Şimdi Ara

LG LM660S ÇÖZÜNÜRLÜK-TİTREME SORUNU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
46.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benimde ekranda özellikle hızlı sahnelerde bölgesel kararma çamurlanma oluyor ..

47lm640 bir çuval para verdim ama sonuç hüsran

şahsen korelililere hakkımı helal etmiyorum , bozuk mal sattıkları için servisle falan uğraşmak mümkün değil çünkü sağlam diyecekler

ben de çevremde kimseye tavsiye etmiyorum geçen eniştem tv aldı git dedim philips al şimdi dua ediyor
  • 42LM3400 modeli var bende de. Aynı sorundan müzdaribim. Maç izlemek resmen işkence. TV'de Trumotion ayarı da yok maalesef. En son yazılımı yükledim, yine bir değişiklik olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warrior1907 -- 23 Ağustos 2013; 22:00:05 >
  • Birkaç gün önce 55lm660s aldım. Ps3 de oyun modunda arkadaşımla test ettik. Birkaç farklı oyun oynadık. Pes13 de titreme vs. bir sorunla karşılaşmadık. Daha sonra olur mu, zamanla bozulmalar oluyor mu bilemiyorum.
    Ps3 le ilgili görüntü ayarlarını sıfırlayıp ps3 ün otomatik algılamasını deneyebilirsiniz belki işe yarar. Ps3 kapalıyken açma tuşuna basın ve basılı tutun. İlk açma bip sesi gelecek. Tutmaya devam edince ikinci bip sesi gelince tuşu bırakın. Ps3 görüntü ayarlarını bağlı olduğu tv ye göre otomatik yapacak.
    Bu şundan dolayı işe yarayabilir. 3D olmayan tv lerde girişler hdmi 1.3 bu tvlerde ise 1.4. Sıfırlama yapmayınca ps3 önceki bağladığım tv nin ayarlarıyla görüntü veriyor fakat oyunlarda 3d yi açmıyor. Yani tv nin 3d olduğunun farkına varmıyor. Bunun gibi başka ayarlarda da sorun yaratabilir bu durum, nacizane fikrim.
    Ps3 de oyunlarla ilgili bir eksik var tabii. Oyunların çoğu pes13 ve killzone3 dahil (45 gb lık bir oyun) 720p görüntü veriyor. 1080P ye çıkan oyun sayılıymış. Yani panelin tam performansını alamıyorsunuz aslında. Full hd olmasının bir avantajı kalmıyor. Hd ready görüntü. Sony Ps4 de umarım bunları aşar.
    Dualplay olayı önemliydi benim için tv yi alırken. Ps3 oyun arkadaşım var. Onu da denedik ve sonuç mükemmel bence. Aynı ekranda dualplay gözlüklerle farklı görüntü ve full ekran. Splitscreen oyunların hepsinde oluyor. 3d özelliği olması gerekmiyor.

Yalnız çok önemli bir ayrıntı tv nin oyun modu. Android mini pc stick kullanıyorum flymouse la birlikte. Oyun modu dışında flymouse un tv deki hareketi gecikmeli görünüyor. Oyun moduna aldığım anda gecikme sıfıra iniyor ve tam hızda ekranda hareket ettiriyorum. Bu alet olmasaydı oyun modunun önemini bu şekilde anlayamazdım. Pc ps3 vs. dışardan joystick mouse la kontrol edilen bir cihaz bağlıyorsanız mutlaka oyun moduna geçirin tv yi tam performans için.

Teledünya hd kullanıyorum. Sd kanallarda rezil bir görüntü vardı. İnsanlar piksel piksel. Hd ler iyiydi. Dedim ki bu tvlerde demek ki böyle hd kanal istiyor illa. Biraz da panelin büyüklüğüne yordum. Sonra birkaç kişi daha söyleyince baya karıştırdım. Halbuki sorun teledünya hd kutunun ayarlarındanmış. Görüntü ayarlarında keskinliği en sona getirmişim. Standart ayarına getirince sd yayınlar da gayet iyi oldu. Belki sorununuzu çözer bu tür denemeler. Tv ye görüntü gönderen cihazın ayarları çok önemli bence.
    Şöyle bir mantık yürütüyorum bu konuda. Bluray bir film taktığımda muhteşem bir görüntü alıyorum. Yok hızlı sahnelerde bulanıklaşma yok pikselleşme vs. esamesi yok. Hatta görüntüler rahatsız edici derecede mükemmel ve net. Demek ki bu aletin paneli mükemmel bir görüntü verebiliyor. Bunu da harici harddiskle yaptım başka bir player la değil. Yani veriyi aynı zamanda kendisi işliyor. Bir bluray film ortalama 10gb. Burdan da bu aletin işlemcileri neyse artık iyi olduğu sonucuna varıyorum.

