Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

Beyler bu "IPS" tabanlı Modüllerin çok fazla varyantları vardır!

1-Her IPS li panel diye üstüne balıklama atlamayın!

2-IPS panelde ana belirleyici unsur fiyatıdır;bakın fiyatına ve "çok pahalı" ise işte
    Hi-End ve seviyesi en yüksek IPS tir,böyle bir paneli gözü kapalı alabilirsiniz
    ama TR de pek bulunmuyor bunlar,yada bazı firmalar özel siparişle getirtiyorlar!

3-IPS leri en başta LGE nin LGD Fabrikası olmak üzere bir çok üretici üretiyor ve
    çok fazla "seviye" var bunlarda bazıları TN kadar kötü olabiliyor,kaldıki günümüzde
    bazı TN lerde ise kalite oldukça yükseldi!

Gamer iseniz hala "TN" ye devam edin!! boşuna daha fazla para veripte düşük seviye IPS almayın ltf

4-e_IPS/H_IPS gibi tiplerin kendi içinde veya farklı üreticilerde çok fazla çeşitleri var(kalite
    açısından)!!

5-LGE den mümkünse özellikle kalite açısından kaçın,bunlar Modül üretiminde iyiler ama Monitör kalitesinde
    kötüler!!
    IPS leri eskiden çok iyi idi ama şimdi çok fazla çeşitle,özellikle düşük seviye Modülleri kullanıyor!(maliyetten
    dolayı)
    LGE/TR Müşteri Hizmetleride bir o kadar kötü,ama Paralelden alırsanız buda kötü!

6-Kalite kontrolları çok kötü ve örneğin yukarıda resmi verilen paneldeki gibi berbat bir Backlight-bleeding
    ve çok kötü ekran homojenitesi olan panel çıkma oranıda çok fazladır LGE lerde!
    Samy ve LGE olması gerekende çok daha fazla ışık şiddeti kullanıyor Baclit sisteminde!!baclit düzenini
    ciddi bozuyor!
    Ayrıca panelin çok ince olmasıda oluşan ısı sebebiyle özellikle homojenite bozulmasına ve Mura efektinin(Clouding
    dediğiniz oluşum)arttırıyor ve doğal olarak bleedinge sebeb oluyor(aynı durum Baclit LED TV lerde vede özellikle
    yine Samy ve LGE de oran olarak inanılmaz fazladır!)

7-Monitörde "MARKA" da çok önemlidir;örneğin günümüzde EIZO bile kaliteli(AUO/Taiwan Hi-End serisi) "TN" Modüllü
    paneller üretiyor ve fiyatlarıda pahalı!
    Diğer tüm o bildiğiniz ana üreticiler ki çoğu bunların üreticide değildir(fason üretiliyor bu paneller Çin de)yine pahalı
    veya oldukça pahalı olanları oldukça iyi paneller oluyor

Ancak IPS işi günümüzde ciddi bir kandırmaca haline geldiğini çok açık söyliyebilirim!
    Bir sürü üretici artık bu tipte Modül üretiyor ve kendi içlerinde seviye/kalite farklılıkları vardır!

İş sadece Modül ilede bitmiyor ve işin Engine kısmı+SW de çok önemlidir!
    Kaldıki "doğru renk üretimi" için,panelib baclit sistemi çok düzgün olmalıdır(prof.uygulamalarda!!)

RT değerlerini ise sallama veriyorlar(G2G diye) veya B2B değerleride genelde doğru değildir!!
    verdikleri 1/2/3/4ms gibi standard mod/çalışma değerleri külliyen palavradır!!
    IPS tip panellerde(TV/Monitör)Native-ANSI CR değerleri düşüktür ama bunlar paneli adeta uçuruyor

O Test Sitesinden fiyatına bakıyorum çok ucuz ama herifler "S_IPS" tip diye yazmışlar

++

peki kardes bu cvpa panellere ne dersin mesela samsung 2333t

• quote:

Beyler bu "IPS" tabanlı Modüllerin çok fazla varyantları vardır!

1-Her IPS li panel diye üstüne balıklama atlamayın!

