Şimdi Ara

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
10
Favori
66.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Audio Video işini sadece hobi olarak yapmıyorum. Türkiyede iki adet dijital televizyon platformu kurdum. Halen de birinin STB&CA departmanının başındayım. Anlayacağınız dille, yaklaşık 200 kanalın sesini ve görüntüsünü sıkışıtırıp şifreleyip son kullanıcı tarafında izlenmesini sağlayan ekibin başındayım. Diğer bir değişle bu işin kitabını yazarım isteyene! İnanmayan varsa özelden mesaj atar gelir işyerime çayımı içer.

Ukalalık yapmak istemezdim ama tecrübemi hafife almışın. Bu hesaplar benim mesleğim :) Çömezliğimi TV stüdyolarında yayın odalarında uplink odalarında attım. Siz TV izlersiniz ben PCRda kayma var mı, stut mux olması gerektiği gibi çalışıyor mu, encoder codecleri doğru uygulayabiliyor mu diye ekrana bakarım sesi dinlerim. Tandberg TVnin Grasswalley'in Ericsson'un Cisco'nun Scientific Atlanta'nın harman olduğu dünyadan geliyorum.

O sözünü ettiğiniz switch mode power supplylı cihazlardan yaklaşık 5 milyon adet ürettim. Muhtemelen birini de sen evinde kullanıyorsundur. SMPSler kalitenin aranmadığı yerlerde kullanılır. ama 300W smps ile 300w trafolu tam regüleli power supplyın çıkaracağı güç aynıdır; 300Watt.

evet direnci düşürdüğünde güç yükselir ancak geride bunu besleyecek bir devren yoksa hikaye. Çıkış entegresi, transistörü, lambası herneyse datasheetine bakın orada ne yazıyorsa odur! dayanacağı en düşük direnç, dayanacağı maksimum besleme gerilimi, dayanacağı maksimim sucaklık vs hepsi orada.

Hayatında 1KW RMS çıkabilen bir amfi gördün mü? Ben gördüm. Yaklaşık 8U yer kaplıyor. Besleme kablosu baş parmak kalınlığında.

Cihazların üzerine yazılan o rakamlar tamamen pazarlama taktiği canım kardeşim. Frekans=Frekans Sana akıl karıştıracak birkaç örnek vereyim. Gerçek 4W rms ile yaklaşık 100db hassasiyeti olan bir hoparlör ile orta genişlikteki bir salonda kulakları rahatsız edecek seviyede ses alabilirsin. orta dalgada 4w ile tüm marmara bölgesine yayına yapabilirsin (frekans=frekans). 4w HPA ile düşük yörüngeli bir uyduya uplink yapabilirsin. 35W bir HPA ile turksat uydularına uplink yapabilirsin.

Dünya açık alan ses rekoru kırıldığı zaman ben de davetliler arasındaydım. 42 adet subwoofer ile 120db'nin üzerine çıktılar (tam rakamı hatırlamıyorum). Ancak hatırladığım kadarıyla amfilerin sublara toplam gönderdiği güç 10KW civarıydı. yüksek sesten midemin bulanıp fenalık geçirdiğimi hatırlıyorum. Bu bağlamda 25KW RMS ve o kadar güçlü hoparlöler bayıltır tahminimce.

Evimde ikinci el fiyatı yaklaşık 20.000TL eden bir sistemim var (Z5500 vs vs değil) ve sadece 2x70Watt gücü var. Daha hayatımda sesini yarımın üzerine çıkarabilmiş değilim.

