Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben Laptoptan görüntü almak için satın aldım monitörü HDMI HDMI bağlayınca görüntü oturmuyor ancak laptopbun çıkışını dvi dan vga yapıp daha sonra monitörede VGA'dan bağlayınca oluyor HDMI görüntüyü nasıl oturtabiliriz ve bu oturmamış haliyle iyi bir görüntü yok dvi-vga 'dan vga'ya çok daha iyi görüntü veriyor bu arada monitörü vatan'dan aldım %25 indirimle 537 ye piyasasında bakıyorumda 613'ten aşağı yok . birde monitörün açılış sayfasında çerçeve şeklinde sarı işik var yani 4 köşesinde bu bir efektmi yoksa sıkıntımı ? birde en iyi ayarlar nedir arkadaş bu monitör için , ekran kartım ATI 6990M .

Arkadaşlar şimdi fark ettimde bu siyah ekranda ekranın 4 köşesinde sarı renkli ışıklar var orantılı bir şekilde her 4 köşesinde bu normal mi yoksa değişim istemek gerekiyor bu yoksa bağlantı şeklimde dolayımı , hdmi hdmi bağlantıda görüntü oturmadı o yüzden vga'dan bağladım nedir bu ?_?

Birde ne enteresandır kutudan çıkan DVI kabloları benim laptobun dvi çıkışına uymuyor ancak laptoptan çıkan dvi vga dönüştürücü ile dvi vga yapıp sonra vga bağlıyorum .

Kutucuk testinde en son 251 nolu kutudakileri görebiliyorum .

Sarı ışıklarla ilgili görüntü :

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perosma -- 21 Ocak 2012; 0:38:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Perosma

Merhaba arkadaşlar ben Laptoptan görüntü almak için satın aldım monitörü HDMI HDMI bağlayınca görüntü oturmuyor ancak laptopbun çıkışını dvi dan vga yapıp daha sonra monitörede VGA'dan bağlayınca oluyor HDMI görüntüyü nasıl oturtabiliriz ve bu oturmamış haliyle iyi bir görüntü yok dvi-vga 'dan vga'ya çok daha iyi görüntü veriyor bu arada monitörü vatan'dan aldım %25 indirimle 537 ye piyasasında bakıyorumda 613'ten aşağı yok . birde monitörün açılış sayfasında çerçeve şeklinde sarı işik var yani 4 köşesinde bu bir efektmi yoksa sıkıntımı ? birde en iyi ayarlar nedir arkadaş bu monitör için , ekran kartım ATI 6990M .

Arkadaşlar şimdi fark ettimde bu siyah ekranda ekranın 4 köşesinde sarı renkli ışıklar var orantılı bir şekilde her 4 köşesinde bu normal mi yoksa değişim istemek gerekiyor bu yoksa bağlantı şeklimde dolayımı , hdmi hdmi bağlantıda görüntü oturmadı o yüzden vga'dan bağladım nedir bu ?_?

Birde ne enteresandır kutudan çıkan DVI kabloları benim laptobun dvi çıkışına uymuyor ancak laptoptan çıkan dvi vga dönüştürücü ile dvi vga yapıp sonra vga bağlıyorum .

http://img215.imageshack.us/img215/422/21012012001.jpg
    Değişim istemen gerekiyor galiba.

• Sarı ışıklar backlight bleeding diye adlandırdığımız olay, hepimziin monitörlerinde var. Ben bu serinin sorunlu olduğunu düşünüyorum. Monitörler arasında çok fark var. Her ayarı yapmama rağmen beyaz kutucukların sonunu göremiyorum az bir şey seçebilirsem siyah kutularda hiç bir şey göremiyorum. Normal monitörden buna geçince fark inanılmaz fakat yine de bir daha LG monitör almam çok şansa kalıyor çünkü ya da ben bayağı beceriksizim.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar ben Laptoptan görüntü almak için satın aldım monitörü HDMI HDMI bağlayınca görüntü oturmuyor ancak laptopbun çıkışını dvi dan vga yapıp daha sonra monitörede VGA'dan bağlayınca oluyor HDMI görüntüyü nasıl oturtabiliriz ve bu oturmamış haliyle iyi bir görüntü yok dvi-vga 'dan vga'ya çok daha iyi görüntü veriyor bu arada monitörü vatan'dan aldım %25 indirimle 537 ye piyasasında bakıyorumda 613'ten aşağı yok . birde monitörün açılış sayfasında çerçeve şeklinde sarı işik var yani 4 köşesinde bu bir efektmi yoksa sıkıntımı ? birde en iyi ayarlar nedir arkadaş bu monitör için , ekran kartım ATI 6990M .

