doğrudur kendileri getiriyor kendi garantilerini veriyorlar .
8500 önündeki panel yüzünden parlama yapar. 5500 de panel yok mat'tır.
@brandy79
Öncelikle güle güle kullan. Ben de bu cihaza bakmaya başladım. Aslında LE5300 e bakıyordum, sanra da bunu gördüm, karşılaştırmak istedim ama bazı özellikler için 5500 de sanki 5300 de olanları, yok gibi göstermiş. Bu konuda fikrini almak isterim. MEsela mkv okuma, altyazıda sorun, altyazının boyutunu oynayabilme vb gibi şeyler?
Ürün Karşılaştırma Listesi
32LE5300 32LE5310 32LE5500 Özellikler 569 €+KDV 569 €+KDV 639 €+KDV 1.309,20 TL 1.309,20 TL 1.470,26 TL EKRAN BOYUTU 32"(82cm) Ekran Genişliği 32"(82cm) Ekran Genişliği 32"(82cm) Ekran Genişliği ÇÖZÜNÜRLÜK 1920x1080 Çözünürlük 1920x1080 Çözünürlük 1920x1080 Çözünürlük KONTRAST 3.000.000:1 Kontrast 3.000.000:1 Kontrast 5.000.000:1 Kontrast PARLAKLIK 500 cd/m2 Parlaklık 500 cd/m2 Parlaklık 500 cd/m2 Parlaklık YÜKSEK KALİTE YAYIN FULL HD FULL HD FULL HD RESİM GÖSTERİM HIZI 100HZ 100HZ 100HZ HDMI 4 4 4 USB GİRİŞ VAR VAR VAR TEPKİ SÜRESİ 2,4 ms 2,4 ms 2 DVB-T VAR VAR VAR GARANTİ 2 yıl 2 yıl 2 yıl RESİM MODU Var Var İZLEME AÇISI 178 178 RGB GİRİŞİ Var Var 24P TRUE CINEMA Var Var Var AV MODU Var Var Var 4:3 MODU Var Var ZOOM MODU Var Var 14:9 MODU Var Var 16:9 MODU Var Var Var SİNEMA MODU Var Var OYUN MODU Var Var HOPARLÖR 2x10 W 2x10 W 2x10 W ENERJİ TASARRUF MODU Var Var WIRELESS AV LINK Var Var Var SIMPLINK Var Var Var ECO SENSÖR Var Var USB 2.0 Var Var Mp3, Jpeg, DivX, Mkv, Mpeg4 RF GİRİŞİ Var Var KOMPONENT Var Var Var KULAKLIK ÇIKIŞI Var Var Cl+ SLOT (PAY-TV READY) Var Var Var STAND BY 0,1 W 0,1 W 0,1 W GÜÇ KAYNAĞI AC 110-240V, 50/60Hz 240V 50/60Hz WIRELESS Ready ELEKTRİK TÜKETİMİ (ÇALIŞIRKEN) 75 W 130 W PC GİRİŞİ Var Var KOMPOZIT Var WLAN Var DLNA Var INTELLIGENT SENSOR Var CLEAR VOICE 2 Var VIDEO SİNYAL UYUMLULUĞU 1080P UZAKTAN KUMANDA Var YÜKSEKLİK (AYAKSIZ) 500 mm DERİNLİK 39,9 mm GENİŞLİK 785 mm AĞIRLIK 10,5 Kg ETHERNET Var SCART GİRİŞİ Var DVB-C TUNER Var PANEL 10 Bit Panel MASA ÜSTÜ AYAK Var ANALOG TUNER Var GÖRÜNTÜ İŞLEMCİSİ XD Engine Extra Özellikler LED Back Light Technology, 3,000,000:1 Dinamik Kontrast, USB (DivX HD, MP3, Jpeg oyun) LED Back Light Technology, USB (MP3,JPG,DivX,Video Playback), HDMI Giriş DLNA, USB (MP3,JPG,DivX MPEG4), DVB-T Tuner
quote:
Orijinalden alıntı: brandy79
İ.B den LE5500 modelini aldım. Gerçekten görüntü mükemmel harici HDD sorun yaşamadım. Taktığım gibi anında dosyaları gördüm. Piksel kaybı ve bunun gibi sorunla da karşılaşmadım. Şimdilik bu kadar cihaz baya kapsamlı ilerleyen günlerde tekrar yazarım arkadaşlar.