2-IPS panelde ana belirleyici unsur fiyatıdır;bakın fiyatına ve "çok pahalı" ise işte
    Hi-End ve seviyesi en yüksek IPS tir,böyle bir paneli gözü kapalı alabilirsiniz
    ama TR de pek bulunmuyor bunlar,yada bazı firmalar özel siparişle getirtiyorlar!

3-IPS leri en başta LGE nin LGD Fabrikası olmak üzere bir çok üretici üretiyor ve
    çok fazla "seviye" var bunlarda bazıları TN kadar kötü olabiliyor,kaldıki günümüzde
    bazı TN lerde ise kalite oldukça yükseldi!

Gamer iseniz hala "TN" ye devam edin!! boşuna daha fazla para veripte düşük seviye IPS almayın ltf

4-e_IPS/H_IPS gibi tiplerin kendi içinde veya farklı üreticilerde çok fazla çeşitleri var(kalite
    açısından)!!

5-LGE den mümkünse özellikle kalite açısından kaçın,bunlar Modül üretiminde iyiler ama Monitör kalitesinde
    kötüler!!
    IPS leri eskiden çok iyi idi ama şimdi çok fazla çeşitle,özellikle düşük seviye Modülleri kullanıyor!(maliyetten
    dolayı)
    LGE/TR Müşteri Hizmetleride bir o kadar kötü,ama Paralelden alırsanız buda kötü!

6-Kalite kontrolları çok kötü ve örneğin yukarıda resmi verilen paneldeki gibi berbat bir Backlight-bleeding
    ve çok kötü ekran homojenitesi olan panel çıkma oranıda çok fazladır LGE lerde!
    Samy ve LGE olması gerekende çok daha fazla ışık şiddeti kullanıyor Baclit sisteminde!!baclit düzenini
    ciddi bozuyor!
    Ayrıca panelin çok ince olmasıda oluşan ısı sebebiyle özellikle homojenite bozulmasına ve Mura efektinin(Clouding
    dediğiniz oluşum)arttırıyor ve doğal olarak bleedinge sebeb oluyor(aynı durum Baclit LED TV lerde vede özellikle
    yine Samy ve LGE de oran olarak inanılmaz fazladır!)

7-Monitörde "MARKA" da çok önemlidir;örneğin günümüzde EIZO bile kaliteli(AUO/Taiwan Hi-End serisi) "TN" Modüllü
    paneller üretiyor ve fiyatlarıda pahalı!
    Diğer tüm o bildiğiniz ana üreticiler ki çoğu bunların üreticide değildir(fason üretiliyor bu paneller Çin de)yine pahalı
    veya oldukça pahalı olanları oldukça iyi paneller oluyor

Ancak IPS işi günümüzde ciddi bir kandırmaca haline geldiğini çok açık söyliyebilirim!
    Bir sürü üretici artık bu tipte Modül üretiyor ve kendi içlerinde seviye/kalite farklılıkları vardır!

İş sadece Modül ilede bitmiyor ve işin Engine kısmı+SW de çok önemlidir!
    Kaldıki "doğru renk üretimi" için,panelib baclit sistemi çok düzgün olmalıdır(prof.uygulamalarda!!)

RT değerlerini ise sallama veriyorlar(G2G diye) veya B2B değerleride genelde doğru değildir!!
    verdikleri 1/2/3/4ms gibi standard mod/çalışma değerleri külliyen palavradır!!
    IPS tip panellerde(TV/Monitör)Native-ANSI CR değerleri düşüktür ama bunlar paneli adeta uçuruyor

O Test Sitesinden fiyatına bakıyorum çok ucuz ama herifler "S_IPS" tip diye yazmışlar

++

Sayın Albani

Full hd Film ve konsol bağlantısı için Türkiye'de bulunan hangi tn paneli tavsiye edersiniz ? Şunuda sormadan geçmek istemiyorum bahsi geçen ips monitör 5ms nasıl olurda oyunlar için kötü olabiliyor ? Oyuncular için tn panel olarak 5ms monitörler var, gecikme süreleri eşit gibi gözüküp aslında öyle değil mi ?

