Şimdi Ara

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
10
Favori
66.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhattap olmaya gerek yok diye düşünüyordum ama bu kadar fazla... Paylaşacaksanız bilgi paylaşın Dalga geçme yeri değil burası.
    Çok meth ediyorsanız O Hi-Fi Hoperlörlerinizi Getirin bitane 500W RMS kolonunuzu LG'nin tek çıkışı ile patlatalım hoperlörü bakalım 180W mı veriyor 1100 küsür watt mı.
  • kuntepir kullanıcısına yanıt
    Oooooo canım hos geldin

Biz artık anlaştık sen ne dersen o sana kimse karşı çıkmayacak.

Bugun bu başlığa yazan tum arkadaslar birer tane z5500 amfisi yanına da sandviç. Sipariş ettik menü halinde ucuz oluyor diye artık sendeniz yani Sandviç degil pardon yanlis yazdım svich

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Körükörüne Z5500 fanı olacak bir durum yok.. Bende yıllardır Ps3 ve Filmlerde kullanıyordum ortalama bir performansı vardı yeni sattım.Müzikte biraz kulağı olan bir insan zaten Z5500 ile dinlemez :)
    Pc creative ses kartları falan düzeltemiyordu tonunu.. Fiyatı ve moduler oluşu düşünüldüğünde piyasada ki çoğu Lg,Philips vs kompakt sinema sistemlerinden fazlasıyla güzel bir üründü.. En azından Subwoofer efektlerde vs yeterliydi..

Şimdi aralıklarla Müzik de dinleyebileceğim bir AVR sistem toplayacağım kendime..

Şimdiki aracımda Dynaudio surround sistem mevcut.. Önceki aracıma da kendim Focal K2 Power Komp Focal K2 Power Subwoofer ve Audison 5.1 Amp ve connection kablolarıyla beraber güzel bir set kurmuştum..

Lg konusu yalnız bomba bu konuda söyleyecek bir şey kalmamış

• @enerji78
    @atalayalper
    @mecanica
    @kdundar
    @the_cantan/mention]

Aman bulaşmayın doktor dedi

• kuntepir kullanıcısına yanıt
    Tamam ben gönüllüyüm. Yanlız tek ricam olacak. HopErlörün teki 40 kilodan fazla. Mümkünse sen cihazı getir. Daha kolay olur. Yanlıs hopErlörü yakayım derken cihazın yanarsa sorumlu ben değilim.
  • Aslinda bu verdigin tek kisilik savasta kendince haklisin cunku hayatinda Class A'yi daha yeni bizim sayemizde burada ogrendin lambali amplilere nostalji icin uretilmislerdir deyip 100.000 tl'lik ampliye 117watt diye gucsuz dedin.. Biraz kendini gelistirmeye bak gercek hifi sistemler dinle fikir sahibi ol vs.. Kendini bu ucuz plastik kokulu cöplerle avutma bunlarin Hi-fi ile uzaktan yakindan alakasi yok tekrar soyluyorum Hi-fi olgusu gercek enstruman seslerine en yakin şekliyle ses elde etmeyi hedefleyen başlı başına bir sektördür.. Bu senin savunduklarin ise olsa olsa Loudspeaker veya boombox olabilirler bu speclerle High Fİdelity olmazzzz!!

Anlayana kadar üşenmeden yazmaya devam.

