Şimdi Ara

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
10
Favori
66.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üstad ben de senle aynı durumdayım.

İçini açıp bakmak için yanıp tutuşuyorum, o transistörleri, trafoları görmek için.

Bence buradakiler hiç bir şeyden anlamıyor, garip garip şeylere para verip süper sistemleri var diye düşünüyorlar. Ama bilmiyorlar ki evi temelinden kuzeyden güneye çevirebilecek bir LG Boom yok ellerinin altında.

Dur ben gideyim biraz mahalleyi inleteyim, canım çekti bak.
  • disneyonur D kullanıcısına yanıt
    Sana hak verdiğimi nreden çıkardın. Oku ve araştır sonra yorum yap.

Önce buradan başla.
    https://tr.wikipedia.or...nin_korunumu_yasas%C4%B1
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    Bu kanun çoktan değişti canım eskiden 1 asır önce yazılmış şey bu şimdi artık class d amfiler az güç harcayıp çok güç üretiyor siz hala class ab lerde takılın fizik kanunuymuş kim takar ki adamlar yapmışsa bize susmak düşer. Benden bukadar siz eski geri kafalıysanız ben napim. Bende tpa3116d2 2.1 amfi var 24 v 3 amper ile çalışıyor toplam çıkış gücü 200 w rms yani 2x50 + 100 w rms güç üretiyor buna nedicen bakalım haa. Class d lerin hala ne olduğunu bilmiyorsun konuşma bari git class ab kullan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disneyonur -- 26 Ocak 2017; 19:33:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Biraz oku ve araştır diyorum hala 1 asır önce yazılmış yasa diyorsun. Bir fizik yasası aksi bilim adamları tarafından ispatlanamadığı sürece halen geçerlidir. Bu yasanın aksi halen ispatlanmış değildir ve dünyadaki bir çok olay bu yasa ile açıklanır. Ortaokul ve lisede potansiyel enerji ve kinetik enerji nedir ve bunlar birbirine nasıl dönüşür hiç okumadın mı?

Class D amfilerin nasıl çalıştığını biraz araştır bakalım bu yasadan farklı bir çalışma prensipleri var mı?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Class-D_amplifier

Linkteki alıntıda diyorki Class D amfiler genelde %90 verimlidir. Bu da 100 watt elektrik çekerken 90 watt güç üretir demektir.
    "Theoretical power efficiency of class-D amplifiers is 100%. That is to say, all of the power supplied to it is delivered to the load, none is turned to heat. This is because an ideal switch in its on state would conduct all the current but have no voltage loss across it, hence no heat would be dissipated. And when it is off, it would have the full supply voltage across it but no leak current flowing through it, and again no heat would be dissipated. Real-world power MOSFETs are not ideal switches, but practical efficiencies well over 90% are common."

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Biraz oku ve araştır diyorum hala 1 asır önce yazılmış yasa diyorsun. Bir fizik yasası aksi bilim adamları tarafından ispatlanamadığı sürece halen geçerlidir. Bu yasanın aksi halen ispatlanmış değildir ve dünyadaki bir çok olay bu yasa ile açıklanır. Ortaokul ve lisede potansiyel enerji ve kinetik enerji nedir ve bunlar birbirine nasıl dönüşür hiç okumadın mı?

Class D amfilerin nasıl çalıştığını biraz araştır bakalım bu yasadan farklı bir çalışma prensipleri var mı?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Class-D_amplifier

Linkteki alıntıda diyorki Class D amfiler genelde %90 verimlidir. Bu da 100 watt elektrik çekerken 90 watt güç üretir demektir.
    "Theoretical power efficiency of class-D amplifiers is 100%. That is to say, all of the power supplied to it is delivered to the load, none is turned to heat. This is because an ideal switch in its on state would conduct all the current but have no voltage loss across it, hence no heat would be dissipated. And when it is off, it would have the full supply voltage across it but no leak current flowing through it, and again no heat would be dissipated. Real-world power MOSFETs are not ideal switches, but practical efficiencies well over 90% are common."

Hocam, her ne kadar yerden göğe kadar haklı olsan da, karşındaki çocuk anlamaz. Sabit fikirli, takıntılı ve psikolojik olarak rahatsız kişilerle aynı belirtileri gösteriyor. Üstüne basa basa, defalarca tekrarlayarak "iyi ki almışım, çok memnunum" demesi, zavallı bir tatmin çabasından başka şey değil.

