Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baboli97

arkadaşlar merhaba. sanırım bu ışık sızması problemi kronik bir durum. çünkü diğer bazı arkadaşlarınki gibi bende de ışık sızması ve mor renk görüntü mevcut. birde siz bakın diye resimlerini çektim. açıkçası bende servisi aramayı düşünüyorum. bu arada monitörü vatan bilgisayardan aldım.

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

Işık süzmesi bir nebzeye kadar kabul edilebilir ama mor görüntü asla kabul edilemez
    bence hemen geri götürün monitörü...

• quote:

Orijinalden alıntı: Elaman

Arkadaşlar elime 2 adet TN panel monitör geçti birisi 24 diğeri 22 var ya yemin ediyorum ben bu monitör gözüme projector tutmadıktan sonra ışık sızması vs diye yakınmayacağım. Neymiş bunlar biz bu TN'lerle bunca yıldır nasıl dayanmışız hele ki ledler le aman diyorum yaa valla bundan sonra IPS almamda katkısı olan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.

Forumda ips panel gerçekten bambaşka diye söyleyince tn panel kullanıcıları abarttığımızı düşünüyor. Seninde farkettiğin üzere, yanına tn panel koyup karşılaştırınca çok bariz çıkıyor farkı.

Bu arada ışık süzmesi bazı arkadaşlarımızda fazla çıkmış görüyorum. Lakin karanlık ortamda simsiyah bir görüntüde farklı açılardan ekranın mora yada kırmızıya dönmesi ips panelin bir gereği olarak biliyorum. Ama kullanım sırasında bunu farketmek çok zor. Misal karanlıkta Batman oyunu oynuyorum ve gözüme batmıyor bu durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoingToFree

ölü piksel olayıyla karşılaşan oldu mu hiç arkadaşlar?

benim biraz önce nurtopu gibi ekranın alt tarafında doğdu bir tane.

şaka bir yana fena sinir bozucu, bir çözmü var mıdır?

sorun çözüldü; mandalina kabuğundan çıkan yapışkan sıvı imiş, gözlük bezini nemlendirip silince gitti... feci rahatladım, bi kaç tane daha görmesem anlamıcam

sorun çözüldü düzenlemesini okumadan evvel yeşil pelikan silgimi göndereyim, çözüme ulaştıralım sizi diyecektim ama yeşil silgim yine kahraman olamadı. Mandalina kabuğuna da iyi güldüm ama sabah sabah yaaa

• arkadaşlar ben de 25 Aralıkta Vatan Computer Bostancı dan aldım ürünü. Arkadaşların koydukları kadar olmasada yine de fark edilir derecede ışık sızması var. Lg müşteri hizmetlerini aradım bugün. Yarın eve teknik servis gelecek bakalım teknik servis kabul edilebilir mi arızalı mı diyecek. Kabul edilebilir derlerse yüksek kalite fotoğraf ve video çekip koyacağım
  • Bende alsammı kararzızım ya bugün alıcağım ama aklım hala şu IPS panelde ama ışık sızması gibi problem gözümü korkutuyor
  • ips olmasından değil hocam o, markanın özensizliği maalesef. tamam her markada çıkabilir, ama yurt dışı forumlarınıda araştırırsanız, ips ler arasında en fazla sızma mevzuu bu üründe var. kimi için çok takılcak bi neden olmamakla beraber benim için üründen soğuma sebebi, öyle şeyleri takan biri olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

Orijinalden alıntı: Merl

asus pa246q p-ips ; 900 küsür fiyatı vardı. zaten netten görebiliyorsunuz fiyatları. tabi onun pivot olması ve p-ips olması avantajı ama fiyatı tuzlu. pivot olsun dell olsun diyoruz ama bu sefer e-ips dell yerine hemen hemen aynı fiyat olan uh-ips olsun diyoruz ve bu döngü bizi lg'ye getiriyor.
    bende merak ediyorum mustakbel ips236v kullanıcısı olarak, bahsettiğiniz bu mükemmel kalibrasyonu nasıl yakalayacağız? o kadar karışık mı ayarları?

Eğer Asus un o dediğiniz ekranı 900 TL küsur ise kaçırmamak gerek. Çünkü nette 1.500 TL civarı. Evet Dell in pivot özelliği çok güzeldi ve ben Dell i almak istemiştim. Sayfa tasarımında dik ekran daha kullanışlı oluyor. Fakat Türkiye de kalmadı ve bende daha iyi panele sahip LG aldım. Fakat memnunum. Pivot için 60 TL civarı monitör kolu var. Onu alınca o sorunda çözülmüş olacak. İlgilenenler için Flexyarm monitör kolu

IPS236V için ne kadar tutarlı bir ayar olur verdiğim değerler bilemiyorum çünkü bendeki V-PN modeli. Panel farklı tip. Üstteki mesajımda biraz bahsettim sizde deneyin. Yoksa daha detaylı ayarlar yapılabilir. Misal RGB ve CMYK için ayrıntılı renk ayarı. Fakat profesyonel çıktı almıyorsanız ayrıntıya girmeye gerek yok. Alttaki linkte hem inceleme hemde yaptıkları kalibrasyon değerlerini vermişler. Bunu da deneyebilirsiniz.