• hayta78 H kullanıcısına yanıt
    Küçücük bir ihtimal kolona zarar verebilir belki ama yüksek Watt nedeniyle değil. Yüksek seste amfi kontrolü kaybedip kolunu rezonansa soktuğu için olur. Yani kolunu suremeyip gürültü vermeye başladığı için....
    Yaw arkadaş sana konuyu fizik formülü ile açıkladıkları, sen hala verir diyorsun. Madem olur ispatla diyorum o da yok. Neyin peşindesin anlamadım ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 18 Şubat 2014; 22:49:22 >
  • "" Ek olarak işten anlamayan müzik dinlemek için Z5500 alan birton insan tanırım. Bende birzamanlar onlardan biriydim Ama şu bi gerçek ki Z5500 amfiside bir Switch mode amfidir (Bobin değil, Çip yani Entegre çıkıştır) Burada kimse yanlış bilgi vermesin Sistemin TRAFOsu (Trafo bobini) Bobindir ama çıkışlar eski sistem gibi bobin değildir Elektrik girişi 2X 15000 U (ulferattır) bunlar ap ayrı şeylerdir Konu dağılmasın şimdi. Sadede gelirsek eskide kaldı artık ağır amfiler. Entegreler içinse o kadar güç almasına gerek yoktur şebekeden yani şebeke tüketimi 200W elektrik olup 500W rms ses verebilir Entegre amfiler. Bu sistemlerin ve günümüzdeki çoğu hatta tüm sistemler entegre (switch mode) amfilidir. ""

@Kuntepir selam,
    musadenle bende araya bir kac kelam edecegim. yanlis bir sey dersem rahatsiz olursan belirt. acik acik yazmayi severim.
    guzel kardesim Z5500'ün amplisi switch mode ampli degildir (bu nasil terimse. terimleri kulladiginiz yere dikkat ediniz. bilmezseniz farkinda olmadan sallamasyon yazarsiniz. buna bende dahilim. teroid trafo ne yaw toroid ya da toroidal trafo denir. ) ampli degildir. ve lutfen yazarken ampli cikis katı(Output Stage) ve besleme tipini(Power Suply) ayri ayri yazmaliyiz. Z5500 guya bildigin gibi(!) Class AB sinifi calisan bir ampli sinifidir. sivic mod degilmis kisaca.
    ayrica 5500 ün beslemesi Linear beslemedir. SMPS beslemeside yoktur!!! ve Class D, G, T çıkış katı ile ilgisi yoktur!!! neden bilip bilmeden yaziyoruz ki??? vallahi cozemedim... daha gaflet icinde oldugun yerler var. bu daha ilk mesajinda ki hatalar. lutfen bu insanlar ne diyor kulak verelim.
    hicbir bir ampli sinifi "besleme gücünden" daha fazla güç veremez!!!!! bunu ezberinde tut! buna Class-D ampli yahut çıkış kati anahtarlamali olan amplilerde dahildir! bir Crown ampli 2 ohms 5000W max. veriyorsa SMPS BESLEME katı çıkış katına kafadan 6000W güç sunacak kapasitededir! aklin almiyorsa, inanmiyorsan Crown, Digam, Eagle'a e-mail at. net ve kesin bir sekilde cevabi alabilirsin. forum ahalisi iyi bile sabır gostermis guzel kardesim.
    200 w tuketip 500 w gucunde ses alinmaz. pratikte dunyada hicbir sey %100 verimle hatta uzerinde %200 vb. verimle calişamaz. Pro seslendirme sistemlerinde ki apörlörün Db. ses verimi, HI-FI ses sistemlerinden cok daha fazladir.
    86db lik bir transducer(opollör) ile 130-140 db. Efficiency -verimlilik-'e sahip aparlölör bir degildir. bu yüzden dinlediginiz zaman arasinda ki ses şiddeti farki ortaya cikar. bu sebeple 200 w tuketip 500 w gibi ses aliyoruz yanilgisina dusmeyelim. ancak bir sistemde +\- db bozulma araligi, THD, IMD vb. bozulma degerleri cok daha onemlidir. bunca sene cihaz alip satmisin paraciklara bakmisin. Allah daha cok versin inşallah. ama işin bilimsel tarafini cozememişsin kusura bakma. yav ulferat ne yahu? sembolu ekleyemediysen bari mikrofarad yazaydin bari.
    selamlar.

edit, hatali harfler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 19 Şubat 2014; 13:23:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hayta78

Tamam ben gönüllüyüm. Yanlız tek ricam olacak. HopErlörün teki 40 kilodan fazla. Mümkünse sen cihazı getir. Daha kolay olur. Yanlıs hopErlörü yakayım derken cihazın yanarsa sorumlu ben değilim.