• Albani, anlattıklarına bakarak Lg'nin bu ips236v modelini nasıl değerlendirebiliriz?
  • @gokuba

Sen yoksa S_PVA veya PVA panelli cihazlarımı sordun??(Samsung üretimi)>>bunlar OK dir(FILM ciler için)
    Bunun haricinde Samy de VA tabanlı ve Monitörlerde kullanılmak üzere,daha alt seviye panellerde vardır!
    örneğin sorduğun c_PVA da böyle bir paneldir!
    Ancak TN panelere göre elbette daha iyidir,ama Gamer lar için pek uygun değildir!

Bu tip panellerde "fiyatı" zaten kaliteyi ve bazı durumlarını ortaya çıkarır,"çok pahalı" bir panel çok iyidir!
    Bu dışarda bir kuraldır!

Örnek;X Marka panel var ve IPS deniyor ve fiyatı oldukça güzel ama Y Marka aynı üreticide yine IPS
    li bir paneli var ama fiyatı absürt!!işte bu panelde S_IPS var demektir,yani EIZO da $ 2/3bin kağıda da
    IPS var ama 500/1000 kağıda da var hatta TN li bile var

Gamer lar hala TN ye devam edecektir!

FILM ciler ise VA/IPS OK dir!!

Artık günümüzde Gamer ile FILM ciler ayrıldı Monitör işinde,örneğin kimileri vardırki 24/28 panel alıyor
    ve sadece HD-FILM izliyor ve bunlar için önce VA lı sonrada IPS li paneller OK dir(Modülün varyantı
    çok önemli değildir ve en azından TN den çok daha iyidir!!)

TN ler ise günümüzde iyice düzeldir artık Gamer dan başlayarak "all-in-one" uygulamalarında F/P olarak
    iyi bir yerdedir
    Ama ucuz oldukça panel dandikleşiyor,bunuda unutmayın!!

Örneğin Samy nin,TR de satılmayan ama bazı ülkelerde bulunan S_PVA lı Monitörleri çok iyidir
    aynı şekilde PVA lı bir kaç Serisi daha var bunlarda çok iyidir!

Ancak bu heriflerin(LGE ve Samy) ciddi bir kalite sorunu+kalite kontrol sorunu vardır!!ne varsa bandtan çıkıp
    kutulayıp aynen postalıyorlar,dolayısıyla çok fazla geri dönen panel olmaktadır bu iki uyanık Korelinin mallarında!
    Örneğin yukarıdaki LGE panelin resmine bakıyorum ve böyle berbat bir panel nasıl K.Kontroldan geçipte
    postalanmış
    Böyle kötü bir panel çalışması görmedim desem yeridir ama Samy ve LGE den bunlar bol çıkıyor,alıştık gari

++

@oeste
    Arkadaşım senin işin kolay,nasılsa TN alacaksın,gez-dolaş çoğu sana uyar ama pek ucuz yollulara kaçma!
    TN paneli "genel uygulamalar" için elbette tavsiye ederim,en azından Oyunlarda çuvallamaz!

Verilen ResponseTime değerleri doğru değildir!!! Gray2Gray veya Black2Black değerleri sizin pratikte
    işinize yaramayacaktır,oturup Gri veya Siyah ekranmı izleyeceksiniz!!!
    O RT değerinin verilmesi,panelin "sözde" RT sinin çok düşük olduğunu göstermek içindir!

Ancak günümüz TN leri artık 15/18ms lere kadar düştüler ki buda size yeterlidir!

ANCAK "ebat büyüdükçe">>Latency değeri ARTAR!!!
    21/22lik bir panel ile 28lik panelin değerleri aynı olamaz!!
    Bu durum aynı şekilde panel tip TV ler içinde geçerlidir(PDP veya TFT-LCD TVler)ekran ebatı büyüdükçe
    Latency değeride artacaktır!!

++

@savanam
    Neticede IPS ve elbette bir TN den her haliyle daha iyidir,olaya böyle bakacaksın!
    Ama Gamer isen yinede TN yi tercih et bence

++
    Saygılar

• Bu konuya hakim olduğun anlaşılıyor albani. Doğrusu ben bu monitörü aldım. Normal kullanıcı olarak renkleri daha iyi görmek istediğim için bu monitörü almıştım. Senin de yorumunu merak etmiştim. Teşekkür ederim.
  • Zaten bu panel IPS'in giriş seviyesi modellerinden. Zaten albani üstadımın da dediği gibi IPS panellerde fiyat kendini ele veriyor. Şu an Tükiye pazarında bulunan ASUS IPS panellerle fiyat bazlı yapılacak karşılaştırmada LG'nin panellerinin giriş seviyesinde olduğunu anlamak çok zor olmuyor. Bu ürün f/p açısından bakıldığında genel kullanım için oldukça uygun oluyor.