Smart tv evet iş görüyor ama yavaş. Tabi içine android sistem gömülü olmasını tercih ederdim. Uygulamaların arayüzü ve hızını başarılı bulmadım. Smart tv için kullanılan işlemcinin düşüklüğünden kaynaklı.

Genel kanım fiyatına göre başarılı bir tv olduğu.
    Şu var mı bu tv de deyip de bulamadığım birşey olmadı. Wifi üzerinden bağlantı kuramadığı smart cihaz yada bilgisayar bildiğim kadarıyla yok. Evinizde bir ağ varsa wifi üzerinden bu ağa dahil oluyor ve paylaşılan dosyaları görüyor. Yalnız pc üzerinden bir bluray film oynatmak isterseniz kablosuz bağlantınızın 100 mbps olması gerekiyor en az. Bende 54 mbps olduğu için takılmalar oluyor. Bu da cihazın sorunu değil tabii.
    Daha iyisi var mı . Çok. Her zaman daha iyisi vardır. Bu olaya fiyat-performans olarak bakmak lazım. Bu fiyat aralığında teknolojisi ve şıklığıyla bence diğer rakiplerine fark atan bir tv. Daha büyük bir bütçem olsaydı sony 4k tv alırdım tereddüt etmeden. Belki onda bile şikayetlerim olurdu :) Bir arkadaş yazmış bu tv den memnun kalmadım samsung es8000 aldım sonra zararına satıp tekrar lg aldım diye. Onu okuyunca biraz daha rahatladı içim bu tv konusunda :)

• Merhabalar;

arkadaşlar bende sizler gibi tv alırken hatta en ufak alışverişte buraya ugrayan yorumlara bakanlardanım. Lakin bir çoğun dan extra avantajım bir teknoloji mağazasında çalışmam ve bir çok ürünü görmeden değil deneyerek yorum yapabilecek biriyim.

Önemli olan şu hani derler ya çok okuyan mı çok gezen mi bilir. Bence de çok gezendir hiç birşey görrüdüğün gibi olmaz ve bilemezsin.

Gelelim konuya bende fiyat uygunlugundan dolayı 55lm670s almayı düşünüyorum bana çok uygun bir fiyata gelecek.

Şuan Lg la serisi var piyasada samsung f serileri olmasına ragmen neden lm sectiğimi bilmiyorum :) la serilerindeki 740 modeli haricinde hiçbir panel hoşuma gitmedi sanırım ondan kaynaklı.

55 LM 670 modelini öncelikle blueray testine tabi tuttum görüntü çok iyi diyecek kadar güzel fakat mükemmel diyemeyeceğim beklentilerinize karşı bu cevap cıkabilir. 65st50e panasonic modelinde akşama kadar avatar döndüğü için göz aşinalıgı oldugundan bana panasonic neo plazma kadar tad vermedi işin açıkcası ama dedigim gibi çok güzeldi mükemmeli panasonic gibi veremedi. Sonuç Gayet yeterli bir görüntü. + sı Elektrik tüketimi panasonic e göre daha az ısınma problemi panasonic e göre daha az radyasyon değeri yine panasonic e göre daha az en büyük es geçilmeyen + sı panasonic plazma oldugu icin gündüz izleme çok kötü yansıma yapacaktır bunu düşünerek bu turu 670s kazandı.

2. test aşamam tabiki herkezin karın ağrısı merak ettiği hatta bir çoğumuzun çözemediği pes 2013 yani ps3 performansı.
    pes 2013 harici tüm oyunlarda gayet başarılı çok lag ping vs. olmuyor. oyun özellikle 1080p falansa pek görüntüdede sorun yaşamıyorsunuz.

Pes 2013 720p oldugundan biraz canımızı sıkabiliyor. ilk bagladığımda tamamen hüsrana ugradım. okadar titremeler var ki gözümüz bozulacaktı neredeyse uzun toplarda neredeyse kare kare atlıyordu ekran. truemotion kapadım, uzman ayar yaptım gerekse burda verilen ayarları gerekse kendi ayarlarımı herşeyi deneme ragmen ( oyun modu vs hersey ) ne yaptımsa geçmedi. Ps3 de daha önce 40f6710 bağlı idi ve böyle bir problem yaşanmıyordu.