oo tamam.bu iddiaya bende geliyorum @cevabi yazayim bari o LG patlatamaz

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Abi cok üzülme harcanan para için zaten dediği hoparlörler 100 USD. Dediği anfide 500 USD. Hepi topu bu. Bizim bots gibi bi sise viski 18 yıllık

• Ulferad was here

• Bahse girerim onun mikrofarad olduğunu bilmiyordur. Ben onu nasıl görmemişim. Tüh...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 18 Şubat 2014; 22:30:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuntepir

Z5500'ün içinde TDA7294 kullanılıyor. Aşağıdaki linkten datasheetini indirebilirsin.

http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/25103/STMICROELECTRONICS/TDA7294.html

Entegrenin datasheetinde aynen şunlar yazıyor,

The TDA7294 is a monolithic integrated circuit in Multiwatt15 package, intended for use as audio class AB amplifier in Hi-Fi field applications (Home Stereo, self powered loudspeakers, Top-class TV).

Datasheette yazan yukarıdaki yazıya göre bu entegre class AB yapıya sahip. Class AB entegreler anahtarlama mantığıyla çalışmazlar. Dolayısıyla Z5500'ün içerisinde kullanılan anfinin switch mode ile uzaktan yakından alakası yok. Class AB yükselteçler %70 civarı verime sahip olduğu için, Z5500 şebekeden çektiği gücün en fazla %70 kadarını çıkışa verebilir. Senin söylediğin gibi %100'den yüksek verime sahip olamaz.

Bir elektronik mühendisi olarak söylüyorum ki, elektronikle ilgili iddia ettiklerinin tamamı yanlış. Bu konularda bilgi sahibi insanlarla laf dalaşına girmek yerine, onlardan bir şeyler öğrenmen sana çok daha faydalı olacaktır.

• Speclere bakınca güç kaynağı 180 watt ama ses çıkışı 4x575 watt diyor ve RMS ifadesi yok. İngilizce LG sitesinde de nedense Türkçe sitenin aksine RMS ifadesini göremedim ama çok da önemli değil. Özetle ses çıkış gücünü ölçmek için kendi yöntemlerini kullanmışlar ve bir rakam belirlemişler ki ses yüksekliği için diğer benzer ürünler ile kağıt üzerinde rekabet edebilsin. Yoksa devamlı gerçek enerji çıkışı elektrik prizinden çektiğinden fazla olamaz bir çok defa belirtildiği gibi.

Yalnız bu arkadaşa da çok yüklenmeyin, hi-fi üreticileri de aynı oyunları yapıyor ama onların yaptığı bu tür forumlarda çoğunlukla sorgulanmıyor. Belki watt ratingini 10 kat fazla söylemiyorlar ama mesela subwoofer speclerinde benzer değerler vermeye çalışan saygın firmalar var, veya hoparlörün oldukça geniş şekilde frekans aralığını verip +- kaç dB verdiğini yazmayanlar, teknik incelemelerde dökülen fiyatta hi-end ürünler, orta segment hi-fi ürüne kasa geçirip 10 katı fiyata satma ve üstüne yalan söyleme vb... onlara gelince "zevk işidir" deniyor konu kapanıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tartışmaları baştan sona okuyamadım fakat forumu özellikle stereo bölümünü uzun süredir takip ediyorum,burada ciddi anlamda dolu,odyofil düzeyine yakın adamlar var,onların yorumları değerli çünkü en azından benim belki hiç bir zaman dinleyemediği sistemleri dinlemiş test etmiş insanlar.

Rahatsız olduğum konu ise yine bu odyofil adamların genelinde sezinlediğim çok derin Ego,burada bir çok insana ben dahil yardımları olmuştur ki bu zamanda babanın oğluna faydası olmuyor bunu takdir ediyorum ama ciddi anlamda egolarındn sıyrılmaları gerekli,belki bu yaşlarının ya da tecrübelerinden ötürü fakat dışarıdan ciddi anlamda irite edici bir durum,hani ben bilirim sen yanlışsın tarzı hoş değil.