Gamerlar konusuna gelince. Tüm profesyonel oyuncuların hala CRT ekranlar kullandığını her yerde okuyor ve yazıyorum zaten. Onun dışında profesyonel olmadan oyun oynayan ancak hassas göze sahip olan gamerlar TN panel tercih etmeli zaten. Ha diyorsanız ki gerçeğe yakın renk tonları isteyip, aynı zamanda da iyi performansla oyun oynayamaz mıyım? Evet, oynarsınız ama bir TN panel hızı yakalayamayabilirsiniz.
  • Hocam Gamer ların eli aynen CRT ye gider!! diyoruz ama işi çok iyi bilenler bize veriyor odunu
    yaw kaldımı CRT diyorlar,ama öyle bir kaldıki,haberleri yok bu arkadaşların!

TN ile Hıza devam devam,bunu IPS/VA v.s geçemez!

IPS ilede oyun oynanır tabiki(kişiye göre değişsede)yani ucuz yollu bir IPS te olabilir ve en azından paso oyun
    oynanmayacağı için örneğin Desktop çalışmalarında+FILM izlemede çok daha keyif verecektir!

Ancak ben FILM olayında bunları artık ikiye ayırıyorum ve FILM için direk VA tipli panelleri tercih edin diyorum ama
    bu meretleri bizim Monitör İthalatçıları "ısrarla" getirmiyorlar yaw
    2 senedir BenQ/Samy/Acer/HP gibi panellerin böyle VA tipli olanlarını bekliyorum,arıyorum "kazma firmaları" ve hemen
    o model yok cevabını alıyorum,ülen neden anlamıyorum

Bugün dünyada Monitörlerden salt FILM e yönelik en az Gamer lar kadar bir kullanıcı kitlesi vardır!
    ama aslında üreticiler bunları düşünüyor olsada,bizim "kazmalar" nedense hiç düşünmeyip piyasayı paso
    TN dolduruyorlar,bunlarında zaten çoğu dandik!!
    Örneğin EIZO da bile TN panel var ama buda yok!

LGE ve Samy den yine güzel paneller var ama bu çakalların çok ciddi bir "kalite" sorunu var,ben açıkçası hiç tercih etmiyorum bunları!
    ama Samy de S_PVA/PVA lı böyle bahsettiğim çok sıkı paneller var ve FILM lerde çok çok iyi!
    Benim tercihim BenQ nun AUO/Taiwan yeni nesil A_MVA tipli olup Samsung dan bile daha iyi bir kaç paneli var ama bunlarda bizde yine yok

Örneğin neredeyse 2 senedir aradığım Monitör BenQ VW2420H(A_MVA panel ve Baclit LED)

++
    Dusty benim Pany LCD nin LAG testini yaptım ve ilgili başlıktan değerlerini verdim!

Game Mode ile 11ms(ortalama ama testte en çok bu değeri yakaladım!) input-LAG var ki bu neredeyse TN panelli çoğu Monitör seviyesinde hatta daha bile iyi!
    ve "37 lik bir panele" göre çok iyi sayılacak değer yakalanıyor!
    (bunun LAG değerini yabancı testinde 10ms olarak okumuştum ama sanırım test yaptıkları Monitör(TN li) benim HP den biraz daha yavaş olabilir!)

Standard Mode(Normal) LAG ise 35ms ki buda çok çok iyi bir değer olarak çıkıyor!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 16 Ocak 2012; 16:02:52 >

• quote:

Hocam Gamer ların eli aynen CRT ye gider!! diyoruz ama işi çok iyi bilenler bize veriyor odunu
    yaw kaldımı CRT diyorlar,ama öyle bir kaldıki,haberleri yok bu arkadaşların!

TN ile Hıza devam devam,bunu IPS/VA v.s geçemez!