Bu testi de panasonic yerine samsungla teste tuttum nedeni panasonic neo plazma zaten bu testi bi şekilde ayarla geçecekti önemli olan led ayarlarıydı benim için çünkü ben evime kesinlikle herkezin harika demesine karşın led varken plazma almam üstteki sebeplerden dolayı blueray yayın harici istediğim tadı veremediği için. Test ürünüm Sassung 55f8500 oldu.

55f8500 de lg kadar problem yaşamadım sadece biraz parlak bir panel kullandıgı icin basit karatma ayarları ile titreşim düşürerek oynanabilir hale geldi fakat en önemli nokta kararttıktan sonra lg den fir farkı kalmadı samsungun parlak paneli çok bir + değil çünkü parlak panel bana göre değil. Hem yansıma hemde gerçek renkler hakikaten tarafız biri olarak söylüyorum LG de daha hoş duruyor.

Samsung ilk baktıgında şahane duruyor parlak çerçeveleri her zaman muazzamdır. Ama göz aşina olunca lg daha sıcak geliyor. Ki biz arada film izlerken en mat olan 65st50e panasonicde izliyoruz filmi çünkü daha rahat oluyor ve neredeyse 2 3 metre gibi yakın bir mesafeden rahatsız olmadan izliyoruz.

2. turu samsung 55F8500 kazandı ps3 performansı daha iyiydi. Lakin denemediğim ve dikkat etmediğim yukarıdaki arkadaşın testleri. Eski tv de samsung du 40f6710 yani ps3 u onda resetlemiştim. Ayar o şekilde genelde 1.4 kablo kullanırız ama bu stant daki kabloya dikkat etmedim ve ps3 ü resetlemedim çok etkisi olcagını ummasamda 55lm660 alan arkadaşın bu konuda sorun yaşamaması acabamı derdirtti bana çünkü ps3 de ekran ayarlarınıda yapmıştım.

Yarın iş yerinde hem monster 1.4 hdmı kablo ve ps3 resetleyerek son sonucu burada yazacağım. Şayet bu testimi geçemezse benim için lg sınıfta kalmıştır. Bu paneller 400 hz degil biliyorsunuzdur artık sanırım 120 hz olarak geçer gerçek panel frekansları.

3. testim de bilmiş kullanıcı kitlem :)

Arkadaşlar şöyle birşey söyleyeyim akşam kadar okadar insanla uğraşıyorum ki burdan sizin benim yazdıgım yazıları okuyarak bir çok bilmiş insanla uğraşıyorum. İşlemcisinden giriyoruz panelden cıkıyorum ki neredeyse tvlerdeki çoğu kişinin merak etmediği bilmediği ekran kartı bitlerine kadar inceledigim oluyor ve bazen inat edip istediğim ürünü satarak mağazadan yolluyorum o bilmiş müşteriyi :)

Gerçek şu ki her tv nin kullancıısına göre ayrı ayrı özelliği var. Örneğin samsung tv parlaktır parlak seven insana daha hoş gelir. Lg matdır renkler daha dolgundur o insana hoş gelir. Kimisi akşam izleyecektir sadece plazma begenir. Önemli olan gözüne hangisi hoş geldigidir. Detaya işindik mi mutlaka begenmediğimiz noktalar çıkacaktır :) şuan alacağım tv de bulutlanma ve ışık hüzmesi var belli yerlerde. Gıcık oluyormuyum oluyorum ama dedigim gibi olmayana nadir rast geldim yada daha sonra zaten oluşuyor neredeyse 1000 de 1. onun için bunlara çok takılmamayı kabullendim. Film izlerken oyun oynarken belli bile değil. Bazen okadar takılıyoruz ki sanki sadece tv de siyah panele bakacakmış gibi inceliyoruz :)

İşin özü burda okadar metin okuyorum ki huyumdur uzun yazsada tüm sayfaları okurum tek tek o kadar bilgi sahibi arkadaşlar var ki işlemcisini lagı vs vs yazmısta yazmıs o si,teden almış burdan okumuş hepsi boş oldugunu anlıyorsun önemli olan senin ne istediğin. Görmeden üründen sogudugun bile oluyor o aylarca takip ettiğin ürün 2 kişinin yazısından sonra almaktan vazgeciyosun gidip baska bişi alıyosun aynı hüsran. Şans meselesi oldu bu iş artık yada beklenti meselesi. Emin olun içimizde en bilgilinin en pinpiriklinin tv si daha kötüdür çünkü bende o kadar pinpiriktim ki mutlaka feragat ederek kabullenerek alırdım bişileri :)