LED alıyorsak işte LED'lerin kronik sorunu ışık sızmasını bilmek ve aldığımız ürünü ilk olarak buna bakarak test etmek zorundayız. LED'lerin neredeyse tamamında kabul edilebilir sızmalar olur ama hatrı sayılır çoğunda da rahatsızlık verir bu kronik sorun. Değişim yapabiliyorsanız, değişim isteyin.

Ekranda kalan boşluk AMD kartınızla alakalı. Ekran kartınızın CCC panelinde dijital/Flat panellerim kısmı olacak, oradan ölçelendirmedeki overscan/aşırı tarama kısmındaki ayarı "0" değerine getirmeniz gerekir. O zaman bu boşluklar kalkar ortadan, monitörü laptopa bağladığınızda laptopın ekranını da devredışı bırakmanız gerekir tam çözünürlük alabilmeniz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

LED alıyorsak işte LED'lerin kronik sorunu ışık sızmasını bilmek ve aldığımız ürünü ilk olarak buna bakarak test etmek zorundayız. LED'lerin neredeyse tamamında kabul edilebilir sızmalar olur ama hatrı sayılır çoğunda da rahatsızlık verir bu kronik sorun. Değişim yapabiliyorsanız, değişim isteyin.

Ekranda kalan boşluk AMD kartınızla alakalı. Ekran kartınızın CCC panelinde dijital/Flat panellerim kısmı olacak, oradan ölçelendirmedeki overscan/aşırı tarama kısmındaki ayarı "0" değerine getirmeniz gerekir. O zaman bu boşluklar kalkar ortadan, monitörü laptopa bağladığınızda laptopın ekranını da devredışı bırakmanız gerekir tam çözünürlük alabilmeniz için.

Alıntıları Göster
    Overscan ayarında CCC menüsünden yaptım görüntü oturdu , LG servisi aradım servis çağırdım gelsinler baksınlar değişsinler diye pazartesi gelecekler bakalım , az olsa bu ışık sızması bir şey demeyeceğimde siyah sahnelerde özellikle belli oluyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perosma -- 21 Ocak 2012; 21:05:48 >

• Hp 2311gt ile bu monitör arasında gidip geliyorum 1 haftadır. 2 si de aynı fiyat hemen hemen. Biri 3d diğeri IPS, birinden feragat etmem gerekecekti. Şahsen son 3-4 gündür burada paylaşılan fotolardaki ışık sızmalarını görünce kararımı HP'den yana verdim.
    Aslında Vatan'da deneyerek de alınabilir ancak mağazanın oldukça aydınlık bir ortam olması sebebiyle bu sorunun orada belirlenebileceğini sanmıyorum. IPS ucuzlayana kadar TN'e devam şimdilik
  • quote:

Orijinalden alıntı: gıda.mühendisi

Hp 2311gt ile bu monitör arasında gidip geliyorum 1 haftadır. 2 si de aynı fiyat hemen hemen. Biri 3d diğeri IPS, birinden feragat etmem gerekecekti. Şahsen son 3-4 gündür burada paylaşılan fotolardaki ışık sızmalarını görünce kararımı HP'den yana verdim.
    Aslında Vatan'da deneyerek de alınabilir ancak mağazanın oldukça aydınlık bir ortam olması sebebiyle bu sorunun orada belirlenebileceğini sanmıyorum. IPS ucuzlayana kadar TN'e devam şimdilik

2 monitörüde kullanma fırsatı buldum.Gerç HP olanın 3d'si arızalı çıkmıştı geri iade ettim ancak.2d adına konuşacak olursam IPS panelin renkleri çok daha iyi olmasına rağmen backlight bleeding olayı çok sinir bozuyor.Bütün film izleme keyfinin içine ediyor.HP'nin 2d'sinde hiç bir problem yaşamadım.3D'dede bir ben problem yaşadım bir arkadaşımda var oda çok memnun.

• Bende geri iade edeceğim monitörü.Herkes aynı şeyden şikayetçi LG servis gelip değiştirse bile gene yüzde 99 sorunlu bir panel verecekler o yüzden para iadesi yapıp her nekadar monitörün performansını beğenmiş olsamda TN panele dönmek zorundayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazkaplan18

quote:

Hp 2311gt ile bu monitör arasında gidip geliyorum 1 haftadır. 2 si de aynı fiyat hemen hemen. Biri 3d diğeri IPS, birinden feragat etmem gerekecekti. Şahsen son 3-4 gündür burada paylaşılan fotolardaki ışık sızmalarını görünce kararımı HP'den yana verdim.

