Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: oondun

LG IPS236V ( bu konu) monitörünü aldım ama memnun değilim siyah yerler çok siyah gösteriyor ve genel olarak mavilik var ekranda aksamlarıda oda loş mavi oluyor. Acaba bendekinin ayarlarımı bozuk bu monitör için setting leri söylermisiniz ve yapmam gereken testler nelerdir (ölü pixel v.b) genel link verebilir misiniz?

iyi forumlar.

edit : ilk sayfadaki önerilen ayarları yapmıştım şuan bu ayarlardayken yukadaki sorun var.

Photo Mode da kullanıyorum ben. Renkler nispeten photo mode da daha sıcak. Yani mavi ye aşırı kaçmıyor.

Eğer renklerini beğenmiyorsanız tek tek user ayarlarından her rengin ayarını yapmanız lazım bu da kalibrasyon araçları olmadan gözle yapılamaz. Yapılırsa bile iyi olmaz.

Siyah yerler çok siyah ne demek anlamadım. Kontrast sorunu varsa ekran kartı ayarlarınızdan gamma yı bi tık artırın koyu alanlar daha açık olur böylece. Bunu monitörden de yapabilirsiniz ama ekran kartından önce denerseniz daha kolay olur.

Siyah yerler çok siyah'ı acıklıyacak olursam yani 2 ekran var evde aynı fotoğrafı açıyorum mesela takım elbiseli bir adam olsun. IPS236V-BE de anlıyamıyorum kırışıkları, pantolun toplanmasını v.b. ama diğer bilgisayarda gayet rahat anlıyorum hadi diyelim bunu çözmek için kontrast-brightness-gamma ayarlarını açayım ( bu üç ayarı 2 li tekli ve 3ünü aynı anda olmak üzeri ceşitli kombinasyonlarda değiştirdim ) bu seferde chromun geri-ileri tuşu ve etrafı nerdeyse aynı tonda oluyor ama normalde oraya gömük gibi koyu olması lazım.

sadece bir örnek verdim yani siyahları görmek istiyorum ekranı cok parlak yapmadan. Normalde ips panel almicaktım ama adama siyahlarıda iyi gösteren gibi birşey diyince ips önerdi bilmiyorum benimkindemi ayarlarındamı sorun var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Önerilen ayarlardan ziyade siz yine de kendi ayarlarınızı yapın. Denetim masası üzerinden ulaşabileceğiniz windows kalibrasyonunu bir yapın bakalım. Düzelecek mi durum?

windows 7 de 10 saat sonra kullanabilinecek monitör suan xpde de yok sanırım kalibrasyon? bu arada hertz kaç olsun ?
  • quote:

Önerilen ayarlardan ziyade siz yine de kendi ayarlarınızı yapın. Denetim masası üzerinden ulaşabileceğiniz windows kalibrasyonunu bir yapın bakalım. Düzelecek mi durum?

Dusty ayarlardaki hue tam olarak ne işe yarıyor. Biraz araştırdım ama tam net bir açıklama bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Dusty ayarlardaki hue tam olarak ne işe yarıyor. Biraz araştırdım ama tam net bir açıklama bulamadım

Bildiğim kadarıyla rengin doygunluğunu ayarlayabiliyoruz oradan, tonları yakalıyoruz. Tabii bu terimleri profesyonel bilenler daha iyi anlatabilirler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Bildiğim kadarıyla rengin doygunluğunu ayarlayabiliyoruz oradan, tonları yakalıyoruz. Tabii bu terimleri profesyonel bilenler daha iyi anlatabilirler

nde dediğin tarzda bir bilgi aldım ama daha ayrıntılı bilgi alabileceğim bir site var mı? Google fazla yardımcı olamadı
    Bu arada bilgi için sağol

• fotoğraf renk dekupe vs işleri için kullanma amacıyla monitör arıyordum bu uygunmudur. Tavsiyeniz üzerine saniyesinde gidip alacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratgun

fotoğraf renk dekupe vs işleri için kullanma amacıyla monitör arıyordum bu uygunmudur. Tavsiyeniz üzerine saniyesinde gidip alacağız.

Eğer ki aradığınız ürün tam profesyonel bir IPS panelse ve sizin için fiyat önemli değilse Asus bakabilirsiniz. Ancak f/p ürünü arıyorsanız IPS236V işinizi görür.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muratgun

fotoğraf renk dekupe vs işleri için kullanma amacıyla monitör arıyordum bu uygunmudur. Tavsiyeniz üzerine saniyesinde gidip alacağız.

Eğer ki aradığınız ürün tam profesyonel bir IPS panelse ve sizin için fiyat önemli değilse Asus bakabilirsiniz. Ancak f/p ürünü arıyorsanız IPS236V işinizi görür.

asusun hangi model,birde bu kötümü fotolarda hep konularda övgüyle bahsedilmiş.
  • Hayır kötü değil, ben de ofiste kullanıyorum. Performansından da son derece memnunum. Ancak aradığım şey tam anlamıyla profesyonel bir panel olmadığından bu memnuniyetim bu kadar iyi. ASUS 24.1" PA246Q söz ettiğim model ancak o fiyat aralığında bir ürün alınacaksa hakikaten tam profesyonel kullanmak lazım gelir. Bu monitör IPS panel, renkler TN panellere göre çok daha tutarlı ve gerçeğe yakın. Bakış açısına göre renk kaybı yaratmaması da en mükemmel tarafı benim için çizim odaklı kullandığımdan.