Neyse siz inanmak istediğinize inanın. Ben o çöpleri alıp ta evime sokmam :) Derdim o rakamların gerçek olamayacağını anlatmaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayta78 -- 15 Şubat 2014; 21:21:37 >

• Sen 15 sene degil tum hayatin boyunca ugrassan bu isle yine bi halt olamazsin. Cunku once kafan basacak bazi şeylere. Hiçbir halttan anlamadan ukala ukala bilmislik taslamakla olmaz bu sonunda burdaki herkesin su anda yaptigi gibi millet biyeriyle guler sana. Ama sen daha bunu bile anlayacak kapasitede değilsin ki biz nelerden bahsediyoruz.
    Sonucta yazdiklarindan hicbir sey bilmedigin ortada. Senin ciddi sorunlarin var bu işlerin zamani degil henuz senin için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica sirf insanlarin tepkilerini çekip sana yazmalarindan haz duyman baska bir tatminsizlik duygun olduğunu gösteriyor ama bu kadar insanin zamanini da bosa harcama. Ha diyeceksin ki yazmayin. Burasi sen hariç burdaki tum yazanlarin paylasimlarini ortaya koyduklari ciddi bir platform. Lunapark degil burasi tamam mi. Ciddiyetsiz ve doğruluk tan bilgiden uzak laf kalabaligi yapilacak yer degildir burasi. Git baska yerlerde senin gibi ukala ve bilgisiz insanlari bul onlari muhattap al kendine. Zirtapozluk yapılmiyor burada ve seviyeyi düşürme

• Kapak otesi

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

"Ayrıca 12V nasıl arabadan 220V çevriliyorsa . 180W çektiğini söylediğiniz cihazda daha yüksek Watt değerinden hoperlör sürebilir Biraz araştırın diycem ama sabit fikirlisiniz heppiniz. + Olarak şebekeden çekilen elektrik ile hoperlöre sürülen elektrik Watt ı değişir "

Bu cümleden sonra yazacak birsey bulamıyorum çünkü ne yazsam boş. Volt ve watt arasındaki farkı anlatmak için ortaokul fen seviyesinde açıklama yazmam lazım ama o kadar çok yazdım ki artık yazmaktan yoruldum. Arkadaşım sana temel fizik kuralı diyorum sen istisna olmaz mı diyorsun. Kimden sabit fikirli acaba? Artık daha sana ne desem bilmiyorum.

Ya çekip çevirip illa birşey bulmaya çalışma volt ile watt ın ne olduğunu biliyorum ben benzetme yaparak örnek verdim..
    Buna cevap versene o zaman
    8ohm da 1050Wx2 süren amfi 2ohm da 2200W x2 TOPLAMDA 4400W sürdüğünde şebekeden 4400Watt mı çekiyor şimdi o amfi?

http://www.batimuzikmar...Power-Anfi,PR-5777.html

Senin dediğine göre 4400W çekmesi lazım şebekeden ? İncecik 5 kiloluk amfi içinde öyle ağır bi trafo falanda yok. ?
    Şimdi bana bu amfi içinde o kadar watt veremez dersin...
    2 ohm da 4 göbek 2li 2li 2 kabin sürüyordum.
    Şimdi bu amfideki teknoloji bu amfinin yaptığını neden bir SHAKE 99 sony yapamasın ? Pro amfide kullanılan teknolojiyi neden Müzik setinin içine koyamasınlar? Yasak mı? Teknoloji sandığınızdan çok daha ilerde şuan Quantum işlemciler dahi yapılalı kaç sene oluyor fakat kullanıcılara sunulmayan daha çok teknoloji mevcut (Quantum işlemci sadece bir örnekti) Bu teknoloji olayı ile Studio Monitorler içinde geçerli neyse birazdan bahsedicem.

Ben Sony Shake 99 'un gelmesini bekliyorum TOTAL 4800W rms (kaç çıkış kanal başı kaç Watt veriyor bilmiyorum)
    ama eğer 4 çıkışsa kanal başı 1200W verir..
    Onu boşverelim SHAKE5 in 600W rms çıkışına getir bitane 500W kaliteli hoparlörünü patlatır mı patlatmaz mı görelim...
    Onuda BOŞVER bu LG Xboom'un (PROSU değil konudaki olan düzü) çıkışına 100W aşa hoparlör bağlayalım.. PATLATır mı Patlatmaz mı görelim?