2 monitörüde kullanma fırsatı buldum.Gerç HP olanın 3d'si arızalı çıkmıştı geri iade ettim ancak.2d adına konuşacak olursam IPS panelin renkleri çok daha iyi olmasına rağmen backlight bleeding olayı çok sinir bozuyor.Bütün film izleme keyfinin içine ediyor.HP'nin 2d'sinde hiç bir problem yaşamadım.3D'dede bir ben problem yaşadım bir arkadaşımda var oda çok memnun.

Konu monitör olunca kağıt üzerinde yazan değerlere inanmıyorum ben. Hp 2311 monitörü gidip Vatan'da inceledim. Ürün OEM olarak geçmediği için diğer monitörler gibi tek kaynaktan görüntü gelmiyordu, hemen yanındaki HP kasadan alıyordu görüntüyü. Açıkçası monitörü çok beğendim ben 2d görüntüde. Bir arkadaşımda da Asus'un giriş seviyesi IPS monitörünü inceledim. Bence çok da fazla fark yok arada. Ayrıca Hp'nin 3d avantajı da var. LG'nin monitör ve TV lerini kalite açısından pek beğenmiyorum. Sayın albani de bilgilerini paylaşmış bizle sağolsun Bu forum sayesinde hadi yapalım bir hovardalık alalım dedik ama şu son fotoğrafları görünce aynen vazgeçtim. Ptesi webdenaldan teslim alacağım bir aksilik olmazsa 2311'i.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 22 Ocak 2012; 19:37:30 >

• quote:

Bende geri iade edeceğim monitörü.Herkes aynı şeyden şikayetçi LG servis gelip değiştirse bile gene yüzde 99 sorunlu bir panel verecekler o yüzden para iadesi yapıp her nekadar monitörün performansını beğenmiş olsamda TN panele dönmek zorundayım.

Bende İade etmeyi düşünüyorum nakit almıştım fakat vatan nakit para iadesi yapmıyor galiba sadece hediye çeki veriyor aldığımız oranda doğrumudur ?
  • quote:

quote:

quote:

Konu monitör olunca kağıt üzerinde yazan değerlere inanmıyorum ben. Hp 2311 monitörü gidip Vatan'da inceledim. Ürün OEM olarak geçmediği için diğer monitörler gibi tek kaynaktan görüntü gelmiyordu, hemen yanındaki HP kasadan alıyordu görüntüyü. Açıkçası monitörü çok beğendim ben 2d görüntüde. Bir arkadaşımda da Asus'un giriş seviyesi IPS monitörünü inceledim. Bence çok da fazla fark yok arada. Ayrıca Hp'nin 3d avantajı da var. LG'nin monitör ve TV lerini kalite açısından pek beğenmiyorum. Sayın albani de bilgilerini paylaşmış bizle sağolsun Bu forum sayesinde hadi yapalım bir hovardalık alalım dedik ama şu son fotoğrafları görünce aynen vazgeçtim. Ptesi webdenaldan teslim alacağım bir aksilik olmazsa 2311'i.

2311 tercihi ile doğru tercih yaptığını düşünüyorum.

• quote:

quote:

Bende geri iade edeceğim monitörü.Herkes aynı şeyden şikayetçi LG servis gelip değiştirse bile gene yüzde 99 sorunlu bir panel verecekler o yüzden para iadesi yapıp her nekadar monitörün performansını beğenmiş olsamda TN panele dönmek zorundayım.

Bende İade etmeyi düşünüyorum nakit almıştım fakat vatan nakit para iadesi yapmıyor galiba sadece hediye çeki veriyor aldığımız oranda doğrumudur ?

Eğer internetten aldıysan ve 7 gün geçmediyse para iadesi yapıyor.En azından ben geçen sefer aldım paramı geri. Ama yanlış bilmiyorsamda hediye çeki verirlersede o çeki kampanyalı kullanabiliyormuşsun.Yani diyelim yüzde 25 kampanyasıyla aldıysan ürünü iade edip çek alınca mağazaya gidip yüzde 25 varmış gibi kullanıyormuşsun o çeki.

• Bu ürünü hala almayı düşünen varsa 10 kere düşünsün. Hepsinde resimlerdeki gibi ışık sızması var. Bugün ürünü iade edip, çek aldım. O sarı-mor renklerin dışında! güzel bir ürün. ASUS 23" PA238Q bu modeli alan yada inceleyen var mı?
  • Şimdi bu kadar saldırıyı da haketmiyor bana kalırsa bu panel. Burada, konunun ilk sayfalarında monitörü alan, videolarla anlatan, gösteren arkadaşlar mevcut. Aldığınız serilerde hata olabilir, banttan bu şekilde çıkmış olabilir ama burda FPR panelli, sadece ama sadece PC kullanımına uyan bir panelle IPS panelli, çevrebirim uyumlu panelin karşılaştırmasını yapmayın arkadaşlar. LED'lerin kronik sorunu dedik ışık sızmasına. Hiç karşılaşmamak için ya LED almayacaksınız, ya almadan önce iyice kurcalayacaksınız, ya da şanslı olacaksınız. Sırf ışık sızması için LED panelleri yerden yere vurmanın lüzumu yok bence.

