digital simgesi görüyorum. Ancak bu Pcm kafamı kurcalıyor açıkçası. Bir de bu cihazları direk optikten receivera bağlasam seste çok değişiklik olur mu? Kafama takılanlar bunlar arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaşlar sorunum çözüldü. Buraya da yazayım bazı arkadaşlarımıza faydalı olabilir. Direk optikten bağladığım zaman dolbiy digital sesi alabiliyorum ve ekranda da görünüyor. Ancak tek sorun receiverda tek optik giriş olması bunu da bir şekilde çözdük mü tamamdır. Size tavsiyem direk optikten bağlayın ancak bu şekilde dolby ses alabilirsiniz.