Özellikle incelememi istediğiniz yada teste tabi tutma istediğiniz bir şey varsa imaknım var yardımcı olabilirim..
    yazı biraz uzun oldu affola ama ben bu ürünü 2 dk değil 2 haftadır test ediyorum imkanım oldugu icin. :)

• stylerbb kullanıcısına yanıt
    Dual play oyunlarda goruntu kalitesi bayagi bir dusuyor.Ekrandaki karakterler enine dogru genisliyor.Evet split oyunu ayni ekranda oynamak guzel ama kalite cok kotu bence.Bu teknolojinin bayagi bir gelismesi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I3arbaR I kullanıcısına yanıt
    Tv yi iade ettim aldıktan 7 gün sonra. Lm660s le ilgili teknik konularda fikirlerim değişmedi fakat bu ışık sızması olayı fena canımı sıktı. Plazma bakıyorum artık. Led panellerin kronik sorunu ve aşabileceklerini sanmıyorum. Ama tamamen kişiye bağlı olarak değişir. Ben çok takıntı yaptım artık hiçbişey izlemeyip sadece nerden ışık sızıyo diye incelemeye başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stylerbb

Tv yi iade ettim aldıktan 7 gün sonra. Lm660s le ilgili teknik konularda fikirlerim değişmedi fakat bu ışık sızması olayı fena canımı sıktı. Plazma bakıyorum artık. Led panellerin kronik sorunu ve aşabileceklerini sanmıyorum. Ama tamamen kişiye bağlı olarak değişir. Ben çok takıntı yaptım artık hiçbişey izlemeyip sadece nerden ışık sızıyo diye incelemeye başladım.

dostum dedim ya beklentilerimiz işte. inan bana ışık sızması olmayan led çok nadirdir. heleki ince panel siname screen olsun diyosan tv alma derim sana :)

plazma renk konusunda kimse ile tartışamam dediğim gibi onunda + ları - leri var. izlediğin filmi birde iyi bir plazmadan izle dersin ki ben bu film mi izlememişim.

Plazmayı bende almak isterim ama evden çıkınca eşim izleyecek yada 2. bir tv alacağım yoksa plazmadan hayır gelmez :)

Elimde şuan bir tane temiz teşhir neredeyse en temiz teşhir 55vt50 var herkesin referans gösterdiği tv. Ekranda mağazada döndüğü için 2 tane iz oluşmuş lg reklamlarının. 3 gündür ekran yıkama testleri yapıyorum tv hala kapanmadı. izin birisi neredeyse geçti gibi ama altta birtane daha var izmi , pixel yanığımı anlayamadım daha bakalım 5 6 gün devam etsin göreceğiz. İşte bu iz tv de kaldımı inan bana ışık hüzmeleri , bulutlanma sana vız gelecek. Saçmalık plazmaların bana göre tek kronik sorunu logo yanması logo izi ve bununda her ne hikmetse garantiye girmemesi. O iz orda kalıcı olursa görmemezlikten gelmezsin ama en azından led de bulutlanma ışık hüzmesini görmüyorsun. işte bunlarda + eksiler.

örnek kimsenin begenmediği 42etw5 modelini bir arkadaşıma sattım 1.4a kablo aldırdım dsmart hd aldı tv yi gör muazzam yok vt50 miş yok pio kuroymuş es geçersin. Senin harici bağladığın aparatlar çok çok önemli bunu sakın es geçmeyin.

ayrıca forumda sürekli pio kuro serisi ile kıyaslama yapanları görüyorum inan aman aman bilgiliyim diyemem sürekli yardım alırım takıldığım konuda ama üretimi tamamen bitmiş bir tvyi hala konusmaları tamamen amatörce ve elde kalan yada ikinci ellerde rant sağlamaktan başka saçmalık değil. ok güzel plazmaydı ama yeterin be kardeşim yok ürün bitmiş ölmüş gitmiş. günümüze dönün ona tavsiye edin.

adam sormuş atıyorum samsung mu iyi lg mi iyi adam çıkmış pio kuro iyi demiş ve neredeyse birçok mesajında aynı şeyler. kimse adamın sordugu tv ile alakalı bişi yazmıyor. Burası türkiye arkadaşlar gönül ister panalar ucuz olsun herkes alsın ama yok pahalı ötv kdv vs vs bize külfeti agır şeyler. dediğim gibi plazmanın kullanıcısı ayrı led kullanıcısı ayrı. hangi tv yi alırsan al 1.4a hablo harici media player ve harici kaliteli hd box alamadığın sürece en iyi tvn bile kötüdür.