Düzenleme: Atalay ALPER ; HOPARLÖR veya HOPERLÖR a veya e ne fark eder yazım hatasından başka o mu yani şimdi mesele..
    bence ne olursa olsun laf sokayım amacındasınız. Burada herkes hoperlörün veya hoparlörün ne olduğunu biliyor yada ne denmek istendiğini

quote:

Kuntepir ilk once Hoparlör yazmayi öğren hoperlör diye bir kelime yok

Yazdığınız cümledeki anlamı anlamıyacak insan yok burada, Hoperlör değil HOPARLÖR olarak yazılır düzeltin diyebilirdiniz güzel bir uslüple?
    Bende o zaman evet pardon derdim.
    Ben Z5500'ü kule tipi hoparlörlerle kıyaslamadım hayal mi görüyorsunuz ?
    Size benim zevkime karışma hakkını kim veriyor? Ben kalitesiz olarak ama yüksek sesle makül bir fiyata z5500 ile dinlemekten haz alıyorum.
    Senin söylemenle gidip x000 TL 'ler verecek değilim müzik sistemine kaliteli dinlemek için..

Pro sistemleri övmüyorum ben örnekler veriyorum sizin algılama anlama gibi problemleriniz olduğunu düşünmeye başladım.
    Sana anlattıklarımı seneler önce biliyormuşsun Studio Monitörleride Seneler önce dinlediğin buradan belli
    KRK ROKIT 8'i dinlemediğine eminim. Yada Maudio AV 40'ı..
    önyargılarınla kalitesiz dediğin bu monitörlerle Rihanna'nın Aranjörü Ünlü Producer Calvin Harris (örnek olarak verdim) gibi adamlar studiolarında kullanıyor (elbette daha kalitelisi daha iyisi her zaman vardır benimde bilmediğim hoperlör vardır ama bunun önemi çoğunlukla yok)

Gerçekten merak ediyorum sahip olduğunuz sistem nasıl bir sistem.. Ses kalitesinden şüphe duymuyorum söylediklerinize göre kalitedir eminim
    ama merak ediyorum gerçekten
    Acaba sesi ne kadar yüksek çıkıyor... Bir gün gelip görmek isterim sisteminizi. İzin verirseniz..

Şahsen kaliteli ses verdiğini frekans aralığının genişliği ile ölçerim fakat ilk etap için. 2. etap canlı olarak dinlemek en iyi sonuçtur bence..
    Evimde oto ses sistemi falan yok.. Karşındakinin kim olduğunu bilmiyorsun. İnsanların zevkleri ile alay etme hakkını kim veriyor sana?

• quote:

Orijinalden alıntı: hayta78

Ben Audio Video işini sadece hobi olarak yapmıyorum. Türkiyede iki adet dijital televizyon platformu kurdum. Halen de birinin STB&CA departmanının başındayım. Anlayacağınız dille, yaklaşık 200 kanalın sesini ve görüntüsünü sıkışıtırıp şifreleyip son kullanıcı tarafında izlenmesini sağlayan ekibin başındayım. Diğer bir değişle bu işin kitabını yazarım isteyene! İnanmayan varsa özelden mesaj atar gelir işyerime çayımı içer.

Ukalalık yapmak istemezdim ama tecrübemi hafife almışın. Bu hesaplar benim mesleğim :) Çömezliğimi TV stüdyolarında yayın odalarında uplink odalarında attım. Siz TV izlersiniz ben PCRda kayma var mı, stut mux olması gerektiği gibi çalışıyor mu, encoder codecleri doğru uygulayabiliyor mu diye ekrana bakarım sesi dinlerim. Tandberg TVnin Grasswalley'in Ericsson'un Cisco'nun Scientific Atlanta'nın harman olduğu dünyadan geliyorum.

O sözünü ettiğiniz switch mode power supplylı cihazlardan yaklaşık 5 milyon adet ürettim. Muhtemelen birini de sen evinde kullanıyorsundur. SMPSler kalitenin aranmadığı yerlerde kullanılır. ama 300W smps ile 300w trafolu tam regüleli power supplyın çıkaracağı güç aynıdır; 300Watt.

evet direnci düşürdüğünde güç yükselir ancak geride bunu besleyecek bir devren yoksa hikaye. Çıkış entegresi, transistörü, lambası herneyse datasheetine bakın orada ne yazıyorsa odur! dayanacağı en düşük direnç, dayanacağı maksimum besleme gerilimi, dayanacağı maksimim sucaklık vs hepsi orada.