O zaman bu sistemlerin arkasında yazan wat değer uydurma çünkü lg cm9960 ın gerçek 4bin watı verdiğini biliyoruz o zaman aşşa yukarı bunda 4 5 kw trafo var 320 w yazması yalan 5 kw ne demek yav evin faturasını kabartır yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: disneyonur

O zaman bu sistemlerin arkasında yazan wat değer uydurma çünkü lg cm9960 ın gerçek 4bin watı verdiğini biliyoruz o zaman aşşa yukarı bunda 4 5 kw trafo var 320 w yazması yalan 5 kw ne demek yav evin faturasını kabartır yani.

Bence siz 320 watt çekip 4000 watt üreten bu amplileri arka arkaya bağlayıp dünyanın enerji sorununu kökten çözebilirsiniz.

Acaba bunu üretenlerin aklına gelmedi mi, bedavadan sonsuz enerji üretip bu cihazları sattıkları bedelin milyon katını rahatlıkla kazanabilirlerdi.

• Dediğinden zerre birşey anlamadım ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: disneyonur

Dediğinden zerre birşey anlamadım ben.

değerli hobidaş, zaten anlayabilseydin bu kadar insan enerjinin korunumu kanunu ve ampli verimini açıklamaya çalışırken itiraz etmezdin.
    dediğim gayet basit, sizin mantığınıza göre bu ampli 320 watt güç tüketirken 4000 watt güç üretiyor değil mi? e bu durumda bunlardan arka arkaya bağlayın istediğiniz kadar sonsuz enerji üretip para kazanın.
    kısaca son kez yazayım, dünya üzerinde %100 den fazla verimle çalışan bir ampli bulunmuyor, bulunamaz. bunu istediğiniz ampli üreticisine sorabilirsiniz. şu an için en verimli klas olan d diyelim bile pratikte en fazla %90 verimle çalışıyor. bu da demek oluyor ki 90 watt üretebilmek için en az 100 watta ihtiyaç duyar.
  • Yüzde 90 verimlilik te 100 w güç harcarda class d ler yüzde 90 güç üretir yüzde 10 da enerji harcarlar yani demekki az voltajla çok güç üretebilirler bende tpa3116d2 amfi var 2x50 w rms 24 v ile çalışıyor ve 3 amper çekiyor bu entegre en fazla 3 amper birde yüzde 90 verimlilikte çalışıyor ama bendeki amfi 2.1 kanalkı yani 2 tane tpa3116d2 entegre var 2 sinede 24 v gidiyor çünkü tek giriş var volt olarak toplamda 2x50 + 100 w rms diye geçiyor yani 24 v 4 5 yada 10 amper kaç bağlıyorsan bağla saece 24 v ile 200 w rms güç üretiyor oda 4 ohm da tabi ohm yükseldiköe wat da düşüyor ve ben bu amfiye 100 w 24 v 4.2 amper adaptör taktım led adaptöründen amfiyi iyi besliyor ve sadece 24 v ile 200 w güç üretiyor bu çok iyi. Eski amfiler yani stk entwgreler genelde atıyorum stk4172 ii entwgre vardı bende yanlış hatırlamıyorsam 37 v ile çalışıyordu ve 2x40 w rms di 100 w trafo ile besleniyordu yani 80 w lık stk 100 w trfoya ihtihaç var ama bu class ab entegresi benim dediğim ise class d tpa serisi çok ufak baya hemde baktım da baya ufakmış. Yani anlican class d ler yüzde 90 verimlikik yani güç üretir yüzde 10 enerji harcar

Arkadaşım yüzde 90 verimlilik ifadesini yanlış anlamışsın sen. Yüzde 90 verimlilik demek 100 watt elektrik çekerken 90 watt ses gücü üretir demektir. Kalan yüzde 10 ise ısı enerjisi olarak açığa çıkar ve kayıp olan enerjidir. Bu nedenle amfi ısınır.

Yani 100 watt elektrik = 90 watt ses gücü + 10 watt ısı demektir.

Senin amfin 100 watt elektrik çekerken sürekli olarak 200 watt güç veremez. 200 watt güç anlık olarak verebildiği güçtür.
    Bu durumda senin amfin eğer yüxde 90 verimlilik ile çalışıyorsa 90 watt sürekli güce (continues power) ve 200 watt anlık güce (peak power) sahip olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 31 Ocak 2017; 18:53:57 >
  • Hee anladım benim amfi 200 w rms 4 ohm 24 v ile çakışıyor evet 2 tane entegre yüzde 90 verimlilik o zaman benim amfi 200 w rms değilde 180 w mı veriyor yani ama pdf dosyasında 4 ohm da 100 w yazıyor entegrenin birtanesi yani 90 w sa yine iyi yaa 180 w olsada baya kuvvetli anlıksa sanırım max seste 200 w veriyor galiba öylemi zaten amfide ton kontrol devresi yok alcam ona o zaman 200 w verir galiba çünkü ton kpntrol devresi bası tizi arttırdığı için güç te artıyor yani yanlış mıyım .

