Şimdi Ara

LG HT904TA (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
3
Favori
73.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jardella

Görüntü alabildim nihayet ama hdmi ile bağlantıda sorunlar bitmiyor. Bilgisayarımda dts dd desteklenmesine rağmen ses sistemine aktaramıyorum. Her türlü ayarı denedim, dd dts'i falan geçtim, hiç ses yok. tv'ye direkt aktardığımda hdmi çıkış ile ses alıyorum tv hoparlörlerinden ama hdmi in ile ses sisteminden hiçbir ses yok. laptopum toshiba sat. a300

Ps3 te ses almama rağmen bluray leri sadece matrix'te dd olarak görüyor. dts'i henüz alamadım. ps3 te volume'ü normal'e getirdim, yine sonuç yok. Optic bağlantıda hiç sorun yok ama hdmi in'de sorun üstüne sorun yaşıyorum.

PS3TEN HDMI IN ILE DTS SES ALANLAR AYRINTILI BİÇİMDE AYARLARINI YAZARSA ÇOK SEVİNİRİM.

ps3 ses ayarlarına gelıp optik seciceksın optıkten de dts filan var onların yanına tik atıcaksın kaydedıceksın ok dir...

pc de ise altta sag da ses yan tıkla ayarlardan hdmi sec ve ses kartının son drıverını yukle sorun hallolur, yada anakarttan optık le alıyorsan eer ses ayarlarında dts yı aktıf etmen lazım ;)

pc de kullanmadıgım ıcın su an tam ayarları veremıyorum zaten pc den dts aldım ama 5.1 alamamıstım ben wındows 7 de bayag ugrasmıstım ama olmamıstı ama yapanlar varr, ben sadece denemek ıcın pc salona cıkartmıstım yanı kullanmayacagım ıcın ayarları tam bılmıyorum ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: z740

HDMI'dan ses alan arkadaşım bilgisayarın laptop mu desktop mu,ekran kartın Ati mi Nvidia mı söyler misin?İmzana baktım ama ben pek anlamam bilgisayarlardan anlayamadım ne olduğunu...

Nvidia 9300 730i on board hdmi
    htpc desktop
  • Hazır aklıma gelmişken. Nvidia HDMI çıkışı olanlar için. Ses kartı driverlarını yükledikten sonra Nvidia driverlarınıza yüklemeniz gerekiyor.

http://www.nvidia.co.uk/object/hdmi_audio_xp_vista_win7_1.00.00.59_uk.html

nForce 9 series:
    980a SLI

nForce 7 series:
    730a (GeForce 8300/8200), 730i (Geforce 9400/9300), 740i SLI, 750a SLI, 740a SLI, 790i SLI, 750i SLI, 720i, 780i SLI, 780a SLI, 760i SLI, 720a (GeForce 8100), 710a, 790i Ultra SLI

nForce 6 series:
    610i/GeForce 7050, 630i/GeForce 7150, 630i/GeForce 7100, 630a / GeForce 7025, 680i SLI, 680i LT SLI, 680a SLI, 630a / GeForce 7050, 650i SLI, 650i Ultra

nForce 5 series:
    570 SLI AMD, 570 Ultra AMD, 550, 590 SLI Intel, 590 SLI AMD, 520, 570 SLI Intel, 560

ION series:
    ION, ION LE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwa -- 23 Aralık 2009; 18:17:50 >

• hb ye yaptığım baskılar sonucu p.tesi kargoya verilen ürüne nihayet bugün ulaştım :) henüz kurma fırsatım olmadı umarım bir sorun çıkmaz. isteye bakan oldumu bilmiyorum ama zaten ürün artık tedarik edilememektedir bilgisi var ve ön siparişte almıyorlar. sanırım HB bu üründen verdiği bu indirimler yüzünden zarar etti :) alan arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum umarım beklediğimizin sefasını süreriz.
  • HDMI ve DVI gibi standardlarda öncelikle görüntü kaynağında dijtal olarak üretilen görüntü analoga çevirilir. Daha sonra bu analog sinyal kablo üzerinden taşınarak alıcı (TV, lcd monitör vb) cihazda tekrar analogdan dijitale çevrilir. Eğer kablonun empedansı uygun değilse, çevredeki gürültüden etkileniyorsa vb gibi sebeplerden alıcı cihaz bazı volatj değerlerini ters algılayabilir, bu durumda da görüntü kaybı yaşanabilir. Bu analog sinyalin taşındığı kablonun uzunluğu ne kadar fazlaysa kayıp o kadar yüksek olur. Özetlemek gerekirse kablonun altın uçlu olmasının bir olayı yoktur, uygun empedansa sahip düzgün shield yapılmış ve uygun bir mesafedeki HDMI kablosu kullanıcıyı oldukça tatmin edecek bir görüntü sağlar. Son olarak da 1920*1080 (2 milyondan biraz daha fazla) piksellik ve saniyede bilmem kaç kere tazelenen görüntüdeki olsun olsun toplam 100 piksellik hataları farkedebilen über insanların komple altın HDMI kablo almasını tavsiye ediyorum

http://gizmodo.com/268788/the-truth-about-monster-cable-part-2-verdict-cheap-cables-keep-upusually

Adamın da önerdiği gibi orta karar herhangi bir kablo şu anda başlangıç ve orta seviye herhangi bir kullanıcının işini görebilecek durumda.

Dipnot: Görüntülerdeki osiloskop ekranında sinyaller ne kadar tek çizgi şekline yakınsa sinyal o kadar kayıpsız ve kablo o kadar kaliteli demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyin82

ben bu siparişi hb dan 07.10.2009 tarihinde verdim pazartesi kargoya verdiler ve bugun kargo subeye ulastı ben calıstıgım ıcın aradım kargoyu bugun nezaman yollaya bilirsiniz ona gore evde olayım diye aldıgım yanıt benı gercekten cok sinirlendirdi bana cumartesi gunu teslim edebileceklerini soyledıler bende musteri hizmetlerini aradım onlarda aynı seyi söylediler daha ben bi hayli bekliyecem kurmak için galiba, nerdeyse 3 ay olacak bundan sonra kesinlikle YURTİÇİ kargoyla calışmam daha önce basıma hiç böyle bi şey gelmedi istanbuldan 2 günde gelen kargo 10 dakikalık yola 4 günde gelecek

yurtiçi kargoyu sevmiyorum zaten daha once de problem yaşadım dvdli teybimi kırmışlardı içinde teyp var demiştim kargo elemanına eleman dokuman var yazmış bende bakmadan imzalayınca kagıdı papaz olmuştuk. yılbaşı nedeniyle yoğun olduğunu soyluyorlar 10 dakikalık yolsa neden 4 gün bekleyesiniz varsa kendi aracınız yada tanıdık bir araç vasıtasıyla gidip şubeden teslim almanız daha mantıklı olacaktır sonuçta ses sisteminizi yurtiçi kargonun ne şartlarda nasıl muhafaza ettiği meçhul. üstüne su da dökülebilir indir kaldır yaparken sert te davranabilirler ben olsam bir dakka tutmazdım onların elinde çünkü hiç güvenmiyorum çünkü bakmadan patır kütür atıyolar kolileri.

• Arkadaşlar üründen dvd veya divx izlerken görüntü çok karanlık çıkıyor. Makinenin parlaklık kontrast gibi ayarları yok mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

quote:

Orijinalden alıntı: cemege35

Kagan kardeş bu mkv filmleri nerden nasıl indiriyorsun.Alt yazı işini nasıl hallediyorsun.Ben blu-ray film alıyorum.Ama nereye kadar tanesi 40-50 tl'ye.Bulgarlar vardı 20-25'e onlarda aylardır gelmiyor.Şu mkv olayını anlatırsan makbule geçer...

mkv izlemek ıcın ps3 olması lazım , yada bluray playerının m2ts formatını dvd ye yazdırarak ızleme fonksıyonu olması lazım yoksa cıhazda mkv izleyemezssin,

filmleri torrentten ızlıyorum, torrent kullanmayı bılıyorsan arena torrentten davetıye verebılırım ama sende seed de kalıcaksın yoksa ben papaz olurum yonetımle :D

ps3'üm var.Torrent olayını bugün biraz araştırdım.Ama daha hangisini indireceğim nasıl kullanacağım tam bilmiyorum.utorrent varmış.Senin dediğin Türkçe site değil mi? Teklif atarsan makbule geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemege35 -- 23 Aralık 2009; 21:59:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hOOligy

quote:

Orijinalden alıntı: mare4kill

Sözde 22 SİNDE KARGOYA VERİLDİ DİYE GEÇMİŞLER HB YE FAKAT ŞUNA 1 BAKIN

Gönderi Tarihi ve Saati : 23.12.2009 - 11:54

Lanet olsun 1 daha alışveriş yaparsam 2 olsun hb den

Hayırlı olsun.
    Siz yine şanslısınız.

17'sinde siparişini verdiğim Sony DAV-DZ680 bugün itibariyle hala "Tedarik Sürecinde" olarak görünüyor. İşin komiği birde mail attılar 2 gün önce ürün salı günü stoklarımızda olacaktır o gün gönderilecektir diye bugün Çarşamba oldu ne gelen var ne giden..

Kesinlikle benimde büyük çaplı ilk ve son alışverişim oldu bu hb'den!

Bende 17 sinde wermiştim 18 inde stokda olucak diyorlardı pazartesi gelicek direk yollicaz dediler bekledik salı günü verdik dediler we şuanda görüyorumki daha bugün kargoya werilmiş Lanet olsun böyle alışverişe kesinlikle son alışverişimi gerçekleştirdim Bir daha ASLA gördüğüm herkesede kötülicem bilinçlensin herkes !

• Kargo durumunu öğrenmek istiyorum sabah gösterdi fakat 1 daha bakamadım ßune ya

Lütfen 10 Saniye Sonra Tekrar Deneyiniz.!!!

Sinir küpü etti beni bu alışveriş Fatura numarası ile öğreniyim diorum yurtiçikargoyu arayıp fatura maile yollama talebi yapıyorum 1 saat içerisinde diyo sabah 11 de yapmıştım talebi saat gece 00:06 hala yollayacaklar
  • Talep yetişmiyordur. HB'nin aldığı yerden kaynaklanan sorunlardır. 5 yıldır HB'dan alışveriş yapıyorum, o yüzden biliyorum...
    Nette fazla güvenilir yerler yok...
    1 gün geç kargoya verildi diye niçin çığırtırsınız? Sizin hiç mi istemeden aksattığınız işiniz olmadı? Adamlar dünya siparişle uğraşıyorlar. Kendinizi oradaki çalışanların yerine koyun, bir de öyle düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NVN

Talep yetişmiyordur. HB'nin aldığı yerden kaynaklanan sorunlardır. 5 yıldır HB'dan alışveriş yapıyorum, o yüzden biliyorum...
    Nette fazla güvenilir yerler yok...
    1 gün geç kargoya verildi diye niçin çığırtırsınız? Sizin hiç mi istemeden aksattığınız işiniz olmadı? Adamlar dünya siparişle uğraşıyorlar. Kendinizi oradaki çalışanların yerine koyun, bir de öyle düşünün.

1 gün geç deil kargonun ayın 18 inde yapılması gerekirdi ve sinirlendiğim nokta tedarik sebebiyle yaşanan gecikme değil kargoya o gün werilecek die haber werilip 2 daha geç verilmesi ona göre işimi gücümü ayarlıyorum kesin 1 tarih werseler beklemek zor deil sinir olduğum nokta belirsizlik !

• Nvidia lar ses sistemine bağlarken Ati lere göre daha avantajlılar.Ben 903 için HDMI çıkışlı ekran kartı aldıktan sonra bunu duyduğumda bin pişman olmuştum. Muhtemelen jardella arkadaşın da ekran kartı ati.Biraz uğraşacak ama hwa arkadaşın dediği güncellemelri yapıp kurcalarsan problemi çözeceğini düşünüyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: z740

HDMI'dan ses alan arkadaşım bilgisayarın laptop mu desktop mu,ekran kartın Ati mi Nvidia mı söyler misin?İmzana baktım ama ben pek anlamam bilgisayarlardan anlayamadım ne olduğunu...

Ben laptop la denedim.Lenovo 530g ile XP de ses alamadım.Sonra vista home premium ve sadece core avc codec ile ses ve görüntrü mükemmel.DTS,5+1,dolby digital her türlü ses aldım.HP bağadım görüntü iyi ama hdmi dan ses alamadım.Windons 7'dendir dedim.Ne yaptımsa olmadı.Halbuki HP lenovaya göre daha iyi özelliklere sahip.

Laptop bağlayacak arkadaşlar ilk olarak codec çakışması varmı onu kontrol etsinler.HDMI kablo ses nasıl verilirse öyle iletir.Yani kesinlikle dts ve diğer formatları iletir.Sorun asla ses sisteminde değil.Sorun laptop çıkışlarında,driver ve codeclerde.Bunları uyumlu yakalayan 904'ü mükemmel kullanabiliyor.

• Hepsiburada.com'dan 6 yıldır alışveriş yapıyorum daha bir kez sorun yaşamadım. Sistemli çalışan müşteri odaklı bir firma olarak görüyorum. Emsallerinin hepsinden iyi ve kaliteli. Sürekli eleştirenler grubu oluşmuş onlar almasın bu kadar zor değil. 18 inde stokta olacak denmiş ürün için 18 inde kargo olacak denmemiş. Aynı gün kargo taahhüdü de yok.
    Siz site görmemişsiniz örneğin büroteknik, ses sistemi sipariş verdim 1 hafta geçti ses yok aradım telefon 3-4 el değiştirdi o ona aktarıyor aktardığı diğerine en son arkadaş yemekte yarım saat sonra arayın dediler elemanların siparişten haberi yok araştırdılar sitede olan ürünün ellerinde olmadığı ve gelmeyeceği söylendi.Birde hiç çekinmeden daha alt model ürün teklif ettiler neyseki para iadesini becerebildiler.
  • Sağolun arkadaşlar cevaplar için. Ekran kartım onboard. Mobile Intel 4 Series Chipset Family yazıyor kart için. Ben de görüntüde bir sorun yok. Ses sistemini almadan önce her zaman hdmi out ile televizyona ses ve görüntüyü veriyordum. Şimdi görüntü var, ses yok. Yanlız dikkat ettim, hdmi ile bağlarkan, ses aygıtlarında "realtek digital out" ta filmle uyumlu olarak sesin gittiğini farkettim.

http://img710.imageshack.us/i/23er32.jpg/][simage]http://img710.imageshack.us/img710/404/23er32.jpg

Resimde işaretlediğim yer tepki verdi. Hemen varsayılan olarak ayarladım, özelliklerden onu bunu seçtim. Her türlü kabloyu denedim, yine sonuç yok. Uğraşmayı şimdilik bıraktım, odanın yapısı sürekli kablo tak çıkarta uygun değil. Toshiba servisi arasam yardımcı olurla rmı acaba? Son çare Creative x-fi 5.1 harici ses kartı alıp, optik çıkıştan bağlayacam. O da olmazsa artık bu yaz popcorn hour alırım. Bütün çabam şu lanet mkv leri ps3'e atmaya uğraşmadan, ses sistemini kullanarak seyretmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jardella -- 24 Aralık 2009; 10:25:05 >

• Realtek digital out yerine varsa HDMI out u seçmeye çalış...Tüm uğraşlarına rağmen olmazsa optik çıkış almak için optik braket denen ve senin saydıklarının yanında maliyeti çok düşük bi aparat var onunla optik çıkış alabilirsin bence bilgisayarın varken ekstra maliyetlere girmek gereksiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jardella

Sağolun arkadaşlar cevaplar için. Ekran kartım onboard. Mobile Intel 4 Series Chipset Family yazıyor kart için. Ben de görüntüde bir sorun yok. Ses sistemini almadan önce her zaman hdmi out ile televizyona ses ve görüntüyü veriyordum. Şimdi görüntü var, ses yok. Yanlız dikkat ettim, hdmi ile bağlarkan, ses aygıtlarında "realtek digital out" ta filmle uyumlu olarak sesin gittiğini farkettim.

http://img710.imageshack.us/i/23er32.jpg/][simage]http://img710.imageshack.us/img710/404/23er32.jpg

Resimde işaretlediğim yer tepki verdi. Hemen varsayılan olarak ayarladım, özelliklerden onu bunu seçtim. Her türlü kabloyu denedim, yine sonuç yok. Uğraşmayı şimdilik bıraktım, odanın yapısı sürekli kablo tak çıkarta uygun değil. Toshiba servisi arasam yardımcı olurla rmı acaba? Son çare Creative x-fi 5.1 harici ses kartı alıp, optik çıkıştan bağlayacam. O da olmazsa artık bu yaz popcorn hour alırım. Bütün çabam şu lanet mkv leri ps3'e atmaya uğraşmadan, ses sistemini kullanarak seyretmek.

digital optik realtek olan ı secersen optık kablo ıle ses sistemine anakartın arkasındakı optık cıkıstan gırerek ses alırsın, ama anakartının ses drıverlerını yenılemenı tavsıye ederım ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sah!n

Arkadaşlar üründen dvd veya divx izlerken görüntü çok karanlık çıkıyor. Makinenin parlaklık kontrast gibi ayarları yok mudur?

Yok mu bilen?
  • Makinanın değil TV'nin ayarları ile oynasan?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.