Hayatında 1KW RMS çıkabilen bir amfi gördün mü? Ben gördüm. Yaklaşık 8U yer kaplıyor. Besleme kablosu baş parmak kalınlığında.

Cihazların üzerine yazılan o rakamlar tamamen pazarlama taktiği canım kardeşim. Frekans=Frekans Sana akıl karıştıracak birkaç örnek vereyim. Gerçek 4W rms ile yaklaşık 100db hassasiyeti olan bir hoparlör ile orta genişlikteki bir salonda kulakları rahatsız edecek seviyede ses alabilirsin. orta dalgada 4w ile tüm marmara bölgesine yayına yapabilirsin (frekans=frekans). 4w HPA ile düşük yörüngeli bir uyduya uplink yapabilirsin. 35W bir HPA ile turksat uydularına uplink yapabilirsin.

Dünya açık alan ses rekoru kırıldığı zaman ben de davetliler arasındaydım. 42 adet subwoofer ile 120db'nin üzerine çıktılar (tam rakamı hatırlamıyorum). Ancak hatırladığım kadarıyla amfilerin sublara toplam gönderdiği güç 10KW civarıydı. yüksek sesten midemin bulanıp fenalık geçirdiğimi hatırlıyorum. Bu bağlamda 25KW RMS ve o kadar güçlü hoparlöler bayıltır tahminimce.

Evimde ikinci el fiyatı yaklaşık 20.000TL eden bir sistemim var (Z5500 vs vs değil) ve sadece 2x70Watt gücü var. Daha hayatımda sesini yarımın üzerine çıkarabilmiş değilim.

Neyse siz inanmak istediğinize inanın. Ben o çöpleri alıp ta evime sokmam :) Derdim o rakamların gerçek olamayacağını anlatmaktı.

TV uydu falan konumuz değil konu bir müzik setine atılan çamur o kadar watt vermez diyorlar
    Peki arkadaşım madem Watt değerleri yalan... pro sistemlerin dahi...

Bi soru soracağım getirsene 200W bi hoperlör 8 ohm
    8 ohm 1000W veren bir amfi hatta boşver onu Sony müzik seti ile süreceğim 8 ohm 500W
    Watt olayı yalansa eğer o hoparlöre birşey olmaz.
    Hoparlörüde sen kendin getir X bir markanın 200W bir hoperlörü olsun 8 ohm.. bakalım yanıyor patlıyor mu patlamıyor mu.

Ayrıca evimde switch mode amfi yok. önyargılı insanların bu kadar çok olduğunu görünce.. önyargılı insanlardan nefret etmeye başlıyorum

db yarışmaları falan hepsi hikaye herkes mühendis uzman olmuş bu işlerde
    2009 senesinde 157 küsür db alıyordu insanlar 5 sene önce.. buyurun video su

http://www.youtube.com/watch?v=jOWBjd3tNHk

buda 182 db rekoru 2010 senesi 4 sene önce

http://www.youtube.com/watch?v=hf1pabUmXek

Çok geride kalınmış benim anlattıklarımıda anlayan 1 kişi yok burada benim önceki mesajlarımı dikkatlice okuyanlar bilgi sahibi olacağına inanıyorum.. Siz kendi kafanıza göre istediğinizi yazıp çizebilirsiniz bu saatten sonra.

MECANICA@ Abisi senin gibi insanların bilgisizliklerini gidermeye çalışmıştım ama hata etmişim.. Sen ve senin gibiler sadece geçmişte yaşanmış olan z5500 gigawork tartışmalarındaki fanatikler gibi davranmaktan başka hiçbirşey bilmiyorsunuz...
    Terbiyesizce konuşmaktan ve asıl ukalalığı yapmaktan başka hiçbir bildiğiniz birşey yok.