Yani tam bir f/p ürünü bu monitör.
  • quote:

Hayır kötü değil, ben de ofiste kullanıyorum. Performansından da son derece memnunum. Ancak aradığım şey tam anlamıyla profesyonel bir panel olmadığından bu memnuniyetim bu kadar iyi. ASUS 24.1" PA246Q söz ettiğim model ancak o fiyat aralığında bir ürün alınacaksa hakikaten tam profesyonel kullanmak lazım gelir. Bu monitör IPS panel, renkler TN panellere göre çok daha tutarlı ve gerçeğe yakın. Bakış açısına göre renk kaybı yaratmaması da en mükemmel tarafı benim için çizim odaklı kullandığımdan.

Yani tam bir f/p ürünü bu monitör.

Aynen katılıyorum ancak üst sınıfta çok daha iyi markalar var, tabi bütçeyi yaklaşık ikiye katlamak gerek. Bence giriş sınıfı IPS monitör olarak gayet iyi f/p.

Karanlık / loş ortamda çalışmıyorsanız benim gibi genelde ofiste kullanıyorsanız backlight bleed ile sorununuz olmayacağından işinizi görecektir. Evde loş ortamda iş yapma durumunuz varsa o zaman bütçeyi artırıp daha üst seviye IPS lere bakmak lazım gelir.

Şu liste gayet yardımcı olacaktır. Yorumlar da bulunuyor:

http://www.pchardwarehelp.com/guides/s-ips-lcd-list.php

S-IPS ve H-IPS daha kalitelidir e-IPS e göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 6 Temmuz 2012; 9:37:46 >

• Arkadaşlar merhaba.

LG IPS236V
    ASUS 23" ML239H
    BENQ 24" VW2424H VA LED

Arkadaşlar bu 3 model arasında kaldım. Fotoğraf ve Video işleyeceğim. Üçüde çok iyi ama siz hangisini tavsiye edersiniz. BENQ beni mest etti ASUS da öyle ama LG ninde kalitesi tartışılmaz. Arada kaldım yardımlarınızı bekliyorum ?
  • Vallahi biz bu başlık altında fiyat-performans oranında, özellikle de gündüz, aydınlıkta çalışılacaksa IPS236 deriz.
  • quote:

Vallahi biz bu başlık altında fiyat-performans oranında, özellikle de gündüz, aydınlıkta çalışılacaksa IPS236 deriz.

Gündüz gece farketmez her türlü çalışacak :) Gece daha çok hatta. Ama dediğim gibi ASUS VE BENQ da beni etkilemedi değil. Siz değerli tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak isterim ?

LG IPS236V
    ASUS 23" ML239H
    BENQ 24" VW2424H VA LED
  • Gece çalışılacaksa BLB olayına çok dikkat edin. LG IPS236 kullanıyorum ofiste ama gece çalışacaksanız size tavsiye etmiyorum. Asus da giriş seviyesinde bir panel ama Asus'a bakabilirsiniz.
  • quote:

Vallahi biz bu başlık altında fiyat-performans oranında, özellikle de gündüz, aydınlıkta çalışılacaksa IPS236 deriz.

Hocam uzun süredir monitör piyasasını takip etmiyorum, lakin javes nikli arkadaşın sorduğu soru benim için de geçerli şu an. Evde Asus ML239H'yi grafikerlik öğrencisi olarak kuzenim kullanıyordu ve şimdi işe girecek, iş yeri monitörünü kendisinin seçmesini istedi ama abartı bir fiyat veremez yine. F/P olarak gündüz çalışılacak IPS monitör olarak LG 236V'yi halen öneriyor musunuz yoksa monitör piyasasında değişen bir şeyler var mı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Hocam uzun süredir monitör piyasasını takip etmiyorum, lakin javes nikli arkadaşın sorduğu soru benim için de geçerli şu an. Evde Asus ML239H'yi grafikerlik öğrencisi olarak kuzenim kullanıyordu ve şimdi işe girecek, iş yeri monitörünü kendisinin seçmesini istedi ama abartı bir fiyat veremez yine. F/P olarak gündüz çalışılacak IPS monitör olarak LG 236V'yi halen öneriyor musunuz yoksa monitör piyasasında değişen bir şeyler var mı :)

Asustan memnunmu kuzeniniz ? Ben şahsen BenQ denemek isterdim. İmkanım olursa gidip yerinde inceleyeceğim. Ama tabi kullanan arkadaşlar bizi daha fazla aydınlatırlar.

• Gündüz, ofis ortamında çalışacaksa IPS236V onun için ideal ürün olur. memnun kalacaktır. Ben ofis ortamında siyah fonda rölöve çalışıyorum. İşim siyah ve beyazla oluyor yani ve bu durumda bile gündüz kullanımında BLB bende herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor. Performansından ve renk kalibrasyonundan oldukça memnunum. Ancak evde, gece çalışacağım bir monitör almam gerekseydi muhtemelen tercihimi giriş ya da orta seviye değil, üst seviye bir Asus IPS panelden yana kullanırdım bütçemi arttırıp.
  • Gerçekten çok şık bir görünümü var
  • arkadaşlar bu monitör'ü aldım. güzel alete benziyor ilk led/lcd türü monitör'üm (işyerinde kullandığımı saymazsak)..

şöyle bi problem var ama çözemedim gitti. monitör dik durmuyor yakşalık bi 5° aşağı bakııyor. nasıl dik yapıcam bunu :)
  • çözdüm :) zorlamak lazımmış
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.