Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hah, CES 2012'de duyurulur, 1 yıla en iyi Türkiye'de satışa çıkar. Hiç beklemeye lüzum yok diyeceğim de bu sefer de kendimle çelişiyorum. IPS panelli FPR 3D monitör ne canavar bir şey olur yahu
  • Ben şu uh-ips'nin ne olduğunu hala anlayamadım. Büyük olasılık e-ips'nin satış stratejisi nedeniyle adının değiştirilmiş hali. Net bilgi varmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savanam -- 4 Ocak 2012; 1:04:33 >
  • uh-ips panellerin e-ips panellere göre daha geniş bir renk derinliği var diyebiliriz. e-ips yazılımsal olarak 8bit renk değerine ulaşıyor, uh-ips donanımsal olarak zaten 8 bit bir panel. Satış stratejisiyle adı değiştirilecek kadar basit bir fark değil yani.
  • @dusty

UH-IPS ve E-IPS'in sadece pazarlama için ortaya atılan isimler olmadığı ve teknik farklılıklarının incelendiği, markaların kendi yayınladığı kaynaklar dışında bir kaynak gösterebilir misiniz acaba? Bildiğim kadarıyla böyle bir teknik fark yok.

İkinci olarak da IPS236V'nin 8 bit renk aralığına sahip olduğu bilgisini nereden aldınız? Zira panel bilinmeyen bir panel değil, LG'nin kendi üretimi ve diğer firmalara da sattığı bir panel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

uh-ips panellerin e-ips panellere göre daha geniş bir renk derinliği var diyebiliriz. e-ips yazılımsal olarak 8bit renk değerine ulaşıyor, uh-ips donanımsal olarak zaten 8 bit bir panel. Satış stratejisiyle adı değiştirilecek kadar basit bir fark değil yani.

Dediğiniz gibi, e-ips panel renk başına 6-bit + AFRC şeklinde geçiyor. LG ise teknik verilerinde donanımsal olarak 8 bit olarak geçiyor. 8 bit - 6 bit olayı nedir bilmeyenler için biraz daha açalım:

PC ekranları R (red-kırmızı), G (green-yeşil), B (blue-mavi) olmak üzere 3 ana rengi kullanır. Pikselleri oluşturan kristaller kapalıyken siyah, tüm pikseller kendi tonunda çalışırken beyaz renk olarak görülür. Beyaz bir imaj varken monitörünüze yakından bakarsanız 3 ana rengide görürsünüz.

quote:

Panellerdeki pikselleri oluşturan renk kristalleri, rengin siyah halinden en canlı haline uzanan renk skalasında 2^8 yani 256 kademe (2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256) renk verir. Daha önceki sayfalarda test için verdiğim renk skalasına (gradient) bir daha bakalım.

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

Bu skalayı 8 bit RGB modunda yaptım. Her renk siyahtan kendi tonuna 256 (Photoshop' ta 255 kademe + O siyah kademesini bilirsiniz) adımda geçer.

Bu sebepten 8 bit paneller siyahtan beyaza kadar (256x256)x256 = 16.777.216 adet renk gösterebilir. Zaten birçok monitör özellik sekmesinde 16,7 milyon renk derken bunu kasteder. Aslında birçok firma bu değeri yanlış yazıp (ses sistemlerindeki P.M.P.O değeri gibi) tüketiciyi yanıltmaktadır.

quote:

8 bit modunda oluşturulan bir imaj, 6 bit bir panelde tam olarak gösterilemez. Bu gösterilemeyen renkler skalada dalgalanma varmış gibi görünür. Çünkü 6 bit paneller 2^6 yani 64 kademe (2, 4, 8, 16, 32, 64) renk gösterebilir. Toplamda ise siyahtan beyaza (64x64)x64= 262.144 adet renk gösterebilir. 8 bit panele göre ne kadar az değil mi? İşte bu sebepten üreticiler bu aradaki devasa farkı kapatmak için AFRC adında donanımsal bir taktiği kullanır. Peki nedir AFRC?