• kuntepir kullanıcısına yanıt
    Anladım.

Ukalalığım (mız) için kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: headbanger6

Birde dedigi lg yi dun denedim. Ilk gordugumde cihazi gulme krizine girdim seklinden ve kalitesizliginden dolayi.pavyon isi gibi. Neyse ses olayina bakayim dedim. Yaklasik 4 metre karsisinda durdum. Kendimi sıkı tuttum ucmayayim diye 4800 watt ya. Sonuc sony lbt xb 8 av setten daha yuksek ses veriyodu o kadar. Yalniz hoparlorler dugunlerde kullanilan trombalara benziyordu tabi daha kalitesiz ve cok ucuz plastikten. Kuntepir arkadas kaliteli sesin kabinle alakali oldugunuda bilmez sanirim. Bi arada 4800 watt sesi set 0.75 kabloyla tasiyodu lg guldum ve ciktim disari.

2300W 4800W değildir LG ben 4800 demedim hiçbir zaman..
    Sony Shake 99' daha yeni çıktı hakkında net bilgiler yok Sony'nin sitesinde 4800W TOPLAM RMS diyor sadece

Kaçtane 0.75 kablo ile sürülüyordu ? birde kablo mesafesi max 2 metre onların sitesinde öyle geçer.. daha uzun mesafe için kablo değiştirmen gerek

Sakın o "2*0.75 kablo kolon başına 2 adet olmasın?"

Kaliteli sesin kabinle alakası oldugunu bilmiyordum ya senden öğrendim.. Ben köyden yarın geldim zaten.

• kuntepir kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bilgisizce ifadeler veriyorsun sana cevap verince de örnek vermiştim diyorsun. Bu konuyu okuyan arkadaşları yanlış yönlendiriyorsun. Tüm konuları birbirine karıştırdın. Direnç, volt, watt, frekans, desibel hepsi sende karışmış durumda. Ses sistemlerini bilmek demek cd player da cd çalıp mixerde ayar yapmak değildir, birazda olayın ilmini bilmek lazım.
    Adam elektronik mühendisiyim diyor sana cevap veriyor, ona bile zeytinyağı gibi üste cikiyorsun. Senin Mezuniyetin nedir çok merak ettim. Arkadaşlarının veya biraderinin değil senin Mezuniyetin soruyorum.
    Ne yazsam sabit fikirlisin. Belki biraz doğruları öğrenirsin diye sana cevap vermeye çalıştık fakat bence zaman kaybı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 15 Şubat 2014; 23:39:53 >
  • Soyle bi durum var arkadas einstein a fizik da vinci yede resim dersi verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Arkadaşım bilgisizce ifadeler veriyorsun sana cevap verince de örnek vermiştim diyorsun. Bu konuyu okuyan arkadaşları yanlış yönlendiriyorsun. Tüm konuları birbirine karıştırdın. Direnç, volt, watt, frekans, desibel hepsi sende karışmış durumda. Ses sistemlerini bilmek demek cd player da cd çalıp mixerde ayar yapmak değildir, birazda olayın ilmini bilmek lazım.
    Adam elektronik mühendisiyim diyor sana cevap veriyor, ona bile zeytinyağı gibi üste cikiyorsun. Senin Mezuniyetin nedir çok merak ettim. Arkadaşlarının veya biraderinin değil senin Mezuniyetin soruyorum.
    Ne yazsam sabit fikirlisin. Belki biraz doğruları öğrenirsin diye sana cevap vermeye çalıştık fakat bence zaman kaybı oldu.

Bilgisizliği olan kimse yok burada... Anlamadıkları için örnekler vererek açıklıyorum. Sende gelmiş o kadar yazıların arasından cımbızla yanlış olan şeyi bulmaya resmen çaba sarf ediyorsun. Hiçbirşey karışmış durumda değil. Anlamadıkları için farklı yollarla anlatmaya çalıştım sadece bu.
    CD player'da cd çalmak değildir olay tabiki, prof. ses ışık şirketlerinde görev yapmış sanatçılara sistemler kurmuş biri veya birileri buradaki herkesden az biliyor sizin söylemenize göre..