• Selam herkese,

LM660S tv'm var , ps3te fifa14 oynarken ayni sikintilari yasiyordum, bu sikintiyi yasar yasamaz direk foruma girdim ve yazdiklarinizi okudum, oyun moduna alinca trumotion ozelligi otomatik kapaniyor, sorun bundan kaynakliymis suan hicbir titreme olmuyor. almayi dusunen kisilere duyurulur.
  • Bizde 1 yılı aşkın süredir 47lm660s kullanıyoruz.Yaklaşık 1 aydır ekranda pikselleri görmeye başladım.Özellikle beyaz ve açık renkli görüntülerde arkada bir kareli defter sayfası var gibi.Dsmart hd kullanıyoruz.Acaba bundanmı kaynaklanıyor? Ama smart tv sayfası açtığımda da aynı karelenmeyi görebiliyorum.İzlerken herhangibir donma yaşamadım.Ama dediğim gibi tv izlerken arkadaki kareleri görebiliyorum.Güncellemeli yapınca geçermi diye düşünerek yaptım,sonuç aynı.
    Şimdi teknik servise başvuracağım.Acaba bu gördüklerimin teknik bir adı var mı ? Yani durumu nasıl izah etmeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: achiltendom

Bizde 1 yılı aşkın süredir 47lm660s kullanıyoruz.Yaklaşık 1 aydır ekranda pikselleri görmeye başladım.Özellikle beyaz ve açık renkli görüntülerde arkada bir kareli defter sayfası var gibi.Dsmart hd kullanıyoruz.Acaba bundanmı kaynaklanıyor? Ama smart tv sayfası açtığımda da aynı karelenmeyi görebiliyorum.İzlerken herhangibir donma yaşamadım.Ama dediğim gibi tv izlerken arkadaki kareleri görebiliyorum.Güncellemeli yapınca geçermi diye düşünerek yaptım,sonuç aynı.
    Şimdi teknik servise başvuracağım.Acaba bu gördüklerimin teknik bir adı var mı ? Yani durumu nasıl izah etmeliyim.

Sabah lg müşteri hizmetlerini aradım ,yarın merkez servisin geleceğini söylediler.Az önce evden aradılar servis gelmiş bile. 3 saatte yapılan bu dönüş etkileyiciydi.Neyse gelen usta , panelin değişeceğini belirtti.
    1,5 sene felan oldu ürünü alalı.Ürünün değişimini talep edebilirmiyim arkadaşlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: itachi237

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Abbas

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Abbas

quote:

abi trumotion özelliğini kapatın tv cillop gibi tırsmayın sözümü dinleyin

Hocam, TVnin kullanıcı klavuzuna girdiğin zaman 60hzden sonra truemotion çalışmayabilir diye uyarı var. Senden ricam eğer PS3ün varsa tvde deneyebilirmisin. Yada TRT HD de maç izlediğinde dikkat edermisin görüntülere. Belki bizim TVlerde bir sorun vardır. o zaman durum dahada vahim.

Var iste orda denedim mesela red dead 'de truemotion acikken nisan alirsan hizlica nisan alip donersen kendi etrafinda (zaten nisan tek kucuk bir nokta) siliklesiyor , saginda ve solunda 5 cm arayla silik 2 nisan daha olusuyor etraf titreklesiyor. Ama truemotion kapaliyken hersey saglam ;)

ama oyun oynarken trumotion kapalı. Yani ayar menüsünde trumotion çıkmıyor.

Ayar>resim ayarlari>trumotion hep orda :S

deneyelim ben de sıkıntı yaşıyorum

• merhaba arkadaşlar bende de 47 la 640s var d smart ile kullanıyorum maç sırasında özellikle kırmızı formalarda geçiş yaparken kırmızı olan bölüm titriyor daha önce samsung lcd kullanıyordum onda da aynnı şeyler oluyordu acaba d smarttan mı kaynaklanıyor dekoderimi değiştirmem lazım
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.