ASUS 23" PA238Q ben inceliyorum, hatta bir şekilde kampanya kovalamasam da uygun fiyatlara düşmesini bekliyorum ancak benim bütçemin çok üzerinde 23" boyutunda bir panel için. Ha IPS panel kalitesine sözüm yok, keşke bütçem olsa şimdi basıp parayı alsam ama fiyatı çok düşündürüyor beni.

• Monitörü yerden yere vurmamak lazım evet ben bugün bir sürü yol teperek götürdüm vatan bilgisayara değiştim 1 tane vardı ellerinde açtım baktım orada ışık fazla olmasına rağmen ışık sızması testi yapmak zorundaydım baktım orda yok gibiydi ufak hata payıda katarak dedimki alıp evde deneyeyim , eve getirdim ölü piksel yol sızma ise ilk aldığım cihaza göre daha az ve rahatsız etmiyor , önceki cihazda gerçekten rahatsız ediciydi fakat bunda rahatsız etmiyor hafıf bir sızma var , fikir edinmeniz için aşağıya eski ve yeni cihazın fotoğraflarını koyuyorum .
    Eski - ( Öncesi :-p )

Yeni ( Sonrası :-p )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perosma -- 23 Ocak 2012; 19:47:07 >

• Yine yeni aldığınız panelde de sızma görülüyor. Parlaklık oranı yüksekse biraz düşürdüğünüzde daha az rahatsız olacağınız kesin. Şöyle bir şey var ki hiçbirimiz full siyah ekrana saatlerce bakmıyoruz. Eğer ki oyunlarda, filmlerde veya masaüstünde sizi rahatsız edip, renk ve görüntü kalitesi kaybına yol açmıyorsa "LED'dir, ışığı sızsa yeridir" deyip, üzerine gitmemek gerekiyor.

Ha bu kabul edilebilir bir şey mi? Maalesef değil ama son kullanıcı olarak yapabileceğimiz bir şey yok.
  • quote:

Tamam mağaza aydınlık. Ama çözümü çok kolay. Mağazaya giderken koyu renkli, ışık geçirmeyen bir örtü benzeri bir şey alırsın. Monitöre örtüp kafanı sokup karanlık ortamda bakarsın.
    quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Yine yeni aldığınız panelde de sızma görülüyor. Parlaklık oranı yüksekse biraz düşürdüğünüzde daha az rahatsız olacağınız kesin. Şöyle bir şey var ki hiçbirimiz full siyah ekrana saatlerce bakmıyoruz. Eğer ki oyunlarda, filmlerde veya masaüstünde sizi rahatsız edip, renk ve görüntü kalitesi kaybına yol açmıyorsa "LED'dir, ışığı sızsa yeridir" deyip, üzerine gitmemek gerekiyor.

Ha bu kabul edilebilir bir şey mi? Maalesef değil ama son kullanıcı olarak yapabileceğimiz bir şey yok.

Ben hiç film izlemiyorum PC'de, aşırı karanlık korku oyunları da oynamıyorum. Işık sızması etki etmez bana, sizce? Zaten alırken kontrol de edeceğim. Renkleri çok iyi olduğu ve 178 derece görüş açısı için istiyorum. Amannn bir türlü alamadım, garipsiyorlardır beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayaer07 -- 23 Ocak 2012; 16:49:49 >

• Deli diye kovmasınlar sonra?
  • Bende bugün gittim iade ettim monitörümü.Birebir değişim riskine girmek istemedim.Sonuçta gene ışık sızması olma ihtimali yüksek bir ürün.Çünkü herkes aynı şeyden şikayetçi.Tamam yerden yere vurulacak bir ürün değil.Renkler ve görüş açısı çok iyi ancak 500 küsür lira veripte sorunlu bir ürünü ben almak istemem.O yüzden geri iade ettim.
    Muhtemelen 340 lira civarında satılına HP 23 inç lcd alırım ya da crt monitörümle yola devam ederim.
  • Işık sızmasını çok dert ediyorsanız ve sırf bu çekinceden panel bakmıyorsanız yine bir LED panel almamanızı, CRT ile devam etmenizi tavsiye ederim ben de.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.