/>

Yukarıda basitleştirerek oluşturduğum grafiğe bakın. 8 bit modunda sarı renkten kırmızı renge olan geçişi basit haliyle görebilirsiniz. Son derece yumuşak görünüyor değil mi? Aynı renk geçişindeki renklerden bazılarını 6 bit panel gösteremez. Buna örnek olarak olarak boş kutuları görüyorsunuz. Lakin o renkleri veremiyor diye pikseller kapalı mı kalacak. Hayır. Aşağıya geçelim.

quote:

/>

Dediğim gibi 6 bit panel veremediği renklerin piksellerini kapatmaz. Bunun yerine o boş kutuları en yakınındaki pikseldeki (renk kodu olarak en yakınındaki) renk ile aynı gösterir. "Aynı renk" demekle kastettiğim bu. Bu sebepten birçok kişi renk geçişlerinde dalgalanmalar görür. Tabi bazılarımızın gözü çok hassas olmadığından bunu fark edemeyebilir. Peki gösteremediği renkler için çözüm yok mu? İşte bu durumda AFRC iyileştirme teknolojisi devreye giriyor. Aşağıya geçelim.

quote:

/>

Yukarıda gördüğünüz gibi. AFRC, 6 bit panellerdeki o verilemeyen rengi sağdaki ve soldaki renkleri karşılaştırıp, örnekte de görüldüğü gibi solundaki rengi arka plan, sağındaki rengi ise ızgara şeklinde üstüne koyarak (büyütülmüş haline dikkat edin) vermeye çalışır. Bu teknoloji birçok 6 bit panellerde sıklıkla kullanılan bir teknoloji. Bazılarımız için üstteki renk geçişinde (normal sıralı olan kutular) 8 bit ile 6 bit+AFRC arasında bir fark olmadığını söyleyecektir. Bu demektir ki işe yarayan bir teknoloji. Tabi işin profesyonelleri için yetersiz.

Bazı üst modeller (Dell U2410, Asus PA246Q, HP Dreamcolor vb.) 2^10 bit ile (2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024) yaklaşık 30 bit ile (1024x1024)x1024 = 1.073.741.824 renk gösterebiliyor. Ne kadar muazzam değil mi? Lakin eski crt monitörler 32 bit rengi (yani 4.294.967.296 adet renk) gösterebiliyordu. ID Software firması Doom 3 ile ilgili bir röportajında, monitör üreticilerin 64 bit ekranlara geçmesi gerektiğini söylüyordu? Kimbilir belki ilerde. Diğer taraftan bilim adamları yapılan araştırmalarla insan gözünün 16,7 milyon renk ile 4,3 milyar rengin farkını hissetmediklerini söylüyor. Madem öyleyse bit artışı yerine daha yüksek kontrast, daha yüksek çözünürlük ve daha yüksek ışık ile arka ışık sızması üzerine yoğunlaşmaları mantıklı değil mi sizce de?

Bu arada H-IPS ile UH-IPS arasındaki farkı TFTCentral sitesi şu grafikte göstermiş:

Ve demiş ki; H-IPS' e göre %18' e varan bir ışık ve kontrast artısı vardır. H-IPS, e-IPS' den daha iyi olduğuna göre e-IPS ile UH-IPS aynıdır diyemeyiz.

Not: Anlatılanlar birbirine karışmasın diye kutucukların içerisine aldım. Alıntı değildir yanlış anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuakeM -- 4 Ocak 2012; 15:28:19 >

• bilgilendirici, güzel derleme olmuş, eline sağlık QuakeM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merl -- 4 Ocak 2012; 16:02:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merl

bilgilendirici, güzel derleme olmuş, eline sağlık QuakeM.

Rica ederim. Maksat bilgi paylaşımı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

uh-ips panellerin e-ips panellere göre daha geniş bir renk derinliği var diyebiliriz. e-ips yazılımsal olarak 8bit renk değerine ulaşıyor, uh-ips donanımsal olarak zaten 8 bit bir panel. Satış stratejisiyle adı değiştirilecek kadar basit bir fark değil yani.

Dediğiniz gibi, e-ips panel renk başına 6-bit + AFRC şeklinde geçiyor. LG ise teknik verilerinde donanımsal olarak 8 bit olarak geçiyor. 8 bit - 6 bit olayı nedir bilmeyenler için biraz daha açalım:

PC ekranları R (red-kırmızı), G (green-yeşil), B (blue-mavi) olmak üzere 3 ana rengi kullanır. Pikselleri oluşturan kristaller kapalıyken siyah, tüm pikseller kendi tonunda çalışırken beyaz renk olarak görülür. Beyaz bir imaj varken monitörünüze yakından bakarsanız 3 ana rengide görürsünüz.

quote:

Panellerdeki pikselleri oluşturan renk kristalleri, rengin siyah halinden en canlı haline uzanan renk skalasında 2^8 yani 256 kademe (2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256) renk verir. Daha önceki sayfalarda test için verdiğim renk skalasına (gradient) bir daha bakalım.

Bu skalayı 8 bit RGB modunda yaptım. Her renk siyahtan kendi tonuna 256 (Photoshop' ta 255 kademe + O siyah kademesini bilirsiniz) adımda geçer.

Bu sebepten 8 bit paneller siyahtan beyaza kadar (256x256)x256 = 16.777.216 adet renk gösterebilir. Zaten birçok monitör özellik sekmesinde 16,7 milyon renk derken bunu kasteder. Aslında birçok firma bu değeri yanlış yazıp (ses sistemlerindeki P.M.P.O değeri gibi) tüketiciyi yanıltmaktadır.

quote:

8 bit modunda oluşturulan bir imaj, 6 bit bir panelde tam olarak gösterilemez. Bu gösterilemeyen renkler skalada dalgalanma varmış gibi görünür. Çünkü 6 bit paneller 2^6 yani 64 kademe (2, 4, 8, 16, 32, 64) renk gösterebilir. Toplamda ise siyahtan beyaza (64x64)x64= 262.144 adet renk gösterebilir. 8 bit panele göre ne kadar az değil mi? İşte bu sebepten üreticiler bu aradaki devasa farkı kapatmak için AFRC adında donanımsal bir taktiği kullanır. Peki nedir AFRC?

Yukarıda basitleştirerek oluşturduğum grafiğe bakın. 8 bit modunda sarı renkten kırmızı renge olan geçişi basit haliyle görebilirsiniz. Son derece yumuşak görünüyor değil mi? Aynı renk geçişindeki renklerden bazılarını 6 bit panel gösteremez. Buna örnek olarak olarak boş kutuları görüyorsunuz. Lakin o renkleri veremiyor diye pikseller kapalı mı kalacak. Hayır. Aşağıya geçelim.

quote:

Dediğim gibi 6 bit panel veremediği renklerin piksellerini kapatmaz. Bunun yerine o boş kutuları en yakınındaki pikseldeki (renk kodu olarak en yakınındaki) renk ile aynı gösterir. "Aynı renk" demekle kastettiğim bu. Bu sebepten birçok kişi renk geçişlerinde dalgalanmalar görür. Tabi bazılarımızın gözü çok hassas olmadığından bunu fark edemeyebilir. Peki gösteremediği renkler için çözüm yok mu? İşte bu durumda AFRC iyileştirme teknolojisi devreye giriyor. Aşağıya geçelim.

quote:

Yukarıda gördüğünüz gibi. AFRC, 6 bit panellerdeki o verilemeyen rengi sağdaki ve soldaki renkleri karşılaştırıp, örnekte de görüldüğü gibi solundaki rengi arka plan, sağındaki rengi ise ızgara şeklinde üstüne koyarak (büyütülmüş haline dikkat edin) vermeye çalışır. Bu teknoloji birçok 6 bit panellerde sıklıkla kullanılan bir teknoloji. Bazılarımız için üstteki renk geçişinde (normal sıralı olan kutular) 8 bit ile 6 bit+AFRC arasında bir fark olmadığını söyleyecektir. Bu demektir ki işe yarayan bir teknoloji. Tabi işin profesyonelleri için yetersiz.

Bazı üst modeller (Dell U2410, Asus PA246Q, HP Dreamcolor vb.) 2^10 bit ile (2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024) yaklaşık 30 bit ile (1024x1024)x1024 = 1.073.741.824 renk gösterebiliyor. Ne kadar muazzam değil mi? Lakin eski crt monitörler 32 bit rengi (yani 4.294.967.296 adet renk) gösterebiliyordu. ID Software firması Doom 3 ile ilgili bir röportajında, monitör üreticilerin 64 bit ekranlara geçmesi gerektiğini söylüyordu? Kimbilir belki ilerde. Diğer taraftan bilim adamları yapılan araştırmalarla insan gözünün 16,7 milyon renk ile 4,3 milyar rengin farkını hissetmediklerini söylüyor. Madem öyleyse bit artışı yerine daha yüksek kontrast, daha yüksek çözünürlük ve daha yüksek ışık ile arka ışık sızması üzerine yoğunlaşmaları mantıklı değil mi sizce de?

Bu arada H-IPS ile UH-IPS arasındaki farkı TFTCentral sitesi şu grafikte göstermiş:

Ve demiş ki; H-IPS' e göre %18' e varan bir ışık ve kontrast artısı vardır. H-IPS, e-IPS' den daha iyi olduğuna göre e-IPS ile UH-IPS aynıdır diyemeyiz.

Not: Anlatılanlar birbirine karışmasın diye kutucukların içerisine aldım. Alıntı değildir yanlış anlaşılmasın.

Alıntıları Göster
    QuakeM, açıklama ilk mesaja eklendi, ellerine sağlık

• @Quake bilgiler için çok teşekkürler.

Fakat anlamadığım nokta ürünün teknik bilgilerinde 8 bit olarak geçtiği demişsiniz, bu teknik bilgiye LG'nin resmi sitesinden ulaşamadım.

Ayrıca şu an internet üzerindeki en ayrıntılı monitör testini yapan bir iki internet sitesinden Prad.de'deki incelemede bu ayrıntıya dair bir bilgi göremedim. Almancası iyi olan arkadaşlar bir kez daha bakabilirler mi acaba rica etsem?

http://www.prad.de/new/monitore/test/2011/test-lg-ips236v.html
    http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=de&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=de&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.prad.de%2Fnew%2Fmonitore%2Ftest%2F2011%2Ftest-lg-ips236v.html

8 Bit renk aralığı test imajında dalgalanma olduğunu yakından bakıldığında görülebildiğini belirten insanlar yabancı bir başka forumda mevcut, zira ürünü alan insanlar özellike 8 bit değil 6 bit olduğunu belirtiyorlar.

Saygılarımla.

• quote:

QuakeM, açıklama ilk mesaja eklendi, ellerine sağlık

Rica ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellguard

@Quake bilgiler için çok teşekkürler.

Fakat anlamadığım nokta ürünün teknik bilgilerinde 8 bit olarak geçtiği demişsiniz, bu teknik bilgiye LG'nin resmi sitesinden ulaşamadım.

Ayrıca şu an internet üzerindeki en ayrıntılı monitör testini yapan bir iki internet sitesinden Prad.de'deki incelemede bu ayrıntıya dair bir bilgi göremedim. Almancası iyi olan arkadaşlar bir kez daha bakabilirler mi acaba rica etsem?

http://www.prad.de/new/monitore/test/2011/test-lg-ips236v.html
    http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=de&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=de&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.prad.de%2Fnew%2Fmonitore%2Ftest%2F2011%2Ftest-lg-ips236v.html

8 Bit renk aralığı test imajında dalgalanma olduğunu yakından bakıldığında görülebildiğini belirten insanlar yabancı bir başka forumda mevcut, zira ürünü alan insanlar özellike 8 bit değil 6 bit olduğunu belirtiyorlar.

Saygılarımla.

Evet maalesef LG bu modelin pek ayrıntısını vermiyor. Nasıl bir mantıktır anlamak mümkün değil. Lakin birçok inceleme yada haber yapmış site renk sayısı için 16,7 milyon demiş. Bunu doğru kabul edersek, yukarıdaki hesaba göre 8 bit yapıyor. Macar sitesi MonitorGuru da özellik sekmesinde 8 bit demiş.

MonitorGuru - IPS236V

Sizin verdiğiniz sitede panel için S-IPS demiş. Yani neredeyse her sitede bir tutarsızlık bir eksiklik söz konusu. İnterneti araştıranlar görecektir, bu model için yaptığımız görüş ve bilgi paylaşımı bir çok meşhur inceleme sitesinden bile daha kapsamlı, faydalı ve bilgilendirici oldu. 8 bit bir panelde, 8 bit bir imajda bile dalgalanma görmek mümkün. Bunun iki büyük nedeni var. Kullanılan imaj *.jpg formatı ile kaydedilmiş ve sıkıştırılmadan dolayı bir kayıp söz konusu yada monitörün kalibrasyonu (Kontrast, gama vb.) doğru yapılmamış. Aslında en iyisi bu model ile Dell U2311 yada U2412 yi yanyana koyup yukarıda verdiğimiz renk geçiş skalasına bakmak ve dalgalanma olup olmadığını görmeye çalışmak. Çünkü Dell' in bu modellerinde 6 bit + AFRC olduğunu net bir şekilde belirtiyor firma.

• arkadaşlar bu mu yoksa Benq 27 " 2700hd mi kadar veremedim. Siz olsanız hangisini önerirsiniz bana?
  • sanırım @hellguard şuna takıldı; her ne kadar dell kendisi 6 bit bu dese de, AFRC yi de hesaba katıp u2312hm ye 8 bit dediklerini gördüm bazı yerlerde(yabancı yerlerde). ips236v'ye de aynısını demiş olabilmeleri düşündürtüyor sanırım. haklı olarak tam bi cevap arıyor sanırım kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merl -- 4 Ocak 2012; 22:37:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kersoz2003

arkadaşlar bu mu yoksa Benq 27 " 2700hd mi kadar veremedim. Siz olsanız hangisini önerirsiniz bana?

Biri 27" öbürü 23" bence karşılaştırmak pek mantıklı olmaz bu monitörle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Said6

quote:

Orijinalden alıntı: kersoz2003

arkadaşlar bu mu yoksa Benq 27 " 2700hd mi kadar veremedim. Siz olsanız hangisini önerirsiniz bana?

Biri 27" öbürü 23" bence karşılaştırmak pek mantıklı olmaz bu monitörle.

Bende philips 27" led monitör var bi tane daha almak istiyorum monitör ama ne alsam kararsız kaldım..
  • @Quake

Teşekkürler yeniden.

@Merl

Aynen, araştırdığım kadarıyla pek tatmin edici bir bilgi bulamadım açıkçası. Sanırım Dell yolu gözüktü kesin olarak...
  • Arkadaslar netsipariş ile bugün gorüştüm. urun yoldagozukuyor ne zamn gelicek diye. Urun elimizde mevcut ama o fiyattan veremyizdediler. fiyatı guncellediler sonra 644 tl.
    vatn bilgisayarda fiyat bugün icin 543. yalnız vatanda urun kodunda PN uzantısı yok. vatandakiler pn mi. vatandan alan oldumu. eğer Pn ise sipariş vericem. su an icin en uygun orası. Internetten sipariş verirsem Pn cıkmazsa iade etmek istiyorum. iadeyi mağazaya yapabiliyormuyuz. Bu konuda bilgisi olan varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archieduke

Arkadaslar netsipariş ile bugün gorüştüm. urun yoldagozukuyor ne zamn gelicek diye. Urun elimizde mevcut ama o fiyattan veremyizdediler. fiyatı guncellediler sonra 644 tl.
    vatn bilgisayarda fiyat bugün icin 543. yalnız vatanda urun kodunda PN uzantısı yok. vatandakiler pn mi. vatandan alan oldumu. eğer Pn ise sipariş vericem. su an icin en uygun orası. Internetten sipariş verirsem Pn cıkmazsa iade etmek istiyorum. iadeyi mağazaya yapabiliyormuyuz. Bu konuda bilgisi olan varmı.

Türkiye'de sadece IPS236V diye görünüyor hocam ama IPS236V-PN o modeller. Vatan LG Türkiye garantili sattığı için sorun çıkmaz. PN modelidir o panel. LG Türkiye e-ips panel getirmedi buraya.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: archieduke

Arkadaslar netsipariş ile bugün gorüştüm. urun yoldagozukuyor ne zamn gelicek diye. Urun elimizde mevcut ama o fiyattan veremyizdediler. fiyatı guncellediler sonra 644 tl.

Türkiye'de sadece IPS236V diye görünüyor hocam ama IPS236V-PN o modeller. Vatan LG Türkiye garantili sattığı için sorun çıkmaz. PN modelidir o panel. LG Türkiye e-ips panel getirmedi buraya.

verdim siparişi olmadı iade ederim. napalım.

• Beyler bu "IPS" tabanlı Modüllerin çok fazla varyantları vardır!

1-Her IPS li panel diye üstüne balıklama atlamayın!

2-IPS panelde ana belirleyici unsur fiyatıdır;bakın fiyatına ve "çok pahalı" ise işte
    Hi-End ve seviyesi en yüksek IPS tir,böyle bir paneli gözü kapalı alabilirsiniz
    ama TR de pek bulunmuyor bunlar,yada bazı firmalar özel siparişle getirtiyorlar!

3-IPS leri en başta LGE nin LGD Fabrikası olmak üzere bir çok üretici üretiyor ve
    çok fazla "seviye" var bunlarda bazıları TN kadar kötü olabiliyor,kaldıki günümüzde
    bazı TN lerde ise kalite oldukça yükseldi!

Gamer iseniz hala "TN" ye devam edin!! boşuna daha fazla para veripte düşük seviye IPS almayın ltf

4-e_IPS/H_IPS gibi tiplerin kendi içinde veya farklı üreticilerde çok fazla çeşitleri var(kalite
    açısından)!!

5-LGE den mümkünse özellikle kalite açısından kaçın,bunlar Modül üretiminde iyiler ama Monitör kalitesinde
    kötüler!!
    IPS leri eskiden çok iyi idi ama şimdi çok fazla çeşitle,özellikle düşük seviye Modülleri kullanıyor!(maliyetten
    dolayı)
    LGE/TR Müşteri Hizmetleride bir o kadar kötü,ama Paralelden alırsanız buda kötü!

6-Kalite kontrolları çok kötü ve örneğin yukarıda resmi verilen paneldeki gibi berbat bir Backlight-bleeding
    ve çok kötü ekran homojenitesi olan panel çıkma oranıda çok fazladır LGE lerde!
    Samy ve LGE olması gerekende çok daha fazla ışık şiddeti kullanıyor Baclit sisteminde!!baclit düzenini
    ciddi bozuyor!
    Ayrıca panelin çok ince olmasıda oluşan ısı sebebiyle özellikle homojenite bozulmasına ve Mura efektinin(Clouding
    dediğiniz oluşum)arttırıyor ve doğal olarak bleedinge sebeb oluyor(aynı durum Baclit LED TV lerde vede özellikle
    yine Samy ve LGE de oran olarak inanılmaz fazladır!)

7-Monitörde "MARKA" da çok önemlidir;örneğin günümüzde EIZO bile kaliteli(AUO/Taiwan Hi-End serisi) "TN" Modüllü
    paneller üretiyor ve fiyatlarıda pahalı!
    Diğer tüm o bildiğiniz ana üreticiler ki çoğu bunların üreticide değildir(fason üretiliyor bu paneller Çin de)yine pahalı
    veya oldukça pahalı olanları oldukça iyi paneller oluyor

Ancak IPS işi günümüzde ciddi bir kandırmaca haline geldiğini çok açık söyliyebilirim!
    Bir sürü üretici artık bu tipte Modül üretiyor ve kendi içlerinde seviye/kalite farklılıkları vardır!

İş sadece Modül ilede bitmiyor ve işin Engine kısmı+SW de çok önemlidir!
    Kaldıki "doğru renk üretimi" için,panelib baclit sistemi çok düzgün olmalıdır(prof.uygulamalarda!!)

RT değerlerini ise sallama veriyorlar(G2G diye) veya B2B değerleride genelde doğru değildir!!
    verdikleri 1/2/3/4ms gibi standard mod/çalışma değerleri külliyen palavradır!!
    IPS tip panellerde(TV/Monitör)Native-ANSI CR değerleri düşüktür ama bunlar paneli adeta uçuruyor

O Test Sitesinden fiyatına bakıyorum çok ucuz ama herifler "S_IPS" tip diye yazmışlar

++

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.