Forumda özellikle 25 yaş altı bir çok insan var haliyle müzikten beklentileri farklı,2007 yılında 2 z2300 bir arada kullanıyordum aklınıza gelecek herşeyi rezonansa sokabiliyordum 3 katlı evin her katında bariz hissedilecek derecede aradan yıllar geçti şu an tripath ile victa 701 sürüyorum bambaşka diyarlar,o yüzden evrim yada geçişler olacak fakat üslup bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum.

• Bilgi paylaşın arkadaşlar lütfen rica ediyorum. Ciddi olalım biraz çok önemli ilk defa duyduğumuz teoriler var ortada. Aaaaa tesadüfe bak bir film geldi aklıma........(film gibi hergün bakıp bakıp izliyoruz ya ondan sanırım)
    - "Herkes yerine otursun derse başlıyoruz. 15 senedir öğretmenlik yapıyorum, tüm arkadaşlarım profesör oldu ben hala size bi svic öğretemedim yahu benim bile trafom karıştı artık doğru lamba neydi"
    - " Öğretmenim biz de 15 senedir svic dersini geçemeyince merak ettik sorduk "Hoca o...sa cemaat s....mış" dediler, bu 10000 watt eder mi"

• Diesel; keşke başından sonuna kadar bu konuyu okusaydın da bu arkadaşın bu konudaki ilk mesajlarında senelerini bu hobiye vermiş bazı şeylerin oldukça farkında olan insanlara nasıl hitap ettiğini görseydin.. Gerçi arkadaş o yazdıklarının coğunu silmiş galiba.. Burada donanımhaber forumlarında ego tatmini yapacak insan mutlaka vardır yüzbinlerce üyesi olan bir forum sonuçta ama bu bölümde bu arkadaşa cevap verenler arasında ego tatmini yapacak birilerinin olacağını zannetmiyorum.. Ben nasıl ki misal ekran kartları bölümüne göz attığımda oradaki arkadaşların üsluplarında konuştuklarında bir ego algılıyorsam başka insanların da gelip burada yazdıklarımızı okuduğunda böyle hissedebileceklerini biliyorum.. Ama bu ego tatmini değil konuyla çok ilgili olmaktan ötürü başkasına saçma gelmeyecek her türlü yorum bizim gözümüze gözümüze batıyor.. Düzgün bir dille uyarıyoruz etkili olmayınca da işi biraz gırgıra vurmak kaçınılmaz oluyor çünkü doğru bilgi bir tanedir yorum katamazsın ve yorum katıldığında da komik oluyor zaten.. Sana göre ona göre buna göre şuna göre bilgi değişmez bu arkadaş bildiği az şeyin üstüne gerçeklik payı olmayan bilimsellikten uzak şeyler ekliyor.. Böyle olunca da maalesef uyaranların sayısı da artıyor uyarıların şekli de değişiyor. Senin yazmış olduğun şeyi çok net anladığım için ve seni daha öncelerden beri tanıdığım için yazmak istedim cidden hoş gözükmeyebilir dışarıdan ama maalesef bunun oluşması için epey gayret gösterdi arkadaş ve cevap yazanlar da bu şekilde cevap yazmakta bence haklılar.

Bu arada Victa'ları bence hiç elden çıkartma çok güzel hoparlörler onlar.. Heco'nun kağıt konili sürücülerinin verdiği doğallığı ve keyifi hala çok severim. Sıradan bir giriş seviyesi ürün değil Victa 701. Ve imkan bulursan da orta halli bir SE veya PP lambalı ampli ile sürmeyi dene, elde edeceğin sonuçlara şaşırabilirsin.

• Diesel, bence öyle bi durum yok. ustelik bence topiği harf harf okuman gerekiyor. o vakit konu hakkinda görüş belirtme hakkin doğar. ben oyle yaptim ve sende oyle yapmalisin. sonra forum mudavimlerinin yaklaşimina bakalim. dedigin gibiyse haklisin diyecegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Tartışmaları baştan sona okuyamadım fakat forumu özellikle stereo bölümünü uzun süredir takip ediyorum,burada ciddi anlamda dolu,odyofil düzeyine yakın adamlar var,onların yorumları değerli çünkü en azından benim belki hiç bir zaman dinleyemediği sistemleri dinlemiş test etmiş insanlar.