Arkadaşlar ben bu tv den almayı düşnüyorum. Acaba usbsinden hdd deki bluray mkv filmleri sorunsuz bir şekilde izleyebilirmiyim ??? Deneyen oldumu bu özelliğini ???
ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum mkv lerin %80-90 nında sorun yok filmin sesi ses dts ise ses vermiyor bunun çözümü dts converter popcorn ile yaklaşık 10-15 dk içinde filmdeki sesin formatını değiştirmekle çözülüyor. Bunun dışında belki de 1 ay için 720p 810p 1080p tbirçek film seyrettim sadece Türkçe dublajlı Orman çetesinde seyredemedim birde oliver twist bunların dışında hepsini oynattı. oliver twist te nedenini anlayamadığım garip bir olayla karşılaştım film başlayınca ekran tamamen bozuluyor yatay çizgiler çıkaıyor ekran görüntüsü titremeye bağlıyor. Filmden çıkınca da 1-2 saniye bu olay devam ediyor. Sonra bir problem kalmıyor. Ben filmin merge işleminden kaynaklandığını düşünüyorum. Bilgisayarda bu filmlerde hiçbir sorun yok. Görüntüler mükemmel renkler mükemmel. diğer divxleri söylemeye gerek yok zaten çerez
quote:
Orijinalden alıntı: lefati
ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum mkv lerin %80-90 nında sorun yok filmin sesi ses dts ise ses vermiyor bunun çözümü dts converter popcorn ile yaklaşık 10-15 dk içinde filmdeki sesin formatını değiştirmekle çözülüyor. Bunun dışında belki de 1 ay için 720p 810p 1080p tbirçek film seyrettim sadece Türkçe dublajlı Orman çetesinde seyredemedim birde oliver twist bunların dışında hepsini oynattı. oliver twist te nedenini anlayamadığım garip bir olayla karşılaştım film başlayınca ekran tamamen bozuluyor yatay çizgiler çıkaıyor ekran görüntüsü titremeye bağlıyor. Filmden çıkınca da 1-2 saniye bu olay devam ediyor. Sonra bir problem kalmıyor. Ben filmin merge işleminden kaynaklandığını düşünüyorum. Bilgisayarda bu filmlerde hiçbir sorun yok. Görüntüler mükemmel renkler mükemmel. diğer divxleri söylemeye gerek yok zaten çerez
Hmm anladım dostum aslında bu tv den ben değil dayıma alcaz. O bana araştır dedi. Bende popcorn A-110 var ondan izliyorum tv den veya odamdaki lcd den izliyorum Z5500 e bağlıyorum süper oluyor Oda usb den filmi izleniyomuş falan diye sordu bana bende evet dedim ama dts ses alamassın dedim. Onun için çözüm arıyorum. Dedim bi tane Z5500 al olsun bitsin
tv alacam ama 2 secenek arasında kaldım yardımcı ourmusunuz? 1.) Sony ex 715 led tv 2.) LG 42LE 5500
pekmez akıllı sony vs anlamam ben lg 42le 5500 derim 1 ay oldu nerdeyseee canavar gbi masallah cok memnunum.. bikerem bravia zart zurt yazıyor diye orasnda burasndaa extradan para veremicem kusrabkmasın kimse
Arkadaşlar Led tv demek ince olan yada slim demek değildir.Lg 5500 3300 5300 5310 6500 7500 bunlar edge led yada led plus diye geçer ve yine Lcd gibi floresan aydınlatmadır.Hz lerde sizi aldatmasın.Ama Lcd bakarak bu tv lerin kontrasları yüksek olduğu için Lcd göre biraz daha iyidir. Led Tv Full Led olan gerçek 8500 ve lx serileridir.Samsung da c 7000 ve üzer, Sony de ex 717 ve üstü.Zaten fiyat olarakda kndilerini belli ederler...Herkes kendini kasmadan alabileceğinin en iyisini alsın parası kadar yoksa sınır yok.Ama almadan önce mutlaka alacağınız tv liütfen görün.Size iyi gelen bir başkasına güzel gelmeyebilir.Gerçeğini görün ,,,,internetten sipariş verin yani.... Saygılar..Ha untmadan 5500 yada 5300 seri alanlar daha fazla görüntü kalitesi için "keskinlik 90-95 "yapsınlar "arka aydınlatma 40-45" gibi olsun..
