Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni fotoğrafı aynı ışık sayılabilecek şekilde ekledim eski fotoyla , eski sızmayla kıyasla az bir sızma var ve beni rahatsız etmedi , önceki sızma her sıyah ekranda göze çok batıyordu fakat bu sızma normal kabul edilebilir seviyede , bi 10 kere gidip değişmek lazım daha az sızması olanı bulmak için tahminen o yüzden bu böyle iyi demek lazım .
  • Aynen öyle, sürekli değiştirmek lazım ama şans yoksa denk gelmeyebilir de Parlaklık ayarınız kaçta peki? Işık biraz fazla açık gibi görünüyor bana.
  • Brightness ve Contrast 100 de hocam Sharpness 7 'de monitör menüsünde , bunları kısınca bir fark olmuyor sızmalarda denedim , Gamma 2.0 da .
  • LCD panellerde bu sızma sorunu var mı ?

Birde eğer kullanımda rahatsız ediyorsa Lg'deki o mavi ışık ayarlardan kapatılabiliyor arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perosma

Brightness ve Contrast 100 de hocam Sharpness 7 'de monitör menüsünde , bunları kısınca bir fark olmuyor sızmalarda denedim , Gamma 2.0 da .

Hocam görüntüde farketmese de yine de göz sağlığına yazık. %100'de kullanma ışığı, kontrastı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: Perosma

Brightness ve Contrast 100 de hocam Sharpness 7 'de monitör menüsünde , bunları kısınca bir fark olmuyor sızmalarda denedim , Gamma 2.0 da .

Hocam görüntüde farketmese de yine de göz sağlığına yazık. %100'de kullanma ışığı, kontrastı bence.

Normalde 80 de kullanıyorum fakat FULL HD filmlerde 100 e çıkarıyorum hocam uzaktan izliyorum . :)
  • LCD alın o zaman. Ya da philips LED 27" monitör alın 273ELH. BU monitör renk konusunda İPSler ile yarışan bi monitör. Kusursuz renk gösteriyo. fiyatı da 800 tl civarı yani bende var ve sıfır ışık sızması var. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 25 Ocak 2012; 1:32:08 >
  • 273ELH üst segmet bir TN panelli LCD'dir ama dediğiniz gibi iyi bir paneldir. Yine de bakış açısı ve bakış açısına odaklı tutarlı gerçek renk kalitesi sunamaz panel teknolojisinden ötürü. Evet, gerçekten çok sağlam ve güzel bir panel. Fiyatı da ortaya koyuyor ne kadar sağlam olduğunu ama günlük kullanımda TN panelle işini görecek ev kullanıcısı için fiyatı fazla, profesyonel kullanıcı içinse paneli TN.

Ha IPS236V-PN ile kıyaslayabilir miyim, bence kıyaslayamam. Yine de bu kıyaslamayı yapmak isteyen olursa keyifle okurum.

Sakın IPS236V-PN, 273ELH'den daha iyidir diyormuşum gibi algılanmasın. Ben sadece 2 farklı teknolojiyi aynı sınıfta yarıştıramıyorum. Hepsi o.
  • quote:

Deli diye kovmasınlar sonra?
    "Mağazaya giderken koyu renkli, ışık geçirmeyen bir örtü benzeri bir şey alırsın. Monitöre örtüp kafanı sokup karanlık ortamda bakarsın."

Buna mı diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: kayaer07

quote:

"Mağazaya giderken koyu renkli, ışık geçirmeyen bir örtü benzeri bir şey alırsın. Monitöre örtüp kafanı sokup karanlık ortamda bakarsın."

Buna mı diyorsunuz?

Yip, onu diyorum

Hani bana makul ve yapılabilir geliyor, mağazada o şekilde birini görsem ben de gider girerim örtünün altına "hocam az yana kay ben de bakayım" diye ama herkes biz değil işte.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kayaer07

quote:

Buna mı diyorsunuz?

Yip, onu diyorum

Hani bana makul ve yapılabilir geliyor, mağazada o şekilde birini görsem ben de gider girerim örtünün altına "hocam az yana kay ben de bakayım" diye ama herkes biz değil işte.
    Haklısın valla. Bakarlar ne oluyor orada öyle diye.

• Beyler bir sorum var,
    Bugun Dell Ultra Sharp U2711 , 27'' monitoru teslim aldım ve deniyorum, bir hd film oyun vs, yaklasık 1 saate yakın kullanıım ardından panelim eski LCD 'me nazaran 3-4 kat daha sıcak olduğunu farkettim, Kenarlarda daha az, tam orta daha sıcak, arka aydınlatmalar cok ısınıyor heralde ...
    Adobe RGB-2560x1440 çözünürlükte brightnes %30 -kontrast %50

Daha once IPS panel kullanmadığım için garip geldi...

___________________________________________________________________________________________________________
    Ekleme:
    Yukarıdaki mesajdan 8dk geçti ve Brightnes %10 kullanıyorum (üstü gözümü rahatsız ediyor) Contrast yine %50 sıcaklıkta az da olsa düşüş var, Monitorun kasasının üst kısmıda normal olarak ısınmıs sanki 6-7 saatir oyun oynuyormusum gibi normak panelde ...

yorumlarınızı beklıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 25 Ocak 2012; 18:27:40 >

• LED aydınlatmanın aşırı hızlı ısınma gibi bir problemi yoktur hocam. Tabii ben IPS panel kullanmıyorum henüz, hala karar verip de o teknolojiye monitör boyutunda geçemedim ancak koca 42" boyutundaki IPS panel TV'imden söz edersem onda böyle bir ısınma sorunu söz konusu bile değil. IPS monitör kullanan arkadaşlar yardımcı olurlar.
  • Arkadaşlar monitörü aldım fakat içinden adaptörü çıkmadı normalmidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahsinakkulah

Arkadaşlar monitörü aldım fakat içinden adaptörü çıkmadı normalmidir?

Çıkması lazım normalde

@artenis
    3-4 saattir açık şimdi baktım herhangi bir ısınma yok. LCD monitörümde olurdu ama bunda yok gibi birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 26 Ocak 2012; 23:55:22 >
  • tahsinakkulah@ satın aldığınız yere başvurun, eksik parçayla gelmiş ürününüz. Telafi ederler mutlaka.

• IPS236V giriş seviyesi iyi bir IPS panelli monitördür. Keza aynı şekilde son gönderdiğiniz linkteki Asus da öyle. Asus'un üst segment IPS panellerine çıkamıyorsanız fiyat olarak(1000TL+) ben size 2011 IPS236V incelemenizi tavsiye ederim.
  • Yok hocam o seviyelere çıkamam malesef. Tn panelde almak istemiyorum artk. Macbook proda ips i gördükten sonra artık TN panel e döneceğimi sanmıyorum. Tabi macbook da ışık sızması yok ancak Lg de o sorunu yaşayacam en çok o kafamı karıştırıyor.
  • dusty @ Ürünü vatanbilgisayarın internet şubesinden 1 ay önce almıştım.Sehir dışında okuduğum için memleketime dün geldim.Koliden çıkmadı malesef.Vatanı aradığımda 1 haftayı gectiği için işlem yapamıyorum diyor.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.