Rahatsız olduğum konu ise yine bu odyofil adamların genelinde sezinlediğim çok derin Ego,burada bir çok insana ben dahil yardımları olmuştur ki bu zamanda babanın oğluna faydası olmuyor bunu takdir ediyorum ama ciddi anlamda egolarındn sıyrılmaları gerekli,belki bu yaşlarının ya da tecrübelerinden ötürü fakat dışarıdan ciddi anlamda irite edici bir durum,hani ben bilirim sen yanlışsın tarzı hoş değil.

Forumda özellikle 25 yaş altı bir çok insan var haliyle müzikten beklentileri farklı,2007 yılında 2 z2300 bir arada kullanıyordum aklınıza gelecek herşeyi rezonansa sokabiliyordum 3 katlı evin her katında bariz hissedilecek derecede aradan yıllar geçti şu an tripath ile victa 701 sürüyorum bambaşka diyarlar,o yüzden evrim yada geçişler olacak fakat üslup bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum.

Diesel Yaşım 30 okuduysan görmüşsündür konu içerisinde..
    Söylediklerinde biraz beni anlamışsın ve ayrıca genelleme yaparak demek istediğim..
    Artık doğal aletlerle studio ya girip kimse album yapmıyor NERDEYSE...
    Çoğu parça PC yazılımlarıyla (konuda örneklerini verdim) yapılıyor..
    Böyle bir durumda gerçeğe yakınlık aranması BENCE saçma geliyor..
    Bahsettikleri sistemlerdeki ses kalitesine LAF etmedim asla, ama oranlama yapıldığında özellikle F/P
    O sistemlere o kadar abartı fiyatlar verilmesi mantıksız..

Evet Z5500 Switch mode değil tam olarak fakat Switch mode den farkı nedir?
    Çıkış : entegre sistem yani SM amfi ile aynı sadece Elektrik Beslemesi mi TRAFO?
    Arada PSU ile beslenen birde TRAFO ile beslenen 2 aynı nerdeyse tamami aynı devre var?
    Elektrik beslemesi harici başka bir değişiklik var mı? Varsa ben mi bilmiyorum?

Arkadaşın getireceği hoperlör 40kilo olacağını düşünmüyorum Olsa olsa KAbin Yada Kolon'dur diyebiliriz gibime geliyor...
    Eğer Aynı OmaJ'da 600W bir tek hoperlör yada Fark etmez OMAJ AYNI OLSUN içinde 4 hoperlör olan Devresiz bir kabin getirsin 600W gene yakar LG..
    Ama güçten ama rezonans'tan vs vs vs...

Sistem'e kaliteli demiyorum asla demedim özellikle Plastik kabinleri olan bir sisteme kaliteli demem için işten kesinlikle anlamayan biri olmam gerekli...
    (+parantez Sony Shake serisi kabinleri MDF diye biliyorum O sisteme KALİTESİ Gayet YETERLİ'dir demişimdir ve Dersem ONA derim.)
    Z5500 ile müzik dinleyen biri için diye tabir kullanmış bir arkadaşımız.. Z5500' ile müzik ? bu ikisi hakkında bir yazımı bir arkadaş kopyalamış okuyunuz.
    Okumadan paldır küldür cevap yazıcam muhalefet olucam diye boş konuşanlar yazmasın çünkü mesajlarını şikayet ediyorum etmeye devam edicem..
    Bilgi paylaşacaksak paylaşırız ama dalga geçmeye alay etmeye gerek yok..
    Ben nasıl alay etmeden birşeyler anlatmaya çalıştıysam Söylediklerimi anlamamaya çalışanlara rağmen.. Alay etmediysem..
    Onlarında öyle yapması gerekli .. Yada boş konuşmaması gerekli..
    (Z5500 bir örnekti ve ses yüksekliği açısından örnek verildi ve ses yüksekliği açısından tercih ediliyor)