arkadaşlar arçelik reklamlarında rcevier olmadan kartla görüntü alınıyor ya bu bizim lg 5500 ler için de geçerlimi. arkasında kart girişi var ama. eğer geçerliyse nasıl bir kart almamız gerekiyor. bu konuda çok cahilim. hd receiver almam gerekiyor ancak kart iş görürse daha güzel olur. bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.
LG 32LE 5510 almayı düşünüyorum monitör olarak kullanacağım ancak ekran kartımın hdmı çıkışı yok dvı çıkışı var. 32le5510 modelinde dvi girişi varmı ? hdmı kalitesini o şekilde de yakalayabilirmiyim Bilgisayarda kullanmak sorun olurmu ?
le 5500 de sorun yaşadım. 6 ay sonra tv ekranın alt tarafın da iki tane yatay çizgi çıktı siyah. bir de ekran da sürekli titreme vardı. servis aldı bakalım neler olacak.
42LE5500 modelde smart tv hakkında bilgisi olan varmı ve internete de giriyormuşuz detaylı bilgisini yazabilirmisiniz
arkadaşlar samsung led tv alalı 6 ay oldu ve şuan 25 cm genişliğinde dikey çizgiler var gri ve siyah tonlarda sizce sebebi ne olabilir??
Arkadaşlar ben 42LE5500 kullanıcısıyım.1 seneden fazla oldu birlikteliğimiz. Bir tv'nin özelliklerine kağıt üzerinde bakıp karar vermek yeterli değildir.Benim fikrim forumlardan birçok kullanıcı yorumlarına bakın ve kafanızda ortalama bir yorum çıkarın.Ama bu da yeterli değil.Kesinlikle ve kesinlikle birçok arkadaşın tavsiye ettiği gibi herhangibir elektronik markette teşirde görüntü kalitesini ve merka ettiklerinizi inceleyin,ilgili satış&teknik elemanlarla ürün üzerine muhabbet edin. Ben aslında 5300 almaya karar vermiştim.Çünkü özellikleri bana yeterliydi.Ama tam alacağım sırada 5500'e kampanya yapıp 5300'e çok yakın bir fiyata çekmişlerdi;bende doğal olarak kaçırmayıp 2000tl'ye almıştım.Ben de çok araştırarak almıştım.İzlenimlerimi paylaşayım: 5300 ve 5500 serisini karşılaştırmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak gerekirse;bence arada verilecek fazla fiyat farkına değmez.Aralarındaki kontrast farkı gözle seçebileceğiniz derecede değil.Birde 5500 de farklı olarak smart tv özelliği var ki kullanmayacaksanız çok gereksiz.Bir tv de smart tv özelliği bana çok kullanışlı gelmiyor.Tabi bu düşünce kullanıcıdan kullanıcıya değişir. Bazı arkadaşlar tv panelinde yansıma olmadığını söylemiş fakat ben katılmıyorum.Yansıma ne yazıkki var.Eğer tv'nin tam karşısında cam varsa ve o cam da güneş alıyorsa ne yazıkki çok kötü olmamakla birlikte yansıma yapıyor. Hoparlör kalitesine gelirsek ortalamalarda.Kötü değil işinizi görür.Zaten hiçbir marka iyi bir hoparlör takımı koymaz çok üst seriler olmadığı sürece.Çünkü hepsi ses sistemleri de satıyor.Ben ses sistemi almadım apartmanda oturduğumdan dolayı.Alırsam hakkını veririm,bu sefer komşularla papaz olurum.Ben de kulaklık aldım idare ediyoruz işte tek başıma film izlersem. Tv'lerde kendi media oynatıcısının olması güzel bir özellik.