Benim amfi 2x50 + 100 w rms 4 ohm 2 tane tpa3116d2 entegre var biri ses ve bass veriyor diyeri sadece bass veriyor toplam 200 w rms yani 3 kanallı benim amfi o zaman 200 w yerine 180 w mı veriyor yani 2 side yüzde 90 verimlilikte çalışıyor ama baya kuvvetli 140 w rms 6 ohm luk bası baya uöuruyor ama son seste bass zorlanıyor tabi ama sony 50 w rms lik ovalleri baya iyi çalıyor fakat onlara pre amfi yapıp bass versiğimde ses yarıdan sonra ovallerden ses gidiyor ama subwoofer çalılıyor nedense acaba ovallerin rms gücü amfinin 2x50 w gücü ile aynı oluncamı korumaya alıyor ovaller patlamasın diye yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

onu bunu bırakında %100 den verimli mi? ulferat nedir? prizden 100w çekip 4000 watt mı üretiyor?

Hahaha bu konu yine hortlamış..

Önce ki sayfalarda bir arkadaş video paylaşmıştı. 1500 W civarında çekiyor diye. Ürünlerin arkasında 100 W hangi sebeple yazılmış bilmiyorum. Fakat tüketimlerinin bu kadar olmadığına emin gibiyim.

Ben arada bir bahçede mangal yaparken falan kullanıyorum. Üstünde 3400 W yazıyor benimkinin, hikaye tabii. Ama güçsüz ürünlerde değiller öyle 100W vs olacak kadar.

Bu konunun başında beri bir taraf yoktan enerji üretmeyi düşünüyor, diğer tarafta haklı olarak böyle bir şeyin fizik kurallarına aykırı olduğunu söylüyor. Ses bahane fizik şahane.

Zaten evin içinde dinlemek pek mümkün değil. Bütün ev vibrasyona giriyor, 7000 devirde sürekli gitmeye çalışan çin motorları gibi. Şöyle örnek vereyim ES250P kullanıyordum bir zamanlar, ondan çok çok güçlü bass sesi var. Ama beş para etmez orası ayrı.

Daha öncede yazmıştım zaten mid seslerin bir kısımlarında büyük kayıplar var.. Sadece dıp ve tıs yapıyor sistem. :D Arada bir eve gelen Şahin'ci arkadaşlarıma dinletiyorum, sırtlayıp götürmeye çalışıyorlar aleti. Bir Şahin'cinin evinde kullanmak isteyeceği en güzel şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 9 Şubat 2017; 15:13:19 >

• Gorod kullanıcısına yanıt
    Yazdığım 100W bu topikde adı geçen sistemlerin güç kapasitesi hakkındaki ithamım DEĞİLDİR.

sadece. %100 den verimli diyorlar da misal olarak geçiyordu. 100W harcayıp 4000W üretmek. nasıl oluyorsa enteresan; hatırlatıp bilelim istedik!
    ulferat hımm (bilmeden atmak olsa gerek.)

yoksa bu setleri kim alırsa alsın; dinlesin sevsin sevmesin beni hiç enterese etmez; doğal olarak. illa ki az güç üretmiyor değil. görünüşünden belli diskotek işi olduğu. ve sevenleride var; beni ilgilendirmez. sadece saygı duyarım.

selamlar.

edit: fazla harf silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 9 Şubat 2017; 16:45:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Yazdığım 100W b u topikde gadı geçen sistemlerin güç kapasitesi hakkındaki ithamım DEĞİLDİR.

sadece. %100 den verimli diyorlar da misal olarak geçiyordu. hatırlatıp 100W harcayıp 4000W üretmek. nasıl oluyorsa enteresan; hatırlatıp bilelim istedik!
    ulferat hımm (bilmeden atmak olsa gerek.)

yoksa bu setleri kim alırsa alsın; dinlesin sevsin sevmesin beni hiç enterese etmez; doğal olarak. illa ki az güç üretmiyor değil görünüşünden belli diskotek işi olduğu. ve sevenleride var; beni ilgilendirmez. sadece saygı duyarım.

selamlar.