Benim için ve günümüzdeki çoğu insan için öncelik ses yüksekliği olabilir ve birçok kullanıcı bunu RMS watt olarak değerlendiriyor
    Kağıt üzerindeki değerlerle fizik kanunu falanı filanı temelde ,teoride her neyse o sistem zaten tam olarak 2300W RMS ses vermez
    Şirketin hesapladığına göre verir benim hesabıma göre 2000W verir başkasına göre 50W verir. hepsi TOTAL toplamdadır..
    Watt ses şiddetini (db) hiçbir şekilde etkilemiyor diyebilir misiniz? veya daha önce dediğim gibi hoparlörün Çapı etkilemiyor diyebilir misiniz?
    (BASS İÇİN özellikle)

Konuyu açan arkadaşın 1. mesajına adam akıllı EGO'su olmadan kaç kişi dikkat etti ?
    -O kadar watt vermez HAHAHHA
    -At çöpe gitsin HUHAHU
    Şeklinde mesajlardan başka birşey göremedim ben... HATTA birkaç mesaj yazanın nickini Donanimhaber ana sitesinde LG xboom görücüye çıktı konusunda mesajlarını gördüm ve soru soruyorlardı ama burada aynı tarih aralığında cihazı test etmeden kötülüyorlardı..

http://www.youtube.com/watch?v=7bxKJKUvtMw

Bu video da hi-fi lik bir müzik söz konusu mu? saz keman gitar sesleri var mı?
    Ve sizin bu cihazla kıyasladığınız sistemerle arasında ÖZELLİKLE ses kalitesi Hatta tam olarak SES SADIKLIĞI yani gerçeğe yakınlığı ne kadar fark eder?
    Ben aşırı fark edeceğini düşünmüyorum bu yüzden bunları yazıyor savunuyorum. Tabiki fark edecektir ama bu tarz müzikte gerçeğe yakınlık kaç kişi arar?
    Kaç kişi %10luk (özellikle bu tarz müziklerde) kalite farkına %300 fiyat farkı verir? Genelleme olarak F/P 'tan çok uzak bir değer oluşur.
    Ben'de ürünü incelemedim test etmedim internetten araştırdım buradaki çoğu kişide internetten bilgi sahibi..
    Cihaz Z5500'den daha yüksek ses vereceği (hemen hemen %200) konusunda NEREDEYSE %99 eminim..
    Ses kalitesininde müzik için yapıldığını bildiğimize göre Z5500 ün 2 katı olacağı kaçınılmaz... (plastik kasa olduğu aklıma gelince ayrı :)))

Yine söylediğim gibi birçok kullanıcı için ses yüksekliği DAHA önemli OLABİLİR. Tabiki SES KALİTESİ VASAT OLMAMAK ŞARTIYLA.. Özellikle benim için.
    Bu sisteminde ses yüksekliği Z5500 le oranlarsak fazla olacağı kesin... Konuyu açan arkadaş Z5500'ü emekli edersem dediği için...

Düzenleme, Ekleme: Ve sizin bu cihazla kıyasladığınız sistemerle arasında ÖZELLİKLE ses kalitesi Hatta tam olarak SES SADIKLIĞI yani gerçeğe yakınlığı ne kadar fark eder?
    Ben aşırı fark edeceğini düşünmüyorum bu yüzden bunları yazıyor savunuyorum. Tabiki fark edecektir ama bu tarz müzikte gerçeğe yakınlık kaç kişi arar?
    Kaç kişi %10luk (özellikle bu tarz müziklerde) kalite farkına %300 fiyat farkı verir? Genelleme olarak F/P 'tan çok uzak bir değer oluşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntepir -- 19 Şubat 2014; 10:33:09 >

• @Kuntepir, Ist.la geldiğimde mutlaka tanışmak isterim. selamlar.

@Diesel, okuyor musun?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.