Çoğu formatı açıyor.Dts ses problemine ben de şahit oldum.Fakat çeviri ile hiç uğraşmadım(bilmediğimden);laptop'tan hdmi bağlantı ile izledim. Görüntü kalitesini beğendim açıkçası.Olumsuz bir yorum yapamayacağım. Hiçbir kimsenin bahsetmediği bir özellikten bahsetmek istiyorum:Panel kolay kolay toz tutmuyor.Ürün şık ve güzel duruyor.Panel incecik. Benim asıl arayışım tv'yi aldıktan sonra başlamıştı.Tv'den daha çok reciever araştırmıştım.tv 42'' olduğu için kolay kolay hiçbir reciever kaldıramadı.Görüntü kalitesi çok düşüyor ekran büyük olduğu için.Ben sadece sd yayın için bakıyordum.Çok ürün getirip veya başka bir yerden takıp denedim.Konumuzun dışı ama merak edenler için söyleyeyim:Eğer sadece sd yayın takip edecekseniz ve en iyi görüntü kalitesini yakalamak istiyorsanız(sd'ye göre) sunny 14020 tek geçerim. Tv'de şu ana kadar ölü piksel hiç oluşmadı ki bu iyi bir durum. Benden genel anlamıyla 5500 geçer not aldı.Fakat şunu da belirtmeliyim bana göre fiyatı hala yüksek.Nerdeyse 2seneye yaklaşan geçmişi olan bir cihazın fiyatının daha da düşmesi gerekirdi.Büyük paralar vermeyin derim.
quote:
Orijinalden alıntı: istanbullumm
42LE5500 modelde smart tv hakkında bilgisi olan varmı ve internete de giriyormuşuz detaylı bilgisini yazabilirmisiniz
Bilgisayarınla ağ bağlantısı kurduktan sonra kısıtlı da olsa bazı işlemler yapabiliyorsun:Mesela oturduğun yerden bilgisayarda kayıtlı filmi açıp izliyorsun.Sanırm youtube'a falan girebiliyormuşsun(Ben denemedim,deneyenler var.)Bence üzerine sadece bunun için ekstra para vermeye değecek bir özellik değil.Bende 5500 var;ben o özelliğini kullanmıyorum;gereksiz görüyorum.Ama tabi bu yorum kullanıcıdan kullanıcıya değişir.Bu özelliği aktif olarak kullanan arkadaşlar da var.
quote:
Orijinalden alıntı: halukbilgi
Arkadaşlar Led tv demek ince olan yada slim demek değildir.Lg 5500 3300 5300 5310 6500 7500 bunlar edge led yada led plus diye geçer ve yine Lcd gibi floresan aydınlatmadır.Hz lerde sizi aldatmasın.Ama Lcd bakarak bu tv lerin kontrasları yüksek olduğu için Lcd göre biraz daha iyidir. Led Tv Full Led olan gerçek 8500 ve lx serileridir.Samsung da c 7000 ve üzer, Sony de ex 717 ve üstü.Zaten fiyat olarakda kndilerini belli ederler...Herkes kendini kasmadan alabileceğinin en iyisini alsın parası kadar yoksa sınır yok.Ama almadan önce mutlaka alacağınız tv liütfen görün.Size iyi gelen bir başkasına güzel gelmeyebilir.Gerçeğini görün ,,,,internetten sipariş verin yani.... Saygılar..Ha untmadan 5500 yada 5300 seri alanlar daha fazla görüntü kalitesi için "keskinlik 90-95 "yapsınlar "arka aydınlatma 40-45" gibi olsun..
Keskinlik,aydınlatma ve birçok oranlar cihazda ayarlı geliyor.Mesela sinema,canlı,akıllı sensör modu gibi.Sen bu oranları neye göre yazdın?Kendin deneyerek mi yakaladın? Bir de ses'te tiz ve bas ayarları ayarlı gelmedi.Bütün modlar 50-50 geliyor.Sen araştırdınmı?Hangisine hangi ayarı vermek lazım?Müzik moduna 90-90 yaptım güzel oldu mesela.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme