Şimdi Ara

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
10
Favori
66.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben seni anlıyorum fakat sen de yangına körükle gitmişsin haklı olduğun bazı yerler var ki müziğin doğasındaki görecelik buna mahal verir her zaman.Karşındaki insanlara yaşından yada tecrübelerinden dolayı hitap şeklin biraz sert olmuş,bu iş usta çırak ilişkisi gibidir o yüzden biraz alttan alıp daha geniş olmak lazım o yüzden daha da uzatmayalım bence,biraz okuyayım dedim belki birşeyler öğrenirim fakat tartışmalar yüzünden okumak pek mümkün değil.Ben de 26 yaşındayım gördüklerim yaşadıklarım çok fazla fakat bazen pc ile ilgili konu açınca 16 yaşındaki çocuklara saygı ile hitap ediyorum çünkü o konuda benden daha fazla bilgiye sahipler.O yüzden bence konu atışmanın dışında karşılıklı bilgi alışverişine ve saygı çerçevesinde devam ederse herkes için daha iyi olur.

@atalayalper

Hocam ben de seni tanıyorum ve bölümde bir çok kişiyi de,inanın burada yapılan yorumlar çok değerli ''Ses'' adına çünkü bazı kulakların özel olduğuna inanırım,ben seninle zamanında yaptığım kavgaları da hatırlarım gerek z2300 gerek multimedya sistemler için O yüzden arkadaş ile az da olsa empati kurabiliyorum,Victa 701'i avrupadan dönmeden almıştım ucuza geldi açıkçası,şu anda dinlemeye çok fazla imkanım olmasa da her dinlediğim de iyi ki almışım diyorum senin ve @turuncu55 arkadaşın yorumlarıyla almıştım keza tripath ampliyi de burada keşfettim,onun dışında creative t20 aldım 1 hafta sonra satışa çıkardım,victa dan sonra o kadar yavan çaresiz kaldı ki t20,yanlış anlaşılmasın t20 dünya üzerinde neredeyse kötü yorumu olmayan 1+1.Edit:Victa 701 yazmışım o 301 olacak yanlış olmasın.

@the_cantan

Hocam ben dediğim gibi sizleri uzun yıllardır forumdan tanıyorum,saygı duyuyorum,eminim arkadaş da sizi gerçekten tanısa farklı yaklaşırdı, sadece bir kaç yerde gördüğüm yaklaşımı tasvip edemedim hani daha sağduyulu olunca sayfalarca uzamazdı bu iş diye düşünüyorum.
    Edit:sonradan gördüm,mezun olalı hayli zaman geçti şu an avrupada bulunan uluslararası iş yapan bir şirkette çalışıyorum.
    Umarım tartışma sona erip bilgi paylaşımı şeklinde sürer.

Herkese saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 19 Şubat 2014; 10:54:53 >

• _DIESEL_ kullanıcısına yanıt
    Ustat o okuyormusun kelimesi sizin verdiginiz cevabin karşılığı degil sanki bir ustteki kuntepir in mesajin dan bahsetmiş. Gibi ben mı yanlis anladım acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ustat o okuyormusun kelimesi sizin verdiginiz cevabin karşılığı degil sanki bir ustteki kuntepir in mesajin dan bahsetmiş. Gibi ben mı yanlis anladım acaba

Bilemedim açıkçası hani topiği okuyor musun gibi birşey de olabilir,yada okul okuyor musun ? ya da dediğin gibi kuntepirin mesajına itafen.

@the_cantan Üstad açıklama bekliyoruz işin içinden çıkamadık
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuntepir

quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Tartışmaları baştan sona okuyamadım fakat forumu özellikle stereo bölümünü uzun süredir takip ediyorum,burada ciddi anlamda dolu,odyofil düzeyine yakın adamlar var,onların yorumları değerli çünkü en azından benim belki hiç bir zaman dinleyemediği sistemleri dinlemiş test etmiş insanlar.

Rahatsız olduğum konu ise yine bu odyofil adamların genelinde sezinlediğim çok derin Ego,burada bir çok insana ben dahil yardımları olmuştur ki bu zamanda babanın oğluna faydası olmuyor bunu takdir ediyorum ama ciddi anlamda egolarındn sıyrılmaları gerekli,belki bu yaşlarının ya da tecrübelerinden ötürü fakat dışarıdan ciddi anlamda irite edici bir durum,hani ben bilirim sen yanlışsın tarzı hoş değil.

Forumda özellikle 25 yaş altı bir çok insan var haliyle müzikten beklentileri farklı,2007 yılında 2 z2300 bir arada kullanıyordum aklınıza gelecek herşeyi rezonansa sokabiliyordum 3 katlı evin her katında bariz hissedilecek derecede aradan yıllar geçti şu an tripath ile victa 701 sürüyorum bambaşka diyarlar,o yüzden evrim yada geçişler olacak fakat üslup bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum.

Diesel Yaşım 30 okuduysan görmüşsündür konu içerisinde..
    Söylediklerinde biraz beni anlamışsın ve ayrıca genelleme yaparak demek istediğim..
    Artık doğal aletlerle studio ya girip kimse album yapmıyor NERDEYSE...
    Çoğu parça PC yazılımlarıyla (konuda örneklerini verdim) yapılıyor..
    Böyle bir durumda gerçeğe yakınlık aranması BENCE saçma geliyor..
    Bahsettikleri sistemlerdeki ses kalitesine LAF etmedim asla, ama oranlama yapıldığında özellikle F/P
    O sistemlere o kadar abartı fiyatlar verilmesi mantıksız..

Evet Z5500 Switch mode değil tam olarak fakat Switch mode den farkı nedir?
    Çıkış : entegre sistem yani SM amfi ile aynı sadece Elektrik Beslemesi mi TRAFO?
    Arada PSU ile beslenen birde TRAFO ile beslenen 2 aynı nerdeyse tamami aynı devre var?
    Elektrik beslemesi harici başka bir değişiklik var mı? Varsa ben mi bilmiyorum?

Arkadaşın getireceği hoperlör 40kilo olacağını düşünmüyorum Olsa olsa KAbin Yada Kolon'dur diyebiliriz gibime geliyor...
    Eğer Aynı OmaJ'da 600W bir tek hoperlör yada Fark etmez OMAJ AYNI OLSUN içinde 4 hoperlör olan Devresiz bir kabin getirsin 600W gene yakar LG..
    Ama güçten ama rezonans'tan vs vs vs...

Sistem'e kaliteli demiyorum asla demedim özellikle Plastik kabinleri olan bir sisteme kaliteli demem için işten kesinlikle anlamayan biri olmam gerekli...
    (+parantez Sony Shake serisi kabinleri MDF diye biliyorum O sisteme KALİTESİ Gayet YETERLİ'dir demişimdir ve Dersem ONA derim.)
    Z5500 ile müzik dinleyen biri için diye tabir kullanmış bir arkadaşımız.. Z5500' ile müzik ? bu ikisi hakkında bir yazımı bir arkadaş kopyalamış okuyunuz.
    Okumadan paldır küldür cevap yazıcam muhalefet olucam diye boş konuşanlar yazmasın çünkü mesajlarını şikayet ediyorum etmeye devam edicem..
    Bilgi paylaşacaksak paylaşırız ama dalga geçmeye alay etmeye gerek yok..
    Ben nasıl alay etmeden birşeyler anlatmaya çalıştıysam Söylediklerimi anlamamaya çalışanlara rağmen.. Alay etmediysem..
    Onlarında öyle yapması gerekli .. Yada boş konuşmaması gerekli..
    (Z5500 bir örnekti ve ses yüksekliği açısından örnek verildi ve ses yüksekliği açısından tercih ediliyor)

Benim için ve günümüzdeki çoğu insan için öncelik ses yüksekliği olabilir ve birçok kullanıcı bunu RMS watt olarak değerlendiriyor
    Kağıt üzerindeki değerlerle fizik kanunu falanı filanı temelde ,teoride her neyse o sistem zaten tam olarak 2300W RMS ses vermez
    Şirketin hesapladığına göre verir benim hesabıma göre 2000W verir başkasına göre 50W verir. hepsi TOTAL toplamdadır..
    Watt ses şiddetini (db) hiçbir şekilde etkilemiyor diyebilir misiniz? veya daha önce dediğim gibi hoparlörün Çapı etkilemiyor diyebilir misiniz?
    (BASS İÇİN özellikle)

Konuyu açan arkadaşın 1. mesajına adam akıllı EGO'su olmadan kaç kişi dikkat etti ?
    -O kadar watt vermez HAHAHHA
    -At çöpe gitsin HUHAHU
    Şeklinde mesajlardan başka birşey göremedim ben... HATTA birkaç mesaj yazanın nickini Donanimhaber ana sitesinde LG xboom görücüye çıktı konusunda mesajlarını gördüm ve soru soruyorlardı ama burada aynı tarih aralığında cihazı test etmeden kötülüyorlardı..

http://www.youtube.com/watch?v=7bxKJKUvtMw

Bu video da hi-fi lik bir müzik söz konusu mu? saz keman gitar sesleri var mı?
    Ve sizin bu cihazla kıyasladığınız sistemerle arasında ÖZELLİKLE ses kalitesi Hatta tam olarak SES SADIKLIĞI yani gerçeğe yakınlığı ne kadar fark eder?
    Ben aşırı fark edeceğini düşünmüyorum bu yüzden bunları yazıyor savunuyorum. Tabiki fark edecektir ama bu tarz müzikte gerçeğe yakınlık kaç kişi arar?
    Kaç kişi %10luk (özellikle bu tarz müziklerde) kalite farkına %300 fiyat farkı verir? Genelleme olarak F/P 'tan çok uzak bir değer oluşur.
    Ben'de ürünü incelemedim test etmedim internetten araştırdım buradaki çoğu kişide internetten bilgi sahibi..
    Cihaz Z5500'den daha yüksek ses vereceği (hemen hemen %200) konusunda NEREDEYSE %99 eminim..
    Ses kalitesininde müzik için yapıldığını bildiğimize göre Z5500 ün 2 katı olacağı kaçınılmaz... (plastik kasa olduğu aklıma gelince ayrı :)))

Yine söylediğim gibi birçok kullanıcı için ses yüksekliği DAHA önemli OLABİLİR. Tabiki SES KALİTESİ VASAT OLMAMAK ŞARTIYLA.. Özellikle benim için.
    Bu sisteminde ses yüksekliği Z5500 le oranlarsak fazla olacağı kesin... Konuyu açan arkadaş Z5500'ü emekli edersem dediği için...

Düzenleme, Ekleme: Ve sizin bu cihazla kıyasladığınız sistemerle arasında ÖZELLİKLE ses kalitesi Hatta tam olarak SES SADIKLIĞI yani gerçeğe yakınlığı ne kadar fark eder?
    Ben aşırı fark edeceğini düşünmüyorum bu yüzden bunları yazıyor savunuyorum. Tabiki fark edecektir ama bu tarz müzikte gerçeğe yakınlık kaç kişi arar?
    Kaç kişi %10luk (özellikle bu tarz müziklerde) kalite farkına %300 fiyat farkı verir? Genelleme olarak F/P 'tan çok uzak bir değer oluşur.

Konu ses yüksekliği ve bilgisayarla yapılan müzik olduğunda elbette haklısınız. Size karşı kırıcı bir üslup kullandıysam kendi adıma özür dilerim.

Sadece THD oranı çok yüksek olan ve farklı amaçla üretilen bu tip cihazları HI-FI cihazlarla kıyaslamayın lütfen. Bu kabul edilemez. İsterse arasında %500-600 fiyat farkı olsun, yine de bu bir tercih meselesi ve bu gibi cihazların HI-FI cihazlarla "kalite konusunda" boy ölçüşemeyeceği muhakkak.

• _DIESEL_ kullanıcısına yanıt

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Tartışmaları baştan sona okuyamadım fakat forumu özellikle stereo bölümünü uzun süredir takip ediyorum,burada ciddi anlamda dolu,odyofil düzeyine yakın adamlar var,onların yorumları değerli çünkü en azından benim belki hiç bir zaman dinleyemediği sistemleri dinlemiş test etmiş insanlar.

Rahatsız olduğum konu ise yine bu odyofil adamların genelinde sezinlediğim çok derin Ego,burada bir çok insana ben dahil yardımları olmuştur ki bu zamanda babanın oğluna faydası olmuyor bunu takdir ediyorum ama ciddi anlamda egolarındn sıyrılmaları gerekli,belki bu yaşlarının ya da tecrübelerinden ötürü fakat dışarıdan ciddi anlamda irite edici bir durum,hani ben bilirim sen yanlışsın tarzı hoş değil.

Forumda özellikle 25 yaş altı bir çok insan var haliyle müzikten beklentileri farklı,2007 yılında 2 z2300 bir arada kullanıyordum aklınıza gelecek herşeyi rezonansa sokabiliyordum 3 katlı evin her katında bariz hissedilecek derecede aradan yıllar geçti şu an tripath ile victa 701 sürüyorum bambaşka diyarlar,o yüzden evrim yada geçişler olacak fakat üslup bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum.

Diesel Yaşım 30 okuduysan görmüşsündür konu içerisinde..
    Söylediklerinde biraz beni anlamışsın ve ayrıca genelleme yaparak demek istediğim..
    Artık doğal aletlerle studio ya girip kimse album yapmıyor NERDEYSE...
    Çoğu parça PC yazılımlarıyla (konuda örneklerini verdim) yapılıyor..
    Böyle bir durumda gerçeğe yakınlık aranması BENCE saçma geliyor..
    Bahsettikleri sistemlerdeki ses kalitesine LAF etmedim asla, ama oranlama yapıldığında özellikle F/P
    O sistemlere o kadar abartı fiyatlar verilmesi mantıksız..

Evet Z5500 Switch mode değil tam olarak fakat Switch mode den farkı nedir?
    Çıkış : entegre sistem yani SM amfi ile aynı sadece Elektrik Beslemesi mi TRAFO?
    Arada PSU ile beslenen birde TRAFO ile beslenen 2 aynı nerdeyse tamami aynı devre var?
    Elektrik beslemesi harici başka bir değişiklik var mı? Varsa ben mi bilmiyorum?

Arkadaşın getireceği hoperlör 40kilo olacağını düşünmüyorum Olsa olsa KAbin Yada Kolon'dur diyebiliriz gibime geliyor...
    Eğer Aynı OmaJ'da 600W bir tek hoperlör yada Fark etmez OMAJ AYNI OLSUN içinde 4 hoperlör olan Devresiz bir kabin getirsin 600W gene yakar LG..
    Ama güçten ama rezonans'tan vs vs vs...

Sistem'e kaliteli demiyorum asla demedim özellikle Plastik kabinleri olan bir sisteme kaliteli demem için işten kesinlikle anlamayan biri olmam gerekli...
    (+parantez Sony Shake serisi kabinleri MDF diye biliyorum O sisteme KALİTESİ Gayet YETERLİ'dir demişimdir ve Dersem ONA derim.)
    Z5500 ile müzik dinleyen biri için diye tabir kullanmış bir arkadaşımız.. Z5500' ile müzik ? bu ikisi hakkında bir yazımı bir arkadaş kopyalamış okuyunuz.
    Okumadan paldır küldür cevap yazıcam muhalefet olucam diye boş konuşanlar yazmasın çünkü mesajlarını şikayet ediyorum etmeye devam edicem..
    Bilgi paylaşacaksak paylaşırız ama dalga geçmeye alay etmeye gerek yok..
    Ben nasıl alay etmeden birşeyler anlatmaya çalıştıysam Söylediklerimi anlamamaya çalışanlara rağmen.. Alay etmediysem..
    Onlarında öyle yapması gerekli .. Yada boş konuşmaması gerekli..
    (Z5500 bir örnekti ve ses yüksekliği açısından örnek verildi ve ses yüksekliği açısından tercih ediliyor)

Benim için ve günümüzdeki çoğu insan için öncelik ses yüksekliği olabilir ve birçok kullanıcı bunu RMS watt olarak değerlendiriyor
    Kağıt üzerindeki değerlerle fizik kanunu falanı filanı temelde ,teoride her neyse o sistem zaten tam olarak 2300W RMS ses vermez
    Şirketin hesapladığına göre verir benim hesabıma göre 2000W verir başkasına göre 50W verir. hepsi TOTAL toplamdadır..
    Watt ses şiddetini (db) hiçbir şekilde etkilemiyor diyebilir misiniz? veya daha önce dediğim gibi hoparlörün Çapı etkilemiyor diyebilir misiniz?
    (BASS İÇİN özellikle)