Bu nedir anlamıyorum yok hifi yok hiend, 5 sene hadi 10 sene evinde sistem toplamış. Hobi olarak bu işi yapmış kişiler hepsi.. Ya nasıl tutupta bu tarz setlere LG, Panasonic, Samsung, Sony, bu markalara hemen çamur atabiliyorlar,
    (Hadi 30 sene olsun ki 10 sene önceki teknoloji ile şimdiki bir mi?)

3-5 birşeyler biliyorlar, herşeyi onlar biliyormuş gibi burunlarından kıl aldırmıyorlar, Kaliteli müzik yada (misal z5500) ramazan davulu misali müzik, bana o tarz yetiyor bakın başka bir konuda biri çok güzel yorum yapmış arkadaşta nihayet beni anladı yazmış dikkatlice okuyun

http://forum.donanimhaber.com/m_86833332/f_//tm.htm#88052794

Genç ne diyor onlar AVR öneriyor..

NOT: Electro Voice Pro bir markadır fakat evde kullanılamaz anlamına gelmez..

quote:

Orijinalden alıntı: YigitColak

Yok ben o tarz pek bakmiyorum açıkcası arkadaşa da yazdım o tarz (küle tipi) klipsch bana uygun olur veya cerwin vega'nın küle tipi. Eniştemde var 2-3 farklı küle tipi seti evde kullaniyor hepsinin anfisi çok üst seviye hoparlör de fiyatları markaları bunlardan iyi ve istediğim sese erişemiyorlar. Bu tarz hoparlör Elevtro Voice gibi değil aşırı yüksek seste değil normal sesde dinlenmesi için. Yanlış anlamayın normal dedğim gene evi titretiyor sadece ben anormalim bana yetmiyor. Size emin olun Z5500ü bunlardan daha çok açiyorum sesi bozlmadan. Evet ses kalitesi bunlarda çok daha iyi ama ben Deep House dinliyorum ses kalitesi emin olun diyer tarzlar gibi çok fark etmiyor (örnek jazz)

Anlayın artık !!

Birisi çıkmış LG plastik kasa inceledim diyor. ARKADAŞIM Ben MDF kasa dedim mi? Sesi ÇOK kaliteli dedim mi?
    O kadar watt vermez diyorlar,,
    İnsanlarımız WATT olarak ölçüyor müziği daha doğrusu müziğin yüksekliğini veya şiddetini ben çoğunluğu düşünerek bu yorumları yazıyorum.
    Kimseyi yanlış yönlendirdiğim yok.. Sony (Japon devi) gibi bir firma oraya sallamasyon (shake 99 için) 4800W rms TOTAL yazacak değil..
    (veya Shake-5 için 2400W rms TOTAL)
    Samsung (Güney kore devi) gibi bir firma setine sallamasyon atıyorum 3000W RMS total Yazacak değil...

Şimdi bu firmalar yalan söylüyor buradakiler doğru söylüyor öyle mi? ÇAMUR ATMASIN ARKADAŞIM KİMSE

Getirsin 500W tek hoperlörünü bağlayalım Shake5'in 600W çıkışına bakalım hoperlörü yakıyor patlatıyor mu yoksa patlatamıyor mu.

+ Şahsen ben senin veya buradaki herkesin evindeki sistemden daha yüksek ses vereceğine inanıyorum bu tarz sistemlerin..
    Daha kaliteli demedim !!! Ki bazılarınızın setlerine görede' daha kaliteli olma ihimali yok değil VAR!!! Plastik kasalı LG değil SONY 'nin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntepir -- 16 Şubat 2014; 9:47:27 >