IPS ilede oyun oynanır tabiki(kişiye göre değişsede)yani ucuz yollu bir IPS te olabilir ve en azından paso oyun
    oynanmayacağı için örneğin Desktop çalışmalarında+FILM izlemede çok daha keyif verecektir!

Ancak ben FILM olayında bunları artık ikiye ayırıyorum ve FILM için direk VA tipli panelleri tercih edin diyorum ama
    bu meretleri bizim Monitör İthalatçıları "ısrarla" getirmiyorlar yaw
    2 senedir BenQ/Samy/Acer/HP gibi panellerin böyle VA tipli olanlarını bekliyorum,arıyorum "kazma firmaları" ve hemen
    o model yok cevabını alıyorum,ülen neden anlamıyorum

Bugün dünyada Monitörlerden salt FILM e yönelik en az Gamer lar kadar bir kullanıcı kitlesi vardır!
    ama aslında üreticiler bunları düşünüyor olsada,bizim "kazmalar" nedense hiç düşünmeyip piyasayı paso
    TN dolduruyorlar,bunlarında zaten çoğu dandik!!
    Örneğin EIZO da bile TN panel var ama buda yok!

LGE ve Samy den yine güzel paneller var ama bu çakalların çok ciddi bir "kalite" sorunu var,ben açıkçası hiç tercih etmiyorum bunları!
    ama Samy de S_PVA/PVA lı böyle bahsettiğim çok sıkı paneller var ve FILM lerde çok çok iyi!
    Benim tercihim BenQ nun AUO/Taiwan yeni nesil A_MVA tipli olup Samsung dan bile daha iyi bir kaç paneli var ama bunlarda bizde yine yok

Örneğin neredeyse 2 senedir aradığım Monitör BenQ VW2420H(A_MVA panel ve Baclit LED)

++
    Dusty benim Pany LCD nin LAG testini yaptım ve ilgili başlıktan değerlerini verdim!

Game Mode ile 11ms(ortalama ama testte en çok bu değeri yakaladım!) input-LAG var ki bu neredeyse TN panelli çoğu Monitör seviyesinde hatta daha bile iyi!
    ve "37 lik bir panele" göre çok iyi sayılacak değer yakalanıyor!
    (bunun LAG değerini yabancı testinde 10ms olarak okumuştum ama sanırım test yaptıkları Monitör(TN li) benim HP den biraz daha yavaş olabilir!)

Standard Mode(Normal) LAG ise 35ms ki buda çok çok iyi bir değer olarak çıkıyor!

++

albani bize bir güzellik yapıp 23-24" gamer ve film icin yada her ikisi icin favori monitorlerini yazarmısın

• Valla ben albani hocamı tanıyorsam direkt şu şu şu demez o. O burada IPS'i anlatır, bu başlıktaki IPS hakkında yorumlama yapar. Sanmam bize liste yazacağını ama şu bölümümüzde ayrı bir başlık altında favori monitörlerini incelese de tadından yenmez bence (Çok mu şey istedim albani üstadım? )
  • Ürünü pazar günü satın aldım bugün elime ulaştı.Elimden geldiğince incelemeye çalıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_56697329/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56697329
  • Gamer lar her hangi bir "TN" panelli Monitör alabilirler,fazla da para kesilmelerine hiç gerek yok
    Birilerinin Marka fanatikliği veya cihazları farklı şekilde eleştirmelerine filan takılmayın!

Kaldıki dünyada o bildik Markaların(TN panelli)üreticileri(aslında bunlar üretici değil,sadece MARKA larını
    verip Çin de montajlattıkları panellerdir bunlar!!) 20-30 tanedir veya 50 tane ama Modüllerinin üreticisi
    3-5 taneyi geçmez hemen hepsi aynı Modülü kullanırlar ama çok ucuz olanlar ise en dandik
    Çin malını kullanırlar ama öyle veya böyle hepsi Gamer ların işine yarar bunların!

Kısaca Gamer için TN de Marka olmaz,EIZO(TN li) bile olsa ucuzdur!

Hem Game hemde FILM için ben spesifik olarak şudur diyemem,kimse de diyemez zaten,çünkü beklentiler
    ve uygulamalar v.s çok farklıdır!