Konuyu açan arkadaşın 1. mesajına adam akıllı EGO'su olmadan kaç kişi dikkat etti ?
    -O kadar watt vermez HAHAHHA
    -At çöpe gitsin HUHAHU
    Şeklinde mesajlardan başka birşey göremedim ben... HATTA birkaç mesaj yazanın nickini Donanimhaber ana sitesinde LG xboom görücüye çıktı konusunda mesajlarını gördüm ve soru soruyorlardı ama burada aynı tarih aralığında cihazı test etmeden kötülüyorlardı..

http://www.youtube.com/watch?v=7bxKJKUvtMw

Bu video da hi-fi lik bir müzik söz konusu mu? saz keman gitar sesleri var mı?
    Ve sizin bu cihazla kıyasladığınız sistemerle arasında ÖZELLİKLE ses kalitesi Hatta tam olarak SES SADIKLIĞI yani gerçeğe yakınlığı ne kadar fark eder?
    Ben'de ürünü incelemedim test etmedim internetten araştırdım buradaki çoğu kişide internetten bilgi sahibi..
    Cihaz Z5500'den daha yüksek ses vereceği (hemen hemen %200) konusunda NEREDEYSE %99 eminim..
    Ses kalitesininde müzik için yapıldığını bildiğimize göre Z5500 ün 2 katı olacağı kaçınılmaz... (plastik kasa olduğu aklıma gelince ayrı :)))

Yine söylediğim gibi birçok kullanıcı için ses yüksekliği DAHA önemli OLABİLİR. Tabiki SES KALİTESİ VASAT OLMAMAK ŞARTIYLA.. Özellikle benim için.
    Bu sisteminde ses yüksekliği Z5500 le oranlarsak fazla olacağı kesin... Konuyu açan arkadaş Z5500'ü emekli edersem dediği için...

Düzenleme, Ekleme: Ve sizin bu cihazla kıyasladığınız sistemerle arasında ÖZELLİKLE ses kalitesi Hatta tam olarak SES SADIKLIĞI yani gerçeğe yakınlığı ne kadar fark eder?

kuntepir,

Rica ediyorum bilmediğin konularda yazı yazma, buradaki yığınla işin içinde olan forumdaşa akıl öğretmeye bilgi vermeye kalkma... Bir de şu yazı şeklini bir düzene sok ne yazdığın belli olmuyor, doğru bir şey yazsan bile millet anlamayacak...

Yazılarının başından beri z5500 switch mode yazıyorsun forumdaşlar çıkıyor değildir diyor şimdi de tam değildir ne farkı vardır diyorsun.
    Switch mode d class değil diyorsun, e nedir peki? ha switch mode, ha switching ha d class hepsi aynı... bu arada en büyük dezavantajı da max. gücüne yaklaştığında muazzam distorsiyon üretmesidir.
    Sabaha kadar yazsan da dünyada fizik kuralları mevcut, ne güzel biraderinde fizik mühendisiymiş ona gidip sorsan ya enerjinin korunumu yasası nedir diye... Bir kere yazayım hiçbir sistem duvardan 100 watt çekerken değil 2500 watt, 101 watt güç sağlayamaz. Pratikte %90 verimden daha yüksek verimde çalışan bir ampli bulunmamaktadır. Bazı kullanıcılar şurada yanılıyor efendim müzik dinliyorum sesi max açıyorum o zaman amplinin maximum verebileceği güce mi ulaşıyorum, hayır ulaşamıyorsunuz çünkü film ve müziğin doğası gereği her kanalda aynı anda maximum sinyal genliği olması mümkün değildir. Ancak her kanal örnek olarak 1 khz sabit sinüs yollayın bakın ne oluyor...
    Sürekli PA sistemlerden örnek veriyorsun, yazdığın markaların ve firmaların tümüyle ve çok daha fazlasıyla iş yapıyorum, görmediğim duymadığım cihaz kalmadı diyebilirim, yazdıklarının yanında nexo, d&b, lacoustic, meyer ne ararsan defalarca dinledim, bu hoparlör/amplilerin herhangi birinin peformansını "ev" kullanımı için üretilen iyi bir ampli/hoparlör ile kıyaslamak ancak komik olur.
    terimlere tam hakim değilsin anladığım kadarıyla şöyle kısaca özetleyelim,
    bir sistemde oluşabilecek maximum ses basıncı için aşağıdaki detayları tümüyle bilinmesi gerekir tek başına hiç biri sonucu gösteremez,
    hoparlörün hassasiyeti
    hoparlörün kontrol edebiliceği güç miktarı
    hoparlörün nominal empedansı
    amplinin ilgili nominal empedansta verebileceği güç
    kaç adet hoparlör kullanıldığı
    hacim/mesafe

Bunun yanında 500 wattlık hoparlör diye açıklama olamaz, hoparlör güç üreten değil güç kullanan bir bileşendir, dolayısı ile hoparlörün ancak dayadabileceği veya başa çıkabileceği güç diye bir (hande veya handling) değer olabilir.

hoparlör yakma patlatma muhabbeti de nasıl bir muhabbet anlayamadım doğrusu, yanma durumu öncelikle güçsüz bir ampli ile sürülen hoparlörde tiz ünitesinin yanması ile baş gösterir. siz amplinin yüksekltebileceği en yüksek değerin üzerine çıkarsanız bu limitin üst kısmı kırpılır ve oluşan ses dalgası doğru akım benzeri bir yapıya döner dolayısı ile öncelikle tiz ünitesi dinlenmeye/soğumaya zaman bulamadığı için zarar görür. E bu durumda güçsüz ampli ile hoparlörü yakmak daha kolaydır bu yapılacak test neyi açıklar anlamak mümkün değil.

• kuntepir kullanıcısına yanıt
    Sevgili Kardeşim,

Hoparlör Wharfedale Opus 2.2, araştır kaç kilo olduğunu gör. Ben seni incelik edip evime davet ettim sen hala kazı nasıl çeviririmin peşindesin. Ben burada işi bu kadar bilen insanla dalga geçtiğini düşünmeden edemiyorum.

Rezonanstanda yakamazsın hatta cihazın çıkışı yanıp direk DC gönderse dahi yakamazsın. Yakabilmen için besleme katı çıkışının kanal başına minimum 55V 9A'den fazla olması gerekli o da çıkış katı bozulup direk elektrik basmak kaydı şartıyla :) o cihazın da öyle bir beslemesi olduğuna inanmıyorum.

Hodri meydan; Hoparlör/kabin/kolon her ne diyorsan orda duruyor. cihazını getir, misafirim ol deneyelim. Bir musibet bin nasihattan iyidir.

Eğer LG gerçek 500W power handling'i olan hoparlörü yakabilirse bu konuyu takip eden herkes sana saygı duyacak. Ben de kendime yeni bir takım hoparlör alacam. Ama yakamazsa da duyacağın cevapları tahmin ediyorsundur herhalde.

Bu konuyla ilgili daha da yorumum olmayacak.

• quote:

Eraycelik, doğru anladin. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hayta78

Sevgili Kardeşim,

Hoparlör Wharfedale Opus 2.2, araştır kaç kilo olduğunu gör. Ben seni incelik edip evime davet ettim sen hala kazı nasıl çeviririmin peşindesin. Ben burada işi bu kadar bilen insanla dalga geçtiğini düşünmeden edemiyorum.

Rezonanstanda yakamazsın hatta cihazın çıkışı yanıp direk DC gönderse dahi yakamazsın. Yakabilmen için besleme katı çıkışının kanal başına minimum 55V 9A'den fazla olması gerekli o da çıkış katı bozulup direk elektrik basmak kaydı şartıyla :) o cihazın da öyle bir beslemesi olduğuna inanmıyorum.

Hodri meydan; Hoparlör/kabin/kolon her ne diyorsan orda duruyor. cihazını getir, misafirim ol deneyelim. Bir musibet bin nasihattan iyidir.

Eğer LG gerçek 500W power handling'i olan hoparlörü yakabilirse bu konuyu takip eden herkes sana saygı duyacak. Ben de kendime yeni bir takım hoparlör alacam. Ama yakamazsa da duyacağın cevapları tahmin ediyorsundur herhalde.

Bahsettiğin şey KOLON'dur içinde ise 2 bass göbeği 1 mid göbeği 1 tane tiz vardır.. bunlar devresiz şekilde paralel bağlantıda LG nin çıkış OMAJ'ına uygun örneğin 8 ohm olsun... komple kolonların göbeklerini yerinden çıkartır.. Cihazın çıkışının hatalı bağlantı harici yandığı görülmemiştir bu tarz cihazlarda genellikle sony olarak konuşuyorum.. Ekranda ses seviyesi MAX yazarak dinliyen çok tanıdığım var. OMAJ' farklı olursa ancak Çıkışı yakar ve o zaman direk şebekeden DC ile komple herşeyi yakar özel koruma devreleri yoksa tabiki..

Kdundar : abisi ben kimseye akıl öğretmeye çalışmıyorum, yazı şeklimdede hiçbirşey yok. Seni rahatsız ediyorsa sende problem vardır
    1khz sabit sinüs diyorsun, milletin kafasını karıştırma müzikten bahsediliyor burada,
    Ben birşeyi kıyaslamadım muhalefet olucam diye yazı yazıyorsunuz adam gibi okumadan! Örnek verdiğim şeyleri kıyasladımı idda ediyorsunuz..

Yahu herşeyi kafana göre yazıp çizmişsin hayal aleminde yaşıyorsun.. 500W hoparlör diye açıklama nasıl olmaz abisi ? Hoparlöre güç üreten birşeydir diye açıklama mı yaptım ben ? 500W hoparlör deyince bunun 500W güç üreten birşey olmadığını herkes biliyor.. Tutupta böyle saçma birşeyi hayal olarak görüp bana laf atman; inan hayal bile edemiyorum neler düşündüğünü...

Ben tek hoparlörden bahsediyorum Tek bir göbek hoparlör ; LG nin çıkışı 1000W ise eğer 700W aynı ohm hoparlör getir tek hoperlör bak nasıl göbeğini patlatıyor veya bobin yakıyor. (Xboom Çıkış RMS 2300W geçiyor kaç kanaldan sürüyür kaça bölünüyor bilmiyorum ama bölündüğü TEK kanal olarak örnek verdim)

@Buzdağı : Tşk ederim anladığınız için, ben keman gitar saz vs sesleri kullanılan müziklerdeki bahsedilen hi-fi cihazlarına kalite konusunda en başından beri laf söylemedim.. Şahsi fikrim olarak bence değmez dedim kişisel birşeydir bu.. Ben kişisel fikrimi söyliyemez miyim?
    +O tarz müziklerde yine aynı şekilde müzikler studio ortamında prof mikrofonlarla kaydedilmediyse yine bir sonuç alınamaz..
    Yani çok teferruatlı.. BENCE

• Kuntepir senin cidi sorunların var admin atmasa yazacam sana bişeyler ama

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hayta78

Sevgili Kardeşim,

Kdundar : abisi ben kimseye akıl öğretmeye çalışmıyorum, yazı şeklimdede hiçbirşey yok. Seni rahatsız ediyorsa sende problem vardır
    1khz sabit sinüs diyorsun, milletin kafasını karıştırma müzikten bahsediliyor burada,
    Ben birşeyi kıyaslamadım muhalefet olucam diye yazı yazıyorsunuz adam gibi okumadan! Örnek verdiğim şeyleri kıyasladımı idda ediyorsunuz..

Yahu herşeyi kafana göre yazıp çizmişsin hayal aleminde yaşıyorsun.. 500W hoparlör diye açıklama nasıl olmaz abisi ? Hoparlöre güç üreten birşeydir diye açıklama mı yaptım ben ? 500W hoparlör deyince bunun 500W güç üreten birşey olmadığını herkes biliyor.. Tutupta böyle saçma birşeyi hayal olarak görüp bana laf atman; inan hayal bile edemiyorum neler düşündüğünü...

Ben tek hoparlörden bahsediyorum Tek bir göbek hoparlör ; LG nin çıkışı 1000W ise eğer 700W aynı ohm hoparlör getir tek hoperlör bak nasıl göbeğini patlatıyor veya bobin yakıyor. (Xboom Çıkış RMS 2300W geçiyor kaç kanaldan sürüyür kaça bölünüyor bilmiyorum ama bölündüğü TEK kanal olarak örnek verdim)

kuntepir bir daha yazıyorum, iyice oku anla olur mu... bak bu sefer numara verdim ona göre okursan belki daha rahat anlarsın...

Rica ediyorum bilmediğin konularda yazı yazma, buradaki yığınla işin içinde olan forumdaşa akıl öğretmeye bilgi vermeye kalkma... Bir de şu yazı şeklini bir düzene sok ne yazdığın belli olmuyor, doğru bir şey yazsan bile millet anlamayacak...

1 - Yazılarının başından beri z5500 switch mode yazıyorsun forumdaşlar çıkıyor değildir diyor şimdi de tam değildir ne farkı vardır diyorsun.
    2 - Switch mode d class değil diyorsun, e nedir peki? ha switch mode, ha switching ha d class hepsi aynı... bu arada en büyük dezavantajı da max. gücüne yaklaştığında muazzam distorsiyon üretmesidir.
    3 - Sabaha kadar yazsan da dünyada fizik kuralları mevcut, ne güzel biraderinde fizik mühendisiymiş ona gidip sorsan ya enerjinin korunumu yasası nedir diye... Bir kere yazayım hiçbir sistem duvardan 100 watt çekerken değil 2500 watt, 101 watt güç sağlayamaz. Pratikte %90 verimden daha yüksek verimde çalışan bir ampli bulunmamaktadır. Bazı kullanıcılar şurada yanılıyor efendim müzik dinliyorum sesi max açıyorum o zaman amplinin maximum verebileceği güce mi ulaşıyorum, hayır ulaşamıyorsunuz çünkü film ve müziğin doğası gereği her kanalda aynı anda maximum sinyal genliği olması mümkün değildir. Ancak her kanal örnek olarak 1 khz sabit sinüs yollayın bakın ne oluyor...
    4 - Sürekli PA sistemlerden örnek veriyorsun, yazdığın markaların ve firmaların tümüyle ve çok daha fazlasıyla iş yapıyorum, görmediğim duymadığım cihaz kalmadı diyebilirim, yazdıklarının yanında nexo, d&b, lacoustic, meyer ne ararsan defalarca dinledim, bu hoparlör/amplilerin herhangi birinin peformansını "ev" kullanımı için üretilen iyi bir ampli/hoparlör ile kıyaslamak ancak komik olur.
    5 - terimlere tam hakim değilsin anladığım kadarıyla şöyle kısaca özetleyelim,
    bir sistemde oluşabilecek maximum ses basıncı için aşağıdaki detayları tümüyle bilinmesi gerekir tek başına hiç biri sonucu gösteremez,
    hoparlörün hassasiyeti
    hoparlörün kontrol edebiliceği güç miktarı
    hoparlörün nominal empedansı
    amplinin ilgili nominal empedansta verebileceği güç
    kaç adet hoparlör kullanıldığı
    hacim/mesafe

6 - Bunun yanında 500 wattlık hoparlör diye açıklama olamaz, hoparlör güç üreten değil güç kullanan bir bileşendir, dolayısı ile hoparlörün ancak dayadabileceği veya başa çıkabileceği güç diye bir (hande veya handling) değer olabilir.

7 - hoparlör yakma patlatma muhabbeti de nasıl bir muhabbet anlayamadım doğrusu, yanma durumu öncelikle güçsüz bir ampli ile sürülen hoparlörde tiz ünitesinin yanması ile baş gösterir. siz amplinin yüksekltebileceği en yüksek değerin üzerine çıkarsanız bu limitin üst kısmı kırpılır ve oluşan ses dalgası doğru akım benzeri bir yapıya döner dolayısı ile öncelikle tiz ünitesi dinlenmeye/soğumaya zaman bulamadığı için zarar görür. E bu durumda güçsüz ampli ile hoparlörü yakmak daha kolaydır bu yapılacak test neyi açıklar anlamak mümkün değil.

• Bak kuntepir bunlarda senin yazdıkların, yazdıklarını mı unuttun?

quote:

Ama şu bi gerçek ki Z5500 amfiside bir Switch mode amfidir (Bobin değil, Çip yani Entegre çıkıştır)

quote:

Sadede gelirsek eskide kaldı artık ağır amfiler. Entegreler içinse o kadar güç almasına gerek yoktur şebekeden
    yani şebeke tüketimi 200W elektrik olup 500W rms ses verebilir Entegre amfiler.

quote:

10W olan 1000 tane hoperlor mü daha kuvvetlidir 1 tane binWatt hoperlör mü? 10W 1000tane hoperlor 10bin Watt RMS yapar ama TOTALde bunun gerçek değeri 10W tır ses dağalımı fazladır vs vs..

quote:

Şimdi eğer verdiğiniz marka höperlörlerin Nominal Watt değerleri (RMS) sorduğunuz jbl wharfade gibi sistemlerle aynı ise
    Ses yükseklikleri fark edemiyeceğiniz için hemen hemen %97 aynı WATT değerinde (RMS ses şiddeti) çıkar

quote:

Evet biladerim fizik mühendisi demek istediğim şu ki teknoloji çok ilerledi 100W akım çekip 300-500W ses verebilir
    şebekeden aldığı elektriği yükseltebilir katlayabilir bence yükseltici trafolar ile.

quote:

Demek istediğim şu diğer Swith mode AMfilerde' D SINIFI olacak diye bi kaide mi var peşin konuşuyorsunuz? Senet mi aldınız yahu nerden biliyorsunuz?

quote:

ZATEN SETİN ŞEŞ ŞİDDETİ BELLİ 330W ses şiddeti var

quote:

180W çektiğini söylediğiniz cihazda daha yüksek Watt değerinden hoperlör sürebilir

quote:

Bu amfi 2x1050W sürerken 8ohm da TOTAL yani TOPLAMDA 2100W
    2ohm' a düştüğünde TOPLAMDA 4400W sürüyor.
    Şimdi bana söyler misin bu AMFİ 2ohm sürdüğünde şebekeden 4400ü bırak 4000W mı çekiyor ?
    Amfi 5 kg civarı ağırlığında.

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

Bak kuntepir bunlarda senin yazdıkların, yazdıklarını mı unuttun?

quote:

Ama şu bi gerçek ki Z5500 amfiside bir Switch mode amfidir (Bobin değil, Çip yani Entegre çıkıştır)

quote:

Sadede gelirsek eskide kaldı artık ağır amfiler. Entegreler içinse o kadar güç almasına gerek yoktur şebekeden
    yani şebeke tüketimi 200W elektrik olup 500W rms ses verebilir Entegre amfiler.

quote:

10W olan 1000 tane hoperlor mü daha kuvvetlidir 1 tane binWatt hoperlör mü? 10W 1000tane hoperlor 10bin Watt RMS yapar ama TOTALde bunun gerçek değeri 10W tır ses dağalımı fazladır vs vs..

quote:

Şimdi eğer verdiğiniz marka höperlörlerin Nominal Watt değerleri (RMS) sorduğunuz jbl wharfade gibi sistemlerle aynı ise
    Ses yükseklikleri fark edemiyeceğiniz için hemen hemen %97 aynı WATT değerinde (RMS ses şiddeti) çıkar

quote:

Evet biladerim fizik mühendisi demek istediğim şu ki teknoloji çok ilerledi 100W akım çekip 300-500W ses verebilir
    şebekeden aldığı elektriği yükseltebilir katlayabilir bence yükseltici trafolar ile.

quote:

Demek istediğim şu diğer Swith mode AMfilerde' D SINIFI olacak diye bi kaide mi var peşin konuşuyorsunuz? Senet mi aldınız yahu nerden biliyorsunuz?

quote:

ZATEN SETİN ŞEŞ ŞİDDETİ BELLİ 330W ses şiddeti var

quote:

180W çektiğini söylediğiniz cihazda daha yüksek Watt değerinden hoperlör sürebilir

quote:

Bu amfi 2x1050W sürerken 8ohm da TOTAL yani TOPLAMDA 2100W
    2ohm' a düştüğünde TOPLAMDA 4400W sürüyor.
    Şimdi bana söyler misin bu AMFİ 2ohm sürdüğünde şebekeden 4400ü bırak 4000W mı çekiyor ?
    Amfi 5 kg civarı ağırlığında.

film yapmalı

Adida kunteper vadisi olsun

Mafya dizisi

Açıklama bölümünde

gerçeklerle hic bir iliskisi yoktur tamamen hayal ürünüdür yazmalı bence

• Kunteper

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-hi-fi-ses-sistemleri-sony-shake-7-muzik-sistemi-31350w-sifir-bose-kenwood-pioneer-154683245/detay

Al senin oyuncak ilanda basımızı yedin sinek sinek diğe al sana snake.
    Hemen al soksa ben alıp hayrına sana gondericem bi daha bi sey yazmana icin

• quote:

Kunteper

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-hi-fi-ses-sistemleri-sony-shake-7-muzik-sistemi-31350w-sifir-bose-kenwood-pioneer-154683245/detay

Al senin oyuncak ilanda basımızı yedin sinek sinek diğe al sana snake.
    Hemen al soksa ben alıp hayrına sana gondericem bi daha bi sey yazmana icin

Tamam sen bunu bana al ben üyeliğimi iptal ederim :)

• kuntepir kullanıcısına yanıt
    :)

Yazmicam dedim kendimi tutamadım.

Yine kazı çevirdin be koç.
  • Fazla yüksek seste müziğe maruz kalmanın etkileri...
  • quote:

Kuntepir bu yazıyı yazmandan güç ölçümü hakkında da pek birşey bilmediğin sonucu ortaya çıkıyor. RMS power ve peak power terimlerinin ne demek olduğunu, anfi hoparlör ve benzeri ürünlerin güç ölçümlerinin nasıl yapıldığını araştırıp öğrenmeni tavsiye ederim
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

quote:

Kuntepir bu yazıyı yazmandan güç ölçümü hakkında da pek birşey bilmediğin sonucu ortaya çıkıyor. RMS power ve peak power terimlerinin ne demek olduğunu, anfi hoparlör ve benzeri ürünlerin güç ölçümlerinin nasıl yapıldığını araştırıp öğrenmeni tavsiye ederim

Ah be abisi ben nerdeyim sen nerdesin, siz sabah akşam bu terimlerle yatıp kalkıyorsunuz herhalde gözünüz insan görmüyor sanırım..
    Ben genellemelerle konuşuyorum insanlar bunlara bakmıyor demek istiyorum kişisel fikirlerimide söylüyorum..
    Sen ben kim olduğumu bilgilerimin ne seviye olduğunu bilmiyorsun 3-5 ufak çaplı bilginle sony mühendislerindede iyi biliyorsundur sen..
    Ya Allah aşkına lütfen benle muhattap olmayın arkamdan konuşmayın ben şu dakikadan sonra konuya birşey yazmıyacağım..
    Siz isterseniz LG yi alın çamurun içine sokun kırın 5 para etmez sistem deyin naparsanız yapın arkamdan kimse konuşmasın.. Bedeli ağar olur. Yeter ARTIK!

Tehdit mı ediyorsun sen insanları kuntepir efendi. Yeni çıkan internet yasasına gore resmen suc işledin bastan beri terimleri sen kullanıyordun Baktin bi bok bildigin yok simdi terimlere takılmayın mı diyorsun hemde tehditle
    bilgin ola yönetim tum kayıtları tutmakta yükümlü
    bos bos zirvalama haddini asma

Abisi boş konuşma. Sen olayı tartışmadan kavgaya çevirmeye çalışıyorsan özel mesaj ile adresimi telefon numaramı yollarım sana rahat ol.
    Benim arkamdan konuşmasın kimse BEN BIKTIM UĞRAŞMAKTAN ANLATAMIYORUM BEN TAMAM
    SİZ HAKLISINIZ BEN HAKSIZIM TAMAM ARTIK ARKAMDAN KONUŞMASIN LAF SÖYLEMESİN KİMSE..
    EVET TEHDİT Mİ DİYORSUN ŞİKAYET Mİ DİYORSUN NE DİYORSAN ARKAMDAN KONUŞURSANIZ SİTEYE ŞİKAYET EDİCEM..
    TEHDİT OLARAK MI ALGILIYORSUN NE OLARAK ALGILIYORSUN BİLMİYORUM.
    MUHATTAP OLMASIN KİMSE BENİMLE ARKAMDAN KONUŞMASIN SON SÖZÜM TAMAM SİZ HAKLISINIZ BEN HAKSIZIM OK.
    LÜTFEN BIKTIM ARTIK.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

quote:

Ah be abisi ben nerdeyim sen nerdesin, siz sabah akşam bu terimlerle yatıp kalkıyorsunuz herhalde gözünüz insan görmüyor sanırım..
    Ben genellemelerle konuşuyorum insanlar bunlara bakmıyor demek istiyorum kişisel fikirlerimide söylüyorum..
    Sen ben kim olduğumu bilgilerimin ne seviye olduğunu bilmiyorsun 3-5 ufak çaplı bilginle sony mühendislerindede iyi biliyorsundur sen..
    Ya Allah aşkına lütfen benle muhattap olmayın arkamdan konuşmayın ben şu dakikadan sonra konuya birşey yazmıyacağım..
    Siz isterseniz LG yi alın çamurun içine sokun kırın 5 para etmez sistem deyin naparsanız yapın arkamdan kimse konuşmasın.. Bedeli ağar olur. Yeter ARTIK!

Tehdit mı ediyorsun sen insanları kuntepir efendi. Yeni çıkan internet yasasına gore resmen suc işledin bastan beri terimleri sen kullanıyordun Baktin bi bok bildigin yok simdi terimlere takılmayın mı diyorsun hemde tehditle
    bilgin ola yönetim tum kayıtları tutmakta yükümlü
    bos bos zirvalama haddini asma

Abisi boş konuşma. Sen olayı tartışmadan kavgaya çevirmeye çalışıyorsan özel mesaj ile adresimi telefon numaramı yollarım sana rahat ol.
    Benim arkamdan konuşmasın kimse BEN BIKTIM UĞRAŞMAKTAN ANLATAMIYORUM BEN TAMAM
    SİZ HAKLISINIZ BEN HAKSIZIM TAMAM ARTIK ARKAMDAN KONUŞMASIN LAF SÖYLEMESİN KİMSE..
    EVET TEHDİT Mİ DİYORSUN ŞİKAYET Mİ DİYORSUN NE DİYORSAN ARKAMDAN KONUŞURSANIZ SİTEYE ŞİKAYET EDİCEM..
    TEHDİT OLARAK MI ALGILIYORSUN NE OLARAK ALGILIYORSUN BİLMİYORUM.
    MUHATTAP OLMASIN KİMSE BENİMLE ARKAMDAN KONUŞMASIN SON SÖZÜM TAMAM SİZ HAKLISINIZ BEN HAKSIZIM OK.
    LÜTFEN BIKTIM ARTIK.

Ben rahatım canım da sen pek rahat degilsin ben cok severim boyle uğrasilari sen bıktı isen oda senin sıkıntın anlattık anlattık anlamadın ne diyelim sana

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.