Benim anlamadığım nokta bu ürünler dışarıda çok pahalı satılıyor. Amerika'da mesela 1000 $ - 1500 $ ve insanlar satın alıyor. Yahu hiç mi bakmıyorlar sağa sola.. :) Amerika gibi bir yer üstelik.. Madem yüksek ses hevesin var döşe Cervin Vega olsun bitsin. Polk Tsi500 alıp birde Sub çekip yine ses doyarsın. En azından farklı müzikler dinlemek istediğinde mutlu eder insanı. Bunla açıp Elektronik müzik harici bir şey dinlemek hak getire. Bu kadar kontrolsüz, bazı frekansları aşırı şişirilmiş (Özellikle 50-80 HZ hattı.) başka bir şey görmedim henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 9 Şubat 2017; 16:22:59 >

• Watt metre hep düşük gösterip ara sıra 800 1200 watt gibi değerlere çıkıyordu bilemiyorum..
    Fakat ben önceki sayfalarda yok bu cihaz çöp yok 100 watt bile vermez üzerinde 100 watt yazıyor anca 50 watt verir falan filan diyenlere kapak yapmış oldum ve cihazı kötülemeleri iyi birşey değil... Gerçekten gidip dinleyen kişilerde adam gibi yorumlarını yazıyor 10 tane z5500 bile bağlasan bu cihazın verdiği ses yüksekliğini vermez diye yorum yapıyorlar...
    Hi-Fi 'ciler sizlerin kulakları çok iyi duyuyor bütün frekansları ayırt ediyor 1hz den 50 khz ye kadar duyuyorsunuzdur kesin..
    Sizin kulaklarınızın kalitesine yetişemez hiçbir cihaz o yüzden kötülersiniz böyle cihazları..
    Bizim kulaklarımıza gayet iyi geliyor yeterli yani bizler için
    ben kapalı alandada açık alandada uzun saatler boyunca dinledim alet ne şişme yaptı ne kulağımı ağrıttı..
    Sadece Bass'lardan başım ağrıdı.....
    Lütfen artık çamur atmaktan vazgeçin öyle veya böyle sesi aşırı yüksek..
    Burada kimse sizin Hi-Fi sistemlerinize çok pahalı değmez.. veya
    Sesi istediğim kadar ses yüksek değil dandikmiş diye kıyaslama yapıyor mu?

Elimde ki cihazı sattığım için elimde cihaz yok.. Şuan yeni modellerden 9960ı falan almak istiyorum tereddütlerim var yeni cihazların Bass çapı 15" ten yani 38cm den 12"e 30cm ye kadar indirilmiş fakat watt değeri daha yüksek.. Kıyaslama fırsatı olan varsa benim eskiden elimdeki cihaz cm9740 ile cm9960 ı kıyaslayabilir mi? bass konusunda biri 38 cm diğeri 30cm ??? Yani subwoofer boyutu ufalmış ama watt artmış?? nedir sonuç??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntepir -- 25 Şubat 2017; 23:24:52 >

• Lg cm9960 38 cm bass çapı var class d amfidir toplam 4x1000 w rms güç üretir ben bizzat test ettim bass balts ve user ekodan herşey fuldü inanırmısın sesi bası tizi şahane bası zaten max seste bile olmadan çiyerlerim çıkacaktı o derece ses tiz bass açısından 9740 dan daha iyi ve onu parçalar bile 9740 hiç bişey yani 9960 ın yanında amfi gövde daha büyük kolonlar daha derin geniş yapışmış high mid low diye 3 e ayrılıyor neyse sesi tizi midi bası 9960 daha iyi tavsiye ederim. Geçen evkurda lg cm9760 gelmiş 3300 w rms 6 kanallı hepsi 6 ohm sesi tizi çok iyi basları bana kalırsa yumuşak tok derin geldi fakat bas çapı 9750 den ufak 9750 30 cm 9760 ise 25 cn di wooferi ise 20 cm çıkmış 10 cm de mid eklenmiş. Açıkcası sesi beğendim net sesi vardı ama lg cm9960 o efsane o bir kral hepsini silip süpürür. Evkur da varsa kuntepir mutlaka dene

• Yıllar önce elime tamir için gelen el radyosunun üzerinde 1000 watt PMPO yazdığı gibi . içinde 5 wattlık hoparlör var ,yanında buzzer den tweeter yapmışlar hemide stereo gerekirse pille çalışıyor
    hayatında 100 Watt RMS ses duymamışlar , uffff bu ne yaw diyebilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Yıllar önce elime tamir için gelen el radyosunun üzerinde 1000 watt PMPO yazdığı gibi . içinde 5 wattlık hoparlör var ,yanında buzzer den tweeter yapmışlar hemide stereo gerekirse pille çalışıyor
    hayatında 100 Watt RMS ses duymamışlar , uffff bu ne yaw diyebilir .

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.