Gamer ların işi kolay alırsın bir TN iş biter,kaldıki son bir kaç senedir TN kaliteleride oldukça arttı,örneğin ben
    2008 den beri HP w2207h kullanıyorum,çok memnunum! ama FILM de beni pek kesmiyor,onuda diğer Monitör gibi
    kullandığım aynı odadaki Pany 37 LCD ile halledip tüm FILM leri artık bundan izliyorum

HP/Acer/BenQ/Viewsonic den güzel TN li Monitörler var(ama her Serisi TR de yok bunlar her nedense!)bunlarla
    Game&Film çok güzel oluyor,ancak size naçizane tavsiyem,"HD-FILM" için böyle bit kadar panellerle iş görmeyin!!
    Bu FILM leri bir şekilde büyük ekran TV den izleyin veya bağlayın PC yi TV ye HD-Filmin tadı çıksın
    23/24/28 den filan bu işin tadı olmuyor ancak Game işi olur/olabilir veya Desktop uygulamaları gibi işlemler olur+

++

• lg ips236v monitörü bende vatan bilgisayardan buradaki tavsiyeler ve internetteki bilgiler üzerine 2 gün önce almış bulundum, alacak arkadaşlara tavsiyem kesinlikle bu fiyata böyle bir monitör bulunmadığı yönünde renkler muhteşem monitör vga girişinden bağlı pc ye ekran kartım olmadığı için, birde ekran kartı alıp dvi veya hdmi ile nasıl bir görüntü alacağım merak ediyorum.. sistemim win 7 yaptığım ayarlar ise lg driver cd sini kurdum. windows renk yönetimini srgb yaptım, monitör renk modunuda srgb windowsun kendi renk kalibrasyonu ile oynayarak şu an 253 nolu kutucuğa kadar görebildim. diğer taraftan donanımhaber beyaz logosu biraz netken sonlara doğru kayboluyor siyah logo daha belirsiz nedeni ne olabilir önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim arkadaşlar.

• renk konusunda bayaa iddalı
  • Giriş seviyesi de olsa neticede IPS panel, renk profesyonel renk çözümleri sunan bir teknoloji
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hafta sonu bizde vatanbilgisayardan bir tane aldık . ilk intibamız olumlu. mevcutta kullandığımız samsung p2370 den cok daha iyi gibi. Ağırlıklı olarak proje cizimi ve 3d calısmalar icin kullanıyoruz.

• Kullanan arkadaşlar bir yorum yaparmısınız bu görüntüdeki glow fazla mı bana mı öyle geliyor ?

• Bu resimdeki panelde Baclit çalışması tek kelimeyle berbat,mümkünü varsa aynen değiştirin!

Screen-uniformity diye bir şey yok bile!
    Bleeding ler çok düzensiz vede fazla tabiki!

Samy ve LGE nin en büyük kusuru,kalite olmadığı gibi birde adam gibi kalite kontrolda hiç yok!
    her çıkan panel aynen kutuya vede satışa
  • quote:

Bu resimdeki panelde Baclit çalışması tek kelimeyle berbat,mümkünü varsa aynen değiştirin!

Screen-uniformity diye bir şey yok bile!
    Bleeding ler çok düzensiz vede fazla tabiki!

Samy ve LGE nin en büyük kusuru,kalite olmadığı gibi birde adam gibi kalite kontrolda hiç yok!
    her çıkan panel aynen kutuya vede satışa

Değiştirme imkanım var.
    Genel olarak oyun oynayıp film izliyorum.Hangi monitörü önerirsiniz ?
  • quote:

HP/Acer/BenQ/Viewsonic den güzel TN li Monitörler var(ama her Serisi TR de yok bunlar her nedense!)bunlarla
    Game&Film çok güzel oluyor
    ACER 21.5" S221HQLBID
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/acer-s221hqlbd-215-1920x1080-5ms-siyah-led-monitor.aspx

Yeri değil ama. PM atılmıyor galiba size. Bu ürün nasıl sizce?

Bir de size e-posta atsam kısa zamanda cevaplar mısınız? Birkaç monitör modeli yazsam hangisi daha iyidir vs. desem.

• berbat tn panel alıcaksan bari samsung yada asus filan al
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.