IPS236V İnceleme

Hocam sen bu monitör kolunun pivot özelliğine sahip olduğuna eminmisin eğer öyleyse zaten duvara asabilmek için bi kol alıcaktım bari almışken bunu alıyım?

• Işık sızması konusunda tereddütü olanlar Dell U2312HM alsınlar. Paneli zaten LG üretimi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

quote:

quote:

bu monitörün tek hdmi çıkışı olması çok kötü olmuş bu sorunu nasıl ortadan kaldırabiliriz sırf 2 hdmi kullanıcam diye TN panelde almak istemiyorum doğrusu

Hangi cihazları bağlamayı düşünüyorsunuz?

ps3+laptop yada ps3+laptop+uydu alıcı (hdmi) laptopum hdmi lı

Tavsiyem 1 adet hdmi>vga dönüştürücü kablo ve 1 adet hdmi>dvi dönüştürücü kablo almanız. Ps3' ü direk hdmi den bağlarsınız. Laptopu hdmi>dvi kablo ile dvi girişten ve uyduyu da hdmi>vga kablo ile vga girişten. Başka da bir ihtimal yok gibi.

PC VGA-VGA
    PS3 HDMI-DVI
    Uydu HDMI-HDMI

Bu şekilde bağlarsanız iyi bu arada ps3ün ses çıkışını nereden almayı düşünüyorsunuz bu da çok önemli bir nokta

• vatandan 550 ye aldım
  • Şu Vatan'da Teknosa'da falan monitörler de uygun fiyata düşse kampanyalarla iyi olacak. Geçen hafta iyi bir turuncu indirim vardı ama Teknosa'da bu model monitör yok maalesef. Vatan yaparsa işimize gelir ama.
  • Bu monitörü ps3 te kullanan varmı digitalversus.com sitesi oyunlarda tepkime süresinin sorun olmadığını söylemiş bu monitörde 2Ms lik TN paneller kadar iyi diyor
  • quote:

Bu monitörü ps3 te kullanan varmı digitalversus.com sitesi oyunlarda tepkime süresinin sorun olmadığını söylemiş bu monitörde 2Ms lik TN paneller kadar iyi diyor

Kardeş ben PS3 ile kullanıyorum öyle göze batan bir şey yok
  • quote:

Bu monitörü ps3 te kullanan varmı digitalversus.com sitesi oyunlarda tepkime süresinin sorun olmadığını söylemiş bu monitörde 2Ms lik TN paneller kadar iyi diyor

İlk mesajda ps3 oynarken bir video koyduydum.Hiç bir sıkıntı yaşamadım.Kaldıki pc de cod ve bf gibi oyunlar oynuyorken bile sıkıntı yaşamazken konsolda yaşamak garip olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Kardeş ben PS3 ile kullanıyorum öyle göze batan bir şey yok

PN modelinin farkı nedir peki?
  • Kardeş ben onunla ilgili net bir cevap göremedim internette fakat buradaki arkadaşın tanımına bakılırsa renk işleyişi daha iyi ve geçişler daha yumuşak GT5de nurburgring de gece yarışı yaparken px2370de çok fazla karelenmeler oluyordu kokpitte fakat bunda mesala dikkatli bakmak gerekiyor birde "deli saçması" olacak ama nedense bana PS3 deki aa eksikliği düzelmiş gibi geldi
  • PN için enaz 150 lira fark vermeye değermiki ?
  • quote:

PN için enaz 150 lira fark vermeye değermiki ?

Türkiye de galiba sadece pn olanı var. vatandan aldım ben pn benimki. Tabi cuma geri götüreceğim bakalım değiştirecekler mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Said6

quote:

PN için enaz 150 lira fark vermeye değermiki ?

Türkiye de galiba sadece pn olanı var. vatandan aldım ben pn benimki. Tabi cuma geri götüreceğim bakalım değiştirecekler mi.

internet sitesinde PN yazmıyor kardeş o yüzden dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayaer07

quote:

Orijinalden alıntı: WalkmaN

quote:

Orijinalden alıntı: kayaer07

Alırken mutlaka mağazada kutuyu açtırıp ışık sızması ve ölü piksel olayına bakacağım. Ben de bir türlü alamadım, nedeni ise üst sınırımın 22" olması sonuçta TV değil monitör alıyorum. Ben ilk zaten 19"-20" bakıyordum, baktım onlarda DVI yok neredeyse, olanlarda tipsiz. Ben de 22"'e zıpladım, 23"'e zıplamam ise imkansız. Bu monitörün 22" olanını almak istiyorum, o da şu anda çok az satıcıda var.

Buyuklukten dolayi mi almiyorsunuz yoksa fiyat yuzunden mi ?

Büyüklükten dolayı. Çok büyük bana göre 23". Birim inç olunca aradaki fark da artıyor. 21,5"=54cm, 23"=58cm..

Bence yeriniz varsa cok dert edilicek bir sey degil buyukluk aksine daha hos geldi bana :)

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.