• Kuntepir sana soru sordum ama cevap vermedin onun yerine aynı şeyleri tekrar tekrar anlatıyorsun. Ben sana fizik kuralı var diyorum, bana hesap ile ispat et diyorum ama yine aynı şeyleri anlatıyorsun.
    Sen Sony gibi firmaları gözünde çok buyutmussun. Günümüzün rekabetçi piyasasında bütün firmalar para kazanmak için herşeyi yaparlar. Ona rakamlar yalan değil ve firmalar o yazdıkları rakamları kitabına uydurarak çok da güzel ispat ederler. Ama bu hesap teorikten öte gitmez. Bu durum aynı firmaların ürettiği lcd TV'lerin kontrast konusunda da aynıdır. Yazdıkları rakamlarda firmalar kendi hesaplarına göre haklidirlar ama gerçekle alakası yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuntepir

Söylediğim gibi Enerji78 beni %60 anladı.
    Ayrıca 12V nasıl arabadan 220V çevriliyorsa .
    180W çektiğini söylediğiniz cihazda daha yüksek Watt değerinden hoperlör sürebilir
    Biraz araştırın diycem ama sabit fikirlisiniz heppiniz.
    + Olarak şebekeden çekilen elektrik ile hoperlöre sürülen elektrik Watt ı değişir

Siz gerilimi enerjiyle karıştırıyorsunuz. Gerilim iki ölçüm noktası arasındaki potansiyel farkdır. Enerji veya güç değildir. Sizin söylediğiniz 12V'dan 220V'a çevirme DC-DC çeviriciler ile yapılıyor. 12V girişinden I1 akımı akarken, 220V çıkışından I1*12/220 akım akıyor (kayıp yoksa). Bu sebeple girişteki 12V gerilim 220V'a yükseltilirken, aynı oranda akım düşüyor. Dolayısıyla V1*I1=V2*I2 denklemi gereğince güç korunuyor. Devrenin iç kayıplarını hesaba katınca, çıkışa verilen güç girişten çekilen güçten daha düşük bile oluyor. Tıpkı trafolarda olduğu gibi.

Anfide ister entegre kullanılsın isterse BJT veya MOSFET kullanılsın. İster switch mode olsun, isterse ne olursa olsun. Fizik kanunları gereği hiçbir elektronik devrenin enerji verimi %100'den fazla olamaz. Sınıf AB entegre varsa %70 civarında verimi olur, Sınıf D entegre kullanılmışsa %90 civarında olur. Ama hiçbir zaman %100'ün üzerine çıkamaz. Dolayısıyla 180W güç çeken bir anfi çıkışa 2400W RMS güç veremez.

3 sene öncesine kadar bende de Sony'nin LBT LV-80 modeli müzik seti vardı. Üzerinde 2*300W RMS, 6000W PMPO yazıyordu. Müzik setinin arkasına baktığımda şebekeden 300W güç çektiği yazıyordu. Müzik setinin içini açıp anfi entegresinin modeline baktım. Ardından internetten datasheetini indirip inceledim. Entegrenin 2*180W RMS gücü var. Dolayısıyla Sony'nin yazdığı 2*300W RMS çıkış gücünü anfisinde kullandığı entegre üretemiyor. Bu da demek oluyor ki, üzerinde yazan güç değerleri çok da anlam ifade etmiyor. Buna benzer birçok örnek verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

quote:

180W çektiğini söylediğiniz cihazda daha yüksek Watt değerinden hoperlör sürebilir
    + Olarak şebekeden çekilen elektrik ile hoperlöre sürülen elektrik Watt ı değişir

Siz gerilimi enerjiyle karıştırıyorsunuz. Gerilim iki ölçüm noktası arasındaki potansiyel farkdır. Enerji veya güç değildir. Sizin söylediğiniz 12V'dan 220V'a çevirme DC-DC çeviriciler ile yapılıyor. 12V girişinden I1 akımı akarken, 220V çıkışından I1*12/220 akım akıyor (kayıp yoksa). Bu sebeple girişteki 12V gerilim 220V'a yükseltilirken, aynı oranda akım düşüyor. Dolayısıyla V1*I1=V2*I2 denklemi gereğince güç korunuyor. Devrenin iç kayıplarını hesaba katınca, çıkışa verilen güç girişten çekilen güçten daha düşük bile oluyor. Tıpkı trafolarda olduğu gibi.

Anfide ister entegre kullanılsın isterse BJT veya MOSFET kullanılsın. İster switch mode olsun, isterse ne olursa olsun. Fizik kanunları gereği hiçbir elektronik devrenin enerji verimi %100'den fazla olamaz. Sınıf AB entegre varsa %70 civarında verimi olur, Sınıf D entegre kullanılmışsa %90 civarında olur. Ama hiçbir zaman %100'ün üzerine çıkamaz. Dolayısıyla 180W güç çeken bir anfi çıkışa 2400W RMS güç veremez.

3 sene öncesine kadar bende de Sony'nin LBT LV-80 modeli müzik seti vardı. Üzerinde 2*300W RMS, 6000W PMPO yazıyordu. Müzik setinin arkasına baktığımda şebekeden 300W güç çektiği yazıyordu. Müzik setinin içini açıp anfi entegresinin modeline baktım. Ardından internetten datasheetini indirip inceledim. Entegrenin 2*180W RMS gücü var. Dolayısıyla Sony'nin yazdığı 2*300W RMS çıkış gücünü anfisinde kullandığı entegre üretemiyor. Bu da demek oluyor ki, üzerinde yazan güç değerleri çok da anlam ifade etmiyor. Buna benzer birçok örnek verebilirim.

O Sony LBT LV-80 buradaki LG'nin kolonlarını rahatlıkla sürebilir. 180 watt enerji çek yok 2400 watt RMS de :)

Arkadaşlar olacak şeyler vardır bir de olmayacak. Bunlar olmayacak bir şeydir. Bir ara PMPO diye bir kavram kazandırmışlardı herhalde bu müzik seti 24000 Watt PMPO'dur :).

Bunlar kuru gürültü makinası ki gürültüyü bile tam anlamıyla veremezler. 180 watt enerji ile olacak iş değil bu.

Yamaha'nın bu tip kolonlarını bir inceleyin bir de yukardaki oyuncağı evet tam anlamıyla oyuncağı ne demek istediğimi anlarsınız.

500 wattlık Yamaha:

http://usa.yamaha.com/products/live_sound/speakers/passive_speakers/concert_club_v_series/s215v/?mode=model

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W

• quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

quote:

Aynı şeyleri söylüyoruz fakat arkadaş anlamak istemiyor

• Şuraya yazı yazan 20 kişiden 19 zu aynı şeyi söylüyor zaten

• Adam koskoca Sony, Samsung, LG diyor adam mı kandıracak diyor.
    Eskiden Philips'in 3000 wat PMPO müzik seti vardı yanında da 1500 watt aiwalar olurdu aiwa rahat bastırırdı aiwa 1500 watt mı peki? Philips gibi güzide bir firna yalan söyleyemez zaten.
    Adam plastik kasa LG'ye neden vermesin diyorsa burada bu arkadaşı dikkate alacak pek bir şey görmüyorum.
    Plastik kasa, MDF bile olsa ne kadar ekmek o kadar köfte. Burada bu kadar watajı kaldırabilecek woofer görebiliyor musunuz? Resmen oyuncak gibi, youtube da bir eleman speakerların içini gösteren video da koymuştu.
    Böyle uydur kaydır sistemlere tenezzül bile etmeyin gerçek güç diyen insana burada 10 larca tecrübeli arkadaş nezaket kuralları içerisinde bir şeyler anlatmaya çalışmış, ancak arkadaş bildiğini okuyor.
  • Diyorumya 0.75 ksblo vardi kolonlarin arkasinda

• Uzun süredir bu kadar bilgi aldığım bir başlık okumamıştım... Ben de bir yorum yazayım katkım olsun dedim ama nereye ne yazacağımı şaşırdım. Bence bu başlık sonsuza kadar açık kalmalı, ibreti alem için herkes görsün okusun...

• bu güzel topiği nasil kaçırmışım. @eraycelik geçmiş olsun bu arada.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.